Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aʻoaʻo e toso i luga i luga o le faʻata faalava - sitepu ma lea laʻasaga fuafuaga mo amata

Pin
Send
Share
Send

Ae e te leʻi aʻoaʻo e toso i luga se pa faalava mai le valu, oe tatau ona fai ni fesili faigofie se lua. Muamua - o le a le faʻavaʻa pa ma o fea e maua ai? Ma le lona lua - aisea e tatau ai? A maeʻa ona taliina fesili nei, e mafai ona e amata toleniga.

Ia o le a la le pa faalava? O le fausaga o se gymnastic mea faigaluega mo le faia o faʻamalositino eseese, e aofia ai toso-luga. O le agavaʻa o maso e siʻi le mamafa o le tagata. I ai o se pa faalava, o le a mafai e tagata uma ona iloilo o latou malosiaga, ma afai e le lava, atiina ae. O le faalava pa e faigofie i le mamanu ma mafai ona faigofie faapipiiina i le fale. I faleoloa taʻaloga, e mafai ona filifilia le atigi mo soʻo se fale.

O le a le aoga o le faʻamalositino? E oʻo lava i Roma anamua, sa uaʻi faapitoa lava i tu ma aga faʻale-tino. O taʻaloga e aoga pea i aso nei. Ma faʻamalositino masani i luga o le crossbar, oe mafai ona ausia mea nei:

  • Atiina aʻe le onosaʻi ma faʻateleina le malosi o maso.
  • Aveʻese faʻaleagaina fanau mai i le ata.
  • Leiloa mamafa.
  • Tuʻuina ligiiga ma soʻoga malosi, e aofia ai le malosi faʻamalosi.

Ma sili ona taua, o le pa faalava faʻamalosi faamalosia ma atiaʻe le ivitū, o le autu lagolago o le tagata tino.

Sauniuniga ma Lapataiga

Soʻo se pisinisi fou e amata i galuega sauniuni ma le faʻailoaina o ono lamatiaga. O le mea lava e tasi e tatau ona faia aʻo leʻi amataina toleniga i luga o le pa faalava i le fale. E taua mo tagata amata ona faʻaalu o latou taimi ina neʻi afaina ai le tino.

Siaki muamua ma au fomaʻi, aua e le mafai e tagata uma ona faia le malosi taʻaloga. Faʻamalositino luga o le pa faalava pa e faʻafitauli mo tagata ma faʻamaʻi nei:

  • Spv curvature, scoliosis.
  • Herniated discs o le tuasivi.
  • Spinal disc protrusion.

Mo tagata o loʻo mafatia i le osteochondrosis, e tatau ona faia vasega i se auala faʻasao.
A maua le faʻatagaga a le fomaʻi, e amata le sauniuniga, lea e aofia ai ma vaega ia.

  1. Faʻamaonia saʻo le maualuga o le poloketi. O le faʻamau e tatau ona i ai i le maualuga lima, mafaufau i le mamao mo se laʻititi oso. O le maualuga ua filifilia ina ia mafai ona e tautau fua i luga o le pa faalava ma faʻaloaloa atu lima, aunoa ma le oʻo i le foloa.
  2. Ae le i amataina vasega, saunia le tino. Tautau i luga o le pa faalava mo 1.5-2 minute i aso uma e aunoa ma le faia faʻamalositino. Ina ia faia lenei, muamua, o le maualuga o le crossbar tatau ona tuʻuina i lalo 70-90 cm mai le foloa. O lenei faʻamalositino e faʻatinoina i se tulaga malolo. Lima uu le pa, vae faʻaloloa i le tulimanu i le foloa, mulivae ua i luga o le foloa. I lenei tulaga, e faigofie ona tautau, ae mafai foi ona e toso lemu oe i luga. A o faʻateleina toleniga, o le maualuga o le pa suia.
  3. A maeʻa 3-5 aso, oe mafai ona amata toleniga ma le expander. Ina ia faia lenei mea, seti le faʻalava i le maualuga masani, ma faʻapipiʻi se expander umi ma se lapo lapoʻa i le pito i lalo ia. Tuu ou vae i totonu o lenei matasele, ma uu le fusi i ou lima. I lenei tulaga, o le expander o le a faʻalautele. A o amata ona e tulaʻi, o le expander spring o le a tuleia le tino i luga. O le mea lea, o le avega i luga o lima ua faʻaititia.
  4. I le avea ai o se sauniuniga, e mafai ona e faʻaogaina le omomi-luga mai le foloa.

Fautuaina o vitio

Grip filifilia ma tulafono faʻatinoina

O le uumau o se auala e toso i luga i luga o se pa faalava. E tele ituaiga o. Taʻitasi fesuiaiga atiina ae eseese maso, o lea e fautuaina ai e suia le uumau i le taimi o faamalositino. O le a ou lisiina ituaiga sili ona lauiloa.

  • Saʻo O lima ua faʻatulagaina i se auala e liliu ai le alofilima agai i le pa, ma e mafai ona ufiufi mai luga. Faatasi ai ma lenei filifiliga, o le sili atu o le avega i maso o le tua ma tauau.
  • Tua. O lima o lima o loʻo liliu agaʻi i luma, ma o le faʻamau e uʻu mai lalo. Faatasi ai ma lenei tosoina i luga, o le avega sili ona tele i luga o le biceps.
  • Tuufaatasi. A o toso i luga, o le tasi lima uu le pa i se uu saʻo, ma le isi i le fusi i tua.

A tosoina i luga, o le mamao i le va o lima i luga o le pa e sili ona taua. Faʻamoemoeina i lenei mamao, o le uu ua vaevaeina i vaapiapi ma lautele. A vaapiapi, o le mamao i le va o lima e fuafuaina i le lautele o tauʻau tagata. A lautele, o le mamao e sili atu i taimi uma nai lo le lautele o tauʻau. Faʻatasi ma eseese lautele lautele, uʻu ese maso atiina ae. O le mea lea, i le fesuisuiaʻi o le lautele, oe mafai ona toleni uma maso i lima ma tua.

Laasaga ma lea laasaga fuafuaga mo amata

Laʻasaga muamua - 1-5 toso i luga

Faʻaauau i le tulaga muamua pe a maeʻa le sauniuniga tulaga ma mafai ona toso tasi i luga. O le galuega o lenei tulaga o le atiaʻe maso mai maosi ina ia saoloto toso i luga 5 taimi i le tasi auala.

Ina ia ausia lenei sini, turnstiles fautuaina le lesona lesona nei.

  1. I le faʻagasologa o toleniga, faʻatele le numera o auala. Amata i le 10-15 seti o 1-2 toso i luga taʻitasi. O le malologa i le va o seti tatau ona mai le 20 i le 40 sekone.
  2. Toso i luga ma fusi eseese.

FAAMATALAGA! Oe mafai ona ausia 5 atoa tosoina-lugā i le tasi seti i le 1 masina o toleniga i le fale.

Laʻasaga lona lua - 5-10 toso i luga

Afai o le vaega muamua ua maeʻa maeʻa ma 5 toso i luga e le toe avea ma faʻafitauli, alu i le tulaga lua, o le sini ia o le ausiaina 10 atoa toso i luga i le tasi seti.

Ina ia ausia le sini, oe mafai ona faʻaaoga se faʻamalositino taʻua o le "apefai". E faʻatinoina i lalo.

  1. Muamua, tasi le toso-luga e faia i le tasi auala, sosoo ai ma le malologa o le 5 sekone.
  2. A maeʻa le malologa, e 2 toso-luga e faia i le 1 auala.

FAAMATALAGA! I lenei auala, e ala i le faʻateleina faateleina le numera o toso-luga, oe mafai ona oʻo atu i le 10 taimi i le 1-2 masina o toleniga.

Vaega tolu - 10-30 toso i luga

A ausia sini o le laʻasaga lona lua, e mafai ona e alu i le lona tolu. O le tulaga tolu o le mauaina o le 30 tosoina i luga i le 1 auala. E leʻo se faigofie galuega. Mo lenei, e fautuaina e toso i luga ma faʻaopopo pauna. E mafai ona faʻaaogaina o ni ofu faʻaopoopo mamafa. Afai e le o iai, e mafai ona e tuʻuina ni ituaiga uta i totonu o le ato faʻafafa, mo se faʻataʻitaʻiga, se fagu vai poʻo ni fagu vai. I lenei tulaga, o le aofaʻi aupito maualalo o toso i luga i le tasi auala e 10 taimi, ma le siʻitaga mulimuli ane i le 1.

FAAMATALAGA! Ina ia ausia le iʻuga, o le a alu 1-3 masina o aso uma vasega.

Tulaga fa - sili atu i le 30 toso i luga

O le tulaga fa e aofia ai le faʻateleina o toso i luga o le 30 taimi. Mo lenei, o se polokalame toleniga ua tusia i luga, aofia ai le ono-aso taʻamilosaga i le vaiaso. E tasi le aso malolo. I le taimi o toleniga, o le malologa i le va o seti tatau ona 2-3 minute. O vasega e faia pea. Tusa lava pe na i ai se pasi, ae pe a toe amataina, oe manaʻomia le taumafai e toso i luga le tele o taimi e pei ona fuafuaina. Afai ua le manuia lenei, oe tatau ona amata mai le vaiaso ua tuanaʻi ma mauaina.

FAAMATALAGA! O le taimi e oʻo ai i le faʻamoemoe e aʻafia i le matua, faʻaletino tulaga, i ai o faʻamaʻi, muamua faʻamalositino malosi. Fai mai nisi faiaoga faʻamalositino e mafai ona e aʻoaʻo e toso i luga 30 taimi i le 30 vaiaso.

Vitio aʻoaʻoga

Ituaiga o faʻamalositino i luga o le pa faalava i le fale

Afai e le mafai ona asiasi i le faletaʻalo, ona mafai lea ona faʻaauupegaina le pa faʻataʻoto i le fale. E le faigata tele aua o meafaigaluega e mafai ona faʻatau i faleoloa taʻaloga ma faʻapipiʻi oe e oe lava. Mo faʻataʻitaʻiga i le fale, oe mafai ona faʻaaoga ia ituaiga o faʻamalositino.

  1. Tosoina i luga masani. O le masani masani o le tosoina i luga e faia i se uu saʻo. O le lautele uu o lima e sili atu nai lo le lautele tauʻau. O lenei faʻamalositino e faia e aunoa ma le faʻaluʻuina o le tino ma le seʻi. E fautuaina le kolosi o ou vae e faʻafaigofie ai ona faʻatino. O le siʻi na o musele o lima ma tua e faia. O se alualu i luma manuia e mafaufauina pe a faʻamau le auvae mo sina taimi i luga aʻe o le crossbar. A maeʻa lena, e mafai ona e alu i lalo ma toe foʻi i le amataga tulaga.
  2. Toso mau i luga le toso i luga. O le metotia o le faʻamalositino e tutusa ma le masani masani, naʻo le uumau e fesuiaʻi - o loʻo faʻasaga ia oe alofilima.
  3. Malu toso i luga O le faʻamalositino e maua ai le tulaga amata o lima, pe a i ai le maualuga mafai mamao i le va o latou. I lenei tulaga, o le uu e tatau ona saʻo. O le siʻiina e tupu i luga o le manava faʻatasi ma naʻo le fesoasoani a lima. Faʻasusu i le amataga tulaga a o manava.
  4. Oti toso i luga. Faʻaauau seʻia paʻi le ulu o le tagata faʻataʻitaʻi i le crossbar. A maeʻa ona faʻatulagaina le tino i lenei tulaga, e mafai ona e tuʻu malie ifo oe i le tulaga amata peʻa faʻalauteleina ou lima.
  5. Toso-luga afa-masina. Lenei vaʻaiga saunia le tagata faʻafiafia mo le tasi-lima auvae. E faʻatinoina ma se lautele lautele. O le siʻi muamua e faia i le sifi o le tino i le itu taumatau, o le lona lua - i le agavale. Faʻatoa maeʻa le siʻi pe a paʻi le auvae i le lima. A uma ona e faʻamaonia le paʻi atu, e mafai ona e alu i lalo.
  6. Auvae tasi-lima. E faigata le faamalositino. Malosi maso e manaʻomia e faʻamalosi. Lenei filifiliga e le mo tagata uma tofo, ae i le lautele, e le manaʻomia. Ae afai e te mafai ona faʻataʻitaʻia ia, ona i ai lea o lou malosi lelei ma le tumau.

Faʻamatalaga ata vitio

Faʻaaliga o toso-luga mo teine

O le aʻoaʻo e toso i luga o le laina faʻataʻoto e sili atu ona faigata mo se teine ​​nai lo o se tamaloa. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o fafine i ai a eseʻese tino, faʻaititia laʻititi maso ma le malosi. O maso o le tauʻau o le tauʻau e sili ona vaivai, o lea e masani ai fafine e le toso i luga.

Afai e te manaʻo moni i ai, e faʻamautinoa mai e tagata e faʻasolo i le laina le mulimulitaʻi i le polokalame lea. Muamua, na ona tautau i luga o le pa. E le afaina pe a iai sau malosi e toso oe i luga pe leai. Na o le uʻuina o le pa ma faʻatautau. Filifili se pa maualalo - o ou vae ono paʻi i le foloa pe faʻapipiʻi i totonu.

A maeʻa le lua i le tolu vaiaso o le tautau i aso uma, e mafai ona e taumafai e faʻamalosi maso o lima ma taumafai e toso i luga. O faamalositino uma e tatau ona tulituliloa tasi le sini - ia toso i luga le 1 taimi. A maeʻa le faʻamoemoe, e manaʻomia le atiaʻe se polokalama e faʻasolosolo faʻateleina le numera o toso-luga.

Faʻafefea ona tosoina aʻe i latou e tagata o loʻo faigaluega

Faʻataʻitaʻiga o polofesa turnstiles e faʻamoemoe e le gata i le malosi faʻamalositino, ae faʻapea foi i le faʻaleleia o le faʻatinoina metotia ma le faʻaaogaina o gymnastic elemene. O le polokalame toleniga e aofia ai vaega nei:

  • Faamasani mai. Mo le faʻamafanafanaina, e faia faʻamalositino eseese, sauniuni maso mo isi avega. Faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia o le lelei faʻamafanafanaina o maso siitiaina le tulaga o toleniga i le kuata.
  • Fuafuaina o le lisi o faamalositino ma a latou faʻasologa o le faʻatinoina i luga o le pa faalava.
  • Fuafuaina o numera o seti mo faʻamalositino taʻitasi.
  • Fuafuaina o le umi o vasega. O le umi e faʻamoemoe i le numera o faʻamalositino ma seti. O le fuafuaina e faʻavae i luga o le malologa taimi i le va o seti ma eseese faʻamalositino.
  • Fuafuaina o le taimi o vasega. E filifilia le masani mo tagata faʻatino taʻitasi. E faʻamaonia ile malosi o avega i vasega ua tuanaʻi, faʻapea foʻi ma le agavaʻa o maso e toe malosi.
  • Tusiina o meaʻai ma se lisi o meaʻai talafeagai.

Fautuaga Aoga

Nei o fesoasoani aoga e mulimuli ai i le taimi o au toleniga.

  • Toso i luga e faʻaaoga le malosi o maso ina ia le teteʻe le tino.
  • Alualu i luma sologa lelei, aloese mai jerks ma inertia.
  • Mafaufau i le siʻi atoatoa pe a fai o lou auvae i luga atu o le pa.
  • Faapa'ū lemu i lalo. Ia mautinoa o le alu aʻe ma le taimi e alu ai i lalo e tutusa.
  • Maua lelei ma toʻafilemu. O le manava manava e tatau ona i luga o le tulaʻi ma le inhalation luga o le tupuʻaga.
  • Faʻasaʻo le tino.
  • Fai lemu faʻamalositino.

O le toso i luga o le pa e le talafeagai mo le toatele i le olaga, ae ia tatou manatua le faʻataʻitaʻiga i sasaʻe "afai e te iloa o lau pelu o le a aoga ia te oe na o le tasi, ofu i lou olaga atoa." Mafaufau e faʻamalosia lou tino. E moni lenei mea mo aliʻi talavou. O le malosi, gaioi ma i foliga lelei tino e leʻi taofia ai se tasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FAASALA KING FAIPOPO 7 VAIASO I LE TOESE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com