Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e fulafula ai vae o fafine ma o le a le mea e fai

Pin
Send
Share
Send

Tele fafine e masani ile faʻafitauli pe a foliga manaia vae o le taeao, a o le afiafi e iai le lagona o le le toʻafilemu, lelava i vae ma foliga le manaia. O ia faʻailoga e mafai ona afaina ai i maʻi tuga. O le mea lea, i le maitauina o vae na suia o latou foliga vaaia, ae alu ese pe aisea e fulafula ai vae o fafine ma filifili le mea e fai.

O le māmā, savali lemu o se tasi o faʻailoga iloga o le talavou o se fafine. Ae toetoe lava o tamaʻitaʻi uma e masani i le lagona pe a oʻo i le iʻuga o le aso faigaluega e tiga le uia o se sitepu i ana seevae e fiafia i ai. Talu ai, sa talitonu o le faʻafitauli o vae edema e masani ai mo matutua fafine ina ua mavae le 50 tausaga, ae o lenei ua tele ma sili atu tamaitai talavou o loʻo feagai ma ia.

I totonu o se tino maloloina, o gaioiga o loʻo faʻatonutonuina, ma o le suavai e faʻateʻa ia ia lava, e aunoa ma le fausiaina o le edema. I le faʻamaoniaina o le mafuaʻaga o le vae edema, o le a mafai ai ona fuafua le metotia o togafitiga. I nisi tulaga, e leai se togafitiga e manaʻomia.

E leai se suavai i vae ma o le mea lea e mafua ai le fulafula i le tu ai i se tulaga umi mo se taimi umi, pei o femalagaiga i le ea, umi le taʻavale poʻo pasi pasi. I tulaga faʻapena, o le fulafula o le a alu pe a maeʻa le malologa, leai se togafitiga e manaʻomia.

Afai o le edema e tupu mai i lea taimi ma lea taimi mo se taimi umi, o le faʻailoga lea e vaai le fomaʻi.

Mafuaʻaga o le fulafula o pito maualalo o fafine

  • Maʻi fatu. O le fulafula e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi fatu e tupu i le afiafi ma mou ese ina ua uma le moe. Latou e masani lava symmetrical, faʻalautele i tapuvae, vae i lalo ma le vaega o le ogavae. O le paʻu i le nofoaga o le edema e sesega, tauto ma malulu. E mafai ona o faatasi le fulafula ma le tiga o le hypochondrium i le itu taumatau, vaivai o maso ma le manava puʻupuʻu. Faʻatasi ai ma na faʻailoga, o se manaʻoga vave e asiasi i se fomaʻi fatu.
  • Faamai fatugao. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatugaʻo, o le fulafula o vae e o faʻatasi ma le edema i foliga, tiga i tua, ma le suiga i le lanu o le miaga. Afai e te mauaina nei faʻailoga, oe le mafai tolopo se asiasiga i le nephrologist.
  • Faʻaletonu vai alavai. Edema i le soliga o le alu i fafo o le lymphatic poʻo le lymphederma faʻalautele i le tapuvae ma lalo vae, o nisi taimi e afaina ai le tulivae. O le edema mafiafia e aliali mai i le afiafi ma e le mou. I le avea ai o se tulafono, o le tasi vae fulafula, ina ua mavae sina taimi o le isi fulafula, ae o le fula i luga o le mea tau leiloa. I lenei tulaga, naʻo togafitiga ma le phlebologist o le a fesoasoani.
  • Faʻaletonu o le puna mai fafo I lenei tulaga, o le edema e matala, e masani ona vaivai, ma e aliali mai i le tulaga o le ofuvae o totini ma totini. Faʻamautu edema ma vascular "fetu" i luga o vae faʻaalia ai le atinaʻeina o varicose veins. O togafitiga talafeagai faʻatonuina e le phlebologist mafai ona puipuia le alualu i luma o le faʻamaʻi.
  • PMS (premenstrual syndrome). O le fulafula o vae ma vae e mafai ile afa lona lua ole taamilosaga. E mafua mai i le le paleni o le hormonal. I le avea ai o se tulafono, o lena edema e laʻititi ma mou ese atu pe a maeʻa le sili atu aso faigata. Afai o le fulafula o se popolega, oe tatau ona faia se taimi atofaina ma se gynecologist-endocrinologist.
  • Maitaga. O le fulafula i le leva o le maʻito e le masani ai. E aliali mai luga o vae ma vae, ona mafai ai lea ona latou siitia maualuga. E sili atu le ogaoga pe a o le edema eo mai ma le faʻateleina o le polotini mea i le urine ma totoga toto maualuga. Ona latou molimau lea i faʻamaʻi fatu i fafine maʻitaga (nephropathy). O le gaioiga o le faʻamautinoaina o faʻamaoniga ma faʻavasegaina togafitiga e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi fafine.

O le a le mea e fai i le vae fulafula?

A amata togafitiga, oe tatau ona malamalama o edema o se tasi o faʻailoga o le faʻamaʻi. O le a mafai ona faʻamaeʻaina atoa le faʻafitauli i le naʻo le faʻaaogaina o se fofo faigata e atiaʻe ma faatonuina e se fomaʻi. O vailaʻau na atiaʻe le tele o metotia mo le togafitia ma le puipuia o faʻamaʻi e faʻaoso ai le fula o vae.

  1. Venotonics. Gels ma suauʻu e faʻaleleia atili ai le tafe o le toto ma faʻamalosia ai puipui o alatoto. E masani ona aofia ai le sodium heparin. E ala i le faʻagaoioia o gaʻo metabolism ma faʻaleleia microcirculation, o tupe faʻateʻa suavai stagnation. O le Venotics e faʻamalolo ai le fulafula ma le lelava e mafua mai i malaga uumi ma le vevela o le tau, e tatau la ona iai i le pusa fesoasoani muamua pe a fai e iai sau lele poʻo se malologa i nofoaga vevela.
  2. Ofu mafanafana compression Tasi le tatau ona tuulafoaʻia se taua taua auala o togafitiga ma le puipuia o vae faʻamaʻi pei compression hosiery, lea e vaevaeina i puipuia ma togafitiga. O le a faia tulivae-maualuluga ma tights. Ina ia faʻaaoga ofu puipuia, e le manaʻomia se feutanaʻi a se fomaʻi. E faʻatagaina ona faʻaaogaina e tagata soifua maloloina o loʻo faʻaaluina le tele o taimi e nofo pe tu ai. Fomaʻi lalaga laʻau e faʻatonuina naʻo se fomaʻi o le a faʻafesoʻotaʻi le tagata onosaʻi ma filifili se oloa taʻitoʻatasi e tutusa ma tapulaʻa o le vae. Ina ia aloese mai le leaga taunuuga, faʻatau soʻo se ituaiga o compression ofuvae na o le fale talavai.
  3. Vailaau Diuretic, sauniuniga vailaʻau. Oe manaʻomia le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o nei tupe ma i lalo o le vaʻavaʻaiga a se fomaʻi. Nisi vailaʻau diuretic galue vave, ae aveʻese potassium mai le tino, lea e talafeagai mo le masani gaioiga o le fatu. I aʻafiaga a isi, e tatau ona maitauina le oso maualuga o le toto. O le sili ona lelei aafiaga o diuretics e maua i le po, o lea e latou te faʻaaogaina ae le i moe le taimi ma mafai ai ona mafua ai le moe. Oe le mafai ona faʻaauau pea ona faʻaogaina fualaʻau vailaʻau, o lenei mea e mafua ai vaisu ma le mago vai.
  4. Fofo alavai Lymphatic. O le taualumaga o le mauaina sili atu ma sili atu lauiloa, talu ai i le faʻaopopoina i le faʻamaloloina o loʻo iai foi lona matagofie auga. O le isi igoa mo alavai lymphatic o vae pressotherapy. I le taimi o masini masini, e masani ai le tafe o le lymph, toe faʻapaleni le suavai, ma ua ova le gaʻo sela ua aveʻesea. A maeʻa, mou ese le puffiness ma aveʻese le lelava i vae. E ui i mea lelei, e tele faʻafitauli: o le afa lona lua o le maʻitaga, o le amataga o le masina, maʻisuka mellitus, o faʻamaʻi o le paʻu, o le papala ma le papala o le tino.
  5. Gaioiga faʻaletino. O se olaga ola e mafai ona fesoasoani e aloese mai le tele o vae faʻafitauli. O le tamoʻe, savali, faaseʻe ma faaseʻe, ma uila e fesoasoani e taofi ai le fula. O le taʻaloga sili ona lelei mo le faʻateʻaina o le faʻafofu o le vai aerobics. I se faʻaopopoga i gaioiga faʻamalositino sili ona lelei peʻa feoaʻi, o le vai e galue i luga o le paʻu, faʻaosofia le mamafa ma le puipuia o le faʻalauteleina o ala toto, ma taofia ai le fulafula.

Vitio fesoasoani

Folk fofo mo edema o le pito i lalo maualalo i fafine

I se faʻaopopoga i le togafitiga faʻatonuina e lau fomaʻi, oe mafai ona faʻaaogaina anti-edema oloa mai vailaʻau masani.

  • Faʻafuga o papaʻe lau paʻu. Liligi 1-2 ipu o laulaʻau aati ma le 0.5 lita o le pupuna vai ma tuʻu mo le 24 itula. Faʻaaoga 0.5 ipu e le sili atu ma le 5 taimi i le aso.
  • Mea inu fou fualaʻau. Oe o le a manaʻomia le 0.5 ipu o kaloti sua, o le tutusa aofaʻiga o le faʻatoa oomiina le kukama sua ma le tasi auala lemoni. Faʻafefiloi mea uma ma vaevae le vai inu i ni vaega se tolu. Inu 3 taimi i le aso faʻaopopoina tutusa le vai mafanafana vela.
  • Oloina i le vai kalapu. Faʻaopopo se ulu o kaliki, palu seia mushy, i le 0.5 lita o le vai vevela. Faʻapuna ma tuʻu e utu. E mulumulu vae i le supo mafanafana, ma olo le kalapu kalapu i tamai povi ma alofivae.
  • Faʻapipiʻi o suauʻu. O suauʻu olive ma camphor e fefiloi i aofaʻi tutusa. I le faʻaaogaina o masagei, o le vaega e olo i le paʻu o vae mai tamatamailima e oʻo i tulivae soʻoga. Afifi ou vae i se ie vavae, ona sikafu poʻo se pulupulu. O le sili ona lelei aʻafiaga e maua pe a fai o le compress e tuʻu i le po. Toe fai le faiga mo le 30 aso.
  • Oomi kapisi Laʻau kapisi papaʻe muaʻi faʻamamaina e faʻapipiʻi i vae ma tapuvae. O le faʻasolosolo e faʻamau i se fusi poʻo se fua ma tuʻu ai i le po.

Vitio fesoasoani

Aisea e fulafula vae i taimi o maʻito

O le fulafula o vae i fafine maʻitaga e le masani ai. Peitai, e tatau ona muamua malamalama pe o le moni edema pe o le maʻitaga fafine ua toe malosi. O le iai o edema e fai mai pe a fai o tamaʻitaʻi masani seevae, sili atu i le 300 kalama o le mamafa e faʻaopopo i le vaiaso. Afai o le fulafula e le mafua mai i le fatu poʻo fatugaʻo faʻamaʻi, e masani ona aliaʻe pe a maeʻa le lona fa vaiaso o le maitaga. O lenei vaitau e iloga i le fulafula o foliga ma lima.

Lenei le tatau ona manatu o se faʻamaoniga. Sodium faʻaputuputu i le tino o se maʻitaga fafine, lea taofia vai, lea e tau atu i edema. O le tulaga ua atili ai ona ogaoga i le vevela, 'ai falai ma masima meaʻai. O ia edema e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o se fafine. E manaʻomia e le fafine maʻitaga se lava malologa, faʻaititia le taumafaina o meaʻai masima, inu i se tiuretic tea, ma o le a faʻaititia le fulafula.

Afai o le fulafula ua avea tele tele, o le fafine mauaina mamafa tele ma le fula e le faaitiitia i malologa, tatou tatau ona talanoa e uiga i faʻafitauli e manaʻomia fomaʻi vaʻavaʻaiga.

Aisea e fulafula ai vae i fafine pe a maeʻa le 50 tausaga

Edema o le faʻaputuputuina o sili atu suavai i le tino. E mafai foi ona fulafula vae i talavou, soifua maloloina tagata, ae o lenei faʻafitauli e atili ai ona matuitui pe a matua. Afai o le edema e toe fai mo se taimi umi, venous nodules, faʻapogisaina, apogaleveleve vaʻaia i luga o le vae pito i lalo, o mea ia o harbingers o varicose veins.

Lenei o lenei faʻamaʻi ua "amata talavou" ma tupu i fafine ina ua mavae le 30 tausaga le matua ma e oʻo lava i talavou, ae i le matua, o le ono ono tupu lona atinaʻe e maualuga. Tamaʻitaʻi i le maeʻa o le 50 tausaga le matutua e tatau ona ave i ai faʻapitoa vaʻai i faʻafitauli o uaua ma alatoto toto. O vaʻa e faʻavaivaia, o le gaioiga o le tafe mai o le toto vevela ua faʻaletonu, o lea la, o suiga i vae i lenei tausaga o se mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai le phlebologist.

Mafuaʻaga o le fulafula o vae i le vevela

Ina ia malamalama i mafuaʻaga o vae edema, manatua le aʻoga vasega o anatomy. O le fatu e tuleia le toto i pito pito i lalo, ma e toe foʻi mai faafetai i alatoto o loʻo i totonu o alatoto ma tulei le toto i le fatu. Lenei o le aano o peripheral faataamilosaga. I le maualuga o le vevela o le vevela, e taumafai le taamilosaga e puipuia le soona vevela o le tino. O alatoto toto i vae e faʻalauteleina, puipuia ai le soona vevela o vae. Ona o lenei, o se atoa tafe mai le tafe mai o le toto e le tupu, o le mea lea, fula o vae foliga mai i le vevela.

I se faʻaopopoga, afu tele afu i le vevela. Ma le afu, leiloa leiloa masima manaʻomia e uaua. O masima ia e "tosoina mai" le toto mai i aano o le tino, ma o le le lava o ia mea e faʻaosoina ai le fulafula o vae. O se tulafono, a uma le moe ma malolo, latou mouʻesea. O vai taele ma masima, sinapi matutu, pine nila nila o le a fesoasoani e faʻafetauia ma edema i le vevela.

E ui i le eseese o togafitiga mo vae edema, o le auala sili e aloese ai mai faʻalavelave o le puipuia i le fale. Faʻatonutonuina le lapoʻa o le mamafa, faʻaititia le faʻaaofia o le masima, aloese mai gaʻo, suka meaʻai ma le 'ava malosi, inuina o vitamini B, C, E, seevae lelei, o se olaga ola - o nei auala faigofie o le a faʻaititia ai le ono mafai o le edema.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Minecraft廃坑探検後編マイクラ実況 with animation #4 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com