Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le faʻatupuina o le streptocarpus ma foliga o lona toe gaosiga: faʻafefea ona toto fatu ma aʻa se lau?

Pin
Send
Share
Send

Streptocarpus o sui o le aiga Gesneriev. Ua amata ona sili atu ona latou lauiloa i aso uma. O mafuaʻaga mo lona lauiloa o le faigofie o le tausiga ma le tele o ituaiga.

I le taimi ua tuanaʻi, na latou ola i vaomatua vaomatua, i luga o atumauga i Asia, Aferika ma Madagascar. Ua faʻalataina e le aufaʻatupu ia ituaiga vao ma tausaga o le vao. Taʻitasi grower maua le avanoa e totoina ai i latou i le fale, ma mataʻituina le faigofie tuputupu tulafono.

Faʻamatalaga fugalaʻau

Streptocarpus e fai si maanuminumi ma laʻau paʻu... Latou te fausiaina se mataʻitusi. O lo latou umi e 30 cm, ma o lo latou lautele o 5-7 cm.E masani ona lanumeamata ma naʻo nisi ituaiga fou latou te fesuisuiaʻi.

O alualu i luga e aliali mai i lau laulaʻau. O nisi taimi latou te oʻo atu i le umi o le 25 cm. Fugalaau o loʻo tu i luga o latou. E pei o ni logo, pei o uilaloila pito i lalo e faaumiumi. E tele ituaiga, paolo ma lapoʻa o fugalaʻau.

E 'eseʻese foʻi latou lautele. A maeʻa ona fugalaʻau, o le a tupu le fualaʻau - o se faʻataʻamiloina. O fatu o le a matua i totonu o lenei pusa.

Vaega iloga

  1. Tausiga le mafaufauina.
  2. Lauolaola ma umi fuga mai le tautotogo i le taumalulu.
  3. Fuga i le tausaga atoa, pe a fai e faʻaaoga moli faʻaopoopo e le faʻaogaina.
  4. O le laau e le leiloa lona teuteuina aafiaga pe a maeʻa fugalaʻau.
  5. Toe gaosia e soʻo se vaega.

Faʻafefea ona tupu lelei?

Streptocarpus - laʻau malulu... Tausia mo i latou e faigofie. O fugalaʻau e filifili e totoina latou e mulimulitaʻi i tulafono faigofie ma fiafia i le matagofie e teu ai faʻamalama i le tausaga atoa. O le faʻamalamalamaina faʻaopopo e faʻaaoga ai moliuila ma lamepa moli e fesoasoani i lenei.

Le ao atoa e le o maua i lenei malamalama-alofa agaifanua. E i ai isi tulafono e taua e mulimuli ai pe a o ese?

Filifiliga eleele

Streptocarpus o laʻau e ola vave. E i ai o latou aʻa mamana. Ina ia mafai ona latou tutupu aʻe masani, e taua le filifilia o le eleele saʻo e toto ai le streptocarpus. O le eleele lelei e lelei, palu ma manava. O le sili ona lelei acidity o le 6.7-6.9 pH. O le lautele o le ulo o le 9-12 cm.

Le tuufaatasiga o le paluga eleele:

  • 3 vaega o le eleele "Vermion";
  • tasi le vaega o le eleele uliuli / lau humus;
  • tasi le vaega tao pauta. Vermiculite, mageso perlite pe fufuluina vaitafe paʻu oneone e talafeagai.

Faʻamamaina le palapala

O mea mai le lisi i luga e faʻamamaina i le ogaumu i luga o se ie tao. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo le 1 ipu vai. Faʻaauau pea le faʻamamaina mo le limasefulu minute. Vevela - 150 tikeri.

A maeʻa lenei taimi, faʻaopopo le 1 tbsp i le paluga faʻaiʻu. limulimu sphagnum, ia e tatau ona tata lelei, 1/3 sipuni. uluaʻi olopalaina malala ma le trichodermine. O le elemene mulimuli e faʻaopoopo faʻatatau i faʻatonuga.

A maeʻa le faʻamamaina, e tatau ona pasi le 2-3 vaiaso ae leʻi faʻaogaina le paluga e toto ai le laʻau. Lenei taimi e manaʻomia mo le toe faʻaleleia o le palapala microflora.

Fertilizers

Lelei mo le fafagaina pepe - Etisso lanumeamata... E faʻavaivaia faapenei: 1 ml ile 1 lita. Ae o le a le auala sili ona lelei e fafaga ai se matua matua, "EKO-Magico" e fetaui lelei mo ia. Maualuga ofu e seasea maua - tasi ile vaiaso.

O le metotia e faalima ona laʻititi ifo nai lo le fautua a le kamupanī. Afai e te soona faia, o le a aliali mai ila i luga o laulaʻau. I le taumafanafana, e sili atu le aua le fafagaina o laʻau uma, talu ai ona o le tele o fugalaau, streptocarpus o le a amata ona mamae.

Taua! E le manaʻomia le faʻamalosia o laulaʻau i le sausauina, aemaise lava pe a fai o le lauulu laʻau pito i luga ole vermicompost.

Faasusu

Mo faʻasusu, faʻaaoga vai faʻamamaina pe faʻamamaina. E faʻasusu le laʻau pe a uma ona mamago uma le palapala. Ina ua mavae sina taimi, o le vai na aluese mai le apa.

Sūsū

Sūsū mafanafana - 55-75%. A faʻapea e mago le ea i totonu o le potu, faʻapipiʻi le avanoa i autafa o le fugalaʻau ma se fagu pasī lelei. E le tatau ona pa'ū ifo i luga o vai mataua..

E faʻapea foi ona fesoasoani e faʻatulaga ulo lata ane ma fata faʻatumuina i lumisi, iliili vaitafe ma faʻalauteleina 'ele. E tatau ona faʻasusu laʻititi i le vai. Oe mafai ona faʻapipiʻi koneteina i le vai mo ausa latalata ia latou.

Vevela

Streptocarpus ola i totonu fale i t = + 22-25⁰⁰. O le vevela ogaoga o le +16 ma lalo tikeri Celsius. Latou te le fiafia i le vevela, afai e te le aafia ai, o le a latou feoti. Muamua, o lau e mago, ona magumagu ai lea o fugalaʻau.

O le laʻau leiloa lona teuteuga aʻafiaga. O le maitauina muamua faʻailoga o maʻi, e taua ai le faia se gaioiga... I le toe fetuunai o le vevela pulega, o mea uma o le a toe foi i le masani. A faʻapea ua matuaʻi faʻaleagaina laulaau ona tipi ese lea.

O le potu ua ea, ae i le taimi lava e tasi latou te vaʻaia ma le totoʻa e leai se auivi. E le manaʻomia le ave i fafo o le ulo ma le laʻau i fafo. Afai e te faia lenei mea, ona na ona tuʻu i luga o le poletito poʻo le veranda, puipuia mai le timu ma le matagi.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o Streptocarpus iinei.

Metotia toe gaosia

Fatu

Uma amata e mafai ona fautuaina o le toe fanaina o fatu.... Lenei auala e sili ona faigofie.

  1. O le laasaga muamua o le saunia le substrate e ala i le aveina peat, perlite ma vermiculite i tutusa vaega. O peat e pasi atu i se sieve uʻamea ma se mesh o le 0.5-1 mm e faʻaititia ai lona tele i le tele o le oneone oneonea.
  2. O fatu Streptocarpus e lulu i luga o le eleele, e aunoa ma le loloto loloto.
  3. A maeʻa lena, ona latou oomiina laitiiti i se laupapa, ae le fuafuaina poʻo palasitika o le a le ola.
  4. A uma ona lūlū, faʻasūsū le laʻau i le faʻatofuina o le koneteina i le vai. O le susu e tosoina i totonu o lua alavai ina ia susu le substrate. E le mafai ona e faʻainuina i seisi auala, ona o le a fufulu ese fatu.
  5. A maeʻa le faʻasusu, ufiufi ulo i le polyethylene poʻo le tioata ma tuʻu i se nofoaga susulu. Seia vagana ua fatu fatu, o le vevela i lalo o le ipu malamalama tatau ona + 25 tikeri Celsius. O laʻau muamua e aliali mai pe a ma le fitu aso.
  6. O le taimi lava e lua laulaʻau aliali mai, o se taotoga e faia. O le substrate tatau nei ona lelei. O le laʻau e totoina i totonu o se paluga faʻavae mai i le 3 vaega o peat, tasi taʻitasi o vermiculite ma perlite ma lua taʻitasi o lau lafulemu ma sphagnum lumisi.

Fasi o se laulaʻau

Faʻalauteleina vegetative talafeagai o streptocarpus... Latou fanafanau mai callus pepa solo. E fausia i luga o le tipi o veins o le lau ipu. O le laulaʻau e tipi umi, aveʻese le alatoto tutotonu.

Ona tuu lea o le vaega tipi i totonu o le eleele susu, lea e tutusa ma lena e saunia pe a lulu fatu. E le toe umi ae fai loa le clone vegetative mai alatoto i sisifo.

E ala i le vaevaeina o le togavao

O le faigofie auala faʻafailele, lea e galo i le tele o tagata totō, o le vaeluaina o le togavao. Ina ia faʻaaogaina, latou te faʻatali mo le fugalaʻau fugalaʻau faʻalauteleina tele ona o le lateral fausia pupupu. E mafai ona vaevaeina i ni vaega. O le tina aoga o le a aoga mai lenei: o le a toe faʻafouina.

Faitau atili e uiga i auala e faʻafailele ai le streptocarpus ii.

Faʻafefea ona liaʻi se lau?

Streptocarpus faʻalauteleina e ala i le tipi ese o se laupepa... E fautuaina e filifili le mea saʻo mo lenei. O le lau e tatau ona i ai le tele numera o tuaoi veins e tatau ona faʻalautele mai le ogatotonu uaua. O le tele o i ai, o le tele o pepe o le a aliali mai.

O le laupepa o loʻo tipiina i le isi itu, talu ai ona mauaina ni nai vaega mai ia. O le umi o fasi laupepa uma e tatau ona tutusa ma le tele o le ulo filifilia mo rooting. A aveʻese le alatoto tutotonu, latou te faʻaeteete ma le faʻaeteete.

E tiaʻi ese, ma naʻo vaega o le ie e faʻatagaina e galue. E fautuaina le tuʻuina i latou i totonu o ipu faʻatafaʻi pe i totonu o ipu faʻatafafā maualalo ma le maualuga o le itu e 30 mm. I le sauniaina o ulo, o le eleele sasaa i totonu o le vaega 15-20 mm mafiafia. Ona latou tuʻu lea o laʻau i papaʻu papaʻu ma faʻapipiʻi le eleele latalata ia latou.

Laʻititi laulaʻau i le pito i tua alatoto aliaʻe ina ua mavae 2 masina. Na o le lua isi masina mulimuli ane, pe a oʻo mai laulaʻau fou i le umi o le 30-40 mm, ona latou teuina mai le tina lau. A maeʻa ona tui, teu ulo ma laulaʻau i totonu o le fale vevela i le palasitika. Latou te manaʻomia ona mauaa ma ola.

O le a le mea e tatau ona fai?

Tua o le laʻau

O se fagu o le streptocarpus e tuʻu i luga o le faʻamalama e le maua saʻo mai le la... E taua le mautinoa e leai ni ata tusia i lenei nofoaga. Afai e i ai ni faʻafitauli i le moli, o le a le aliali mai laulaʻau fou, ma peduncles ma fugalaʻau o le a le fausiaina mai sinuses.

E tele mea e faʻamoemoe ile faʻainuina. E faʻasusu lava le laʻau pe a faʻamamago atoa luga. Mo faʻasusu, faʻaaoga vai vaivai, mautu i le vevela o le potu. Afai e soona fai, o le a pala le aʻa ma mate le fugalaʻau.

Ia mautinoa foʻi e leai se vai e sao i le laupepa. E sasaa faʻapitoa i lalo o laulaʻau. E mafai ona e faʻainuina le streptocarpus ile faʻatofuina ile pusa vai.

E le fiafia le laʻau pe a faʻasusu pe fufulu laulaʻau i le omomi.

Mo fualaʻau

Ua tupu le laau mai fatu. I fale teu fugalaʻau latou faʻatau atu na faʻamago ona o le mea moni o fatu e laʻititi. O le atigi lava o le a malepe pe a maeʻa luga lūlūina i le susū luga eleele.

E te le tau faʻatali mo le tautotogo e toto ai se fugalaʻau fou.... O fatu e lulu i le tausaga atoa, ae o le muamua peduncle pe a uma le totoina na aliali mai pe a maeʻa le fitu masina. Ina ia faʻatelevave le ola, o le tele o tagata totō latou te faʻaaogaina faʻaopopo moli ma faʻasūsauina le fualaʻau pe a maeʻa ona mago uma le eleele.

Mo sola ese

O laʻau uma mai le aiga o Gesneriev e toe faʻafouina aʻa ma le vaega o le ipu lau. O le mea autu o le filifili lea o se maloloina lau mo slicing. E totoina i totonu o le laulau laumei peat.

Latou te le popole iai i se auala faʻapitoa, e naʻo le faʻasusuina ma mautinoa o tamaʻi laʻau e aliali mai ile lau. O le taimi lava e aliali mai ai, latou te toe totoina i ni ipu eseʻese.

O isi taimi e aveʻese ai le alatoto tutotonu mai se ie atoa ma faʻasasaʻo laina e faʻatulagaina i totonu o le mini-greenhouse. Na faia ma le faigofie i fafo o le atigipusa pusa. O le totoina ua faʻapipiʻi ma faʻasusu ina ia susu le pusa... E tumau pea lenei susū seʻia vaʻaia tamaiti. A maeʻa ona tulaʻi mai, ua latou nonofo i totonu o ulo eseese.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Streptocarpus mafatia i faʻamaʻi pipisi. I taimi o maʻi, o latou lau atonu e liu samasama, mago pe mago. Afai e te amataina le faʻamaʻi, o le a atili faʻateleina fugalaʻau. Afai e te le faia gaioiga, o le a oti i latou.

O isi taimi e afaina ai le efuefu i le fugalaʻau.... E faʻaalia lea ile aliali mai o fuga paʻe i luga o le au, laulaʻau ma fugalaʻau. I le aluga o taimi, o le papaʻe ufiufi o le a liu enaena. Lea ma fugalaʻau o le a amata ona mago ma mamate ese.

Ina ia puipuia le pautaʻula oona mai le fasiotia o le streptocarpus, latou te fefefe i le tafia, paʻu o le vevela, faʻasusu o le eleele ma fafagaina soo. Afai e te faia le gaioiga pe a oʻo mai le faʻailoga muamua - o se paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaʻau ma au, faʻatau faʻapitoa faʻapitoa ma faʻaaoga e tusa ai ma faʻatonuga.

E masani lava, o le streptocarpus e afaina i le pala enaena... O se pupula enaena pupula e aliali mai i le vaega na afaina. I le aluga o taimi, e liua i papala enaena, lea e faʻateleina i taimi uma le tele. O mafuaʻaga mo foliga vaaia o le tele o le susū o le ea. O vaega uma na aʻafia e aveʻese, ona faʻasu ai lea o le laʻau ma le fasimoli-fasimoli.

O le iniseti thrips afaina ai streptocarpus. E masani ona le maitauina latou e tagata totoʻo. Latou le mafai faʻafesoʻotaʻia faʻatasi nisi o faʻailoga ma lagona o se mea ua sese. E vave ona mou atu fugalaʻau, e lanu enaena ma mago mata, ma mafiafia le fana i lalo.

O le taimi lava na latou maitauina ai lenei, latou faʻatauina se faʻapitoa faʻapitoa. E fafagaina e tusa ma faʻatonuga ma faʻasusu luga o le laʻau ma le manaʻoga masani.

Oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le streptocarpus mai lenei tusitusiga.

Faaiuga

Streptocarpus o ni laʻau mananaia. Latou te maofa i o latou foliga mataʻina. O le taimi lava e vaʻaia ai i latou, o le tele o tagata totoina fugalaʻau na pauu i le alofa ma manaʻo e avea i latou lava lenei "mimilo pusa" (o le auala lea o le igoa o le laʻau na faʻaliliuina moni) faavavau. Aisea e le fai ai? A uma mea uma, latou te le mamafa tele i le o ese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Власть и Анархизм (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com