Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laulelei laulelei ampelous pelargonium - o le a le ituaiga o laʻau lea ma o le a le ituaiga o tausiga e manaʻomia?

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium ampelous o se teuteuga aganuu faʻamatalaina e susulu, umi-umi ma tele fugalaʻau.

Ua faʻateleina le numera o ana tagata faʻafiafia mai lea tausaga i lea tausaga. O le eseese o lanu ma foliga o fugalaʻau ma laʻau e mataʻina.

E teuteuina totonu totonu o fale e nonofo ai, fale mautotogi, poletini ma terraces. O loʻo faʻaogaina foʻi ile faʻaogaina o laufanua e maua ai togalaʻau pupula o loʻo tautau.

Faʻamatalaga botani ma talaʻaga o le ivy geranium

Pelargonium ampelous, poʻo le ivy-leaved geranium, auai i le geranium aiga. Aferika i Saute ua avea ma ona atunuʻu, o lona uiga o le fugalaʻau e ona i le vevela-alofa toto ma faʻatagaina le leai o le susū lelei. Na muamua aliali mai le fugalaʻau i Holani i le senituri lona 16.

Pelargoniums na aliali mai i Europa i le lona 17 ma le 18 seneturi. Ae o lenei fugalaʻau na manatu o se Aferika ese, ma i le 18-19 seneturi, pelargonium avea ma se tasi o sili ona lauiloa teuteuina faʻatoʻaga. O le tau o fatu e 140-150 rubles.

Vaega o lenei 'eseʻese

Ampel palargonium e iloga i le tele o ituaiga lanu. Fugalaʻau mafai ona:

  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu viole;
  • piniki (faitau e uiga i ituaiga varietal o piniki pelargonium iinei);
  • mumu;
  • lanu mumu.

O foliga o fugalaʻau e pei o peonies. O laulaʻau e lamolemole, o le umi o lala o 70-90 cm O le uiga ese o le laʻau e umi fuga ma faigofie o le toe gaosia. O fugalaʻau muamua e mafai ona maitauina i le amataga o le tautotogo, ma o le fugalaʻau e tumau seʻia oʻo i le tuai o le tautoulu.

I le faʻaopopoga i le fuga umi, o le laʻau e iloga i fugalaʻau fugalaʻau o se manaia foliga. I se faʻaopopoga i fafo matagofie, ampelous pelargonium e matua faigata tele.

Ituaiga masani

Ampel Pelargonium o se tautau togalaau toto. O loʻo faʻaali mai ai ni fualaʻau mafai ona mimilo pe tautau i lalo matagofie. Pelargonium ivy auai i le tele o ituaiga o lenei teuteuga aganuu.

O lona atunuu o Aferika i Saute, i lalo o tulaga masani, e paʻu ifo i lalo mai maupuepue. O le umi o le fana e oʻo atu i le 90 cm.

I luga o se tusi. O le uiga eseʻese o le eseʻese o loʻo i laulaʻau, e i ai se pupula luga, ma e le ufiufiina i le fluff, pei o le zonal aiga.

O laulaʻau e lima-lobed, atoa, tino. O la latou lautele lautele aapa 3-6 cm.

O fugalaʻau o lenei teuteuga aganuʻu o cactus ma fetu-foliga. Latou te taulai atu i uumi peduncles ma aoina i umbellate inflorescences, o le lautele o lea 8 cm.E 30 fugalaʻau i le inflorescence.

O le vaitaimi o fuga o aso taʻitasi e 5-6 aso. Fugalaʻau mafai ona faigofie ma faʻaluaina (oe mafai ona iloa e uiga i terry pelargoniums ii). O le lanu lanu e lautele, aofia ai ma le isi paolo:

  1. lanu paʻepaʻe;
  2. piniki;
  3. lanu viole;
  4. lanu viole.

Fugalaʻau mafai ona lua-lanu, ma se tuaoi, sasa, ila.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o ampelous pelargonium fugalaʻau.





Tulafono taulaʻi

Ina ia mafai ona fuga le laau mo se taimi umi, aua le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ia faʻatino galuega tulaueleele ma amanaʻia fautuaga nei:

  1. Mo le totoina o ampelous pelargonium, faʻaaoga ato faʻapipiʻi, fugalaʻau, polotito pusa.
  2. Talu ai o le laʻau e malamalama-alofa, e tatau ona tuʻu i luga o le susulu o foliga o fale. Ma o le a latou foliga matagofie ma faatulagaina.
  3. Faʻatautaia mea toto i le tautotogo poʻo le amataga o le tautoulu.
  4. Toto fatu i se faamalama pusa i le tasi laina. Faʻaauau le mamao o le 15 cm i le va o laʻau.
  5. Vai fualaʻau laiti, faʻapipiʻi minerale minerale i tamaʻi vaega.

Ola ma tausi mo se fugalaʻau i le fale

Moli ma le nofoaga

Mo lenei laʻau, e tatau ona filifilia se nofoaga susulu, lea e le mafai i taimi uma ona maua i fale faʻaonapo nei. E sili ona lelei le faʻapipiʻi o fugalaʻau i luga o le windowsill, o faʻamalama ia e faasaga i saute.

Eleele manaʻoga

O le palasitino pelargonium faia maualalo manaʻoga i luga o le eleele. E manaʻomia le saunia o se mea lelei, faʻatamaina le substrate, ma sina tamaʻi omea faʻaopopo. Ina ia sauniuni le paluga o paluga, ave vaega ia i tutusa tutusa:

  • peat;
  • oneone;
  • vao;
  • laufanua laufanua.

Faasusu

Mo le uumi ma tele fugalaʻau, ampelous pelargonium tatau ona faʻasusuina faʻalelei. O lenei fugalaʻau tali lelei i le lelei susu, ae le faʻapalepale eleele faʻasusu vai.

Taua! Vai le eleele i se taimi muamua atu nai lo le paʻu o le papaʻa faʻaali mai i ona luga. Faʻasusu faʻalua ile vaiaso faʻaalu vai vai ile vevela ole potu.

Fertilization

I le taimi o fugalaau (mai ia Mati ia Aukuso) e tatau ona e fafagaina le laau i vaiaso uma. Faʻaaoga minerale laʻititi faʻapenaina o le maualalo faʻasalaga. Pelargonium tali lelei i le fale-faia fafagaina:

  • Suka Mo le 40 g suka i le 1 lita o vai.
  • Lefulefu O se mafuaʻaga o potassium, lea e taua mo pelargonium i le taimi o fugalaʻau. E i ai foi kalisiu, metala paʻepaʻe, uʻamea, magnesium i se foliga faigofie ona maua i le laʻau (20 g i le 1 lita o le vai).
  • Fuamoa. Faʻaopopo i le eleele. O se sili lelei punaoa o kalisiu ma mafai ona faʻaaogaina o alavai.

Teuteuina

O le teuteuina e foliga aulelei atili ai le laʻau. Ae o lona mafuaʻaga autu ia faʻamaloloina le fugalaʻau. E fautuaina le teuteuina i le tautoulu. I le taimi nei, o le laʻau faʻasolosolo pa'ū i totonu o se le moe setete.

E le faʻatagaina o ia e lau laulelei ona malolo ma maua le malosi i le taumalulu. O le teuteuina mo le taumalulu e loloto, e naʻo lou tuʻua o se tui e aofia ai le sili atu i le 7 lau. Aveʻese ia au na na tutupu mai laulaau sinus.

Tuʻua na au na sau mai le aʻa e le tago. Tipi ese ia vaega o le pale tupu mai i aʻa pe a fai ua latou mago ma le toe avea o se teuteuga mo le laʻau.

Faʻafefea ona saʻo ona fausia se togavao o ampelous Pelargonium (Geranium):

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi uma o le pelargonium e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se 2: faʻamaʻi ma e le faʻamaʻi. O le lona lua ituaiga o faʻamaʻi atiaʻe faʻasaga i le talaaga o le solia o tulafono o le tausiga ma le metabolic faʻagasologa o le aganuʻu:

  1. maalili;
  2. fulafula;
  3. le lava poʻo le sili atu o faʻavae elemeni;
  4. tali atu i vailaʻau.

O faʻamaʻi pipisi e faia faʻasaga i le talaaga o fungus, siama, siama:

  • pala;
  • moli;
  • ele;
  • efuefu efuefu;
  • blackleg

O le mataʻutia o nei faʻamaʻi o le faigofie ona fesiitaʻi mai le tasi fugalaʻau i le isi. Afai e maua se faʻamaʻi, e tatau ona vave ona faia se faʻavasegaina o vailaʻau. O lenei mea o le a puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻalavelave e seasea osofaʻia pelargonium. Tele o mea ia e taʻua o whiteflies, aphids, mealy ma root worm. Caterpillars osofaʻia pelargonium i le taumafanafana.

Fanafanau foliga

Metotia auala

A filifilia lenei metotia o le toe gafa, pelargonium e sili atu teteʻe i faʻamaʻi, sili atu faʻamaʻaʻaina ma tatalia faʻataʻitaʻiga ma vevela osooso. E i ai vaega nei:

  1. Lulu i le afa lona lua o le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, muamua disinfect ma faʻasūsū le eleele lea e faʻalauteleina ai le totoina mea.
  2. Faapipiʻi fatu i se fasi manifinifi o le eleele, faʻasusu laʻititi luga.
  3. O se fagu pasī e talafeagai mo le faʻainuina. E le avatua se vaalele malosi e tanu ia fatu.
  4. Ufiufi le koneteina i faʻatoʻaga ma tioata. Aveʻese i aso uma ae le i aliali mai le amataga. A maeʻa lena, tuʻu le koneteina i totonu o se potu o le vevela o le 20-24 tikeri.
  5. E tupu se piki ina ua maeʻa fausia ni laulaau moni e 2. O le totoina mulimuli ane e faia i le vevela o le 16-18 tikeri. Faʻaliliu laʻau i se nofoaga tumau pe a o latou 1.5-2 masina le matua.

Faʻalautelega e ala i tipi

O lenei metotia e tasi le lelei le faʻafitia - afafine afafine taofia latou meatotino ma foliga mai o le tina pelargonium. Ma o lenei o se taua taua tele i le faʻatatau i varietal bushes.

Mo le totoina, o tumutumu o laulaʻau laʻau laulaau e faʻaaogaina. O lo latou umi e 7-10 cm E tatau ona latou faʻaauupegaina i ni paga se lua o tatalaina laulaʻau. Tipiina e seleseleina mai ia Fepuari ia Mati.

O auala ia e faʻapea:

  1. Uʻu fasi vaega o au i luga o le ie i le vevela o le potu mo ni nai itula. E talafeagai lea mea ina ia matutu le tipi togafitia ma malala efuefu.
  2. Toto le 'au i totonu o se paluga palapala-oneone oneone, faʻalolotoina e 3 cm.
  3. Mo sili rooting, o le vevela o le 20-22 tikeri e tatau ona maitauina. O le susu e tatau ona feololo. Lenei o le a taofia ai le pito i lalo o le au mai le pala.
  4. A maeʻa le 30 aso, ona fai ai lea o tamaʻi laʻau ma a latou aʻa. E mafai ona toto i totonu o koneteina ma le lautele o le 8-10 cm O le isi tausiga o le laʻau e masani.

Faʻalautelega e ala i tipi o le tele Pelargonium (Geranium):

Pelargonium ampelous o se tulaga ese laʻau lona fugalaʻau e le mafai ona tuʻulafoaʻi soʻo se fai togalaʻau. O le uiga eseʻese o le aganuʻu e faigofie ona tausia, malosi puipuiga ma le tele o ituaiga lanu. Lenei faʻatagaina oe e faia ofoofogia matagofie ma uluaʻi fatuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GERANIUM CARE BASICS u0026 4 GERANIUM TYPES. Shirley Bovshow (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com