Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lauiloa ituaiga o hybrid geraniums ma tausi mo latou

Pin
Send
Share
Send

Mo le tele o tagata nonofo i le tatou atunuʻu, o le geranium o se teuina fale. Lenei fugalaʻau e fai si masani ma e le mafua ai le fiafia tele i se tasi.

I le taimi lava e tasi, e toʻatele e leʻo mafaufau e uiga i le mea na sau ai lenei laʻau, o fea o iai lona atunuʻu faʻasolopito. O le a tatou talanoa e uiga i lenei ma sili atu.

Faʻafefea ona tausi lelei ia te ia? Ma sili ona taua, o a faigata ono tulaʻi mai pe a tausia lenei laʻau. O nei mea uma o le a talanoaina i la tatou tusitusiga.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O le geranium hybrid o se laau toto tumau o le aisa, e avane i se tamaʻi laʻau. O le hybrid geranium e afua mai i Aferika i Saute, o lona nofo lelei i lenei konetineta o loʻo faʻamatalaina e le iai o ituaiga eseese o le tau iinei: Metitirani, tropical, subtropical, agamalu.

faasinomaga... Faʻafetai i tagata folau na fiafia i aganuu, fefaʻatauaiga ma laʻau, i le seneturi lona 17, na oʻo mai le geranium i Europa, ma Rusia.

Foliga Vaaia

O le Hybrid geranium o loʻo tu mai i fafo mafai ona i ai eseʻese lanuamata mai papaʻe i maroon. I lenei tulaga, o leo e masani ona faʻagalogoina.

O lanu masani o geranium e lanu piniki, lanu viole ma lanumoana. Lilac ma lanumoana lanumoana lanumoana paolo e masani foi ona maua.

Lea e mafai ona lapoʻa, tamatamailima-vaevaeina ma pinnate i foliga.... Faʻamoemoeina i le eseesega o le hybrid geranium, e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 20 i le 60 senitimita.

Lauiloa ituaiga

I lenei taimi o taimi, o loʻo i ai le tele numera o ituaiga o hybrid geraniums, ae o le sili ona lauiloa o latou nei:

  1. Togalaau geranium "Patracia"... Patricia o se sili atu unpretentious laau, aapa lapoʻa mai 80 i le 90 cm.

    Fuga i le afa lona lua o Iuni. Geranium i ona foliga foliga tutusa ma le hemisphere, e le atiaʻe.

    O fualaʻau 'aina e laʻititi. O le laʻau e teuteuina pe a maeʻa fuga; o le teuteuina e faʻamalosia ai le ola o laulaʻau ma fuga.

  2. Geranium Lanumoana Toto O se tumau-aisa tumau-laʻau totoina. O fugalaʻau faʻaeteete e masani ona sesega piniki. Ae e iai foʻi laʻau totino e iai le lanumoana ma le lanu viole.

    O lau e lapoʻa pe pinnate. O fua ma fuga e faalagolago i le eseesega.

    E masani lava ona fuga mai mo se taimi umi lava, amata ia Me ma faaiu ia Setema. E tupu vave lava, oʻo atu i le maualuga o le 50-60 cm.

O fea ma faʻafefea ona totoina: tulafono, fesoasoani, faʻatonuga

A faʻatupuina ni geraniums, e manaʻomia ona e sauni se nofoaga mo le totoina muamua. O le eleele vaega e tatau ona malamalama lelei, sili vaega paʻu. Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i se auala o le fugalaʻau o loʻo i lalo o le susulu o le la, ona tatau lea ona faʻaaoga se ata mo fale, a le o lea ia susunuina laulaʻau. I le taumalulu, o le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo -10 C.

Taua... O le eleele e tatau ona feololo - lafulemu, tausi lelei alavai alavai, mo le tafe mai o le vai.

Fertilizer tatau ona faʻaoga i le feololo ma fautuaina faʻasusuina masani i taimi uma e mafai ai. Aua le soʻona faʻasusu i le eleele, ae aua foʻi le lolovaia. Mea uma e tatau ona i le feololo.

Ae e te leʻi totoina le laʻau i le palapala, e tatau ona e saunia ni tamai lua, i lalo o le fautuaga e tuʻu ai se paluga o peat ma oneone oneone i le 1: 1: 1 faʻatusatusa.

E le gata i lea, o le laʻau e tuʻu i totonu o se pu ma tanu i totonu, o le eleele e tatau ona tiaʻi. O nai aso muamua talu ona toto le laʻau, e manaʻomia lou faʻasūsū soo..

Faʻafefea ona tausi faalelei?

E seasea aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi iniseti geraniums. Ae afai e aliaʻe faʻamaʻi, o lona uiga e sili atu le ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, uliuli o le au, na o le pau lava le auala e aveʻesea ai o le tiaʻi ese le laʻau.

I se faʻaopopoga, aphids mafai ona mafua ai afaina tele i le laʻau. O vailaʻau ma vailaʻau masani a tagata, pei o le fasimoli, paʻu tapaʻa, chamomile tincture, o le a fesoasoani ii.

Mai lea taimi i lea taimi o le laʻau ei ai se faʻafitauli e pei o samasama samasama o laulaʻau, e mafai ona mafua mai i le tele o mafuaʻaga:

  • Le lava pe tele foi suavai. O le le lava o le suavai, pei o lona tele, e tau atu i le oti o le laʻau, o lona uiga o mea uma e tatau ona faia i le faʻalelei. O le faʻasū tele e mafai ai ona faʻasusu ma paʻu ese laulaʻau ma laʻau ese.
  • Le lava avanoa. O le ulo o loʻo tu ai le fugalaʻau ua avea ma tamaʻi mea, ma e le mafai e le laʻau toto ona tupu pea, o fugalaʻau ma laulaʻau e afaina ai i lenei mea.
  • Le lava moli. Geranium o se malamalama-alofa ma vevela-alofa alofa. Tuʻuina mai se vevela tumau, ona lagona ai lea e le fugalaʻau se lagona sili atu ona lelei.
  • O lenei laʻau e le fiafia i suiga, ma e mafai ona mamae peʻa totoina i se nofoaga fou. E manaʻomia le tipiina o geraniums i na o tulaga ogaoga, aua o lenei faiga e iai sona leaga i lona tulaga. O le taimi sili ona lelei e tuiina ai o le tautotogo, talu ai o le laʻau e leʻi sau mai le faʻamavaega. E sili le fesuiaʻi i totonu ose fagu lapoʻa ina ia aʻa le laau.
  • E mafai ona faʻalavelave le fagu tele ile fugalaʻau. O le mea moni o le geranium amata amata ona fuga pe a o ona aʻa nofoia le atoa avanoa o le ulo.
  • Le fafagaina faʻavaitaimi o le laʻau. E manaʻomia le lelei o le potassium ma le nitrogen. O le le lava o elemeni e mafua ai le le paleni ma le oti o le laʻau.

O le teuteuina i le taimi o le a maua ai le malosiaga mo le atinaʻeina o fuga ma fesoasoani i le laʻau e fausia.

Faalogo... Afai o le samasama o laulaʻau e mafua mai i se faʻafitauli pei o le "ele", o lona uiga la, o laʻau e togafitia i se burgundy suavai.

Toe gaosia

E mafai ona e faʻasalalau geraniums oe lava faʻaaogaina metotia e pei o tipi, totoina o fatu, vaevaeina o le togavao.

  1. O le sili atu ona faigata ma tele taimi e faʻaalu ai le geranium o le fatu... Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, geranium leiloa ona varietal uiga, o lea e masani ona faʻaaogaina e le aufaifaʻatoʻaga.

    A filifilia lenei metotia o le faʻalauteleina, lulu naʻo fatu fou, talu ai latou te le toe faʻasolosolo i taimi umi-teuina. O le aoina o fatu o le geranium o se faʻafitauli tele, ona e vave ona pula ma salalau i le upega tafailagi, ma e le ola lelei fatu e leʻi fua.

    Afai e te manaʻo e faʻaputu ni fatu, saunia ni fasi 'ie ma afifi le teu vaovao. Faʻafetai i lenei, o le a saogalemu fatu ma leo i la tatou ato.

    E mafai ona e lulu fatu i le palapala ia Aukuso po o Novema. Faʻatauina fatu geranium ua totoina ia Aperila.

    Mo sili iʻuga, e fautuaina ia muamua lulu fatu i totonu o se ulo poʻo se koneteina. O le eleele i nei koneteina tatau ona lafulemu. Ufiufi le koneteina poʻo le ulo i le ipu malamalama poʻo le palasitika. Tausiga mulimuli e aofia ai faʻasusu ma vaʻalele. Afai e tolu laulaʻau e aliali mai, ona tatau lea ona toto le laʻau i totonu o se isi ipu. A totō fatu i totonu o se ulo ia Aperila, e faʻatoa mafai ona totō i le eleele matala i le tautotogo e sosoʻo ai.

  2. Totoina laau e ala i vaevaega o rhizome - o le sili lea ona faigofie ma masani ona faʻaaogaina metotia, e mafai ai e le gata i le foaʻiina atu o le ola i se fou laʻau, ae faʻapea foi ona faʻafouina le tuai.

    Rhizome vaevaega e faia i le amataga o le tautotogo poʻo le tuai o le taumafanafana. Muamua, ia eli ma le faʻaeteete le laʻau, aʻo taulaʻi atu i laʻau tuputupu aʻe. I se tulaga masani, e mafiafia, e aunoa ma le pala ma mago. Aveʻese le eleele le talafeagai i le lulu.

  3. Tipiina - se isi auala o le faʻatupuina o geraniums. Ina ia totoina se laʻau e faʻaaogaina ai lenei metotia, e tatau ona e ave ni laʻau laiti ma laulaʻau mai se laʻau matua. Tuʻu tipi i totonu o le ipu vai ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.

    O le tipi o le a tupu aʻa i totonu o le tolu vaiaso. Totoina i latou i ni ulo eseʻese poʻo fafo. E te le tau faʻatali mo aʻa e totogo i totonu o se ipu malamalama, ae ia faʻafaigofie i le togafitia o aʻa ma se tali faʻapitoa mo lo latou tutupu aʻe ma totoina i le eleele.

I le faaiuga, e taua le maitauina o fai togalaau e sili atu ona faʻaeteete i laʻau ma tausi lelei i latou. Ona latou fiafia ai lea ma lo latou lalelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Geranium care for long lasting blooms and plants! How to propagate by cuttings or seed. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com