Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ma o afea e manaʻomia ai le totoina ole begonia, aemaise pe a uma ona faʻatau ma i le taimi o fugalaʻau? Tausiga i le fale

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se teuteu teuteu totoina i le fale e fausia fugalaʻau teu luga o le poletito po o le togalaau.

Tele ituaiga o lenei fugalaʻau na fafagaina, mafua ai i ituaiga e pei o fugalaʻau, teuteuina ma deciduous.

O se itu taua i le faʻagasologa o le tausiga o le begonia o le tuiina. E i ai le tele o foliga, ma e tatau ona faia i le usitaʻia o tulafono uma.

Faʻafefea ona saunia lelei se laʻau mo lenei faiga ma le mea e manaʻomia mo lenei, o le a matou taʻuina atu i lalo.

O le a lenei fugalaʻau?

Begonia e tupu fua i vaomatua tropical ma mauga, o nisi taimi e mafai ona maua i nofoaga matutu o le teropika ma subtropics. O lenei o se tumau perennial, lea e faʻailogaina e le i ai o se tolotolo poʻo tuberous rhizome, asymmetric lau (oe o le a aʻoaʻo e uiga i taimi uma ma tausaga taʻitasi ituaiga o begonias iinei). O fugalaʻau o le laʻau e le masani ai foliga, laʻititi ma e le masani ai ni lau e latalata i fugalaʻau e le tutusa, eseʻese i le pupula lanu, o fualaʻau e foliga mai i se atigipusa.

O afea e tatau ai ona faʻafou le eleele?

I luga o se tusi. Tusa lava pe o le a le tele o le eleele e ola ai le fugalaʻau, e tatau lava ona suia.

E mafua ona o le umi o le faʻaaogaina o le eleele mo le tuputupu ae begonia, ua maeʻa.

A maeʻa ona tipiina se laʻau i totonu o se laʻau fou, o le sili ona lelei tuʻutuʻuga mo lona tuputupu aʻe ua fausiaina. I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina o se ulo telē tele atu nai lo le muamua, o le aʻa faiga faʻasaʻolotoina tele avanoa ma faʻaleleia le okesene ulufale atu i ai.

E tele auala e fuafua ai le manaʻoga mo se begonia totoina:

  1. O na laau toto na totoina, o aʻa na amata ona aliaʻe mai le alavai. Ave le begonia i lou lima taumatau, ufiufi le eleele i lou lima tauagavale, liliu ma lavea mama le ulo. Ma o le a mafai ona aveʻese le koneteina ma iloilo le tulaga o le omea koma.

    Afai i le taimi o le asiasiga e manino lava o aʻa o loʻo faʻamau i se paluga, o lona uiga o le mafuaʻaga lea mo le toe tuiina. Afai o aʻa e le sau i luga o le lau o le koma, ona le toe totoina lea o le laʻau, ona toe tuʻuina lea i totonu o le ulo.

  2. E taua le tuiina o se fugalaʻau pe a fai o iai ni faʻailoga iloga o le faʻamaʻi, samasama o laulaʻau, eleele acid. E te aʻoaʻo le mea e fai pe a faʻamama samasama ma magumago lau ii.

O afea le taimi sili ona lelei e fai ai?

E sili ona toe toto le fale i le tau e totogo ai mea, aʻo leʻi oʻo i le vaitaimi e tupu olaola ai. E manaʻomia e se tamaʻi laʻau se taotoga faʻaletausaga, ma e mafai ona toe totoina se tagata matua i le 2-3 tausaga.

E mafai ona e tuiina i le taimi o le fugalaau?

E leai se mea e tatau ona e tuiina ai se toto ua fuga. A leai, o lona fuga o le a taofi, ma le lona lua atonu e le sau. Oe o le a iloa e uiga i le mea e fai pe a le fugalaʻau e le sau i se isi tusitusiga.

Sauniuniga: palapala ma ulo

A filifilia se koneteina mo begonias, alu mo palasitika pulou. O lenei filifiliga o le a puipuia ai le pala oʻa ma le susu stagnation. Potu keramika ma omea ma fata umi e lelei tele. Faʻafetai ia latou, o le sili atu vai i le taimi o le faʻasusu o le a le tumau i le eleele.

Toto laiti ma ua uma ona mauaa tipiina i totonu o ulo ma le lautele o le 3 cm, ma matutua laau - 4-5 cm I le taimi o le totoina, faʻaaoga se koneteina o le a le itiiti ifo ma le 1/3 lapoʻa nai lo le muamua. Faʻatafe alavai (malepe shards, faʻalauteleina 'ele, fasi piliki) i le pito i lalo o le koneteina. O le isi sosoʻo malala.

O se faʻalapopoa ma manava manava substrate e talafeagai mo begonias. Mo le tanuina o laʻau talavou, tuʻufaʻatasia le eleele ma peat i tutusa tutusa, ma mo tagata matutua - eleele, peat ma le oneone. I sea ituaiga substrate, o le a amataina e le laʻau ona atiaʻe se lelei aʻa ma se matagofie lanu meamata tele. Faapipi le paluga palu faatasi ma le vai mafanafana aʻo leʻi totoina le begonias. Faitau atili e uiga i le filifilia o se fugalaʻau ma le tausiga o se poti begonia iinei.

Faʻafefea ona maulu saʻo i le fale?

Ina ua maeʻa saunia le koneteina ma substrate oe mafai ona amataina le tuiina e ala i le tausisi i le fuafuaga lenei:

  1. Aveʻese le laʻau mai lana uluaʻi container. Ina ia faia lenei, tuʻituʻi tutusa luga o le atoa lapoa o le koneteina ma nonoa ia i se matuitui tulimanu.
  2. Ma ou tamailima, uʻuina au ma laulaʻau, tiaʻi lemu se polo omea i lou lima.
  3. Tipi ese aʻa tuai mago. Faʻaaoga se fasi laupapa e faʻamama ai le alavai ma malala o loʻo totoe mai le palapala.
  4. Afai, a o luluina le lalolagi, o faʻailoga muamua o le pala na maua, ona faʻamama atoa lea o le aʻa, fufulu i totonu o se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate.
  5. A mago aʻa pala, ona sausau lea o '' 'upega' olo i le malala faʻalaʻau poʻo le malala.
  6. Tuʻu le laʻau ua saunia i le ogatotonu o se koneteina fou. Lulu lemu le palapala saunia i totonu o gaogao i autafa o le omea koma ina ia le gagauina lau. A talafeagai, faʻapipiʻi le palapala i ou tamailima.
  7. Liligi tele eleele i totonu o le koneteina ina ia le itiiti ifo 1-1.5 cm tumau i le pito i luga pito i luga. O lenei avanoa o le a manaʻomia mo mulimuli ane faʻasusu o le begonias.
  8. Faʻasu fua le fugalaʻau totoina seʻi sau le vai mai le pu alavai.

O le a le mea e fai pe a maeʻa le faʻatau?

O le taimi lava na maeʻa ai ona faʻatau se fugalaʻau, e tatau ona toe tiaʻi. Lenei o le a faʻatagaina ai o ia e vave ona malosi ma faʻateleina lona tuputupu aʻe. O le eleele e tatau ona peat-faʻavae. E tatau ona aofia ai vaega e pei ole humus, turf ma fanua masani. Ave i latou i numera tutusa. E taua le tuʻuina o alavai i lalo o le koneteina.

Aua le vave tuiina, ae fufui le substrate saunia i le vai 2-3 aso i luma atu ma faʻavai.

Taua! Ia mautinoa o le eleele e susu, ae le faʻasusu, a leai o le begonia e le mauaʻa.

Na matou tusia auiliili atili e uiga i le tuiina o se laʻau pe a maeʻa le faʻatau ma le tausiga mulimuli ane i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona totoina se laʻau?

I le amataga o le tautotogo, begonias e ola i se togavao e tatau ona totoina... E manaʻomia e lenei:

  1. Aveese le laau mai le ulo.
  2. Aveʻese laʻau soʻose, peduncles ma tele suia. Fufulu malie le aʻa aʻa mai le eleele ile vai.
  3. Faʻaaoga se naifi maʻai, gagau le togavao ma aʻa i ni vaega ia tofu laʻau laʻau ma se laʻau poʻo se tatupu.
  4. Faapipi le tipi ma le carbon activated.
  5. Fofo ia aʻa ma Kornevid, toto laʻau i totonu o ulo ma vai.

Tausiga

Moli ma faʻasusu

Begonia o se malamalama-alofa aganuu. Mo lona tele fugalaau, diffuse malamalama e manaʻomia. A uma ona tui, tuu le ulo i luga o le ipu ma le faʻamalama faʻasaga i sasaʻe po o sisifo.

I le taumalulu, e tatau ona e vaʻaia moli faʻaopopo. Begonia e tali lelei i le faʻasusu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai malu malulu. Alu tele vai mai le apa. Oe o le a maua fesoasoani aoga mo le tausiga o begonia i le taumalulu i se isi mea.

Saʻo le faʻasusu i le usitaʻia o faʻatonuga nei:

  • I le taumafanafana, faʻasusu le fugalaʻau 2 taimi i le vaiaso.
  • Afai e malosi le vevela, ona faʻasusu lea o le eleele i aso uma.
  • Mai ia Oketopa, faʻasūsū le begonia aʻo faʻamago le pito i luga ole lalolagi.
  • I le taumalulu, faʻasusu tatau tatau ona faʻaititia i le laʻititi (tasi i le 2 vaiaso).
  • Amata ia Mati, faʻateleina le susū malosi.

Tusitusiga. Tuberous species of begonias pasi i totonu o se le moe mo le taumalulu. Mo lenei vaitau, tuʻu i latou i peat, ma matua faʻateʻaina le faʻasusu.

Sūsū

Talu ai ole begonia o se vailaʻau vevela, ua atili ai ona manaʻomia le susu. E le tatau ona faʻasusu le fugalaʻau, a leai o le a oʻo atu i le atinaʻeina o le pisia o lau i lau.

E lua auala e faʻateleina ai le susū i le potu:

  1. Tuu le koneteina i luga o se ipu ma peat susu.
  2. Faʻamau maa e tuʻu ai le fugalaʻau i totonu o se fata i le vai.
  3. A ausa le suavai, o le a maua ai le laʻau ma le talafeagai susu susu.

    Vevela pulega

    E leaga le tali a le laau ile suiga ole vevela ma e manaʻomia le feololo o le vevela. I le taumafanafana, tausi le fugalaau i le vevela o le 18-20 tikeri. I le taumalulu, o faitauga o le vevela e le tatau ona paʻu lalo o le 15 tikeri.

    Fertilizers

    Faʻafetai i le faʻalauiloaina o mea paleni o meaʻai, o le fugalaʻau e faʻaumiumi, ma e avea foi o se sili lelei puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Oe mafai ona faʻatau pito i luga ofu i soʻo se faleoloa fugalaʻau. Filifili na metotia na e faʻamoemoe mo mea toto i totonu o fale.

    Faamolemole ia matau o le tuufaatasiga aofia ai vaega nei:

    • magnesium;
    • potasiuma;
    • kalisiu;
    • posiporo;
    • uʻamea

    Aua le faʻaogaina se faʻapala e iai le chlorine. Faʻitiitia le metotia ile 2 taimi na faʻaalia ile faʻatonuga. Faʻaopopo fualaʻau paleni 2 taimi ile vaiaso. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona fafagaina le laʻau mo tele fugalaʻau iinei.

    O le totoina o Begonia o se auala talafeagai, lea e faʻamoemoe i ai isi fugalaʻau, atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o se fugalaʻau. Ma e taua e le gata i le mulimulitaʻi i tulafono uma o totoina, ae ia sauniuni foʻi ma le faʻaeteete le faʻavae, ulo ma filifili le taimi saʻo. Mo au taumafaiga uma, o le fugalaʻau o le a faʻafetai ia te oe i felanulanuaʻi, pupula ma umi fugalaʻau, faʻapea foi ma le maualuga teteʻe atu i faʻamaʻi.

    Fesuiaiga o begonia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ioane 14 - Tusi Paia Samoa (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com