Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga mo gerberas faʻapipiʻi i le fale ma metotia o le toe faʻafouina o laʻau

Pin
Send
Share
Send

Gerbera o se fugalaʻau le mafaamatalaina o lanu susulu. O lenei laʻau e masani ona ola i totonu o greenhouse e fausia ai bouquets, ma e tupu foi i fugalaʻau moega o se togalaau laʻau.

Ui i lea, o lenei fugalaʻau lagona foi sili i totonu o se ulo, i se olaga siosiomaga. Gerbera e iloga i le faʻateleina le agavaʻa ia lava ia toe fanafanau ma faigofie fetuʻutuʻunaʻi i tulaga fou.

O le tau o se laʻau e amata ile 300 rubles ma oʻo atu i le 2000 rubles.

Faʻamatalaga

Gerbera o se vao tumau mai le aiga o Astrov. Faʻaigoaina foi transvaal chamomile. Vaomatua sui o lenei laʻau ituaiga ola i:

  • Asia
  • Afelika i Saute.
  • I le motu o Madagascar.

O laulaau Gerbera e lapoʻa, lanumeamata lanumeamata i le lanu, o loʻo tutupu i luga o pupuʻu i aoina i se rosette. Peduncles o loʻo tu i luga o eseʻese 'au mamana ma tuʻuina atu tasi fugalaʻau. Fugalaau oʻo i le 5-12 cm le lautele, fuafua i le eseesega. E pei o fugalaʻau ole chamomile. O le lanu e malamalama, ituaiga uma o paolo samasama, mumu ma piniki.

Se ata

Nisi faʻamatalaga e uiga i gerbera ata mafai ona maua iinei.

Vevela pulega

E le pei o aiga na ola i le togalaau, e mafai ona fuga mai le Gerbera poteta mo ni tausaga, aiaia na saunia ia te ia ma le taimi saʻo o le malologa (pe o afea ma pe o le a le tele o le gerberas e fuga ae aisea latou te le faia ai, faitau iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai e uiga i uiga eseʻese o le totoina ma le vaʻaia o se totonu fugalaʻau). Ina ua maeʻa le fuga o fualaʻau, pe tusa o le amataga o Novema, o le Gerbera ipu ua siitia atu i se paolo malu potu, o le vevela o lea 16-18 tikeri.

Faalogo! O le malulu vave i lalo ole 12 tikeri e le tatau ona faʻatagaina, o lenei mea e mafai ona mafua ai i le ogaoga hypothermia o le fugalaʻau.

O le aofaʻi o le faʻasusu e faʻasolosolo lava ona faʻaititia, tausia le palapala laʻititi susu. Mai le ogatotonu o Fepuari, ua toe foi le gerbera i tulaga masani.

Filifilia o se nofoaga i totonu o le fale

Gerbera e faatatau i moli malamalama-alofa. O le malosi ma le umi o le fuga e faʻalagolago lava i le saʻo moli. o lenei laau. E sili ona lelei le tuʻuina o le ulo i se nofoaga e tuʻuina atu ai le malamalama i le fugalaʻau. Aloese mai le susulu o le la, aemaise i le taumafanafana.

E tutusa lava le taua o le faʻaavanoaina o le gerbera i le ea fou - o le potu e tatau ona faʻavaivaia i taimi uma, ma i le tau mafanafana, e mafai ona e aveina le fugalaʻau i le poletito poʻo le veranda.

Vai ma faʻasusu tulafono

O le eleele tanu e tatau ona tausia tausia feololo susu. O le sili atu susu mo gerbera e le itiiti ifo le mataʻutia nai lo le leai o le susu. O le vai mo le faʻasusu e muamua faʻamaʻaina mo le itiiti ifo i le aso, ma lona vevela e tatau ona tusa ma le 20 tikeri. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina i tafatafa o le ulo poʻo le auala i totonu o le pa.

A maeʻa le 30 minute, o le vai o totoe mai le sump e tatau ona faʻateʻaina ina ia aloese mai le susu stagnation. E leai se mea e tatau ona faʻatagaina le vai e ulufale ai i le laulaʻau, e mafua ai faʻamaʻi fugalaʻau. E taua foʻi le mautinoa o aʻa o le gerbera e le faʻafesoʻotaʻi ma le vai i totonu o le apa. Mo faʻasili faaopoopo, e mafai ona e faʻasusu le vaega o loʻo totoe ai le laʻau i aso uma.

Lava Ia e le fautuaina e faʻasusu le fugalaʻau ina ia mafai ai ona puipuia le paʻu ifo o le paʻu i luga o laulaʻau o le laʻau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina se mea faʻapitoa e faʻasusu ai le ea pe tuʻu ai ni paʻaga ma ni limulimu ma ni papa susu i lata ane.

Teuteuina ma le faapipiina

O le teuteuina o le Gerbera ma le teuina o lau e masani ona faia mo sui o togalaau. O faʻataʻitaʻiga ile fale e le manaʻomia lenei taualumaga; ua lava lea e tausi lelei le eleele.

Tusitusiga. Fugala mago ma lau mago faʻatasi ma le au i le faʻavae. E le fautuaina e tipi ese fugalaʻau i se naifi.

Faʻafefea ona tausia le eleele?

O le palapala i totonu o le ulo tatau ona fai si acid. E fautuaina le faʻaaogaina o le substrate faia mai lua vaega lau lau eleele, tasi le vaega peat ma le tasi vaega oneone. Tamaiti, ola fugalaʻau fugalaʻau manaʻomia le taʻi tausaga. O le lautele o le ulo fou e tatau ona 2-3 cm lapoʻa nai lo le muamua.

E le fautuaina e tui ese le gerbera i totonu o se ulo e telē tele., i lenei tulaga, atonu e le fuga le laau mo se taimi umi. Totoina i le taimi o fugalaʻau e sili ona faʻafitauli. Tusa lava pe na faʻatau le laʻau mai se faleʻoloa, e sili le faʻatali seʻia oʻo i le iʻuga o le fuga ma le moe.

O le faʻatinoina o le Gerbera ma le faapalaga ma le humus ua faʻaleagaina. I le taimi o le tuputupu aʻe ma le faʻaputuputuina o lanumeamata lapopoʻa, o se faigata faʻafagaina ma le faʻateleina nitrogen mataupu ua fautuaina. O nisi tagata totō latou te faʻaaogaina se fofo e sili atu le vaivai nai lo le faʻailoga o le afifi, talu ai o le tele o le fetilaisa e leaga ai le fugalaʻau. I le vaitaimi o le fuga o laau, gerberas e fafagaina i potash fetilaisa, o le totoʻa o ia tatau foi ona laʻititi.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

I se tulaga lautele, i totonu o le gerbera e matua teteʻe lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, peitaʻi, o le solia o le tausiga e ono faʻaosofia ai le aliali mai o ni faʻafitauli:

  1. Faʻapaʻu ma samasama samasama e masani lava o se faʻailoga o le apogaleveleve mite. O lenei faʻamaʻi e aliali mai i totonu o potu ma le vevela matutu.

    Laʻau ma eleele soʻona mago mafai foi ona osofaʻia. Ina ia faʻafetauia gerbera, latou e togafitia i le fasimoli vai poʻo iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm.

  2. Fuga sinasina i luga o laulaʻau faʻailoa mai le faiaʻina o le fugalaʻau e ala i le efuefu. O lenei maʻi e tupu mai o se faʻaiuga o le paʻu o le vevela i totonu o le potu, faʻasusu i le vai malulu tele, pe ona o le tele o le nitrogen i le palapala.

    O le laau ua aʻafia e tatau ona tuʻu ese mai isi fugalaʻau ma maloloina laulaʻau tatau ona vave fufuluina o maʻa, ma laʻau e tatau ona aveʻese.

    I luga o se tusi. E togafitia le fugalaʻau ma le tali o le potassium permanganate poʻo le copper sulfate mo le vaiaso.

  3. Falaoa faamago tupu ma fusarium. Mo togafitiga, o se vaivaiga fofo o le manganese e faʻaaogaina, lea e faʻasusu ai le fugalaʻau, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o laulaʻau. Faʻafetai i lenei, o le eleele ua uma ona faʻamaʻi.
  4. Toso laulaʻau faʻailoa mai le leai o se malamalama, ae mafai foi ona avea ma faʻailoga o acclimatization. Afai o le fugalaʻau na ola i totonu o fale mo se taimi umi, e tatau ona faʻaopopoina ma se faʻaopopo malamalama malamalama. Afai o se gerbera e leʻi leva ona mauaina, e leai ni faʻapitoa auala e manaʻomia, e tatau ona e faʻatagaina le fugalaʻau fesuiaʻi i tulaga fou.
  5. Maliu, tuputupu aʻe le tuputupu aʻe matauina pe a solia le pulega faʻasusu. Afai o le eleele i totonu o le ulo ua mago, e tatau ona faʻamautuina masani le faʻasusu. I le tulaga o le eleele ua soʻona suavai, e tatau ona vave aveʻese le fugalaʻau ma le eleele eleʻele ma tuu i totonu o le tele o vaega o le nusipepa. Sui nusipepa 2-3 taimi pe a tatau ai. O le pepa o le a mitiia sili atu vai ma fesoasoani puipuia le suia pe pala.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le potu gerbera, faʻapea foʻi ma metotia o le feagai ai ma i latou, faitau ii.

Mafai e le ola laʻau toto toe ola?

I le mea na tupu o le gerbera na matua afaina i se faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, ma e tusa lava pe a maeʻa togafitiga i se tulaga le lelei, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi totoina i se maloloina maloloina eleele e tatau ai. Ina ia faia lenei, e tatau ona saunia le substrate, o se fou fagu ma alavai muamua.

  1. O laʻau ma fugalaʻau uma ma laʻau ma fualaʻau e aveʻese mai le laʻau, tele faʻasūsūina faia, mulimuli ane ona tuʻuina lea o le fugalaʻau mo sina taimi.
  2. I le taimi nei, oe mafai ona saunia le totoina pusa. O le ulo o loʻo e fuafuaina e toto ai le fugalaʻau e tatau ona fufuluina. Alavai - faʻalauteleina le omea poʻo maʻamaʻa e tuʻu i lalo ma se vaega o le 3-5 cm. O se tamaʻi vaega o mea faʻavae ua sasaʻaina i luga.
  3. A faʻatumuina le palapala i totonu o le ulo tuai i le susū, e aveʻese le laʻau ma o aʻa e faʻamamaina ma le faʻaeteete mai le koma faʻalelalolagi. O aʻa ua mamago ma pala ua aveʻese, o totoe o loʻo togafitia ma malala le koale, ma uaʻi totoʻa atu i le tipiina o laʻau na aʻafia.
  4. O le laʻau e tuʻuina i totonu o se tanoa fou ma sausau i le substrate fou ina ia mafai ona i luga le lau lau lau. A maeʻa le totoina, faʻasusu e faia i le vai vaivai i le vevela o le potu. O se mea e faʻaosofia ai e pei o le Epin e mafai ona faʻaopopoina i le vai faʻaalu ina ia faʻatelevave ai le toe faʻaleleia.
  5. A maeʻa ona tuiina, e taua le mataituina o le faʻasui vai ma fafaga le fugalaʻau ma sina laʻititi o minerale minerale o loʻo iai uʻamea.

Tupuola ma tausi mo se gerbera i le fale:

Faaiuga

O se fugalaʻau susulu o le teropika e mafai ona avea e le gata o se mea susulu o se teufugalaʻau poʻo se moega fugalaʻau, ae faʻapea foi ma se matagofie teuteuga i totonu, ola i totonu o se ulo. Mo, ina ia mafai e le gerbera ona fiafia i le fuga umi, e tatau ona e mulimuli manino i faʻatonuga ma tuʻuina i le laʻau le tausiga talafeagai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Wiring a Gerbera (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com