Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafouina metotia e ala i tipi mo tuberous begonia: o se auiliiliga faʻamatalaga o le gaioiga

Pin
Send
Share
Send

E tupu pe a e vaʻai i se laʻau, e vave ona e alofa. E le o se mea e ofo ai, aua o le ituaiga o ituaiga ma ituaiga o begonias e na o le niniva.

Ae i le faʻatau atu, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai ni kopi poʻo le tau faʻatauaina o tupe. O le a le mea e fai i se tulaga faʻapena, aua e te matua manaʻo ia i ai se fugalaʻau.

Ae o tagata fiafia e anaina sea ituaiga ova e faigofie ona faʻateleina a latou "tamaoaiga", e aunoa ma teuga tupe faʻaalu ma tupe alu mai le paketi a le aiga. E aoga le mafaufau na o ni nai itu.

Vaega:

Foliga Vaaia ma o le faʻagasologa o le totoina o se laʻau mafai ai ona vaevaeina i 5 ituaiga o begonias:

  • pupula;
  • fuga pea;
  • tuberous;
  • poʻo;
  • aa.

Taʻitasi ituaiga e taʻitasi. Faʻatasi ai ma le tele o sui o le aiga Begoniev, lua autu vaega mafai ona iloga: teuteuina fugalaʻau ma teuteu teuteuina. O teuteuina teuteuina ole begonias e maitauina ma laʻau suamalie e tupu saʻo mai le aʻa. O laulaau e maofa i lona matagofie ma lona eseʻesega. Lanu i pupula lanumeamata, silvery, mumu-samasama, pogisa enaena paolo.

I luga o se tusi. O le teuteuina ma fugalaʻau ituaiga tuʻufaʻatasia laʻau ma lamolemole ma faʻalua inflorescences, i le taimi e tasi, susulu, muamua lanu. E ui lava i tulaga o le tau, begonias o nei subspecies ua sauni e fuga atoa i le taumafanafana.

Toe gaosia

O le sili undemanding i tuutuuga o le tausiga e manatu o se eseese o tuberous begonia. E ola i togalaʻau, paka, taulaga fugalaʻau a le taulaga, faʻapea foʻi luga o faʻamalama o fale mautotogi ma fale. Lenei ituaiga e lelei tausia e soʻo se metotia:

  1. totoina o fatu;
  2. e se laupepa poʻo se vaega o se laupepa;
  3. tipiina o au;
  4. vaevaeina o le tuber.

Toetoe lava uma begonia ituaiga e mafai o vegetative totoina, vaega o le au, e maua ai le tele aofaʻi o mea toto. O lala lala ma laʻau toulu e faʻafofoa ma se lau. Le isi, o le a tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻasalalau saʻo se fugalaʻau.

Vaega o le faapipiina o gaioiga

Mafai e lenei metotia faʻaaoga e faʻatupu ai se laʻau? E masani ona faʻaogaina e le aufaifaʻatitia fugalaʻau le metotia tipiina o latou fua. A uma mea uma, o le ola fua faatatau o begonia fatu e oʻo atu i le 100%. Faʻatagaina foi ona maua ni faʻataʻitaʻiga tutusa ma na o le tina. O le vegetative fanafānauga metotia o begonias ua vaevaeina i vaega nei:

  • sauniuniga o tipiina;
  • gaosiina o mea totoina;
  • aʻa;
  • totoina se laʻau toto i le eleele.

O le faapipiiina gaioiga e faia faʻalua i le tausaga, i le tautoulu ma le tautotogo. I le amataga o Setema, o se vaega o le au ma laulaʻau e vavaeʻeseina mai se matua laʻau. O le teuteuina e faia i le taimi lava lea ae le i aveʻeseina le laʻau mai le eleele tatala. I le tautotogo, i le amataga o Mati, fou tipi e vavae ese ma le faaeteete mai le tuber. Aua neʻi galo e tuʻu se tipi ma se laulaʻau, aua e i ai le avanoa e ono le toe totogo le mea totō.

Toleniga

Uterine tubers e manaʻomia mo tipiina o le tautotogolea na malolo talu mai le tautoulu mo le tolu masina. I le amataga o Ianuari, na aveina ese ai i latou mai le nofoaga taumalulu.

  1. Tuʻu i totonu o se koneteina ma se eleele substrate ma tuua mo le tele o aso i le potu vevela.
  2. O tubers e masani ona faʻasusuina i le vai mafanafana, e toe faʻaleleia ai le paleni o le vai.
  3. O le totoina o mea, faʻamafanafanaina ma maua ai le malosi, amata ona totogo. E tupu lenei mea pe a maeʻa le masina.
  4. A maeʻa le vaʻaiga lona tolu o laʻau, ona malepe ai lea o tama.
  5. O le tipi e faʻamamaina i malala malala.
  6. I le tautoulu, o le pito i luga malosi vaega o le au e filifilia o ni tipi.
  7. O le tipi e tatau ona faia i se naifi matua ese lava, diagonally.
  8. Matou te faʻasaʻolotoina le 'au mai laʻau mago, e le manaʻomia laulaʻau, e mafai ona e tuʻu na o lauulu lua pito i luga. Ma o greens o le a le aveʻesea le malosi mai le laʻau totoʻa.

Taua! Laʻau laʻititi na maua e le fatu auala e le mafai ona faʻaaogaina mo tipiina.

Faʻafefea ona aʻa?

  1. Mo germination, o le tipi e tuu i totonu o le vai, pe tuu i totonu o se substrate.
  2. O le fufuiina o le tui i se sauniuniga e faʻaosofia ai le faʻavaeina o aʻa, ona tuʻuina ai lea i le vai.
  3. Pe a mauaa i le vai, e fautuaina e filifili koneteina faia o manino mea ma se laititi lapoa. O lenei e faia ina ia le gaioiga e le gata tuputupu ae, ae faʻapea foi ona maua le malosi.
  4. E tatau ona mama le vai, leai ni mea leaga ma ni masima.
  5. O le laupapa o le carbon faʻagaoioia e tatau ona faʻaopopoina i le koneteina ma le au o se lapataʻiga faʻasaga i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.
  6. Mo le tusa o le 30 aso, o le tatupu e tuu i totonu o se susulu nofoaga, ma le vevela o le 22-24 ° C.
  7. Aua neʻi galo e uiga i le susū - sili atu 60%.
  8. O le manino mea o le koneteina faʻatagaina oe e vave vaʻaia aʻa fofoa.
  9. I le masina mulimuli ane, o le a fausia ai le aʻa.
  10. I le taimi o le taumalulu, begonia ua i le tulaga o le moe, o lea aua le popole pe a fai o le laau toto ona laulaau. Aʻoaʻo atili e uiga i le faʻasaoina o begonias i le taumalulu iinei.
  11. I le taunuʻu mai o le vevela, o le a ola le fugalaʻau, o le a aliali mai laulaʻau fou.

Totoina i le palapala

  1. A maeʻa le lelei o le rooting process, e tatau ona toe totō i totonu o le eleele lafulemu ma le gaoia. Mo fesuiaʻiga, filifili se eleele faʻapitoa mo begonias ma le le mautonu pH.
  2. E fautuaina e faʻaopopo sina oneone i le 'eleʻele maeʻa.

    I luga o se tusi. E mafai ona e saunia le paluga eleele e oe lava. Ina ia faia lenei mea, peat ma le oneone e fefiloi i tutusa tutusa, aua le galo e uiga i le nutimomoia fafie laʻau o se antiseptic.

  3. O le alavai o loʻo faataoto i lalo o le fugalaau ma le vaega o le 2 cm.
  4. E aoga le tuʻu ifo i lalo o le laʻau i le eleele ma le faʻaeteete, o aʻa e matua maaleale lava ina ia le gagauina.
  5. E le aoga le faʻalauteleina o le laʻau totogo.
  6. Ona tatau loa lea ona faʻainuina le begonia i le vai mafanafana faʻamautu.

Oe mafai ona faitau atili e uiga i le totoina ma mulimuli ane tausiga mo tuberous begonia i le fale i se isi tusitusiga.

Laʻau tulitatao

A maeʻa ona toto i le palapala, e tatau ona totō laau i se nofoaga pogisa mo le 3 aso... O le fetuunaiga o gaioiga e faia. Soʻo se tuiina mo begonia e tiga, o lea e manaʻomia ai se taimi. A maeʻa ni nai aso e talafeagai:

  • fafaga le laʻau laʻau ma mea fetilaisa o minerale ma le maualuga o mea aoga i le nitrogen, mo le ola ola;
  • ia mautinoa ia faʻamaʻaʻaina fatu;
  • o le a tausia le faʻamama masani i vai faʻamamaina;
  • tumau le vevela i totonu + 20-22 °;
  • saunia 16-itula itula ao.

A maeʻa le isi masina, e taua le amata faʻamalosia o le atinaʻe o peduncles. O le a maua e le laau le malamalama seʻia oʻo i le 9 i le aso, o le toega o le taimi o le totogo e ufiufiina i se ata uli. O lenei pulega e tumau mo le 10-14 aso, ona toe faʻaleleia ai lea o tuʻaiga muamua. I le faaiuga o le tautotogo, pe a oʻo i le tau mafanafana ua maeʻa faʻamautuina, saunia ma faʻamalosia fualaʻau talavou mafai ona totoina i fugalaʻau moega. A maeʻa le 2-3 masina, e amata ona fuga mai le begonia tuberous. Faitau e uiga i le tausiga o se laʻau i le fale iinei.

Faʻafitauli e ono tutupu

  1. Ou te toe fia vaʻai atu foʻi i le mea moni, a totōina, e tatau ona iai se alavai. O le a fesoasoani i le laʻau ma ono lolovaia. E tatau ona faigofie ona tafe le suavai mai le fugalaʻau.
  2. A maeʻa alavai, o le isi vaega o malala, lea o le a taofia ai le atiaʻe o gili.
  3. I le masalosalo muamua o se faʻamaʻi fugalaʻau, e tatau ona togafitia ma faʻapitoa sauniuniga. Oe o le a iloa e uiga i faʻamaʻi, faʻamaʻi o begonia, faʻapea foi ma le mafuaʻaga e le fuga ai le laʻau iinei.
  4. Ona ave lea o le koneteina ma le laʻau i se potu malulu, aveʻese mai fugalaʻau maloloina.
  5. Afai e te vaʻaia le pala i luga o le au i le vai, e tatau ona e aveʻese mai le vai. Tipi ese le vaega ua pala ma tuʻu i totonu o se koneteina i vai mama. O le laʻau atonu na maua i se faʻamaʻi pipisi.
  6. A amata ona faʻapouliuligia o laʻau. Atonu e mafua mai i le efuefu suia fuga namu. E atiaʻe i totonu o se potu malulu ma susu.

    Taua! Ina ia sefe tamaʻi laʻau, e tatau ona e togafitia i se vailaʻau oona, ma faʻamalulu ma faʻasasaʻo le potu i taimi uma.

  7. Ua totolo atu le totogo, ua umi ma manifinifi. E manino le leai o le susulu o laʻau. Afai e mafai, aveʻese i latou latalata i le moli malamalama.
  8. Lea e liliu samasama ma mimilo. Atonu ua leai se susu o laʻau, pe vevela foi le potu. Ina ia faʻatuina le tuputupu aʻe gaioiga, oe tatau ona toe iloiloina le faʻavai pulega, tuʻu i lalo le ea vevela.
  9. Tuputupu lemu. Masalo e le lava le tele o meaʻai i le eleele i se laʻau talavou, o lea e tatau ai ona e fafagaina i mea faʻalaila.

Ou te fia matauina foi a tipiina, e tele fatu e maua. E mafai ona latou tuʻuina atu i au pele, aiga, uo. Talosia ia matagofie foi lo latou fale ma felanulanuaʻi ma lanu susulu. Ma faʻafefea ona tausi ma fanafanau, taʻu mai ia te aʻu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Non stop begonia - grow u0026 care Great also as Houseplant (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com