Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le petunia fugalaau tele ma faʻafefea ona tausia?

Pin
Send
Share
Send

O Petunia o se teuteuga laʻau e taʻutaʻua tele i latou e totoina fugalaʻau. E faʻaaogaina mo le totoina i totonu o se fale mautotogi ma i totonu o se fugalaʻau moega.

E i ai le tele tele filifilia o laʻau toto, ma o le tele-fugalaau petunia e sili ona fiafia i tagata totoina fugalaʻau.

I lenei tusitusiga, o le a e aʻoaʻo atili ai e uiga i le tele-fugalaau petunia, oe o le a vaʻai pe faʻafefea ma ona sub-ituaiga vaʻaiga, ma mafaufau foʻi pe faʻafefea ona tausia ma faʻalauteleina ia.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O Petunia na muamua mauaina i setete e 3 o Pasili: Parana, Rio Grande Do Sul ma Santa Catarina. O le ituaiga muamua o lenei ode avea lauiloa i le lalolagi faʻafetai i le fai-botana Jean-Baptiste Lamarck. I le 1793 na ia faamatala auiliili mai ai le fugalaʻau, ma i le 10 tausaga mulimuli ane ai, na filifilia ai e le tagata fai vailaau o Antoine Laurent de Jussier se isi ituaiga, na maua ai le igoa "petunia"

Tusitusiga! O Petunia e ona le aiga nighthade. Lenei laʻau e afu, o se tumau, ona tupu lea o se tausaga. O lona atunuu o Amerika i Saute.

Fugalaʻau fugalaʻau fugalaʻau i lanu eseese, e aofia ai:

  • lanu paʻepaʻe;
  • piniki;
  • mumu;
  • lanu viole;
  • lanu moaga;
  • Faletupe.

Oe mafai ona tupu e le gata monophonic, ae faʻapea foi lua-tolu-lanu fugalaʻau. Lenei o le zest o petunia, lea e sili ona taua e faʻatoʻaga fugalaʻau. O le tele o fugalaau e oʻo atu i le 10 cm. O latou foliga e pei o se logo. E i ai terry, vaneina, lamolemole ma corrugated faʻataʻitaʻiga. Fugalaʻau amata ia Me ma tumau seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

O ituaiga sili ona lelei o ituaiga ma a latou foliga vaaia

F1 lanumoana afu

O lenei petunia e iloga mai i le vave ola ma vave ola fugalaʻau, lea e tumau seʻia oʻo i le malulu muamua. E faʻaaoga se ituaiga mo togalaʻau tele. Fugalaʻau e o se mafiafia faʻalua ituaiga, lapoʻa (oe mafai ona iloa e uiga i foliga vaaia o faʻalua petunia ituaiga iinei). Fugalaau lautele 10 cm. Ole laʻau e teteʻe ile leaga ole tau... I le taimi atoa o fugalaau, o le laʻau tumau lona foliga foliga. Blue Waterfall e lelei mo le teuteuina o 'autafa, poloka ma loggias.

Limbo

O le petunia fugalaʻau tele e ana le puaʻa hybrids. Afai e te totoina i totonu o le fale, o le maualuga o le a oʻo atu i le 15 cm, ma i le fanua tatala - 20 cm. O fugalaʻau e lanu viole, lautele 20 cm. O le uiga ese o Limbo o le eseʻese paolo o inflorescences mafai ona i ai i luga o le tasi laʻau.

Lalolagi

Ole ituaiga fou lea ole petunia fugalaʻau. E iloga i lona lapopoʻa tele, talu ai o le maualuga o le togavao o le 30 cm. O laʻau e le masani ona faʻaloaloa, latou te malolosi, latou te onosaʻi atoatoa felauaiga. O fugalaʻau e mafai ona 'eseʻese lanu, lapoʻa, talu ai o le lautele e 12 cm. O le laʻau e maua ai se manogi manaia. E mafai ona e faʻaogaina e teuteuina ai se tuaoi pe mo le totoina i totonu o se fugalaʻau.

Angelica

O lenei ituaiga petunia fugalaʻau e mafai ona faigofie, faʻalua pe faʻalua faʻalua fugalaʻau. O le maualuga o le togavao o le 30 cm. O le inflorescences tupu i le lautele o le 10 cm.E totoina le ituaiga i totonu o ulo. E mafai ona e faʻaaogaina ia petunia e teuteu ai tuaoi, polotupe.

Duo F1

O lenei ituaiga e iloga i ona faʻalua fugalaʻau, e vave ona ola ma e umi ona tafe. O le maualuga o le togavao e 40 cm. O inflorescences e tele, o lo latou lautele o 12 cm. O fugalaʻau e matua faʻaluaina, latou te ufiufi atoa le togavao. E mafai ona papaʻe pe susulu le samani. O le Duet ua tupu e fausiaina pupula fugalaʻau moega, teuteu balconies, fugalaʻau ma fugalaʻau. Na matou talanoaina le mataʻutia o le tutupu aʻe o ituaiga eseese o petunias i totonu o ulo iinei.

Ultra

O lenei ituaiga e tusa ma le 15 pupuni o fugalaʻau. O le togavao e puʻupuʻu i le tele, aulia le 30 cm. Malosi lala, amata mai lava i le faʻavae. Fugalaʻau e umi ma lauolaola. Fugalaau lautele 8-10 cm talafeagai mo le totoina i totonu o ulo ma koneteina.

Lanu samasama

O lenei petunia e iloga i ona muaʻupuʻupu, ma ona faʻapipiʻo pito o petala. E mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga e teuteu ai le togalaʻau ma le poletito.... O nisi tagata totō fugalaʻau teuteuina patios, faʻatinoina atoa tuaoi tala. O le maualuga o le togavao e 45 cm, o le lautele o fugalaau e 8-10 cm E fuga mo se taimi umi ma matua mai ia Aperila ia Oketopa.

Manumalo

O le ituaiga e iloga i le i ai o le uliuli autu, o le mafuaʻaga lea na taʻua ai o le uliuli manumalo. E ese i lala vaivai, o le maualuga o le togavao e 1.5 m. O le lautele o le inflorescence o 15-20 cm. O latou lanu e susulu. Fugalaʻau mafai ona faigofie pe faʻaluaina. O latou lanu e amata mai i le paʻepaʻe i le loloto burgundy.

Le isi, oe mafai ona matamata i se vitio toe iloiloina o lenei petunia ituaiga:

Aladdin

Lenei o se stunted laʻau e aofia ai hybrid form. A tupu i totonu o fale, o le maualuga e oʻo i le 20 cm, ma i le fanua matala - 30 cm. O fugalaʻau e lapoʻa, lapoʻa 10 cm. O pito o petala e faʻapipiʻiina. Umi ma tele fugalaau. O paolo masani masani e totoe: piniki, sieri, mumu, lanumoana.

Fugalaau rosa

Se ituaiga ofoofogia semanu e faʻatoʻa fausiaina. Eseesega i le vevesi lapopoa tetele. O le togavao tupu i se faʻailoga o le 20 cm I le taimi o le fuga taimi, o le togavao e masani ona ufiufi i fugalaʻau. O le ituaiga e faʻaalia i le teteʻe atu i le lāmala, ma e manaʻomia foi le malamalama mo lona tuputupu aʻe atoa. Faʻaaoga mo le totoina i ulo, fugalaʻau ma fugalaʻau.

Alexandra

O le togavao e tupu e oʻo atu i le 30 cm. O ona fua e faʻatusa. I le taimi o fugalaau, o le togavao e salalau moni ma susulu fugalaʻau. La latou lapoa e 10 cm. O le laʻau foliga matagofie ma matagofie. Fugalaʻau tumau mai ia Me seʻia oʻo i le aisa. O le hybrid e iloga i le le faʻaaloalo e uiga i le tausiga, vave tuputupu aʻe ma le malamalama-alofa.

Avalanche samasama

Lenei ituaiga ua filifilia e teuteuina se gazebo, loggia, poletito. O le laʻau e iloga i le mauʻoa lanu o inflorescences. E i ai fugalaʻau moli, mumu, paʻepaʻe ma lanumoana. O fugalaʻau o le paolo e tasi e fausia i luga o le tasi laʻau.

Folau foliga

A totō petunias tetele-fugalaʻau, matau faʻatonuga nei:

  1. E mafai ona totoina fualaʻau lanumeamata i pusa poletito ia Me-Iuni.
  2. Totoina o laʻau i fafo i le puao o le tau.
  3. Ina ia faia lenei mea, saunia se lua, o le loloto o le 10 cm.
  4. Toto laʻau faʻatasi ma le eleele eleʻele, faʻapipiʻi māmā i le eleele ma le vai.
  5. Tuʻu laʻau i le mamao o le 28-30 cm mai le tasi ma le isi.

Eleele manaʻoga

Mo le totoina o petunias, filifili palapala oʻona ae le oona... E tatau ona matala, lelei ma faʻamalieina le susu. O loʻo iai sauniuni ua uma ona saunia e mafai ona e faʻatau ile faleoloa. Ae o le tele o taimi, e faʻaaoga e tagata totō fugalaʻau se paluga palu e aofia ai vaega nei:

  • fanua faʻasolo - 2 vaega;
  • fanua lauusiusi - 2 vaega;
  • peat - 1 vaega;
  • oneone vaitafe -1 vaega.

Moli ma le nofoaga

Mo le tuputupu ae petunias, oe mafai ona filifilia se poletito, faʻamalama sill, terraces, taumafanafana togalaau, fugalaau moega. O le uiga eseʻese o le petunia o le tuʻufaʻatasia uma i le fanua lautele ma totonu o fale. Seʻi vagana ua filifilia se nofoaga e taua ai le mafaufau e fiafia le laʻau i le la ma le ea fou.

Fautuaga! Afai e te toto petunia i luga o se windowsill, ona tatau lea ona tu i le itu i saute.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

Tele-fugalaau petunias manaʻomia feololo feinu i le taumalulu ma sili atu tele faʻasūsūina i le taumafanafana. I le taimi o le vevela, faʻasusu tatau ona faia i le taeao ma le afiafi. Lenei o le a i ai se aoga lelei i le fugalaʻau. O le faʻamamaina i le afiafi e mafai ona suia i le sulu fua.

E masani ona faʻatagaina e le laʻau le tele o le susu pe leai foi... Ae o le vai stagnant poʻo le lāmala umi ei ai se afaina ai aʻafiaga. Faʻasusu e faʻatinoina i vai vaivai, ma faʻamautu.

Laʻei pito i luga

Naʻo le faʻateleina o taimi e faʻasoasoa ai saofaga i le fuga uumi ma matagofie. O laʻau toto e totoina i totonu o koneteina eseʻese poʻo tamaʻi ulo o loʻo manaʻomia lava le fafagaina. A maeʻa ona tuiina, e aoga le faʻaaogaina o ni vai faigata. Faʻaopopo i ai 2-3 taimi ile vaiaso. A oʻo le laʻau i le aofai malosi tele ma tele fugalaʻau, tuʻufaʻatasia ofu i luga ma faʻasusu i aso uma. E mafua lenei mea ona o le mea moni a o tupu le togavao, o le eleele ua leai se aoga.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O Petunia o se laau olaola ma le le faʻamaoni, ae a solia tuutuuga o le taofia, e mafai la ona mamaʻi pe osofaʻi e iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele o le susu poʻo le mamafa o le eleele, e mafai e le fungi ona osofaʻia le laʻau. Tele o taimi o aʻa pala. E mafai ona iloa e ona pouliuli ma vaivai. Aveese nei laʻau na aʻafia i le taimi lava lea, ma togafitia faʻatasi ma vailaʻau faʻapipiʻi.

Faʻapea foi petunia e masani ona aʻafia i le pauta oona.... Ole faʻamaʻi lea o le fungal lea e iloga ile faʻatupuina o le paʻepaʻe i fugalaʻau ma laulaʻau. O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻe o suiga faafuaseʻi i le vevela ma le susū.

Taua! Aveʻese vaega afaina o le laʻau, ma togafiti isi mea i le sulfur.

I mea faʻaleagaina, o le mea mataʻutia o:

  • aphid - faʻaleagaina laulaau ma laʻau laʻau o laʻau;
  • whitefly - samasama pupula foliga i luga o lau o lau;
  • apogaleveleve mite - o laʻau e ufiufiina i tamai togitogi togi.

Toe gaosia

O petunia fugalaʻau tetele e faʻalauteleina e fatu ma tipiina. A totoina fatu, e le mafai i taimi uma ona faʻasaoina varietal uiga. Ma o nisi hybrids e le maua ni fatu.

Faʻalauteleina e ala i tipi e aofia ai le tipi ese o laʻau mai le tina laʻau... Taofi i latou i se malamalama nofoaga i le vevela o le 10-12 tikeri. O le tau feololo ma le ea lelei e taua mo le tipi. O le taimi lava e faʻavae ai aʻa, e mafai ona totoina laʻau i totonu o ulo ma le lautele o le 7-10 cm.

Faʻafitauli e ono tutupu

Pe a tutupu petunias, o faʻafitauli nei e ono tulaʻi mai:

  1. E leʻi totogo fatu. Lenei ono tupu ona o le mea moni o fatu na alu loloto loloto lalo eleele i le taimi o totoina. Pau lava le mea e tatau ona latou faʻataʻatia luga. I se faʻaopopoga, o le eleele e le tatau ona filifilia mafiafia, ae tatala.
  2. Laʻau lemu ma vaivai. O lenei faʻafitauli e tupu pe a i ai se ata faataitai. O laʻau e fiafia i le 'ea fou, ae o le faʻataʻitaʻiga e i ai le leaga aafiaga ia latou.
  3. E ola leaga laau. Ina ia foʻia lenei faʻafitauli, e manaʻomia le toʻieseina muamua laʻau, ona latou te maua le tele o le malosi mai le fugalaʻau.

O petunia tetele-fugalaʻau e fiafia tele i le lapopoʻa o ona fugalaʻau, ae o isi ituaiga o laʻau ma tamaʻi fugalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻititi-fugalaʻau, tele-fugalaʻau ma laʻititi, fuga tele sili atu, aemaise lava a latou lapopoʻa ma lauʻeleʻele foliga. I luga o la matou faitotoʻa o le a e mauaina ai faʻamatalaga ma ata o ituaiga mananaia o petunias o lanu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga: Typhoon Silver, Grandifdlora, Opera, Tidal, Ramblin ma Starry Sky.

O le petunia tele-fugalaau o se teuteuga laʻau e faʻaaoga e teuteu ai togalaʻau, polotini ma pa. I le tulaga o le galueaina o le aganuʻu e palu, ae o lo latou faʻatinoina o le faʻatinoina o le a mafai ai ona maua le ola olaola o petunia, susulu ma umi fuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fabulous Flowers tv @ Crosslands Flower Nursery. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com