Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sunny totonu teuteuga: mea uma e uiga i le ofoofogia samasama Kalanchoe

Pin
Send
Share
Send

Kalanchoe o se tutasi laʻau i soʻo se uiga o le upu. E le gata e aulelei, aulelei, ae sili atu le aoga - e tele ona faʻamalologa meatotino. E le tele ni laʻau tutusa e tuʻufaʻatasia lelei uma nei uiga lelei.

Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e faʻaletino ai lava e Kalanchoe soʻo se tulimanu ole fale, poʻo fea lava e tu ai - o ona pupula lanu nuanua e masani ona faʻatosina mai ai mata, ma o lenei laʻau e faʻamamaina atoatoa ai foʻi le ea. O le talaʻaga o le amataga mai o lenei fugalaʻau, o ona ituaiga ma tulafono o le tausiga o le a talanoaina i la tatou tusitusiga. Ma matamata foi i se vitio aoga i lenei mataupu.

Faʻamatalaga botani

MANATUNATUGA: Kalanchoe tu i fafo ma se laʻau lanumeamata suamalie (fai mafiafia) ma tutusa laʻau, o le lau foliga e lapoʻa pe faʻaloloa, o le aʻa faiga e papaʻu, lala. E eseʻese fugalaʻau (laʻititi ma lapoʻa) e faʻaputuputuina i lauolaola lauolaola, e eseʻese le lanu o fugalaʻau - mai leo malu ole pastel e oʻo atu ile lanu nuanua pupula.

O lenei laʻau na aliaʻe mai i le teropika, na aumaia e seila i Europa mai malaga uumi. Muamua, naʻo le vailaʻau Kalanchoe na salalau, ma na oʻo lava i ituaiga teuteu na aliali mai. O lenei laʻau e tele ona foliga, e tele isi ona igoa - "fomaʻi tipitipi e aunoa ma se naifi", "fomaʻi o le fale", "laau o le ola", "sneezer", e le gata i lea, o latou uma e fai mea taua.

Eseese

O le sili lauiloa ituaiga o samasama Kalanchoe o "Alexandra" (o se ituaiga o Kalanchoe Blossfeld), e sili ona lalelei e le faʻalua, pupula samasama fugalaʻila tubular. E masani foi ituaiga eseese e pei o: Karen, Ingrid, Naomi, Arina, Carmen, Fonda - ituaiga ma samasama fugalaʻau (leai-faʻalua ma faʻalua) pupula-foliga.

E mafai foʻi ona e iloa le eseesega ma fugalaʻau samasama samasama - o le Kalanchoe Bekharskoe lauiloa lea. E i ai ona lau-lanu lau, lapoʻa ma laʻititi pubescent, tafatolu i foliga.

O lenei laʻau lea e taʻua o le teuina o le palapala.... E mitiia atoatoa le leaga malosi, a o le avatua le malosi malosi - e faʻamamaina uma feteʻenaʻiga a le aiga. Oe o le a mauaina uma auiliiliga e uiga i le Behar ma Felt Kalanchoe i lenei tusitusiga.

Se ata

Lalo o ata o eseese o Kalanchoe ma fugalaʻau samasama.



O fea ma faʻapefea ona teu le fugalaʻau?

Filifiliga ulo

O se ulo mo Kalanchoe e talafeagai, i le faʻavae, soʻo se mea, o le mea autu e le loloto tele, e sili atu le filifilia o se lautele lautele, talu ai o papaʻa e papaʻu. A o le foliga o le ulo - Kalanchoe foliga sili ona lelei i totonu o se ipu lapoʻa masani, ae o le laʻau e foliga matagofie foi i totonu o se lapisi ma sikuea pusa.

E mafai ona e filifilia soʻo se mea mo le ulo - o loʻo lagona i le palasitika ma le keramini Kalanchoe.

Faatonuga totoina

A totoina se laʻau i totonu o se ulo, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono.:

  1. Ia mautinoa ia sasaʻa se alavai (faʻalautele 'elea) i lalo o le ulo.
  2. Ona faʻaopopo lea o se palapala.
  3. Tuʻu se laʻau i le ogatotonu o le ulo (e mafai ona e totoina ni togavao se 2 i le tasi fagu).
  4. Ufiufi ma le faʻaeteete aʻa i le lalolagi i itu uma.
  5. A uma ona toto, faʻasūsū le laʻau.

Taua: E le tatau ona tanuina le laʻau!

Moli ma le nofoaga

Tele tagata e manatu talu ai o lenei fugalaʻau o saute, e manaʻomia le tele o le la, ae o lenei e le o le moni atoa, Kalanchoe mafai ona matua pagatia mai susulu susulu o le la. O le mea lea, e faʻatagaina le teuina o le laʻau i se faamalama susulu i se malamalama susulu, ae naʻo le taimi o le 'aiga o le aoauli, ma a maeʻa le' aiga o le aoauli (pe a ma le 2 pm) e manaʻomia le paolo o le laʻau. O nofoaga sili e toto ai se fugalaʻau o le a sautesasaʻe ma sautesisifo faʻamalama.

Manaia lena Kalanchoe amata ona fuga i se taimi e i ai le faʻaititia o ao ao... O le mea lea, tatou te fiafia ai tele i fugalaʻau i le taumalulu!

Eleele manaʻoga

Mo se lelei ma le maloloina atinae, oe manaʻomia le saunia o le eleele saʻo, o lona tuufaatasiga tatau ona faapea:

  • 2 vaega o fanua faʻasu;
  • 4 fasi fanua lafulafua;
  • 1 vaega faapalaga;
  • 1 vaega oneone (e tatau ona faʻaopopo);
  • ni malala ma malepe piliki.

E masani lava, o le eleele mafai ona tuʻu faʻatasia tutoʻatasi, ae e mafai na ona e alu i le faleʻoloa ma faʻatau ai le sauniaina-o le eleele totōina mo sukuleni... I lenei tulaga, oe tatau ona faʻaopopo pea nisi oneone e faʻamalamalamaina le eleele fausia.

Ae le i totoina le laʻau, e tatau ona togafitia le eleele (fuafua i le ogaumu pe masaʻa faʻatasi ma se vaifofo o le potassium permanganate).

Faʻafefea ona tausi faalelei?

A o tausia Kalanchoe, e ui lava e manatu o se unpretentious laʻau, oe tatau ona tausisi i tulafono masani:

  1. Vevela pulega - i le taumafanafana, e lelei le faʻatumauina o le vevela i totonu o le 23 - 25 tikeri, ma i le taumalulu e fautuaina e aua le faʻatagaina se mataua o lalo ifo o le 12 tikeri.
  2. Faasusu - talu ai o se succulent, o le sili mataʻutia mea mo ia o sili atu susu, o lea e sili ai le faʻatumu nai lo le sasaʻa. I le tau mafanafana, o le a masani ai i le vai pe a ma le 1 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu e sili atu i le 1 taimi i le lua vaiaso. I le auala, e le manaʻomia e faʻasūsū vai mai luga, e mafai ona e liligiina le vai i totonu o le apa, ma o le aʻa faʻasolosolo o le a mitiia ai.
  3. Malu o le ea - E le manaʻomia tele le ea susū mo Kalanchoe, e te le tau manaʻomia le faia o se mea faʻapitoa. Mai lea taimi i lea taimi, o le laʻau e mafai ona faʻataʻele i se taʻele (mafanafana) ma faʻasolosolo taimi o laulaʻau mai le efuefu i se ie susu ina ia latou "manava" masani ai.
  4. Laʻei pito i luga - latou manaʻomia e faʻatautaia ma le faʻaeteete lava, i le taumalulu e leai se manaʻoga mo soʻo se faʻateleina fertilizing, ma i le taumafanafana o le a lava e faʻaoga faʻaopoopoga faʻalautele faʻatasi i le masina (mo succulents). E mafai ona e taumafai e fafaga ma faigata fetilaisa mo matagofie fugalaʻau laʻau, ae filifili le laʻititi metotia (faʻasusu i le afa mai lena fautuaina i faʻatonuga).
  5. Teuteuina - taua tele mo fugalaʻau Kalanchoe ituaiga uma, pe a maeʻa fugalaʻau, e tatau ona matua vavaeina le togavao ina ia i le lumanaʻi e foliga lafulafu ma teuteu, e le faʻaloaloa atu. E taua foi i le vaitaimi o le ola ola o le laʻau e oomi le tumutumu o uma lateral gaioiga (ma le totonugalemu tasi foi).

    Faʻafetai i lenei, o le togavao o le a sili atu ona matagofie - i le uma, o isi gaioiga o le a aliali mai, ma ona, e tusa ai, o le fugalaʻau o le a sili atu ona matagofie (pe a uma mea uma, o le inflorescence o le a faia e le tele o fugalaʻau). O tipi na maua i le taimi o le teuteuina e mafai ona faʻaaogaina uma mo le mauaa.

  6. Faʻaliliuga - talu ai ona tupu vave le laʻau, ona, ioe, e masani ona manaʻomia e toe toto. O le taimi sili ona lelei mo lenei faiga: Aperila poʻo Me, o le ulo e tatau ona lautele lautele atu nai lo le muamua. Pe a tuiina, o tulafono e tutusa ma le totōina o se laʻau fou, ae e manaʻomia foi ona e manatuaina, i se ulo fou, o le togavao e tatau ona i ai i le loloto tutusa e pei o le tuai; e tatau ona aveʻese ma le faʻaeteete le laau ina neʻi afaina ai aʻa.

A e tuiina i totonu o se ulo fou, e mafai ona e totoina ni laʻau tele: 3 poʻo le 4, ae le gata i le tasi lanu samasama, ae faʻaopopo i ai mumu, piniki ma moli i lea mea, ma o le a e maua ai se manaia susulu teu! O le a foliga manaia mai i se oval poʻo se sikuea ulo.

Matamata i se vitio e uiga i tulafono mo le tausiga o lou fale kaoanchoe:

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O iniseti ma faʻamaʻi sili ona leaga mo Kalanchoe Yellow o:

  • Aphid - e mafai ona matua lemu lemu le tuputupu aʻe ma fugalaʻau o le togavao, faʻatelevave vave, o lea la, fua e faʻatamaʻia ai e tatau ona faanatinati. Muamua, matou te mulumulu le laʻau i lalo o le mafanafana taele, solo lau, ona togafitia lea i soʻo se iniseti. A maeʻa nei faiga, e manaʻomia le tuʻu o le laʻau i se nofoaga e ese mai isi fugalaʻau i le quarantine (mo le vaiaso).
  • Talita - afai e maua, e tatau ona e tipi ese uma vaega ua afaina ma togafitia tipi i le malala, ona faʻamama uma lea o totoe i se fofo o le 'ava malosi pe togafitia ma le potasiu fasimoli fasimoli (faʻapitoa mo faʻatonutonuina pest), ona faʻapipiʻi lea i le fungicide.
  • Powewy pulupulu - i le maualalo o le vevela, ae ova tele sūsū - o se manaoga faanatinati e suia le auala o le tausia o Kalanchoe.
  • Phytophthora - ono aliali mai ma sili atu o faʻalaʻeleʻele, ogaoga le vevela ma le ova - e tatau ona e aveʻesea laʻau na afaina, togafiti ma malala ma faʻanatinati le faʻatonu tulafono mo le fugalaʻau.

Fanafanau foliga

Fesoasoani: Kalanchoe samasama toe gaosia (pei o isi ituaiga) i le tele o auala: e mafai ona luluina ma fatu, e mafai ona tupu mai i se tipi pe na o se lau. O metotia uma e lelei, e faʻaogaina e fuafua i le manaʻoga.

  1. Fatu - e sili le lulu peʻa fai o le gaioiga o le mauaina lea o le tele o mea totō mafai (mo le faʻatau atu, mo se faʻataʻitaʻiga). E lelei le totogo fatu, ae o lenei metotia e umi atu i le taimi, e umi se taimi e totogo ae faʻatali seʻi faʻatupuina ni fatu fou. A lūlūina, e leai se mea e faʻalauteleina ai fatu, naʻo le lolomi laʻititi i le palapala (e mafai ona e faʻaaogaina lou tamailima) ma o lena lava.
  2. Tipiina - e manaʻomia e tipi ese le au pe a ma le 8 cm mai le faʻasologa o laina ma tuʻu i totonu o le vai e maua ai aʻa, e vave lava ona aliali mai. E le gata i lea, o le laʻau e mafai ona vave totoina i totonu o se ulo, e tatau ona tanu i le eleele ina ia avea laulaʻau laʻau o se lagolago, o lona uiga, malolo luga o le eleele. E mafai foi ona e tuʻuina tutusa le laʻau e maua ai aʻa e le o totonu o le vai, ae toto i le eleele ma fai se greenhouse aafiaga i luga (ufiufi i se fagu poʻo se taga palasitika) - o aʻa o le a aliali vave mai foi.
  3. Pepa - o se auala faigofie lava, e manaʻomia le eliina o se lau (naʻo le matua matua) i totonu o le eleele ma o lena lava, ia na ona faʻasūsūina ma a maeʻa le vaiaso ma le afa, o laʻau laʻau o le a oso mai maitauina - o le a amata ona tupu ni laʻau fou. I le vaega o le 4 lau, e mafai ona totoina i latou i ulo.

Faaiuga

O le laina pito i lalo e mafai ona aoteleina e pei ona taʻua i lalo - poʻo le a lava le lanu o Kalanchoe e te filifilia - samasama, moli, mumu, paʻepaʻe pe piniki, e mafai ona matou mautinoa o le a aumaia le fiafia i lou fale. Leitioa a faʻamatalaina lenei igoa o le "soifua maloloina", soʻo se ituaiga o lenei aiga, e le gata ituaiga vailaʻau, e maua ai le soifua maloloina ma aumaia le fiafia i tagata uma o le fale o loʻo latou nonofo ai, soifua maloloina i le aiga atoa.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com