Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ituaiga eseese o le vao petunia? Ata ma faʻamatalaga, tausiga foliga

Pin
Send
Share
Send

Shrub petunia o se teuteuga laʻau e iloga i lona matagofie ma le matagofie o lona fugalaʻau.

E leai se fai togalaʻau e mafai ona faia e aunoa ma lenei fugalaʻau pe a teuteuina se moega fugalaʻau. I se faʻaopopoga, oe mafai ona totoina se laʻau i totonu o se ulo, fugalaʻau, tautau pusa.

E fiafia Petunia i felanulanuaʻiga o fugalaʻau mai le tautotogo e oʻo i le tuai o le tautoulu. O le ae faitau i igoa o ituaiga, vaʻai foʻi pe faʻafefea ona vaʻaia e ituaiga o lenei fugalaʻau le ata.

Faʻamatalaga botani ma talafaʻasolopito o amataga

Shrub petunia o le sili ona taatele vaega o lenei teuteuga aganuʻu.... Afio mai i le teropika vaipanoa o Amerika i Saute. E iloga mai i le tele numera o ituaiga, latou ituaiga ma lanu.

Uma pasī petunias i ai tele fugalaʻau ma le lautele o le 10-14 mm.

Taʻitasi inflorescence tuʻufaʻatasia lua fugalaʻau. E iloga i latou i le sologa lelei o fesuiaiga o lanu ma le mimigi. O le uiga ese o le laʻau o le eseʻese foliga o pito o le fugalaʻau.

Eseese: igoa, faʻamatalaga ma le ata

Tama

Lenei ituaiga o se lapisi-fugalaau toga petunia. O le aganuʻu e faʻailoaina e le tele o fugalaʻau lapoʻa... O le maualuga o le togavao e 25 cm .. E teteʻe tama i le matagi, timu ma le lāmala. Tali lelei i le susulu o le la. E mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga mo teuteuina o se moega fugalaʻau ma se moega, se poletito ma se togalaau. O le lanu o fugalaau o:

  • lanu mumu;
  • piniki malamalama;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu moaga.

Pikoti

O fugalaʻau tetele o le laʻau e tumu i lanu eseese. O petala e iloga mai i se papaʻe papaʻe, faʻafetai i le fugalaʻau foliga aulelei.

Ole ituaiga e teteʻe ile timu, o lea e sili mo le faʻatoʻaga i fafo.

O le maualuga o le togavao e 25 cm.O le fugalaʻau e tumau i le taimi atoa o le taumafanafana ma faʻaiʻu i le amataga o le aisa. Pikoti e talafeagai mo le totoina i ipu, pusa, tautau ato.

Afa

Lenei ituaiga e atoatoa mo teuteuina se fale, poletito po o le togalaau. E le fefefe le laau i le matagi ma le timu. O le tele o le fugalaau e lapoʻa, ma o latou foliga e lapotopoto..

O le uiga eseʻese o le ituaiga o lona teteʻe atu i efuefu pala. Tusa lava pe timuga ma efuefu le tau atoa, o le a fuga pea le fugalaʻau ma fiafia i ona foliga vaaia.

O le maualuga o le togavao e 35 cm. Mo le totoina o le laau, filifili eleele lelei. Lanu fugalaʻau mafai ona:

  • lanu moaga;
  • lanu viole;
  • piniki;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu mumu.

O le Storm ituaiga ua faʻamaonia ia lava i le fausiaina o taulaga paka ma auala.

Polaris

Lenei o le petunia bush petunia maua mai le Aelita ituaiga. O le laʻau faʻafetaui lelei uma mea teʻi a o leaga le tau. Eseesega i le amataga ma le umi o fuga. O le maualuga o le togavao e 30 cm. E mafai ona e faʻaogaina petunia e teuteu ai se togalaʻau poʻo se polotito.... E foliga lelei i tagata totō, tautau ato, poletito ma terraces.

Ultra

O le maualuga o le togavao o 30-35 cm, ma o le lautele o 35-40 cm. O fugalaʻau o le eseese e tele, lautele lautele, maua se gaugauina pito.

O le aganuʻu e malosi, teteʻe atu i le leaga o le tau, e ola lelei.

Ona o le lelei foliga o le petunia bush Ultra e talafeagai mo le totoina i tele fugalaʻau moega.

Miti

Lenei o le hybrid tele-fugalaau petunia. O le tele o le laʻau e puʻupuʻu, e lelei ona lala.... O fualaʻau e 25-40 cm le umi ae o fugalaʻau e 10-13 cm le lautele.E matua manogi ma mumu i le lanu. Fuga tele ma umi-ola.

Talu ai o le ituaiga e matua pisa lava i tulaga o le tausiga, e mafai ona faʻaaogaina mo ituaiga eseese o laufanua.

E mafai ona e toto petunia ma laʻau ia:

  • marigold;
  • pelargonium;
  • lobilia;
  • cineraria

Talafatu

O se fefiloi olaola tele fugalaʻau. O fugalaʻau o loʻo i ai ni pito mafolafola o loʻo i ai ni lanu ofoofogia. O lo latou tulaga ese o le latou le leiloa a latou teuteuga aoga mo se taimi umi. Lenei ituaiga e sili ona lalelei mo lona puʻupuʻu vaitaimi tuputupu, umi fugalaʻau ma faigata. Lenei faʻatagaina Fantasy e avea ma se le suia nofoaga mo teuteuina fugalaʻau moega ma fugalaʻau moega.

Taia le solo

O le togavao e puupuu, laʻau laʻitiiti ma matagofie fugalaʻau, lea e faʻailoa mai e aʻoga amata.

O le lautele o inflorescences o 10 cm, o le lanu e mafai mai le lanumoana-Vaioleti i lavender. O le maualuga o le togavao o 25 cm.

O le ituaiga e faʻaaogaina mo le totoina i totonu o ulo, polotito pusa.

Titanium

O le togavao e tu saʻo, lapoa ona lala, maopoopo. O lona maualuga e 25 cm, ma o lona lautele e 45 cm. O laulaau e lapoʻa, osofia, sosolo ma mama lanumeamata i le lanu. O le lautele o inflorescences o 10-12 cm.O latou lanu e piniki, ma o pito e faʻapipiʻi. O le paipa i le faai o le piniki-beige; o lanu piniki piniki e vaʻaia.

Tulaueleele

E iai vaega taua ole faʻatoʻaga mo togavao.:

  1. O le eleele e tatau ona filifilia e le mamafa. Faʻaoga peat ma oneone mo le tatalaina. Mo le totoina, ave se tamai koneteina.
  2. Aʻo leʻi totoina le galuega, faʻasusu le eleele, faʻasalalau fatu mai luga ma aua le tanuina ia mamao, ua lava na o le tuʻimomomoina i latou i le eleele.
  3. Mo faʻasusu, faʻaaoga se koneteina ma se sprayer ma mama, faʻamautu vai.
  4. Ina ia faʻatelevaveina germination, ufiufi le fatulaʻau ma pepa alumini. Tatala i aso uma mo le ea.
  5. Faʻamoemoe vaitau i 5-6 aso. Ina ua maeʻa lena, e mafai ona matala le ata i taimi uma ma mo se taimi umi ina ia mafai ona totogo maua maua sili malamalama.
  6. A faʻavaeina laʻau muamua, a maeʻa le 2 vaiaso, e mafai ona e faʻaogaina ofu i luga. Fai le mea lea i le sausau. Fafaga 1-2 taimi ile vaiaso.
  7. A oʻo ina tele le numera o fugalaʻau i totonu o le tatupu, ona oʻo loa lea i le taimi e amata ai ona totoina i totonu o se koneteina ma loloto loloto.

Eleele manaʻoga

Mo pasī petunias, e tatau ona filifili oneone oneone ma 'ele. Afai e te totoina se fugalaʻau luga o le poletito, ona tatau lea ona tuʻufaʻatasia lau ma faʻapasa eleele, peat ma vaitafe mago oneone i tutusa tutusa.

E manaʻomia e Petunias se vaega faʻapitoa o le eleele. E tatau ona tatalaina, susū-permeable, mama.

Moli ma le nofoaga

Mo le totoina petunias, oe tatau ona filifilia se malamalama lelei eria. Lenei laau e mama-manaʻomia. I le paolo, na te faʻatuʻuina le tele o laulaʻau ma nai laʻau. Afai e te toto petunia i se fale mautotogi, ona filifili faʻamalama faʻasaga i saute poʻo sautesisifo.

E manaʻomia e Petunias se vaega faʻapitoa o le eleele. E tatau ona tatalaina, susū-permeable, mama.

Tausiga

Faasusu

Faʻasūsūina pea fatu mataʻalia o petunia e faʻaalu lelei ai vai vai. Liligi i le tuasivi lava.

E sili ona fetaui le faʻasusu o le Faʻasusu, e faʻaaoga ai le tui masani.

Faʻasua le palapala i lalo ma faʻataʻamilomilo laʻau matutua 2 taimi i le vaiaso. Shrub petunia e faʻapalepale i le lā, e faʻasūsūina la pe a mago le komi lalolagi. Ae i le taimi e tasi, o le faʻaaogaina o le vai i aʻa e tatau ona masani. A leai, o le a amata ona liu samasama laulaʻau, ma o le a amata ona lalata fua. Ole faʻasusu e sili ona lelei ile afiafi e puipuia ai le atiaʻe ole mu ile laʻau.

Fetilaisa

Ina ia mafai e le petunia ona tupu malosi ma maloloina, e tatau ona fafagaina taimi. Faʻaaoga le muamua fetilaisa nitrogen i le 15-20 aso ina ua maeʻa le fausiaina o le muamua tatupu. Lenei o le a faʻatagaina ai le lumanaʻi laʻau totoina le manaʻomia aofaʻiga o lanumeamata tele. A maeʻa ona oso mai fuga, e aoga le faʻaaogaina o fetilaisa o minerale o loʻo iai le maualuga o le potassium ma le phosphorus. Ua lava lea e fai ai faʻalua i le masina.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻapalaina petunias.

Faʻapipiʻi

Fausiaina o le vaʻaia o se matua matua amata i le totoina laʻasaga. Mo lenei, o le pinching metotia e faʻaaogaina. Ole mea lea o le a faʻatagaina ai oe e fuafua le tikeri o le lala o le togavao ma le numera o le lumanaʻi fuga.

O le faʻapipiʻi e faʻateleina ona lala. Faʻataunuʻu na mea 2-3 taimi. Pinching o loʻo faʻatinoina i luga ole 4-5 lau ole laʻau fana. Ona o lenei, fou fuga fafagu i le lau au, o loʻo tu i lalo.

O le saʻo oomiina o le petunia mo le matagofie o le togavao.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi, o le sili ona taatele tumau:

O ia faʻamaʻi e afaina ai le petunia i le vao:

Toe gaosia

I le faʻaopopoina i le faʻalauteleina e fatu, o loʻo i ai se sili faʻatuatuaina ma faigofie auala - tipiina.

O le faʻatupuina o gaioiga ei ai ona lava uiga.:

  1. Tipiina e seleseleina mai ia Fepuari ia Me.
  2. Tipi e mafai ona faʻataunuʻuina i le tausaga atoa.
  3. Tipi le totoina o mea mai le tumutumu o laʻau. Tuʻu 4-6 laulaau i luga o 'otiʻoti, lea tuʻua na o 2 luga, ae faʻapuʻupuʻu ile afa.
  4. Fofo le tipi vaega o le tipiina ma se tali e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le aʻa faiga. Tuʻu i le eleele e tutusa lona tuʻufaʻatasia ma le paluga o paluga o loʻo faʻaaoga mo le luluina o fatu. Faʻalautele le au ¼ le umi.
  5. E tatau ona i ai se avanoa o le 15-20 cm i le va o totō.
  6. A maeʻa ona toto, faʻapipiʻi le tipi i le palapala poʻo le perlite. Faʻaputuga mafiafia 20-25 mm, ona togafiti lea ma se antifungal sooupu.
  7. Ufiufi le atigipusa i tamaʻi laʻau ma pepa i fafo, ave i fafo i se potu malamalama lelei. E tatau ona iai le vevela ole 21-24 tikeri Celsius.

Gaosia ma totoina o petunias e ala i tipi.

O Petunia e le gata ile vao, ae faʻapea foi ma isi ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, laititi ma laʻau. I se tulaga lautele, o lenei laʻau e lauiloa mo le tele o numera o ituaiga, lea matou te talanoa ai e uiga ia matou tusitusiga. Matou te valaʻaulia oe e faʻamasani ma matagofie matagofie petunias pei o Ramblin, Typhoon Silver, Wave, Starry sky, Opera, Surfinia, Taydal.

Faʻafitauli e ono tutupu

A tupu laʻau petunias, e mafai ona tutupu ia faʻafitauli:

  • Tosoina o laʻau, sina numera o lanu. E tupu lenei mea pe a le lava moli ma maualalo le ea vevela. E sili la ona faʻatupu le fugalaʻau i se nofoaga susulu.
  • Fuga tele... O le taimi lava na maeʻa ai le fugalaʻau ua mou ese, e tatau ona aveʻese. A leai, o le a faʻaalu e le laʻau le tele o le malosi i le faʻafouina o fualaʻau.
  • Faʻamaʻi kesi... Ole mafuaʻaga autu mo latou atinaʻe ole faʻaaogaina ole humus fou mo le fafagaina.

Bush petunia o se moni maua mo tagata fiafia i susulu ma lanu fugalaʻau. A totōina, o le a fuga ma teuteu le fugalaʻau moega i le taimi atoa o le taumafanafana ma seʻia oʻo lava i le malulu. Ma o lenei o le a manaʻomia le tausiga atoa ma le mataala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Harry Potter and the Sorcerers Stone Deleted Scene Part 1 - HD (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com