Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona malamalama o tamaiti o loʻo tutupu i luga o le orchid i le aʻa, luga o le ogalaau, luga o le au ma o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia?

Pin
Send
Share
Send

O le orchid pepe o se tamai fugalaʻau fou e aliali luga o se matua laau. O leisi igoa mo pepe o tama (mai le faʻaʻupuga Hawaii "tama" - cub). O pepe e iai a latou laulaau ma a latou aʻa.

I le tuuʻeseʻeseina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga mai le tina fugalaʻau, e mafai ai ona e tuiina i totonu o se isi ipu ma maua se fou fugalaʻau. Ole auala faigofie lea e faʻasalalau ai orchids ile fale.

I lenei tusitusiga o le a matou taʻu atu ai ia te oe le ituaiga o tausiga e manaʻomia mo sea ituaiga orchid ma le mea e masani ona aliaʻe ai pepe o lenei fugalaʻau.

O a vaega e masani ona tupu ai?

O le pepe e mafai ona aliali mai luga o le au o le tina laʻau i le au o laulaʻau pe mai le le moe i luga o le tulimanu. O le gaioiga mafai ona tu latalata i le aʻa - le basal pepe (i le pito i lalo), po o tu i luga o le au i luga - le basal pepe. Faitau atili e uiga i le faʻafefea ona maua se pepe i luga o se oketi iinei.

E mafai ona tuʻu ese se pepe mai se orchid matua peʻa fai o le tamaʻi fugalaʻau e 3-4 ona lau ma aʻa na tutupu aʻe i le 5 cm.

Faalogo! O le faiga o le tuuʻeseʻeseina o le fanau mai le faʻataʻitaʻiga matua e le tatau ona toe tolopoina mo se taimi umi, talu ai o aʻa o le pepe mafai ona sili atu ona maaleale ma malepe i le taimi o le fesuiaʻiga.

O le tuputupu aʻe o le pepe e umi se taimi - e oʻo atu i le ono masina, ma i lenei taimi atoa o le tina fugalaʻau o le a manaʻomia le faʻaeteete faʻaeteete, talu ai o le i ai o le tamaititi o se faʻaopoopo avega luga o le laʻau. O le tele o taimi, o tama e avatua e le phalaenopsis, e seasea ona vaʻaia ai latou:

  1. faʻamaʻi;
  2. dendrobium;
  3. erantee;
  4. vanda

Faʻafefea ona malamalama na latou o mai?

I le amataga laʻasaga o le tuputupu aʻe, e mafai ona faigata ona iloa se pepe mai se tamaʻi ala poʻo se aerial aʻa.

  • Peduncle alu aʻe mai le ogatotonu, e maʻai lona pito. I luga o le peduncle, fua mafai ona maitauina.
  • Aa orchids e lamolemole, leai ni ulu ma e faʻataʻamilomilo pito. Tele o taimi, o le aʻa e faʻasino i lalo, o le tuputupu aʻe o le aʻa i le itu ma luga e le masani ai.
  • Pepe - o se fana ma ona lau ma aʻa. Ina ia malamalama o se fou fugalaau e ola, ae le o se isi peduncle, oe tatau ona e faʻatali. O le foliga mai o ona laulaʻau i le fana o lona uiga o le orchid ua maua fanau.

Tamaiti i luga o vaega eseese o le fugalaʻau e fafo foliga tutusa ma o latou atinaʻe e tutusa, ae o loʻo i ai foliga i tulaga taʻitasi e aoga le faʻatauaina.

I luga o le peduncle

O le tuputupu aʻe poʻo le peduncle o le sili ona taatele tulaga o fanau.... Ina ua maeʻa le fuga o le orchid i le maualuga o le vevela ma le susū, o le pepe faʻaali mai i luga o le peduncle. I le avea ai o se tulafono, o ia pepe manuia faʻasolosolo avea ma tutoʻatasi laʻau e aunoa ma se fesoasoani faʻaopoopo. Afai e le aliali mai le fanau e aunoa ma le faʻatosina mai, ona mafai lea ona faʻaaogaina ni auala faʻaosofia faapitoa: o le faʻaogaina o le hormonal cytokinin paste e fafagu ai fatugaʻo le moe.

E le gata i lea, o se ata vaʻaia ma se pepe oketi i luga o le peduncle:

I le aʻa

E le aoga le totoina o se fugalaʻau seʻi vagana ua maua e ia lana lava aʻa. E mafai ona e siakiina pe o tutupu aʻa o le pepe e ala i le aveʻesea o le pito i luga o le substrate. I lenei tulaga, o le tuʻu eseʻeseina o se orchid talavou e tatau ona faia ma le faʻaeteete pe a mafai, talu ai o loʻo i ai se aʻafiaga o le faʻaleagaina o aʻa o le tina laʻau ma le pepe orchid. Ole tele o tagata totō, aemaise lava tagata amata, e mananaʻo ile tulaga lea e tuʻu le fugalaʻau talavou ile tanoa e tasi ile "tina". Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le a faʻatupuina e le matagofie uma fugalaʻau.

Ma le isi, se ata vaʻaia ma se aʻa pepe orchid:

I luga o le au

O nisi tagata atamamai talitonu o le foliga mai o le "aoga faataʻitaʻi" i luga o le ogalaau (ma ogalaau) o se faʻailoga o le le talafeagai tausiga, pe a fai o se fugalaʻau, maliu, faʻatonutonuina lona mulimuli malosiaga e toe gaosia ina ia faʻataunuʻuina se mea moni. Peitai, i le faʻataʻitaʻiga e tupu lena mea keke i luga o le ogalaau aliali foi i sili maloloina soifua maloloina specimens.

Ua matauina foi e tagata fai teu fugalaau o foliga vaaia o le fanau i luga o le pogai e tupu pe a manua le poʻa pe o le a tupu le mea na tupu ai. O se vaega o le basal pepe o le toesea o latou lava aʻa polokalama.

O le pepe i luga o le au mo meaʻai faʻaaoga lelei aʻa ma poʻa o le tina laʻau .. Ona o le eseʻesega o le atinaʻeina o sea pepe, e le manaʻomia e vavaeʻese mai le matua orchid - o se talavou fugalaʻau o le a le mafai i taimi uma ona atiaʻe na o ia lava ona o le le mafai ona maua niuterene. I lenei tulaga, i le aluga o taimi, o le ai ai lua lalelei i le tasi ulo. Faʻasolosolo, maliu le tina fugalaʻau, ma o se talavou laʻau suia lona tulaga.

Ae o lesi foi itu, O nisi e fiafia i le orchid e faʻasoa mai lo latou poto masani ile totoina o ni pepe e leai ni aʻa:

  1. o le nofoaga o le tipi ua sausau i malala malala;
  2. o se tamaʻi orchid e faʻamamago i le ao ma totoina i se mea lelei na totoina;
  3. pe a maeʻa ona faʻamoemoe e aliali mai.

Tausiga

I le faʻagasologa o le tuputupu aʻe, o sui o le "aʻoga aʻoga" o loʻo sapalaiina ma mea taumafa e ala i le tina toto. O le mea lea, tusa lava poʻo le a le nofoaga o foliga mai o se laʻititi matagofie lumanaʻi, tamaiti e masani ona le manaʻomia se tausiga faʻapitoa... Ae ole "tina" e manaʻomia le faʻateleina o le uaʻi.

Pe a aliaʻe fanau, e tatau ona faʻatumauina le mafanafana, susū pulega. I le vaitaimi lea, e manaʻomia lava e le tina laʻau ni fetilaisa talafeagai.

Tusitusiga! A fafagaina, e tatau ona ave le faʻamuamua i fatuga ma le maualuga nitrogen mea, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe o le lanumeamata tele.

O Orchids e manaʻomia ni meaʻai laiti nai lo isi laʻau toto, o le mea lea, e taua tele le filifilia o le tui saʻo o le fafagaina, talu ai o le tele o meaʻai e mafua ai faʻamaʻi laʻau.

Afai o se isi vavaeʻesega o le fanau mai le "tina" ua fuafuaina, ma le pepe e le aumaia ona aʻa mo se taimi umi, ona faʻaosofia ai lea o lenei gaioiga, e mafai ona e ufiufi le vaega faʻapipiʻiina o le fou fana ma sphagnum lumi ma faʻasolosolo faʻasaua ia. E mafai ona e vaʻai atu i auala faigofie e toto ai aʻa i totonu o se pepe oketi iinei.

O isi taimi, i le gaioiga o le tuputupu aʻe, faʻamatuʻu mai e le pepe lana peduncle ae le i vavaeʻese mai le "tina". E fautuaina e aveese le peduncle ina ia le fugalaʻau e le taofia le atinaʻeina o laulaʻau ma aʻa.

Faaiuga

O le vaʻaia o le pepe i se orchid o se mea e seasea tupu.... Ina ia faʻaaoga tatau se avanoa lelei e maua ai se matagofie matagofie fou, e tatau ona e mafai ona amanaʻia foliga vaaia o fanau ma faʻatulaga lelei le vaʻai lelei o le orchid pepe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The most incredible homemade pools. - Watch how its done. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com