Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le Schala's phalaenopsis, o a foliga o le fugalaʻau ma le tausiga, o le a le foliga mai i le ata?

Pin
Send
Share
Send

O le laʻau e laʻititi, e tau ile vaega ole Phalaenopsis. O se laʻau toto i Filipaina. Tupu e oʻo atu i le 450 mita i luga o le sami i vaomatua.

I le vao, o lenei laʻau e mafai ona mauaina naʻo le vaitaimi o fugalaʻau, talu ai o lenei laʻau e natia e tagata mai fafo, ona o lona puipui puipui. I lenei tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe e uiga i le amataga mai o Schiller's phalaenopsis, o tulafono o le ola ma tausi ia te ia. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i le autu.

Faʻamatalaga puʻupuʻu

Phalaenopsis Schiller (Schilleriana) o se vao, epiphytic totoina o le aiga Orhdid.

Faamatalaga auiliili

Leaves o se tasi o sili taua teuteuga o lenei orchid. O le lanu e mai lanumeamata i lanu uliuli, ma silvery mamanu, latou aliali mai luga o lau i le tulaga o transverse sasa, ma lalo mai se pāuli i mumu lanu. I lo latou atunuʻu, Filipaina, ua faʻaigoaina o le oketi a Schiller o le "taika", talu ona ona lau laulaau. O laulaau Orchid e malū, e oʻo atu i le 45 senitimita lona umi, faʻatafafa foliga.

O aʻa e mafolafola, pei o le isi vaega o le Phalaenopsis ma e i ai se silvery-lanumeamata lanu. O le peduncle o lenei laʻau e mumu i le enaena ma lapotopoto i ona foliga. Latou tautau i lalo ma tuputupu ae e oo i le 100 senitimita le umi.

Afai e te tausia faʻalelei se laʻau, ona mafai lea ona oʻo atu i le 250 fugalaʻau i lona olaga. O le peduncle e tupu uma i luga ma lalo. Afai o se peduncle, lea ua naʻo le tupu, nonoa i se laʻau, ona tupu lea i le tulaga o se matagofie faitotoʻa. I luga o se tagata matua oketi, e oʻo atu i le fa fugalaʻau e tupu faʻatasi.

Matamata i se vitio e uiga i foliga vaaia o foliga vaaia o Schiller's phalaenopsis (Schilleriana):

Talaʻaga o le amataga

O le muamua taʻua o Schiller's phalaenopsis na lolomi ia Iuni 1856. O Schiller o le muamua na aumaia lenei laʻau i Europa. Reichenbach o le muamua na faʻamatalaina lenei ituaiga i le 1860. O lenei ituaiga orchid na faʻalauiloaina i Egelani i le 1862. O le laʻau e faʻaigoaina i le igoa o le Konesula o Siamani ma le aoina o oketi o Schiller.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

MANATUNATUGA: Phalaenopsis schilleriana e tupu i totonu o ato, ato ma poloka. A ola i totonu o ulo, e faʻaaogaina le paʻu konifala feololo. Afai o Phalaenopsis schilleriana e tupu i luga o se poloka, ona tatau lea ona amanaʻia o le aluga o taimi e tupu aʻe aʻa umi ea ea.

O lenei ituaiga o phalaenopsis e leai ni vasega laiti.

Se ata

Schilleriana o se sili ona maaleale fugalaʻau o le matagofie piniki lanu... Vaʻai pe faʻafefea ona foliga mai lenei laʻau fugalaʻau i le ata i lona matagofie uma.



O afea ma faʻapefea ona fuga?

E fuga le laau mai ia Tesema ia Mati. O le laʻau mafai mafai ona fuga mai 7 masina i le tausaga, e ui lava e moni i le teropika.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

O nisi taimi e tumau ai le lanumeamata o le peduncle... Ina ia ausia le fuga o le Schiller's phalaenopsis, o mea nei e tatau ona faia: tipi le pito i luga pito i luga i le muamua fuga mai luga. Pe aveese atoa le peduncle, e oʻo i le tasi na tumau lanumeamata. Faatasi ai ma le filifiliga mulimuli, e te le tau lafoa i fafo le peduncle, ae tatau ona e tuu i totonu o se ipu vai, talu ai o isi taimi e aliaʻe ai se pepe.

Tausiga

Tausiga muamua ma pe a maeʻa fugalaʻau e toetoe lava a leai se eseʻesega ma le tausiga masani.

Filifiliga nofoa

O se nofoaga lelei i le fale mautotogi mo le orchid phalaenopsis o le Schiller o le sisifo, matu sasaʻe ma sasaʻe faʻamalama faʻamalama ma le tusitusi. I le tele o le malamalama, o laulaʻau o le laʻau mafai ona mu..

Saunia o le eleele ma le ulo

E tupu i le tautoulu ma le taumalulu o le susū i le fale mafai ona tuʻuina i lalo, e tatau ona faʻaopopo i ai le limulimu - sphagnum, naʻo le taimi e faʻamamaina ai le fale. Oe manaʻomia tuʻu fasi fasi paʻu o le ogatotonu vaega i lalo o le ulo. ae e leʻi totoina le laau, e tatau ona e mulumulu lelei le paʻu, ona faʻasusu lea mo le lua aso ina ia faʻatumu lelei le paʻu ile susu.

Taua: Paʻu mago pasi vave vai. A maeʻa le paʻu i totonu o le vai mo le lua aso, fufulu i le vai mama. Ona manaʻomia lea ona e faʻaaluina le moa i totonu, ona manaʻo lea e palu.

Vevela

Mo phalaenopsis shiler, e manaʻomia le tausisi i se tau feololo... O le vevela i le ao e tatau ona tusa ma le 22-30 tikeri Celsius.

O le vevela e mafai ona alu i luga i 18 tikeri, ae o le aupito maualalo lea. O le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo 16 tikeri Celsius i le po.

Afai e siʻitia le vevela, ona tatau lea ona faʻatuputeleina le susū faapena. I le maualalo o le vevela, o le laʻau faʻaalia le pala tuputupu aʻe ma atinae.

Sūsū

Mo le totoina masani o le totoina ma le atinaʻeina, e manaʻomia le tausia o le susū o mea i le 50 i le 70 pasene. O le susū e tatau ona maualuga atu mo se orchid talavou, ma maualalo mo tagata matutua..

I le maualalo o le susu, o lenei mea e mafua ai le tuai o le totoina o laʻau. Ina ia faʻateleina le susū, oe manaʻomia le tuʻuina o le fualaʻau i luga o le fata vai, ae aunoa ma le paʻi i le vai, pe faʻaaoga le faʻamamago i le fale. A faʻapea e maualuga le susū o le fale, e tatau la ona iai le ea.

Moli

Phalaenopsis schiller e le fiafia i le susulu o le la ma o lea e tatau ai ona fausia se paolo faʻapitoa mo le laʻau. O le soʻona faʻamalamalamaina e soʻona fafagaina ai le laʻau ma oso ai le susulu o le la, ma afai e i ai se faʻaletonu, o le maamora mamanu mou ese. E tupu lemu i le la ma le paolo, ae tupu ma tupu aʻe teisi atili i le paolo.

Faasusu

Faʻafefea i le vai faʻamoemoe i luga o le tele o mafuaʻaga. Afai e maualuga le vevela, e tatau foʻi ona e faʻasusuina i taimi uma. E tatau le faʻasusu mo ni nai minute i lalo o le taʻele. O le vevela o le vai e tatau ona tusa ma le 38 tikeri Celsius. Peitai, peitaʻi, o lau o le laʻau e leʻi faʻamamago pe a maeʻa le 60 minute, ona tatau lea ona solo ese i se ie.

MANATUNATUGA: Afai e tele naua le vai, o le a pala le laʻau.

Laʻei pito i luga

O le laʻau e tatau ona fafagaina i se faʻalaʻau faʻapitoa faʻapitoa fuafuaina mo orchids poʻo se faigata minerale fetilaisa faʻatasi i le 7-14 aso. E mafai ona e faʻaaogaina le potassium-phosphorus fetilaisa - mo se fugalaʻau sili atu.

Matamata i se vitio e uiga i le saʻo o le fafagaina o Phalaenopsis:

Faʻaliliuga

E tatau ona tui i le tau mafanafana, o lona uiga, i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana, tasi i le tausaga. Faʻasusu i le vai mo ni nai minute i le taimi o le taotoga, ona aveese lea mai le ulo. Ona tatau lea ona e faʻamamaina aʻa o le eleele tuai ma aveʻese le pala, oti pe vaivai aʻa.

A tuiina, e tatau ona togafitia mea faigaluega uma ma se sooupu faʻapitoa: antiseptics e leai se 'ava malosi, faʻapipiʻi ma le kinamoni, olopalaina gaosia o le kaponi paʻu, kaliki fofo poʻo le teio. E le fautuaina e faʻaaoga le iodine poʻo le lanumeamata susulu.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻaliliuina saʻo o le shillerian's phalaenopsis:

Toe gaosia

Tele faʻifaʻatoʻaga faʻasalalauina le Schiller Orchid ma le fesoasoani a tamaiti, aunoa ma se taumafaiga ma aunoa ma le faʻaosofia o fatugaʻo homone. Mo phalaenopsis schiller, toe faʻateleina faʻaaogaina rhizome e le taliaina.

Fesoasoani: I le natura, o lenei ituaiga o orchid toe gaosia e fatu ma ina ua maeʻa fugalaʻau, o le foliga mai o fou, laʻau fou. E tatau ona vaevaeina se rosette mago i le orchid matua i ni afa e lua ma se vaega e tasi pe lua ni aʻa e tipi ese

.

O le "tagutugutu" o loʻo totoe e tatau ona teu seʻia oʻo ina fuga mai ni pepe fou, ona vavae ese lea ma le faʻaeteete mai le tina tina. Afai e maloloina le laʻau, ona mafai lea ona faʻataʻitaʻia le laʻau.... O gaioiga uma e tatau ona faʻatinoina ma mea faifai pea e faʻaaoga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  1. Pala uliuli.
  2. Root pala.
  3. Pala Brown.
  4. Fusarium pala.
  5. Efuefu efuefu.
  6. Antracnose
  7. Ele.
  8. Spotting
  9. Mosaic Cymbidium.
  10. Mama siama odontoglossum.
  11. Cattleya mosaic.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

A maeʻa ona faʻamalolo le togavao i mea faʻatamaʻi, e tatau ona mulimulitaʻi ma le faʻaeteete ina ia mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi faifai pea.

Faaiuga

O le aiga orchid ua mauaina le aristocratic igoa mo laʻau. O le orchid o se faʻailoga a le atunuʻu i le tele o atunuʻu ona o lona matagofie silisili..

I Mekisiko, ina ua faatoa vaʻaia e monike anamua lenei fugalaʻau, na latou manatu o le faʻatinoga o le agaga paia, ma ua faʻaaogaina nei i sauniga paia. O le ave faatagataotauaina o Initia o loo tapuaia e oo mai i le aso.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to save seedlings after deflasking (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com