Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga Gardenia: aisea e le fuga ai le laau ma o le a le mea e fai mo le fuga e aliali mai?

Pin
Send
Share
Send

I ni nai tausaga talu ai, na aliaʻe ai Gardenia i luga o le faleoloa fugalaʻau Rusia. O le taimi lava lea na tumu uma mekasini ma nusipepa i se vavega e le masani ai i atunuʻu i fafo. Ma e le o le mafuaʻaga ona o le laʻau na faʻatoʻa fafagaina. Leai. O le galu lona lua o le lauiloa o lenei fugalaʻau faatoa oso.

E oʻo lava i taimi o le tsarist, o le evergreen shrub na avea ma mea e fiafia iai le lautele o tagata lautele, na faʻaigoa foʻi ia "le fugalaʻau i le faʻamau." Ma o lenei ua mafai e tagata uma ona faigofie faʻatau le "fugalaau a le teine ​​faʻaipoipo", lea e tosina mai i iila susulu ma manogi malu.

Laʻau foliga

O lenei laʻau matagofie na faʻaigoa i le Siamani faʻamasani ma botanist A. Garden, faʻafetai ia te ia na sau le fugalaʻau i Egelani i le mamao 1760. O le atunuu ua taʻua o le teritori o Amerika i Saute, Sasaʻe po o Sautesasae o Asia. Ole mea lea e faʻaigoa ai e papalagi le fugalaʻau "lalelei Iapani".

Gardenia o se tasi o le aiga o Madder. I le vao, o le laʻau mafai ona maua i le tulaga o se laʻau, ae tele lava o se evergreen shrubs. Tasi le galueaina fetuʻunaʻi mo tulaga o le aiga o le jasmine gardenia. E oʻo atu i le afa mita le maualuga. O tui e maua e le lavalava, ma o nisi taimi e matua i lalo. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, susulu, pei o se varnished. La latou lapoʻa e oʻo i le 10 cm le umi. Oe o le a iloa uma auiliiliga e uiga i le ituaiga o lenei matagofie laʻau iinei.

Faʻamatalaga o fugalaʻau

O le lalelei matagofie fuga mai ma tasi pe toʻa-fugalaʻau (oʻo atu i le 6 fasi) corymbose inflorescences. Lea, i le isi, e maua axillary pe apical. I le amataga laʻau o le fuga, o le lanu o petals e paʻepaʻe, ae faʻasolosolo liu samasama. O nisi ituaiga e i ai le masani ai terry uiga o inflorescences. O le tele o le inflorescences o 8-10 cm le lautele.

O afea ma o le a le umi e ola ai le fugalaau?

I lalo o tulaga lelei, fugalaʻau fugalaʻau i le amataga o le tautotogo, ma le faʻaauau faʻaauau pea seʻia paʻu. Pe sili atu foi, mai ia Mati ia Setema, mo le ono masina. Ae e tupu o le vaitaimi ua faʻaititia ona o le le lelei o le tausiga. E oʻo lava i sina tamaʻi mea sese e mafai ona taitai atu ai ile faʻamatuʻuina o mata.

Ou te manaʻo foi e maitauina o fugalaʻau e le fuga uma i le taimi e tasi, ae tasi i le tasi. O le mea lea, i luga o le lanumeamata laʻau, e tele ni aisa kiona-paʻepaʻe e pula mo le 2 masina. O se fugalaʻau fugalaʻau tumau i luga o le togalaau mo le tusa 4 aso. E tatau ona tipi ese nei moli ua faʻamavae e fausia ai ni mea fou.

O tulaga talafeagai

Mo le foliga mai o fuga, e taua le fausiaina o le saʻo ma le mafanafana tulaga:

  1. Potu vevela i totonu + 23-25 ​​° С
  2. Tatau i ai aunoa ma faʻafuaseʻi suiga ma tusiga ata.
  3. E tatau ona i ai le susū o le ea i totonu o le potu, tusa o le 50-70%.
  4. Ina ia faʻatumauina le faʻatulagaina o le susū o faʻataʻitaʻiga, e aoga le lūlūina o laʻau i aso uma.
  5. E le gata i lea, e le mafai ona e faia e aunoa ma se moli malosi. E fiafia Gardenia i le susulu o le la, ae i taimi vevela e tatau ai ona e faʻaeteete i ai.
  6. I se faʻaopopoga i moli, e taua foʻi le faʻasusu. E le tatau ona mago atoa le eleele; e fiafia le laʻau i se siʻosiʻomaga ola lemu.
  7. Ia mautinoa e fafaga le togalaau i luma ma pe a maeʻa fuga. O le filifiliga pito sili ona lelei o le mineral fertilizers ma vaega autu o le phosphorus ma le potassium.
  8. Faʻaaoga fetilaisa 3-4 taimi i le masina.
  9. Tago le fugalaʻau i sauniuniga uʻamea.

Aisea le mea e le oso mai ai fuga?

Mo se taimi umi, o se tropical shrub e le faʻafiafia ma lona sili fugalaʻau. O mafuaʻaga mo lenei tulaga ono avea ma itu le lelei aʻafia ai le tulaga lautele o le laʻau.

Eleele le talafeagai

Ioe, o lenei mea mafai ona faʻaosoina se umi toesea o fuga. O le iʻuga o le faʻasusu soo, o le eleele ua faʻapipiʻiina, puipuia ai le ea mai le ulu i aʻa. Poʻo se faʻaiuga o le faʻaalu malosi, paipa vai, o le eleele avea alkaline.

Tusitusiga! O le mafuaʻaga atonu o loʻo taoto i le leai o se alavai. O le iʻuga, e mafai ona faʻamamaina le vai i totonu o le ulo.

O le a le mea e fai? I le aluga o taimi, o le vai fufulu ese acidic vailaʻau ma le lalolagi e tatau ona faʻamaʻaina.

  • Ina ia faia lenei, vai acidified vai e faʻaaoga mo faʻasusu tasi i le 20-30 aso.
  • Faʻasusu sua o le tipolo (3-4 mataua i le 1 lita) poʻo le citric acid (tele fatu i le 1 lita o suavai).
  • Faʻalu le palapala i taimi uma.
  • Faʻafou le eleele ma ulo ile 3 tausaga.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le filifiliga o le eleele ma togalaʻau ulo iinei.

Le lava moli

Mo le fuga atoa o togalaau, e manaʻomia vave le malamalama. I totonu e tatau ona faʻamumu pea moliaga, seʻi vagana le po. Afai o tulaga o le fale e le faʻatagaina lenei: o faʻamalama o loʻo faʻasaga i matu, o le la e poloka e laʻau paolo i lalo o le faʻamalama.

Le mea e fai E i ai le auala i fafo atu - e faʻaoga ai vaiola e le faʻamagoina le ea. Peitaʻi, e tatau ona tuʻu i se mamao e le itiiti ifo i le 60-70 cm mai le togalaau, i le tau mafanafana, e sili atu le faʻamoeina o susulu o le la i se pupuni tulle, ma i le taumalulu, i se isi itu, tuʻu se matagofie tropical i le nofoaga sili ona malamalama i totonu o le fale.

Sūsū

E tatau ona maitauina lenei faʻailoga, lea e tele sona sao i le taʻamilosaga o le soifuaga o laʻau ese. Afai o le ea avanoa i totonu o le potu e matutu, ona le mafai ai lea e le togalaʻau ona fuga fualaʻau i le malosi atoa.

Faalogo! I le tulaga o le le lava le susu, o se laʻau sauniuni mo le fugalaʻau vaega masani faʻaputuga ona fuga. Ona faʻatali lea mo le isi fuga mai e le oʻo atu ile 12 masina mulimuli ane.

Le mea e fai E mautinoa lava faʻateleina le susū i le potu:

  • tuʻu se paʻu i le oneone susu poʻo le faʻalauteleina 'ele;
  • tuʻu se koneteina poʻo se vaipuna lata ane;
  • faʻaaoga se mea faʻasūsū fale;
  • faʻasusu le vai mai se fagu paʻu.

Faʻasusuina o tusitusiga

O le faʻafitauli autu mo le aufaifaatoaga le poto masani o le sili atu o le suavai i totonu o le ulo. E foliga mai a faʻapea e fiafia le togalaʻau ile eleele susu, e manaʻomia la ona faʻasūsū tele i aso uma. O le mea moni, e le faapena. O le eleele e le tatau ona aumaia i le mago, ae o le soona faʻasusu e mataʻutia foi. Ae maise lava mo le aʻa, lea e mafai ona pala.

Le mea e fai:

  • Fetuunai le faʻasusuina masani.
  • Faasusu le eleele pe a uma ona mago le pito i luga o le lalolagi.
  • Faʻaaoga na o le vai mafanafana.
  • Faʻaaoga le timu, faʻamama pe faʻapuna vai e avea o se fui.
  • Siaki ia alavai pu i lalo o le ulo mo le poloka, mama pe a talafeagai ai.

Le lelei meaʻai

Amata i le amataga o le tautotogo, i le taimi o le tuputupu ae vaitau, le togalaau e tatau ona fafagaina. E faia lea i le fetilaisa ma minerale fetilaisa. O le lelei vailaʻau ma le manaʻoga tuʻufaʻatasia o le a faʻaosofia e le faʻatau atu i se faleoloa faʻapitoa. Afai na e faia le filifiliga saʻo, ona faʻapea lea o le fugalaʻau i totonu o le fale ona tali mai ma le fugalaʻau lauolaola ma totoga inflorescences tumau i luga o le ogalaau mo se taimi umi. Ma le leai o ni meaʻai, i se isi itu, e musu le fugalaʻau e fuga.

O vaega le talafeagai o loʻo i totonu o le fetilaisa e mafai ona mafua ai ona paʻu fuga ma mago ovaries. Le mea e fai Fafaga le togalaau i luma ma taimi masani ma potash-phosphorus fetilaisa, lea e nafa ma le fuga. Mo se faʻataʻitaʻiga "Bona Forte" poʻo le "Bud". Mo aʻa meaai lelei, gaosia luga o laʻititi susu. Ia mautinoa ia aofia ai i meaʻai sauniuniga o loʻo iai le uʻamea. Aveʻese le calcium ma le magnesium i meaʻai.

O le a le tausiga e manaʻomia e fausia ai fuga?

Ina ia mafai e le togalaau ona fuga ma maua se taimi ua leva ona faʻatali i ai matagofie, peony-pei fugalaʻau, ma se matagofie manogi, ia mautinoa ia mulimuli i le tausiga faʻutuaga.

  1. Faia se fuafuaina fuafuaina totoina totoga, averesi i le maeʻa o 2-3 tausaga. Gauai atu i le eleele: o a mea faʻavae, acidity, faʻapefea ona faʻamamaina. Peitai, e taua le manatua o le totoina ma le fugalaʻau e le o talafeagai mataupu.
  2. Faia auala vai e le itiiti ifo ma le tasi i le masina... Fufulu ese le pefu, limescale e masani ona aliali mai luga o laulaʻau ma le fasimoli vai. Fana i se fagu pasī i aso uma. Ae ui i lea, o lenei faiga e tatau ona taofia i le taimi o fugalaʻau. A leai, o le vai mataua o le a pisia ai petals.
  3. Saunia se mataʻutia tropical ma lona fale tumau, lea o le a tele moli. Ae o le a faataapeapeina ma le susunuina. E taua foi le aua le aveina pe minoi le fugalaau fugalaʻau, e le onosaia e Gardenia lenei mea.

Taua! Oe manaʻomia le faʻaeteete faʻapitoa i taimi o fugalaʻau, tuʻu le koneteina i le mea e tasi e aunoa ma sifi.

Matamata i se vitio aoga mo le tausiga o lau togalaau i le fale:

Faaiuga

E mafai ona faʻaiʻuina pe a vaʻaia se pupula ma manogi matagofie e te manaʻomia: tele o le malamalama, acidic eleele, feololo faʻasūsū ma le vevela, fafagaina masani + maualuga ea susū. Ona lelei ai lea o mea uma, ma o le a lagona e le ana le manogi leaga jasmine mo le sili atu ma le tasi le masina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SIVA LAIA. Siva Samoa Mix - Wayno (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com