Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatonuga mo tagata totoina: faʻafefea ona filifili togalaʻau eleele, fetilaisa ma ulo

Pin
Send
Share
Send

I le vao, tupu togalaau i le maualuga o le lima, ma e oʻo lava i le sefululima mita. Ioe, o ituaiga umi e le talafeagai mo tulaga fale.

Naʻo le jasmine gardenia e maua i faʻamalama. E mautinoa e le maualuga e pei o ona tau, peitaʻi o le tuputupu aʻe e le taua tele mo ia.

O le ki i le manuia o faʻatoʻaga tekonolosi o le saʻo tuufaatasiga o le palapala palu. O le a le taua o le saʻo filifiliga o le eleele ma ulo, ma le sauniuniga o le laʻau mo le fesiʻi, e mafai ona maua i le tusitusiga.

Faʻauiga o le gardenia

Gardenia o se evergreen tropical shrub, o nisi taimi o se tamai laʻau. E ova atu ma le 250 ituaiga laau eseese... O le vaega ola o le Sasae Mamao, Initia, Saina. E tupu i totonu le togalaau i totonu e 50 cm le maualuga.

O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, mauoa i lanu, ma le lamolemole luga ma pupula susulu. Laʻau umi e oʻo i le 10cm. O le fugalaʻau fugalaʻau e pei o se rosa. O le lanu e paʻepaʻe, o nisi ituaiga e i ai se terry uiga o petals. O le tele o le inflorescences o 7-10cm le lautele.

O se vaega iloga o le manogi, manogi jasmine o le fugalaʻau totonu e faʻapipiʻi i le taimi o fugalaʻau.

Le taua o le laueleele saʻo

A oʻo mai i le laueleele, togalaau e finicky i lenei mataupu. E oʻo lava i le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le a le mafai ona faʻafetaui mo se le talafeagai talafeagai eleele faʻaputuputu. O le aʻa lelei atiina ae o le ki i le atoa atinae o le eleele vaega o le laʻau.

E fiafia Gardenia i le eleele oona, ma na te le taliaina le lime... O le sili lelei tuʻufaʻatasiga o le palapala palu tatau tatau ona latalata latalata i le mafai i le natura nofoaga.

E taua le iloa o le togalaʻau mafai ona tali vave pe a fai e le ofi le eleele. I totonu e tupu olaola leaga, o le vaitaimi fugalaau o le a tolopoina faavavau, ma afai e fuga, ona o le inflorescences o le a laiti ma le maitauina. O le a faʻapea foi ona vave faʻamaligiina ia peduncles, o le a amata ona liu samasama ma liliu uliuli. Aisea e le fuga ai Gardenia ma faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli o le a e aʻoa mai iinei, ma na matou tusia e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o lenei matagofie iinei.

Eleele talafeagai

E pei ona uma ona taʻua, e fiafia le laau i le eleele oona, pH 4.5-5.5. O le laueleele e tatau ona mama, avanoa ma lafulemu... E ola lelei le fugalaʻau i le eleele susu, o le mea lea, o se taua uiga o le mafai o le eleele e taofi vai. Tusa lava pe na muamua faʻatau saʻo le paluga, ona alu loa lea o le vai ma fufulu esea mea oona ma e tatau ona faʻalaʻau le eleele. Lea o le a avea ma masani masani a le ana.

Faleoloa faʻapitoa ofoina atu se umi lisi o eleele talafeagai mo totoina togalaau. O filifiliga silisili o le eleele.

  • mo azalea;
  • rhododendrons;
  • paluga eleele lautele mo laau fugalaʻau.

Ae ui i lea, soʻo se mea sauni-faia substrate mafai ona aumaia i le manaʻoga tulaga, looseness ma susu tulaga. E taua foʻi le iloa poʻo fea o itumalo o paluga palu e sili atu mo le togalaʻau. Mo oe lava sauniuniga o le substrate, oe o le a manaʻomia vaega nei:

  1. fanua lauusiusi;
  2. palapala palapala;
  3. laueleele coniferous;
  4. peat;
  5. oneone talatala;
  6. limulimu sphagnum;
  7. natura sooupu faʻafefeteina.

O le aofaʻi o vaega o mea faʻaopopo e tatau ona le sili atu ma le 1/3 o le aofaʻi o eleele palu. Perlite poʻo vermiculite e sili ona faʻaaogaina o vavae; e mafai foi ona latou suia le oneone peʻa le maua le mulimuli.

Fea ipu e talafeagai?

A o le fugalaʻau mafai:

  1. E sili le filifili o se ulo ma se laʻititi lapoa.
  2. E fautuaina e ave se fugalaʻau fou 2-3 cm lapoʻa nai lo le muamua.
  3. O mea e sili atu le keramika poʻo le palasitika.
  4. E manaʻomia ni pu alavai.
  5. E le gata i lea, o le ulo e le tatau ona loloto tele e tuʻuese ai le faʻamamaina o le vai.

Mo le taimi muamua pe a maeʻa le faʻatau, e tatau ona toe toto le laau pe a maeʻa le tolu vaiaso. O lenei taimi e talafeagai mo le fetuunaiga atoa o le fugalaʻau. E sili atu le faʻaaogaina o le transshipment metotia i le taimi o le tuiina gaioiga, lea o le a itiiti le tiga mo le togalaau.

Sauni totoʻa mo le tuiina

O Gardenia, pei o le tele o laʻau, e le taliaina le tuiina lelei. Lenei faiga e tatau ona faia faʻatasi i le 2-3 tausaga, a o tuputupu aʻe le aʻa. Tamaiti talavou tatau ona totoina i tausaga taʻitasi... O le faʻafouina o le eleele e masani ona faia i le amataga o le tautotogo, i taimi uma pe a fua.

Fesuiaʻiga gaioiga:

  1. Jasmine gardenia e i ai ni aʻa vaivai ma manifinifi, o lea e tatau ai ona e aveʻese ma le faʻaeteete mai le koneteina.
  2. Ma ia faʻaeteete tipi matutu, samasama aa faʻagasologa ma se maʻai mea faigaluega, mulimuli ane fou o le a tupu i latou nofoaga.
  3. A maeʻa lena, o se alavai alavai e uiga i 4-5 cm o loʻo tuʻuina i lalo o le fugalaʻau filifilia, e matua manaʻomia mo alavai vai.
  4. Matou te faʻatumuina le koneteina i le palapala saunia, vevela o le potu.
  5. Tuʻu le laʻau i le ogatotonu o le ulo, sausau aʻa ma se vaega o le eleele i luga.
  6. I le iʻuga o le gaioiga, e taua le faʻasūsū faʻalelei o le laʻau.

Vitio totoina totoina:

Faʻafefea ona faʻasūsū?

O le jasmine gardenia e i ai sona uiga taua pe a oʻo mai i le faʻasusu.

O le vai paleni suia e faʻalagolago i le vaitau ma le ola taʻamilosaga o le laʻau. O le usitaʻia o lenei tulaga e avea ai le fugalaʻau i fafo ma se fugalaʻau fugalaʻau ma faigata.

  1. E manaʻomia le faʻasusu o le eleele i le taumafanafana 1-2 taimi i le vaiaso, e siaki ai le tulaga o le palapala.
  2. A mago le pito i luga, faʻasusu le palapala. Aua le faʻatagaina le eleele i totonu o le ulo ia mago atoa.
  3. I le taumalulu, ua lava e faʻasusu tasi i le 7-10 aso.
  4. I le vaitaimi o le fugalaau, e manaʻomia tele e le gardenia le suavai, e taua le mataituina o le tulaga o le laʻau.
  5. Faʻaaoga na o vai vaivai e faʻamamaina mo le faʻasusu, aunoa ma le le mama ma masima.
  6. O le vevela vai e tatau ona 30-40 ° C.
  7. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina ma le eleele faʻalanu, mo lenei mea e te manaʻomia e faʻaopopo le sua o le tipolo i le vai. Faʻaopopo 4-5 mataua o sua i le 1 lita o vai. E mafai ona faʻaaogaina le Citric acid ae le o le sua.

Fertilizer mo le palapala

E manaʻomia le fafagaina pea o togalaau i totonu o le fale mai ia Mati e oʻo i le iʻuga o Aukuso.... I le amataga o le tautotogo, amata tupu olaola, o le fugalaʻau manaʻomia faʻaopopo meaai, ma i le vaitaimi o le tautoulu-taumalulu, e le mafai ona faʻaogaina ni faʻalaʻau.

  1. O le fugalaʻau tatau ona faʻapala faʻalua i le masina.
  2. O le faʻasologa e tatau ona faia 2 taimi sili atu le vaivai nai lo faʻailoa mai i faʻatonuga, ina ia aua nei soona fafagaina le laʻau.
  3. O minerale fetilaisa e tatau ona faʻaoga i muamua-faʻasūsū eleele.
  4. Suavai laʻitiiti faʻalaʻeiina mo fugalaʻau e faʻaaogaina o niuterene.
  5. E taua e le aofia ai lenei tuufaatasiga se minerale - kalisiu. O le lalelei i totonu o le fale e tali atu ma le maai i le i ai o lenei vailaʻau, telegese lemu le tuputupu ae, e le fuga.
  6. Afai, i le taimi o fugalaʻau, o laulaʻau amata amata ona mou atu, o le susulu lanumeamata lanu ua leiloa, samasama laulu aliaʻe - o lenei o se faʻailoga manino o le leai o se uʻamea (o le a e aʻoaʻo e uiga i faʻafitauli ma laulaau i gardenia i lenei tusitusiga). I lenei tulaga, tatau ona faʻatino foliar fafagaina ma ferrous sulfate.
  7. O se fugalaʻau faʻatoa faʻatau e le fafagaina mo le muamua 2 masina.
  8. A maeʻa ona tui, e le mafai ona faʻalelei le eleele; e mafai ona e toe faʻaleleia meaʻai i le maeʻa o le 1-2 masina.

Ma, o le iloaina o le a le ituaiga o togalaau togalaʻau e fiafia i ai, oe le mafai ona faia ni mea sese. Faʻatau faʻapitoa eleele acid pe kuka oe lava, na muamua disinfected uma vaega. Mulimuli i faʻatonuga uma ua taʻua i luga e uiga i le tuiina, filifilia o se ulo, fuiina ma fafaga. Ma o le jasmine gardenia o le a faʻafetai ia te oe mo le tausiga ma se le masani ai matagofie fugalaʻau ma maloloina foliga vaaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dhamaka Express Pakistan Railway Journey Lalamusa To Sargodha (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com