Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaopopoina zest i totonu - tuputupu aʻe Argyroderma

Pin
Send
Share
Send

O le amataga o le argioderma e aoga e faʻaali ai lenei laʻau i au malo o se faʻamamafaina o totonu. O lenei ituaiga meaola e tatau lava ona tu saʻo i totonu o laʻau suamalie o loʻo faʻatauaina i aso nei - o maʻa ola. Ma sili atu ma sili atu tagata fiafia i totonu o laʻau totō latou te totoina latou i le fale.

Ma e uiga i ituaiga eseese o loʻo i ai, faʻafefea ona tausia lelei ma faʻalauteleina se fugalaʻau, faʻapea foi ma faigata ono o mea, o le a e aʻoaʻo mai lenei tusitusiga.

Faʻamatalaga ma uiga

Argyroderma (Argyroderma) - fale teu fale, sui o le aiga Aizov. O le igoa o le laʻau ua faʻaliliuina mai Latina o le "silvery skin". E tupu lava i eleele oneonea ma papa i Aferika i Saute, i le Itumalo o Cape ma Aferika o Karoo.

O se laʻau suamalie o laʻititi laiti, e pei o maamaʻa.

O le laʻau aofia ai lua pe fa fa mafolafola, tino, fusi fusi laulaʻau o se malamalama efuefu-lanumeamata paolo o se semicircular foliga. O laulaʻau uma e le sili atu i le 3 cm le lautele. O laulaʻau fou e tupu mai le ogatotonu o le laʻau, a o laʻau tuai e mate.

I le vaitaimi o le fugalaau, o se peduncle puʻupuʻu e aliali mai i le vaeluaina i le va o laupepa. Fugalaʻau papaʻe, papaʻe-piniki, lanu viole ma samasama paolo e le sili atu i le 3 cm le tele. Ina ua maeʻa pollination, e Aperila, fualaʻau aliali luga o le argyroderm e pei o se capsule.

E tatalaina le pusa fatu pe a aliali mai ile susū.

Tausiga mo argyroderma i le fale aofia ai i le faʻatulagaina o le sili lelei tuʻufaʻatasiga o le faʻamalamalamaina, tikeri o le faʻasūsū ma le vevela vevela mo le laʻau. I se tulaga lautele, o le faigata o le tausiga auala e le faigata tele, lea e mafai ai ona faʻavasega argyroderma o se unpretentious laau e mafai ona faʻamalosia le ola maloloina ma teuteuga mo le tele o tausaga.

Ituaiga o laʻau totō

Pearson

O le pearyr's argyroderma o se teufale, o le lua-afa-matua laulaʻau lanumeamata-lau laupepa. I le gasologa o le tuputupu aʻe, e fou mai le avanoa i le va i le va o laulaau tuai, o le tuai laulaʻau mate. Nofofua pupula pupula fugalaʻau foliga mai foi mai le avanoa i le va o lau.

Delaeta


O le laʻau suamalie, faʻaigoa i le igoa o le faipisinisi cactus lauiloa o F. Delaeta, e iloga i lona matagofie fugalaau. O fugalaʻau lanu e eseʻese mai papaʻe i le pāuli ma le mumu. O le vaitaimi e tumau mai ia Iulai ia Setema.

O laupepa laupepa e mafiafia, efuefu-lanumeamata i le tulaga o le tipi fuamoa ma sina faʻaumiumi pito.

Faʻasilasilaga

O se laʻau suamalie toto ma mafiafia, tino lau, aoina i se rosette le sili atu i le 3 cm le lautele. O le lanu o laulaʻau mafai mai le lanumoana-lanumeamata i le lanumoana-lanumoana. O isi taimi e mafai ona e mauaina ni laʻau ma tamaʻi fuilaʻau i luga o laulaʻau. O le foliga mai o fugalaʻau piniki e pei o le chamomile, e tusa ma le 4 cm le lautele, ua faʻaumatia ai le laʻau. O le mea lea, a uma ona fuga, o lau e mamae ma paʻu ese, ma fou lau mai i totonu o latou nofoaga.

Ipu foliga pe Crate-foliga

Itiiti suamalie. E aofia ai laulaʻau e lua faʻafeagai, e tusa ma le 2 cm le lautele. O laulaʻau e tino, faʻapipiʻi faʻatasi i le tasi. E samasama samasama le fugalaʻau ma stamens papaʻe.

Oval

Polo suamalie. O se laau o 2-4 tino lapoʻai-foliga laulaʻau, fufusi fufasi faʻatasi. E aoina laulaʻau i se mataʻitusi. O le lanu o laulaʻau e lanu efuefu-lanumeamata, o isi taimi e paʻeena fuga. I le ogatotonu o le laʻau, o se fugalaʻau ma le lautele e oʻo atu i le 3 cm, paʻepaʻe, piniki po o le samasama, e tupu mai se mataafi i luga o se puʻupuʻu

Pateni

O sina tamaititi suamalie i foliga o se fuamoa. O laulaau lanumeamata lanumeamata laulaʻau e mafolafola i le pito i luga, lapotopoto vaʻa-foliga i le pito i lalo. O laʻau matutua e masani ona lala. Fugalaau pe a ma le 5 cm le lautele, lemoni samasama

Schuldt

O se laʻau suamalie aofia ai se pea o laupepa peleni, oʻo atu i le 3 cm le umi, siliva-lanumoana poʻo le lanumoana-lanumeamata i le lanu. O le tuʻufaʻatasia o laulaʻau e fausia ai le V e pei o se va e oso mai ai ni laʻau fou, ma i le vaitaimi o le fuga mai o fugalaʻau e lanu viole pe samasama.

Faapaʻepaʻe

Laʻau suamalie i le 8 cm le lautele. O papatusi laulaʻau lanumeamata lanumeamata e faʻasusu i le 2/3 o lo latou umi. O fugalaʻau e lanu viole lanu viole.

Tausiga

  1. Moli. Mafaufauga o le Argyroderma e sau mai laueleele vevela, e matua manaʻomia lava ile moli susulu tausaga. Ile vaitaimi e faʻapuʻupuʻu ai le ao, e tatau ai ona suʻesuʻe ile malamalama malamalama. I lalo o tulaga masani, argyroderma e mafai ona lafi mai le susulu tele o le la i lalo o se vaega o le oneone. I le fale, ma le amataina o le ogaoga o le vevela, o le laʻau e tatau ona tuʻuina mai i se malamalama faʻasusulu paolo.
  2. Vevela I le taumafanafana, o le potu vevela mo lenei suamalie e sili atu le toʻamalie. E tatau ona saunia le laʻau mo le taumalulu. Talu mai le tautoulu, e tatau ona faifai malie le faʻaititia o le vevela i totonu o le potu e ola ai le argyroderma, aumaia i le 13-15 tikeri.
  3. Nofoaga E sili le tuʻu ole argyroderma ile sills o faʻamalama i saute, ae le o le tuleia latalata ile tioata ile aso vevela ole vevela. O ona aʻa e fefefe i le vevela o le vevela, o lea o se ulo vevela e mafai ona afaina ai le laʻau. I le taumalulu, o se laʻau laʻau o le a lagona le mafanafana i luga o se loggia poʻo le tioata-i le poletito.
  4. Faasusu. E le tatau ona faʻatagaina le faʻasusuina o le eleele. Faʻasusu e tatau ona faia i le vaitaimi o ola togalaau ma fugalaʻau. E sili le faʻasusu ole argyroderma i tamaʻi vaega e ala ile sump.

    I le vaitaimi le moe o le laʻau mai ia Setema ia Aperila, e tatau ona lafoa le faʻasusu. Soʻo se susu i lenei taimi e mafai ona tupu ai le leaga.

  5. Malu o le ea. O le ea mago o le natura faʻatonuina mo argyroderma. Leai le faʻasusu poʻo le faʻasusuina o le susu e talafeagai.
  6. Laʻei pito i luga. Ile vaitaimi ole totoga olaola ma le fuga mai o mea, e mafai ona faʻaoga fetilaisa o minerale mo laʻau suamalie ma cacti.
  7. Le palapala. Mo argyroderma, o se faʻapitoa substrate mo suamalie laʻau e talafeagai, lea e te manaʻomia e faʻaopopo sina tamaʻi oneone. A e sauni le eleele e oe, e tatau ona aofia ai:
    • Laueleele Sotoma.
    • Eleele laufanua.
    • Oneone mageso poʻo le perlite.

    O vaega uma e tatau ona palu faatasi i le 1: 1: 2 ratio. Ae le i saunia le paluga eleele, o le oneone e tatau ona fufulu maeʻaeʻa, a le o lea o le ono afaina ai o loʻo i totonu o le a taʻitaʻi atu ai i le "faʻamamaina" o le eleele.

  8. Teuteuina Argyroderma e le manaʻomia le teuteuina po o le pinching.

Toe gaosia

Tipiina

O le toe gaosia o lenei ituaiga e seasea faʻaaogaina. Tekinolosi, o lenei tupu mai o le tuuʻeseʻeseina o se vaega o laʻau mai se ova soʻona kolone ma tuʻuina i totonu o se fou container.

Fatu

E mafai ona faʻatauina mea toto ile faleʻoloa pe aoina tutoʻatasi mai se fale matua. Ina ia faia lenei mea, o le fualaʻau o le argyroderma e tatau ona paluina ma filifilia fatu, pe o le matua pula e tatau ona tuʻuina i totonu o le vai, o le a tatalaina sela ma mafai ona aveʻesea fatu.

Ia mautinoa e faʻamamago aʻo leʻi totoina. A maeʻa fatu ona tuʻu i totonu o se koneteina ma se sauniuni faʻavae i luga o lona eleele, ma sausau i le oneone talatala. O le tulaueleele e tatau ona faia i le faaiuga o le taumalulu - amataga o le tautotogo.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le faʻalauteleina o sua i fatu ma tipiina, faʻapea foʻi ma foliga o lo latou faʻatoʻaga, iinei.

Faʻaliliuga

E fautuaina e tui le argyroderma i le 2-3 tausaga ae le i amataina le vaitaimi e tupu tele ai. Mo le tanuina, oe o le a manaʻomia loloto, lautele container ma pu alavai. Ua faʻalauteleina le kelei poʻo se isi lava mea faʻaalu i le pito i lalo.

A uma ona tui, e le mafai ona e faʻainuina le laʻau. I le mago auala, microtrauma i luga o aʻa o le a faʻamalolo vave, fesoasoani i se vave fetuʻunaʻi o le laʻau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Faʻafuaseʻi mea paʻepaʻe i luga o laulaʻau faailo mai le susulu o le la. I lenei tulaga, o le laʻau manaʻomia le saunia se malamalama paolo.
  • Lea e mago pe pouliuli, ua vaivai. O ia faʻaaliga o loʻo faʻailoa mai ai o le eleele ua toʻulu vai. E manaʻomia vave le lafoa o le faʻasusu seʻia oʻo ina mago uma le substrate.
  • O laulaʻau fou e tupu olaola, aʻo mea tuai e le feoti. E foliga mai, na vave amata le faʻasūsū ina ua uma ona tui.

Faʻamaʻi matautia mo argyroderma:

  • Mealybug.
  • Apogaleveleve mite.
  • Lafo.
  • O namu namu.

I le taua faasaga ia latou, o le a fesoasoani sauniuniga iniseti faʻapitoa.

Faigata o mataupu

  1. Leai se fugalaʻau mai le aso o le faʻatau - o le mafuaʻaga ono taoto i le le lava malamalamaaga.
  2. Lea la ua lemu lemu pe ua le toe ola - o le faʻailoga e taʻu mai ai le manaʻomia e toe tui i totonu o se ulo fou, sili atu le lautele.

E manaia le iloaina e leʻo mea uma e matagofie i lenei olaga e faigata ona maua. Oe mafai ona fiafia i le originality o le matagofie mai le vevela pito o argyroderma aunoa ma se taumafaiga faʻapitoa. O le faʻataunuʻuina o le tapulaʻa laʻititi o manaʻoga e mafai ona maua ai se siosiomaga lelei atoatoa mo le i ai o lenei tulaga ese faʻapitoa i le avanoa filifilia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Prune Behead and Propagate your Echeveria Succulents plus general maintenance. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com