Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se prickly ae lalelei nofo i le windowsill - Guernia! Tausiga i le fale

Pin
Send
Share
Send

E faigata ona vaai faalemafaufau i se sili atu matagofie, aoga ma faatulagaina auala e toe faaolaola ai lou fale nai lo lologa i fale teu. I se faʻaopopoga i le mea moni e faapea, o le vaega mulimuli e matua aoga lava i le faʻamamaina o le ea, latou te alofagia foi, faʻafiafiaina le mata ma fafo, ona o lea latou aumaia ai le muamua tofo i totonu.

O se tasi o nei ituaiga o le a talanoaina i lalo i le tusitusiga. O lenei fugalaʻau i fafo e iai ona igoa tutusa, o se manogi uiga ese ma le anoanoaʻi o lanu.

Faʻamatalaga fale

Huernia (poʻo Huernia, Guernia, Guernia) i le Latina Huernia o se atoaga ituaiga o le aiga Lastovnenvy, e aofia ai aʻa sukulini.

O se sui o lenei ituaiga na muamua faʻamatalaina i le 1810 tagata suʻesuʻe o Aferika i Saute ma Sasaʻe, saienitisi ma fai faʻatoʻaga faʻatoʻaga, o Robert Brown. Ma na maua le igoa o le ituaiga e faʻaaloalogia ai Justin Herius, o se misionare Dutch, o le muamua faʻaputuina o Saute Aferika i Saute laʻau. O le mea lea, o le laʻau sa tatau ona faʻaigoaina "Hernia", ae o isi igoa na amata ona faʻaogaina.

I totonu o lona atunuʻu, mo ona foliga vaʻaia ma lona manogi, o lenei fugalaʻau na faʻaigoa i le laulaufaiva a le Tiapolo, Cadaveric fugalaʻau, Voodoo Lily ma e oʻo lava i le Paʻu o Snake.

Uiga vaʻa

O Huernia o ni tagata ola tumau. O a latou laʻau e faʻapipiʻi lala i le pito i lalo, 22-30 senitimita le umi. O fualaʻau e tele ona foliga (mai le fa i le fitu itu), mafiafia, le lavalava, e lanu efuefu-mumu poʻo sinasina-lanumeamata nifo.

Fugalaau Huernia e lima lopa. O lago e faʻatumu i le faʻatumu poʻo le logo e faʻatusa. O le fugalaʻau mafai ona maua uma matte lanu ma iila ilaila, pe i ai se valivali malamalama lanu.
Fugala Guernia mo se taimi umi (mai le tautotogo i le tautoulu).

Guernia ola i le natura i toafa pe afa-toafa eria. O le laueleele o lenei ituaiga o Aferika i Saute ma Sasaʻe. Ina ua maeʻa le 1810, na maua sui i le Arapi Penisula.
Lenei aso, Huernia o se lauiloa ituaiga o teuina fale.

Manogi ma foliga vaaia

O foliga a le Juernia e masani ona vaaia i totonu o aiga. Latou e maualalalo, tino, mafiafia ma e foliga mai e mama, i nisi o laʻau o loʻo iai maʻa matuitui e pei o tutupu. O fugalaʻau o loʻo sosolo ma susulu, o le lanu ma foliga e faʻamoemoe i le ituaiga.

Faalogo: manogi o se sili ona uiga iloga vaega o Huernia. Ma o le exclusivity taʻoto i le mea moni o le tele o le sui o lenei laʻau ituaiga ua i ai le manogi o pala aano o manufasi. O le manogi e tau matapogia ma e na o le auala latalata e mafai ona lagonaina ai. Faʻapea foi, le manogi faʻateleina ma faʻateleina vevela.

E faigofie ona tupu?

Guernia o se tasi o sili sili unpretentious laau i le totoina fale. Huernia o se sili olaola sili ona olaola. E le tau manaʻomia tele se avanoa mo le ola maloloina ae naʻo le tausiga lava e manaʻomia.

E manaʻomia e Huernia se ulo lautele, maulalo ma ni alavai, suʻega substrate, feololo faʻasusu ma tele sisifo poʻo saute moli.

Eseese lanu ma a latou ata

E faitau saienitisi e tusa ma le 44 ituaiga o ituaiga o Huernia, o latou uma e eseese, maoti ma e le tutusa. Nisi o nei ituaiga o le a faʻamatalaina i lalo.

Bearded - Barbata

O le fugalaʻau e fa-pentahedral faʻavae 3-6 cm le umi ma togafiti pei o gaioiga. O fugalaʻau e susulu samasama pe enaena, o laulaʻula e mumu mumu fausiaina o se mamanu. O laulaau o Huernia ava e ufiufi i fulufulu, lea na mafua ai le igoa o lenei ituaiga.

Valivali - Zebrina

O au o lenei ituaiga mai 4 i le 5 foliga, o lo latou umi e tusa ma le 7 senitimita, ma o latou lautele e oʻo atu i le 3 senitimita. E lanu meamata ia fanafana, ma maamora faʻatusa. O le lautele o fugalaau e tusa ma le 4 senetimita, i le ogatotonu o loʻo i ai le mama mafiafia o le mama iila o le lanu tutusa. E faʻapipiʻi petala i pito, o latou lanu e samasama-lanumeamata poʻo le samasama ma mumu mumu faʻalava laina.

Lauulu - Pillansii

O tui o Guernia lauulu e tele ona foliga, 3 senitimita le umi ma 2 i le lautele. Faʻatalata atu i le rosette: liʻo, ma uʻamea faʻamutaina i laulu lelei. O fugalaʻau e pei o ni logo, o petals e tusa ma le senimita, le lavalava, e iai samasama samasama ma paʻu mumu.

Tele-fua - Macrocarpa

O tui o lenei ituaiga e 5 i le 7 pito ma nifo maamaʻai luga o latou. O le fugalaau e oʻo atu i le lua senitimita i le lautele, ma togitogi togitogi i luga.

Palapala - Aspera

I se talatala ituaiga o totō tototo, laʻau e maualalo oʻo atu i le 6-8 senitimita, lala i lalo. O nisi au o lenei fugalaau e enaena nifo e talatala pe a paʻi atu i ai. O fugalaʻau e faʻavasegaina i 2-3 inflorescences, o latou lanu e mumu ma loloto enaena i totonu.

Alofa Tunoa - Konofinata

O le fana e oʻo atu i le 5 cm le umi, e lima ona itu, uumi ona nifo ma lona enaena sinasina-lanumeamata lanu ma le lanumumu lanumumu. O felauaiga e latalata i le pito o le au, 3-5 fugalaʻau. E foliga manaia lava.

Kenyan - Keniensis

O le laau e afua mai i se tamaʻi eria i Kenya. E i ai lona ogatotonu e oʻo atu i le 30 senitimita lona umi, e lima ona ivi asoaso. E i ai laʻau tuitui. O le fualaʻau e aofia ai ma le 3-5 velvety crimson fugalaʻau. O le lautele o le fugalaau tusa ma le tolu senitimita, ma o tumutumu o le petal e tafatolu.

Boleana - Boleana

O le fana e tupu aʻe i le 10 cm. O fugalaʻau e samasama samasama, faʻatasi ai ma afi tetele. O fugalaʻau Boleana e iai se foliga faʻafuaseʻi mo Huernia. O lepa e tupu afa i le lautele paipa. O le petal lava ia e iai lona foliga mai o se fetu, ma o lona lautele e oʻo atu i le lua cm.

Paʻu - Hystrix

O le laʻau lava ia e laʻititi. E oʻo i le maualuga o le 12 senitimita, ae oʻo atu i le 30 cm le lautele.O moli lanumeamata lanumeamata e mafiafia nifo o loʻo tutupu i luga. Pedicel e tusa ma le 7 senitimita lona umi. Corollas e liʻo, ma sepals e ifo i tua ma fesoʻotaʻi i le peduncle. O lea la, e te maua se mea e pei o se fugalaʻau teu faʻapipiʻi i se paipa.

I luga o le fugalaʻau o loʻo iai ni tuputupu aʻe e pei o fulufulu oʻo i le 5 milimita le umi... O le fugalaau ei ai lona lanu samasama ma lanu samasama, ma papillae na foliga mai e valivali.

Tautau - Pendula

O au o lenei ituaiga o Guernia e oʻo atu i le tasi ma le afa mita le umi, lea na faʻaigoaina ai le igoa i le laʻau. Fana i le tulaga o se ogāumu ma le lautele o le 9 cm. O au poʻo e lamolemole ma lapotopoto. Fugalaau e oʻo atu i le 2 cm le lautele. O le fuga o loʻo foliga mai i se fetu e lima ona itu, mumu mumu, i totonu o le lanu o le pogisa tele.

Primrose - Primulina

O sui o lenei ituaiga e laʻititi le lapoʻa, e oʻo atu i le 8 senetimita le maualuga ma oʻo atu i le 2 cm le mafiafia, pentahedral, ma nifo. Tagata matutua mafai ona oʻo atu i le 30 cm le lautele. O le fugalaʻau e foliga pei o le logo, e lima ona lima, e faʻaliʻoʻo ile pito, samasama. I totonu, o le fugalaau ei ai lona lanu mumu e oʻo i le 3 cm le lautele.

Schneider - Schneideriana

O le fugalaʻau e lauiloa o le "Red Dragon". O fana e oʻo atu i le 10 cm le umi, 4-5 itu, lanumeamata ma laʻau tupu ola. E ola le fugalaʻau i lalo o le laʻau. E mumu poʻo burgundy i le lanu, o le sepal e logo-foliga, o le petal e foliga i se fetu lima-lima, punou i le pito, ma manifinifi tumutumu. Totonu o le fugalaau o pogisa burgundy.

Pepelo - Procumbens

O le laʻau o loʻo i ai se mana tele multifaceted fana, ae o tafatafa e faʻataʻamilomilo, ma seasea fuaina o fatugaʻo-foliga tutupu. E matala le fugalaʻau pe a pula ma faʻataʻamilo ona petele beige. I totonu, o se mama o le mumu ulaula ma le lautele e oʻo i le 2 cm e maua... O le peduncle e laʻititi, e oʻo atu i le 8 cm.

Levy - Levyi

O se laau e ofoofogia ona foliga. O ona laʻau e laʻititi, e oʻo atu i le 6-7 cm le maualuga, tetrahedral, ma nifo nifo. O le peduncle alu ese mai le faavae. O le fugalaʻau e le matala atoa, o le sepal e logo-foliga, o le petal e 4 umi, maai ona pito ma 5-6 pupuʻu tupuʻaga. O le fugalaau e samasama samasama, ae o le atoa e lilofia i se mamanu o togitogi togitogi. I totonu, o le fugalaau e lanu mumu mumu.

Licha - Leachei

O u fanafana e uumi, manifinifi, ma tamaʻi tupu- pei o laʻau, e tai pei o vine. E puupuu ma manifinifi le uila afi. O le fugalaau e foliga mai o se fetu e lima ona mata, samasama ma lanu mumu lanu mumu ma papillae, pei o se faaputuga, i totonu. I le pito o le fugalaau e mumu. Fugalaila lapoa e oʻo atu i le 2-2.5 cm.

Pickaxe - Kirkii

Fana i le 5 senitimita, pentahedral. E tupu le fuga i lalo. O le sepal e tatalaina i le faaiuga o le 2 senitimita, o lona lautele e tusa ma le 1 cm O le petal e lima ona manifinifi gaioiga, faʻatulagaina o se fetu. O ia lava e kulimi i le lanu ma lanu mumu.

Masalosalo - Confusa

O laʻau e 4-5 pito, lanumeamata-lanumoana, i tafatafa e i ai nifo umi ma le vao tuitui... O le sepal o le iputi, samasama, o pito o le petals e paʻepaʻe, maai, ma se mamanu i le tulaga o lanu mumu ma sasa.

Totogi-pili - Brevirostris

Lenei ituaiga o Huernia ei ai le maualuga oʻo atu i le 15 cm. O faʻavae e 4 ivi asoaso, i luga o le vaʻalele o ivi asoaso e tele nifo. O fugalaʻau e sesega samasama pe kulimi i le lanu ma se mumu samasama mamanu.

Tausiga i le fale

Huernia o se sili faigofie ma unpretentious succulent i le galueaina.

  • Moli. Ina ia fausia ni tulaga lelei, e manaʻomia le tuʻu o le fugalaʻau i le itu i saute poʻo le faʻamalama sasaʻe. E manaʻomia e le laʻau le tele o moli ma sina susulu o le la.
  • Vevela O se laʻau o le semi-toafa tau, o le mea lea, e manaʻomia se mafanafana mataupu ma le vevela o le 22 i le 27 0С. Ae i le taumalulu, e sili atu le taofia Guernia i le vevela pe a ma le 16 ° C.
  • Nofoaga O le suamalie e laʻititi, o lea e mafai ona tu i soo se mea, e le manaʻomia tele avanoa. Ae o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona matua malamalama. O moli i Saute poʻo Sasaʻe e manaʻomia.
  • Faasusu. Laʻau o le ituaiga Huernia e leai ni mugala. I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le faʻasusuina talafeagai. I le tautoulu, e tatau ona tipi i tua le faʻasūsū, ma i le taumalulu, e seasea lava se faʻasūsū (pe ā ma le tasi i le masina). O le soʻona susu e matua le manaʻomia lava, ae e onosaʻi lelei Guernia ile lāmala.
  • Malu o le ea. E le tau manaʻomia e Guernia le faʻasusuina ma faʻaopoopo le faʻamamaina ole ea. O le mago e sili ona taliaina mo le ituaiga Huernia.
  • Laʻei pito i luga. Mai le taufaaiuiuga o le tautotogo e oʻo ia Setema, ua fuga mai Guernia. Groundbait atonu e talafeagai i lenei vaitaimi. E mafai ona e faʻaogaina faʻasusuaga mo le cacti le sili atu ma le tasi i le masina.
  • Le palapala. E manaʻomia e se fugalaau se tamai ulo ae lautele le vai ma se alavai lelei e ola lelei ai. Eleele o le latalata faatatau tuufaatasiga: 1 h. Fanua o Sosa, 1 h. Eleele palapala, 1 h. Maama iliili. O le acidity o le palapala tatau ona tusa ma le 8, ae le sili atu.
  • Teuteuina Talu ai o laʻau a Huernia e faʻapitoa ma laiti, latou te le manaʻomia le teuteuina. E faʻatoa mafai ona faia ile taimi o le tuiina.

Toe gaosia

O isi taimi e feagai le e ana le Guernia ma le galuega o le mauaina mai o ni kopi fou o le laʻau. E masani ona leai ni faʻafitauli i lenei mea. Huernia mafai faʻasalalauina e fatu poʻo tipiina.

Fatu

Muamua, o fatu e lūlūina i ni vavae 'eseʻese, i le oneone oneone poʻo se faʻapitoa faʻapitoa mo succulents.

E mafai ona totogo fatu laiti ile 3-4 vaiaso... O le eleele e mafai ona faʻasusu faʻalelei. E le manaʻomia le ufiufi koneteina i pepa alumini poʻo tioata.

A uma ona piki, o fatu e totoina i ni fagu eseese.

Faʻalauiloaina e fatu o Guernia leai ni uiga faʻapitoa. Ole auala faigofie lea e faʻalautele ai le laʻau, ma e maualuga tele le faʻatupuina o fatu a Guernia.

Tipiina

  • Tipiina e 'oti mai laʻau matutua.
  • O le tipi e faʻamamago ona totō ai lea i le mea ua faʻavasegaina (oneone matala ma chips peat).
  • E mauaʻa le tipi.
  • A maeʻa ona mauaa, ona totoina lea o tipi i tamaʻi ulo (pe a ma le 7 cm). O le eleele mo le totoina o loʻo faʻamatalaina i luga.

Faʻaliliuga

O se taotoga e fautuaina i tausaga taʻitasi i le tautotogo pe a fai o le suamalie ua sili atu lona tamaʻi ulo. E fautuaina e tui i totonu o se ulo 1-2 cm le lautele nai lo le taimi muamua.

faasinomaga: pe a tuiina, oe mafai ona tipi ese matala laʻau pe tuueseese tipi mo le faʻalauteleina.

O Guernia e totoina i le eleele o le tutusa lava tuufaatasiga, lea na tupu ai muamua. Le Huernia taotoga e leai ni uiga ese.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le taufaamatau autu ia Huernia o le mealybug. O lenei iniseti e mafua ai le toe faʻaleagaina manuʻa i le laʻau. E mafai ona e mauaina i le vaʻaia o se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le laʻau.

E faʻafetauia lenei faʻamaʻi, o le a fesoasoani oloa faʻapitoa e faʻatau atu i faleoloa togalaau.

Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i le taufaʻamataʻu o aʻa ma poʻamuʻa aʻa, lea e mafai ona tupu i luga o le laʻau. O le foliga mai o le pala o le mulimuli faʻamaoniga o se misi laʻau.

Ina ia mafai ona puipuia le pala, e tatau ona vaʻaia lelei le feololo o le eleele. O le mulimuli i tulafono faʻainu o le a sefe ai lau sua mai lenei mala. Aua le soʻona soona luluina le laau pe faʻavaivaia i le faʻasusu soo. E leai se aoga.

Faigata o mataupu

  • E mafai ona aliali mai ni pogisa i au o lau fagafao. O le iʻuga lea o le "mumu" i le susulu o le la. Ae, a leai se moli o le laʻau, o le a sesega. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete i le moli auala.
  • I taimi o fugalaʻau ma taimi e toto ai, e manaʻomia le fafagaina o le laʻau ma faʻasūsū laititi teisi atu i le masani ai. Ae i lenei foi mea, e tatau ona e iloa le taimi e taofi ai, aua e le faʻatagaina e Huernia le faʻasusu poʻo le soʻona inu. O le tafeina o vai e taitai atu ai i le vave pala o le aʻa.
  • Afai e le tuʻuina i lalo le vevela i le taumalulu, o le a tupu teisi laʻau sili atu nai lo masani, ae o le a le fuga.

Faaiuga

Huernia o se ofoofogia eseʻese, ese, matagofie ma faigofie fugalaʻau. Lenei suamalie e masani i le faigata toafa tuutuuga, ae o le a mauaʻa i le fale. O le maitauina o tulafono uma mo le tausiga o Guernia, o le a e mauaina ai se mea ofoofogia ma tulaga ese faʻapitoa o fugalaʻau o loʻo ia te oe ma faʻamatuʻu atoa. Ae e tatau ona e mataala ia te ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: tautoga gausia (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com