Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te faʻaolaola le fafine puta: faʻafefea ona sefe le tupe laau pe a fai ua pala le aʻa pe ua vaivai le ogalaau?

Pin
Send
Share
Send

O le tupe laau (Crassula, Crassula) o se laau o le aiga Crassula o loo mauaa i Aferika i Saute. E taʻutaʻua tele i fugalaʻau i totonu o le fale, aua e le faʻalelei le tausiga. O le tupe tupe e masani ona taʻua o le paiʻe fugalaʻau.

E seasea aʻafia i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi, ae o le faʻafitauli o le aʻa ma le ogalaau pala e masani ona fetaiaʻi. O le a matou taʻuina atu ia te oe auiliili pe aisea e vaivai ai le ogalaau o le laau ma aʻa aʻa, o le a matou faʻamatalaina poʻo a ni auala e toe faʻaleleia ai lenei matagofie fugalaʻau.

Diagnostics o le fafine pala pala

O le fafine puta o le thermophilic, manaʻomia le feololo susu.

O le autu faafitauli ma tuputupu ae:

  1. leiloa, faʻamaluluina poʻo le suia o lau o laulaʻau;
  2. o le vaʻaia o pigmentation luga o laulaʻau;
  3. pala o le pogai ma aʻa.

O se suiga i foliga vaaia e taʻu mai ai le aliaʻe mai o nisi ituaiga o maʻi. E taua le faʻailoaina ile taimi ma puipuia le toe faia o mataupu.

Mafaufau i le pala, poʻo le ammonification, o lona uiga, o le faʻaleagaina o meaola o loʻo i ai le nitrogen e siama, poʻo se faʻamaʻi faʻaalia i le enaena ma le pala o vaega poʻo se atoa laʻau. O le mafuaʻaga e masani lava o fungi, ae o loʻo i ai foʻi le pala faʻamaʻi, poʻo le siama. E i ai leona o le aʻa polokalama, ogalaau ma lala, lau, fua ma fualaʻau. O le faʻagasologa o le pala e maua i soo se mea, aofia ai i totonu fugalaʻau totonu. Faʻafefea ona iloa o le pala ua amata? E mafai ona iloa ile vaʻaiga ma lona manogi.

Manatua! Suesue ma le faaeteete aa! Latou suiga e le o taimi uma e faʻailoa mai ai le pala.

Ogalaau

I le tele o le susu i le taumalulu poʻo le le lava o le malamalama i le taumafanafana, o le au o Crassula mafai faʻaloloa, loloʻu leaga ma pala. Masani, O le pala o le ogalaau o loʻo faʻailoa mai ai lenei faiga i aʻa o le laʻau. O le uiga vaʻaiga o le pipii i le faʻavae o le au ma se manogi leaga.

O le fafine puta e manaʻomia ni tikeri eseese o le susu i le taumalulu ma le taumafanafana. I le taumalulu, o le ono maua i faʻamaʻi e maualuga atu.

Aa

Afai na leva ona i ai le tama i totonu o le la e aunoa ma le faʻasusu ma ua suia ona aʻa, faʻasusu laʻititi le fugalaʻau. A maua e le rhizome magumagu ma mago ona foliga masani, e mafai ona e faʻaauau i le faʻasusu masani i le masani masani.

A pala le aʻa o le fugalaʻau, ona taofi lea o le faʻatuputeleina, e mamae laulaʻau ma e lanu samasama. Ina ia asiasia aʻa, e tatau ona aveʻese le fugalaʻau mai le koneteina. E faʻamalulu e le rhizome le efuefu-enaena, mago lauulu mago. A aveʻese le fugalaʻau, o loʻo tumau pea le vaega o aʻa ile eleele, e manifinifi, e iai le manogi leaga. A faʻapea e ogaoga le papala, ona amata loa lea ona paʻu ese ese pito ese o le aʻa ma le poʻa.

O autafa ma ogatotonu aʻa e liu enaena ma pala. E masani ona mafua mai i meaola ninii pathogenic. E aofia ai ma vailaʻau oona e pei o fusarium, verticillus, sclerotsal papaʻe, efuefu, tuai ona pa, faʻapea foi ma siama-mafuaʻaga o siama pala.

Mafuaʻaga o le faʻafitauli

O mafuaʻaga o aʻa pala ma faʻamaluluina le ogalaau e taatele. Sei o tatou mafaufau ia i latou. Atonu o mea nei:

  • O le fugalaʻau faʻatau e leʻi totoina i totonu o se isi eleele (i fale teu fugalaʻau, e masani ona faʻaaogaina le eleele susunuina).
  • O le eleele e le talafeagai (oe le mafai ona totoina i le mamafa 'eleʻele palapala, oe manaʻomia se tatalaina eleele, faʻapitoa mo succulents).
  • Suia soo o le eleele (e leai se taimi e mauaa ai, ua afaina le rhizome).
  • E leai se alavai (faʻatagaina oe e mitiia tele sili atu susu).
  • E leai ni pu i totonu o le ulo mo le faʻamaligiina o le vai.
  • Tele faʻasusu (faʻateleina faʻasusu i le taumafanafana pe le faʻaititia i le taumalulu).

    Taua! I le tau mafanafana, o le tupe laau manaʻomia faʻasusu pei o le eleele mago, ma i le taumalulu - o se ulugaliʻi taimi i le masina.

    O le susu susu o le palapala mafai ona siakiina i laʻau laʻau.

  • Ua lapoʻa tele le ulo.
  • Siama ma siama siama.

Ma o mafuaʻaga foi o le pala e mafai ona:

  1. Susu poʻo sinasina pala (fungus Botrytis cinema) ma fusarium pala (fungus Fusarium oxysporum) afaina ai le vaskula system o laʻau. E le gata i lea, e ala i aʻa, latou te ati loloto i totonu i le vaivai vaega o totoga uma. I fafo atu, o lenei faʻaalia ia lava o le i ai o lanu enaena vaivai vaega i luga o le laʻau, o le tele e faʻateleina taimi.
  2. Ua tuai le malaia (pathogens oomycetes o le ituaiga Phytophthora) atiaʻe luga o le aʻa koleni o talavou laʻau. Fugalaʻau tutupu mai fatu e sili ona faigofie ia latou. O lona iʻuga, ua amata ona tupu le faʻamaʻi o le vae uli.
  3. Palapala siama ma ona causative sooupu e le lelei suʻesuʻeina, talu ai latou te faigata ona iloa ma manaʻomia taugata vailaʻau e suʻesuʻeina i latou. O le faʻaaliga i fafo o le tutusa ma iva faamai.

Faʻafefea ona sefe se laau?

Faʻafefea pe a amata ona vaivai le paelo?

  1. Aveese le fugalaʻau mai le ulo.
  2. Mago
  3. Sui i se eleele fou.

Afai na e faʻamamagoina le laʻau, ae o loʻo pala pea, ona na o le mauaa i le aʻa o tipi ola o le a fesoasoani ia te oe.

Faʻapalepale Crassula i le leai o se faʻasusu e sili atu nai lo le suavai!

Faʻafefea ona feagai ma aʻa pala?

E tele auala e toe faʻaleleia ai se laʻau pe a fai o nisi o aʻa ua pala.

  1. Fesuiai i totonu o se isi ulo, suia atoa le palapala. Ia mautinoa ia fufulu aʻa i le vai mafanafana, aveʻese vaega sili ona afaina. Faapipiʻi fasi fasi ma le karaponi faʻagaoioia. O le fugalaʻau afaina e mafai ona togafitia ma le tali o le Fundazol, o se vailaʻau e faʻaaoga e togafitia ma puipuia ai faʻamaʻi o totonugalemu ma togalaau toto. E tusa ai ma faʻatonuga, faʻasusu e faia i le taimi o le tuputupu ae vaitau ma le 0,1% fofo.

    Faʻalautelega auala: 10 g i le 10 lita o vai, ae o le faʻaaogaina o 1.5 lita o fofo i le 10 sq. M. Faatasi ai ma le pala, lua togafitiga e fautuaina ma le va o le 3 i le 7 aso. E mafai ona faʻaaogaina i uluaʻi faʻailoga o maʻi i luga o fugalaʻau i totonu. Vaivai vaivai o le potassium permanganate (potassium permanganate): 3 g i le lita o le vai mafanafana e aoga foi faasaga i le pala.

  2. Fesuiai i totonu o se ulo lapoʻa, faʻaaoga le palapala ma malala faʻatasi i le 2: 1 faʻatusatusa. O le hygroscopic, o lona uiga, e i ai le maualuga gafatia e mitiia vai.

Faitau atili e uiga i le faʻasaoina o se laʻau i se tulaga ogaoga tulaga iinei.

O lenei paluga palu tatau tatau ona saunia i le 2-3 vaiaso.

O le a le mea e fai pe a fai ua pala le aʻa o le laʻau? Afai o aʻa ma vaega o le ogalaau ua pala atoa, o lona uiga o le mea lenei:

  1. Tipi i luga pala.
  2. Faʻamamaina le mea faigaluega peʻa uma tipi.
  3. Faʻamago le fasi (oe mafai ona sausauina i malala ola).
  4. Tuʻu i totonu o se ipu vai.
  5. Faatali mo aʻa e tupu 4-5 cm.
  6. Toto i le eleele fou.

Taua! Mo soʻo se taotoga 2-4 aso, aua le faʻasusu pe faʻapalaila!

Mo faʻamaʻi pipisi ma siama, e mafai ona faʻaaogaina se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate. I le taimi lava e tasi, fungicides o loʻo faʻaaogaina foi e teteʻe atu i siama pala, ma vailaʻau (penicillin, gentamicin ma isi) e mafai foi ona faʻaaogaina. O le fugalaʻau e faʻasusu i se vai vai i le vailaʻau.

Na matou suʻesuʻeina mafuaaga o le pala o le tupe laau, o foliga vaaia o le sefeina mai le oti. I se tulaga lautele, o se sili unpretentious laʻau mafai ona faigofie ona faʻaumatia e masani suavai. Ina ia puipuia lenei, fausiaina tulaga talafeagai mo Crassula, ma mo le tele o tausaga o le a fiafia ma lona matagofie.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio i le puipuia o le pala o aa crassula:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: costruiamo un forno per la pizza, economico ed efficente-video 22 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com