Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E mafai ona tui le anthurium ile fale ile fugalaʻau ma faʻafefea ona faʻaaoga saʻo?

Pin
Send
Share
Send

I le natura, e i ai le tele numera o anthurium ituaiga ma latou taʻitasi e matagofie i lana ia lava ala.

O le tele o latou e ufiufi i fugalaʻau ofoofogia, e tai pei o taʻutaʻua calla lili, o lanu eseese ma paolo.

O nisi fai togalaʻau e totōina i totonu o laʻau meaʻai o le anthurium o se mea sili ona ita, ae faʻatasi ma le faʻaeteete tatau, e mafai ona fuga mai i le tausaga atoa.

E mafaia ona tuiina le fugalaʻau o le anthurium ma faʻafefea ona fai pe a fuga i le malosi ma autu? E uiga i lenei mea, faʻapea foʻi ma tulafono mo le vaʻaia o se laʻau pe a maeʻa ona toe tui, tusa lava pe le mauaʻa i totonu o se ulo fou, faitau atili i le tusitusiga.

E mafaia ona tui "Fiafia male tane" i le taimi o fugalaʻau?

Anthurium o se tasi o na fugalaʻau e le fefefe i le toe tanuina i le taimi o le fugalaau vaitaimi, faʻatusatusa i isi totonu totō fale, lea e mafai ona faʻamaligiina a latou fuga pe a faʻaletonu i lenei taimi. O le fesuiaiga o fale o le "Fiafia i le Tama" i le taimi o le fugalaau e le afaina ai le matagofie o fugalaʻau ma le numera o fuga.

Afai na e faʻatauina le anthurium i le fale teu fugalaʻau, i totonu o le tolu i le fa aso e tatau ona totoina i se eleele sili atu ona lelei, a leai e ono mate pe le fuga mo se taimi umi.

Aisea e ono aliaʻe ai sea manaoga?

O isi taimi e manaʻomia tele ai e le toto se taotoga i taimi o fugalaʻau. Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • o le tanoa fugalaʻau ua avea maiti mo se fugalaʻau, ma aʻa ua faʻamau i le paluga eleele atoa;
  • na sese le filifiliga o le eleele, lea na aʻafia ai le atinaʻe o le anthurium;
  • na aliali mai le pala i aʻa o le laau;
  • ua maʻi le aʻa.

I le aluga o taimi, o le eleele o loʻo totoina ai le anthurium ua uma. O se faʻailoga o lenei o le aliali mai o lanu enaena poʻo le paʻepaʻe luga o le laueleele pito i luga. A le totō vave le laʻau i se eleele fou, e ono mate.

Tagata matutua maloloina o laau taʻitasi lua i le tolu tausaga e manaʻomia foʻi ona tuʻuina atu i se ulo lapoʻa, tusa lava pe latou te le faʻaalia ni faʻailoga o faʻamaʻi.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Faʻafefea ona tui le anthurium i le fale pe a fuga? Lenei tatau ona faia i le tutusa faʻatonuga pei o se laʻau e le fuga. O le mea taua o le faʻaeteete pe a tago i aʻa, e matua vaivai i lenei laʻau. O fugalaʻau laʻau o le laʻau e le fefefe i le toe tanuina ma aua le tali atu i ai i soʻo se auala. Ina ia mafai ona faʻasolosolo manuia tipi le anthurium, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  1. ae e leʻi aveʻese le fugalaʻau mai le ulo, e tatau ona faʻasūsū le palapala;
  2. aveʻese le laʻau mai le ulo tuai ma vaʻai totoʻa aʻa, aveʻese faʻaleagaina pe faʻamaʻi;
  3. sasaa se alavai i le pito i lalo o le ulo saunia (1/6 o le maualuga o le fugalaʻau);
  4. faataatia se tamai vaega o le eleele i luga o le alavai;
  5. faʻatulaga le fugalaʻau i le ogatotonu o le ulo, faʻatumu vaʻa i tafatafa o le omea koma ma aʻa ma substrate fou;
  6. faʻaopopo le palapala i le pito i luga o le ulo, faʻapipiʻi laʻititi, ae tuʻu le aʻiaʻi o le fugalaʻau i luga aʻe o le vaega mulimuli o le eleele.

Afai ua tupu tele le laʻau, e mafai ona vaevaeina ma le faʻaeteete i ni vaega se lua, ma maua ai ni fugalaʻau matagofie se lua.

Mo nisi auiliiliga pe faʻafefea ona tui le anthurium, faitau ii.

Tausiga tulitatao

Ina ia mafai e le totoina toto ona sosolo maʻa ma acclimatize, e tatau ona e:

  • saunia le transthanted anthurium ma se siosiomaga vevela o le 18 i le 28 tikeri Celsius;
  • Muamua, nonoa le laau pe a manaʻomia le lagolago;
  • puipuia le fugalaʻau mai le susulu o le la, faʻapea foʻi ma le tusitusi;
  • aua le faʻainuina le laʻau totoina mo le tolu i le fa aso seʻia paʻu le palapala i luga;
  • mo le tolu i le fa vaiaso, aua neʻi fafagaina le anthurium i ni faʻalaʻau toto;
  • sulu laulaʻau i taimi uma i le fagu fagu.

Faʻafefea pe a le o le laʻau totoʻa?

Afai o tulafono uma mo le totoina o fugalaʻau anthurium o loʻo usitaia, ona tatau lea ona leai ni faʻafitauli ma le fetuunaiga o le fugalaʻau fugalaʻau. O le a toe faʻafou e le laʻau lana aʻa aʻa mo ni nai masina muamua., ma na o le taimi lena o le a amata ai ona faʻamalolo mai ni fualaʻau fou ma ni fugalaʻauʻau, ma fuga atili tele.

Faʻaletonu mo le laʻau mafai ona tulaʻi mai pe a e le amanaʻiaina le fautuaga ma fafaga ia ma minerale po o ni mea faʻaleni faʻamuamua ae le i faʻatulagaina. O le vave fafagaina e mafua ai le mu o le tino.

Ina ia mafai ona faʻafaigofieina le fetuʻunaiga o le anthurium peʻa maeʻa le totoina, ae le i aveʻesea le fugalaʻau toto mai le fugalaʻau tuai, e mafai ona tipi ese ia fugalaʻau mai ia. Oti fugalaʻau mafai ona tuʻuina i totonu o se tuʻufaʻafefe latou te mafai ai ona tu mo le sili atu i le masina.

Mo nisi auiliiliga pe aisea e le tupu ai le anthurium, e le fuga mai pe magumagu pe a uma le totoina, e lanu samasama le lau, ma le auala e fesoasoani ai, faitau iinei.

Anthuriums e le o ni capricious laʻau pei ona masani ona talitonuina, ma latou te faʻaauau pea onosaia le toe faʻafouina e oʻo lava i le vaitaimi o fugalaʻau. Mo lenei e manaʻomia le tuiina o le fugalaʻau i se taimi talafeagai, mulimuli i fautuaga aoga, avatua ia te ia le sūsū talafeagai ma puipuia mai le tusitusi. O lea ua e iloa pe a mafai ona toe tipi le fuga "Fiafia Fafine" ma faʻafefea ona fai pe a fuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Découverte: les bassins mystérieux dEau-Bleue (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com