Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E te iloa pe faʻapefea ona tupu le cacti? Faʻafefea pe a le tupu le fugalaʻau?

Pin
Send
Share
Send

O le botanist F. Hernandez na muamua aumaia se ata o le cactus i le 1535, ma talu mai lena taimi, o le sitaili mo laʻau totino mai Amerika ua vave sosolo i le lalolagi atoa. Ile senituri lona 18, e 24 ituaiga o nei laʻau e le masani ai na iloa. Seʻia oʻo mai i le taimi nei, e leʻi pasia lenei ituaiga, ae o lenei ua ova atu ma le 1200 ituaiga ua iloa.

A o totoina cacti i le fale, e tatau ona amanaʻia e se tagata fou teu fugalaʻau pe faʻafefea ona vave ola nisi ituaiga, ina ia a totō latou te le faʻalavelave faʻatasi ma foliga matagofie pe a e totoina i latou i le tasi ulo. Matou te taʻu atu ia te oe pe aisea e le ola ai lau fagafao lanumeamata ma faʻafefea ona fesoasoani ia i matou i la matou tusitusiga.

E ola vave le laau ile fale?

Matou te amanaʻia le ituaiga o cactus.

A faʻatauina fualaʻau, manatua e teu le igoa ma le igoa igoa.

O le tuputupu aʻe faʻalagolago i le ituaiga o cactus... Oe le mafai faʻamoemoe vave tuputupu ae mai se cactus e tupu oʻo i le 1 senitimita. O se faʻataʻitaʻiga o le sili ona laʻitiiti cactus o le Blossfeldia. Aua le totoina ma tele cacti. O le isi faʻataʻitaʻiga o se laʻititi lemu lemu toto o le ariocactus pe latou te taʻua foi o "ola maa". Latou te manaʻomia le tusa o le 50 tausaga e tuputupu aʻe i le 10-12 senitimita.

O se ampel laau, e sili atu le totoina i totonu o se isi ipu ia mafai ai ona sosolo ifo i lalo faʻavae, mo se faʻataʻitaʻiga, aporocatus whip-shaped poʻo le disocactus (e uiga i le aporocactus o loʻo faʻamatalaina ii). E le gata i lea, o le cacti tautau i le tatou atunuʻu, o le Schlumberg cactus e lauiloa, pe pei ona taʻua i tagata lautele - o le Decembrist. Laʻau fou vaevaega faʻaalia 2-3 tausaga uma, o lona uiga, tusa ma le 2-4 senitimita i le tausaga.

Afai e te manaʻo e toto se cactus lapoʻa, o lona uiga o le prickly pear e sili... Lenei o se tasi o sili tele cacti (oe mafai ona aʻoaʻoina e uiga i prickly pear ma agave ii, ma e uiga i prickly pear o loʻo faʻamatalaina i lenei mea). Strauss's cleistocactus e tupu vave foʻi ma oʻo i le umi e oʻo atu i le 1 mita. Cacti ola vave - polaskia, marshallocereus, cereus, pachycereus ma isi laʻau pei o laʻau. Latou mafai ona liua i ni tele tele faʻataʻitaʻiga i le lima tausaga; i le tausaga e mafai ona latou faʻaopopoina atu i le 10 senitimita.

E leai ni cacti lapoʻa lapoʻa.

Aisea e le faʻateleina ai le lapopoʻa fagafao ma o le a le mea e fai i lenei tulaga?

O le telegese o le tuputupu aʻe o se cactus atonu e mafua mai i le le mautonu tulaga mo ia. E taua le fausiaina o tulaga manaʻomia mo le tuputupu aʻe lelei.

  • Moli... "Tamaiti" o cacti e le fiafia i le susulu o le la. I se isi itu, cacti matutua pei o moli lelei nofoaga ma le tele o le la. Latou te le fefefe i le susulu o le la.

    Mo le taumalulu, e sili atu le tuʻuina o laʻau i le itu i saute. I nisi ituaiga, o le la susulu faʻaosofia fuga. E le fiafia Cacti i le tuʻu i tua o le potu: i kapoti, luga o laulau poʻo fata. O le le lava o le malamalama o le a faifai malie ai ona fasiotia le laʻau.

  • Faʻaola... E le fiafia laau i le eleele lafulemu. I sea ituaiga siosiomaga, cacti e foliga mai e pala pe suia. O le oneone ua faʻaopopoina i lea eleele e oʻo atu i le 50 pasene. I le tausaga muamua e oʻo atu i le 8 picks o loʻo faʻatinoina, i le tausaga lua 2-3 picks e faʻatinoina.

    E le manaʻomia e ni uo mamae se tele o eleele - 3-4 senitimita e lava, talu ai e laiti o latou aʻa. Aua neʻi galo e faʻaalu i le 1 senimita.

  • Faasusu... Mo laau matutua, o le faʻasusu e feololo i le taumafanafana, o le faʻasusu e faʻaititia i le taumalulu (i nisi ituaiga, e taofi atoa).
  • Laʻei pito i luga.
    1. Aua le fafagaina laʻau i se aʻa faʻaleagaina aʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi lava e uma ai ona tui.
    2. E le mafai ona faʻapipiʻi le fetilaisa pe a le moe le cactus (atonu i le taumalulu ma le taumafanafana), o le eleele i le taimi nei e tumau pea susu mo se taimi umi.
    3. O minerale fetilaisa e sili atu le faʻafefeteina ma faʻamaluluina le liusuavai vai.
    4. O le tau sili ona lelei mo le faʻasūsū faʻamaʻa o le tau puaoa.
  • Ulo... Faʻatau keli lautele, ae le loloto. I se tulaga lautele, o nei vao tuitui fiafia e totoina ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. Lenei faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o aʻa ma le cactus lava ia.

Faʻafefea ona feagai ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi?

O isi taimi e "liu aisa" le cactus ma e le ola mo se taimi umi. I lenei tulaga, matamata mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻaleagaina o le aʻa faiga. Fufulu aʻa, faʻagasolo latou ma toto le laʻau i se eleele fou, e mafai ona e muaʻi faʻamumūina i le ogaumu.

O faʻamaʻi sili ona taatele:

  1. Phytophthora... O le vaega pala e mafai ona vavae ese, sausau i lefulefu, mago.
  2. Pala mamago... Togafitiga e le togafitia, naʻo le puipuiga e mafai - togafitiga ma fungicides.
  3. Ele elea... Ina ia fufusu, faʻaaoga le fualaʻau Topaz poʻo Bordeaux palu.
  4. Pogai pala... Faʻaalia luga o tamaʻi laʻau; o laʻau na aʻafia e masani ona aveʻesea.
  5. Fusarium... O le faʻailoga o le faʻamaʻi o le piniki poʻo le paʻu ufiufi luga o au o le laʻau. Ua faaleagaina laʻau mamaʻi.

O a mea faʻalafua e mafai ona amata:

  • Apogaleveleve mite... E aliali mai ni elea, enaena pe enaena. Ina ia faʻaleagaina i latou, acaricides ma natura inisetiʻetiʻe (decoctions o kalapu ma aniani, lea e faʻaaoga e olo le au) faʻaogaina.
  • Mealybugs... E mafai ona vaʻaia i latou ma mata le lavalava, puʻeina o fuamoa i le foliga o polo vavae. O iniseti e aveʻese i le pulumu poʻo le mimigi. O le laʻau e togafitia i le faʻamalosi o le papala i totonu. poʻo iniseti faʻapitoa.
  • Anufe Root... Fuga sinasina i luga o aʻa. O le galueaina o le eleele ma karbofos e fesoasoani.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi o le cactus ma mea leaga i inei.

Aisea e faʻaloaloa ai le fugalaʻau ae le lautele?

O isi taimi, i se isi itu, o le cactus e vave alu i luga, ae le o le lautele. E le lelei lea mo le laʻau. E foliga mai o le iʻuga lea o le faʻateleina o faʻatoʻaga (aemaise le ova o le nitrogen). I lenei tulaga, tau lava o le taumafai e toe toto le fugalaʻau i se eseʻese eleele, manatua e faʻaopopo oneone i le palapala.

Fugalaʻau lagona lo matou alofa ma le tausiga... Spiky i fafo, o a matou uo lanumeamata e matua agamalu i totonu. Aua le tuʻua au fagafao, tausi lelei i latou, ma o le a latou faʻafetai ia latou i le vave ola ma fugalaʻau matagofie!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Water Pump and Birds Succulent Arrangement (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com