Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga ma le ata o le aʻea ae oso a Polka. Tausiga tausiga ma toe gaosia

Pin
Send
Share
Send

E taʻutaʻua tele le oso aʻe Polka. E masani ona faʻaogaina o ia e teuteuina polotito ma faʻaaoga mo togalaʻau togitogi, teuteuina o faʻataʻaliʻesega ma vaʻai. O lenei laʻau e foliga lelei pe a o gatasi ma fugalaʻau curly.

E le gata i le tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ia te oe i auiliiliga auiliiliga e uiga i lenei ituaiga ma ona eseʻesega mai isi ituaiga, o le a matou faʻaalia manino faʻaali i le ata foliga o se fugalaau foliga. O le a matou saunia laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le tausiga o lenei laʻau matagofie, faʻapea foi ma le taʻuina atu ia te oe e uiga i faʻafitauli masani ma faʻamaʻi o le aʻea aʻe o Polka.

Faʻamatalaga auiliili ma le ata

Lenei ituaiga o aʻe rosa mafai ona totoina i le tulaga o le sasa - o se tagata aʻeaʻe po o se lapoʻa polo. Pupuvao:

  • malosi;
  • malosi;
  • lautele;
  • mafiafia.

O fana o le aʻe i luga oso Polka:

  • faigata;
  • mafiafia;
  • ma fao tetele.

Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata. Polka rose fugalaʻau aofia ai 25-35 petals, lea e avea latou terry. E mafai ona faʻatulaga tasi i le taimi ma palasi.

Fugalaau e eseese lanu:

  • peach;
  • amu;
  • aperikota

I le aluga o taimi, o le tumutumu o le petals mou atu ma avea kulimi. O lona iʻuga, o fugalaʻau foliga tino mai lava.




Talaʻaga o le amataga

Polka o se ituaiga Farani. Na fafagaina i le 1991 i le vasega pepe. I le tausaga lava lea e tasi, na faʻalauiloa mai ai le ituaiga i Amerika.

Climbing Rose Polka na maua e ala i le sopoia o le 'Meipaisar' × 'Golden Showers' ma le 'Lichtkonigin Lucia' pollub pollen. E faʻafefiloi atoatoa lelei uiga o le aʻea rosa ma le matagofie foliga o le fugalaʻau.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le feaʻei aʻe o ituaiga eseese o Polka e ese mai i isi ituaiga aʻeaʻega i ona fugalaʻau lapopoʻa. O lona ogalaau e tupu vave, aapa i le umi o 2 mita. Mo le saʻo faʻavaeina o le pale, e tatau ona tipiʻeseina le laʻau. I le gasologa o le taumafanafana, e fuga tele le fugalaʻau i fugalaʻau lapopoʻa... I le taumalulu, aunoa ma se malu puipuia, o le ituaiga e mafai ona tatalia le vevela o le sili atu -29 ° C (faitau atili e uiga i le taumalulu-faigata ituaiga o aʻea rosa iinei).

Fuga

Polka e fuga mo se taimi umi ma tele. Laʻau tutusa lelei suia tasi i le tasi. E matua tele ia o latou e piʻo lala i le eleele. Fugalaʻau amata ia Iuni ma faʻaauau pea ma tamaʻi faʻalavelave seia oʻo i le tautoulu. I nofoaga mafanafana, atonu e tolu galu o fuga, i malulu - lua. Fugalaau suia foliga ma lanu faʻamoemoe i:

  • vevela;
  • sūsū;
  • vaitau

A e vevela ma mago, ona vave paʻu lea o ona petala. O le fausiaina o se paolo puipui o le a fesoasoani puipuia lea. Fugala mago e tatau ona aveʻese.

O le feʻaʻei i Polka e masani ona le fuga ona o le palapala pala... E le manaʻomia le totoina o le fugalaʻau i fanua oneonea ma 'eleʻele. O tui i le aʻa aʻa e le mafai ai foʻi ona ola fugalaʻau. A tupu le tele o laʻau toe ola, o le rosa liliu i totonu o se vao, ma avea ai le tele o mea aoga. E le tatau ona tipiina lala e le talafeagai ile eleele.

E le gata i lea, o mafuaʻaga e le fuga ai le oso ae Polka o:

  • sili atu nitrogen;
  • faʻamaʻi;
  • le o le nofoaga saʻo.

E le gata i luga o le vitio e mafai ona e vaʻai faʻalelei i le ala ua tupu ai le Polka:

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Ae le i totoina se polka rose e tatau ona filifili le saʻo 'upega tafaʻilagi, i le amanaʻia o uiga o le palapala... Na te le onosaʻi i mea maualalo o loʻo tafe ai le vai, faʻatamaʻia ai aʻa, o lea e sili ona lelei mea papaʻe mo ia.

O lenei ituaiga e tupu olaola i vaega uma o le la ma le paolo. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, a naʻo le mauaina o se aofaʻi tele o susulu o le la, o le laʻau o le a ola olaola. O se ituaiga o loamy eleele e talafeagai mo ia, lea pasi pasi vai lelei. O isi fanua e manaʻomia le faʻateleina lafulemu ile faʻaopopoina:

  • fetilaisa phosphate;
  • humus;
  • ponaivi taumafataga.

I le pito i lalo o le lua, saunia mo le totoina o se aʻe i luga rose Polka, oe manaʻomia sasaa humus po o otaota.

Faalogo! O alavai mo le totoina o Polka rosa mafai ona faʻalauteleina 'ele, fasi fasi piliki poʻo keli ulo.

O le aa o le laʻau e tatau ona i le loloto o le 12 cmlea o le a mauaa ai. I lenei loloto, o le fugalaau o le a le liu aisa i le taumalulu. A maeʻa ona toto e tatau ona faʻasusu lelei - ia le itiiti ifo ma le tasi le pakete i le togavao. E tatau ona faʻalelei ma le faʻaeteete le lalolagi ina ia leai ni aʻa i luga.

E fafagaina rosa i meaola masani poʻo ni faʻalaʻau toto o loʻo iai peat. I le taimi o le tuputupu ae vaitau, latou manaʻomia e faʻaaoga 4 taimi, ma i le taimi o fugalaʻau, faʻafilemu e le talafeagai.

Mo le aʻe i luga rose Polka, e manaʻomia se lagolago faaopoopo... E mafai ona:

  • ogalaau;
  • togavao tuai;
  • fafie laupapa, uʻamea.

Fautuaina e tagata fugalaau e tuu i luga lagolago i tafatafa o le puipui., lea e te nonoaina ai laʻau, o fugalaʻau o le a aliali mai i ona luga. A faʻapea e tuʻu faʻataʻamilo ia lagolago, ona aliali mai lea o fugalaʻau ile mata i lona itu atoa.

O vao matua o le aʻe i luga o le rose Polka e toe totoina pe a manaʻomia se laveaʻi vave pe o le nofoaga ua avea le talafeagai mo le totoina. O galuega e faia ia Setema - amataga o Oketopa. Ona maua lea o le laʻau taimi e mauaa aʻo leʻi i ai le aisa. E mafai ona e faia ile spring, ae e te leʻi feala mai.

E eli ma le faaeteete le togavao i se liʻo... Root faaleagaina le tatau ona faʻatagaina. O le eliina, fufuluina o le eleele, teuteuina ma laʻau. A maeʻa lena, ona totoina lea o latou i se lua na eliina muamua. Polka rose e le tatau ona sasaʻaina, ae e le tatau ona faʻatagaina le lāmala. Lalo o togavao taʻitasi na totoina, o le vai mafanafana e tatau ona liligiina 3 taimi i le vaiaso. O le mafanafana tonu lava lea e manaʻomia, aua o aʻa e leʻo matua, o le mea lea latou te le tali lelei ai i le malulu vai.

Taua! Aʻe i luga rose Polka manaʻomia teuteuina, e fesoasoani e fausia ai se lauolaola lauolaola, faʻaosofia ai fuga, ma faʻateleina ai le teuteuina aafiaga o le fugalaʻau. Faʻafetai i le teuteuina lelei, o le laʻau o le a fuga pea i taimi uma o le tuputupu aʻe vaitau.

O nei galuega e faia i le tautotogo ma le tautoulu. Aʻo le i amata ona fuga mai le rosa, o le aisa ma fuʻa ua tuai ona aveʻese mai le togavao, ae o toega o loʻo teuteuina i se malosi fafo fuga. Sosoo mai teuina galuega faʻalagolago i le numera o fugalaʻau vaitaimi i le tausaga.

Aʻe i luga rose Polka manaʻomia sauniuniga mo taumalulu, lea e aofia ai le taofi:

  • susulu;
  • tatalaina le palapala;
  • talosaga nitrogen.

E tatau ona e saunia le laʻau mo le taumalulu i le tau matutu.... O le sasa o le rosa e tatau ona aveʻese i le lagolago ma o le sili atu e tatau ona tipi ese. Tuʻu le vaega o lala laʻau poʻo laulaʻau mago i luga o le eleele. Nonoa fufusi i se maea ma oomi ia i le eleele i matau po o naifi. Faʻamaʻea lelei le aʻe o le rose o Polka e naʻo le taimi e paʻu ai le vevela i le + 5 ° C. Faatasi ai ma le ufiufi muamua, o le fugalaau ono amata amata tupu pe totogo. Ufiufi le pito i luga ma le pusa.

Faʻafefea ona faʻalautele?

O le aʻe le rosa e faʻalauteleina e tipi. O ia na te faʻatagaina oe e faʻasao ona uiga taʻitasi uma. O tipi e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, e tatau ona i ai le lelei o numera o totonu. E tatau ona latou maloloina.

  1. Aʻo leʻi totoina i le eleele, e tipi uma laulaʻau i lalo.
  2. Ona tatau ai lea ona ola aʻa i luga. Ina ia faia lenei mea, o le tipiina o loʻo tuʻuina i totonu o vai vela ma malulu i le taimi muamua, ma le eleele o le a ia totoina ai ua faʻafouina ma humus ma oneone faʻaopopo iina.
  3. O lenei fana e totoina i totonu o se isi ipu, e loloto i le eleele i le 1-1.5 cm.O le ulo ma le 'au o le aʻea aʻe rosa Polka e tatau ona tuu i se mafanafana nofoaga.
  4. I le lumanaʻi, ae le i totoina i eleele matala, e tipiina i le maualuga o le 20 cm. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le togavao e ola i se sili atu fua, ma o le rosa fuga matua tele i le lumanaʻi.

Tusitusiga! Afai e manatu o le laʻau o le a afifiina se mea, ona tatau lea ona totoina i le mamao o le 40-50 cm mai le mea fuafuaina.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Polka ua faʻaeeina i le feololo le teteʻe atu i faʻamaʻi e pei o le pauta oona ma le lanu uliuli. O le sili matautia o ona faamai o:

  • efuefu efuefu;
  • paʻu mu;
  • kanesa o siama

E leai se togafiti mo le mea mulimuli, ae afai o loʻo e mamafa i le puipuia, oe mafai sili faʻaititia le aʻafiaga o lona tupu. Ina ia mafai ona puipuia, ua fautuaina le au totō fugalaʻau e toto se laʻau i nofoaga matala e faʻataʻamilomilo lelei le ea, faʻamagoina lau mai le susū.

O faʻamaʻi o le aʻe i luga rose Polka aofia aphids ma spider mites... Afai e le tele o latou, ona mafai lea ona e taumafai e tau ma fofo a tagata. O loʻo afaina ai foʻi le fugalaʻau i loʻo toʻulu O le faʻaaogaina o vailaʻau iniseti o le a fesoasoani e aveʻese uma faʻamaʻi.

O le Polka aʻe rosa o se fiafia tele o le rosehip aiga. Afai e te vaʻaia lelei, o le a mafai ona e faʻamalieina ona matagofie tele fugalaʻau mo le tele o tausaga ma manavaina le manogi manogi. Tele togalaʻau, ina ia mafai ona nana le pito i lalo o le togavao, e le matua mauʻoa i laulaʻau, totō laʻau maualalo-totoina lata ane.

Ua masani nei faiga o togalaau i luga o togalaʻau, o lea ua matuaʻi manaʻomia ai le feʻaʻei i rosa. Matou te fautuaina le faitauina o a matou tusitusiga ma faamasani oe lava i ituaiga pei o Amadeus, Elf, Sympathy, Santana, Laguna, Rosarium Utersen, Lavinia, Iceberg, Pierre de Ronsard.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se faʻamatalaga puʻupuʻu e uiga i le aʻea o le rose Polka:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tafa Mai o ata (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com