Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le sili atu fetilaisa mo fale rosa i le taumalulu, taumafanafana, tautoulu ma tautotogo

Pin
Send
Share
Send

O le rosali i totonu o le fale o se fugalaʻau laupepa, ae faʻatasi ma le faʻaeteete lelei e mafai ona faʻafiafiaina ai ona e ana le tele o fugalaʻau.

Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga fugalaʻau, o ia, pei o lana togalaau faʻalelei, o loʻo ia te ia le igoa o le masiofo.

I se faʻaopopoga i le faʻamalamalamaga saʻo, o lenei laʻau manaʻomia le faʻasusu ma toe totoina, faʻapea foʻi ma le fafagaina i taimi e tatau ai ma faʻalailaina ma mea aoga. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ona faʻasusu le laʻau ma faʻafefea ona fai saʻo.

Aisea e taua ai le faʻasusu i le fale?

E manaʻomia e rosa le tele o faʻafouina nai lo isi fugalaʻau i totonu.... Afai e tatau ai, o lenei auala e mafai ona suia i transplants, o rosa e le fiafia tele i ai. Ole numera ma le tele o fugalaʻau, faʻapea foi ma le tele o taimi e fuga ai le vao, faʻamoemoe i le saʻo o le fafagaina. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le fugalaʻau o le a mafai ona faʻatumauina lona teuteuina aafiaga mo 5-6 tausaga ma faʻateleina malosi.

O le a le taimi e tatau ai?

E masani lava a uma ona tui pe pe a suia nofoaga, e manaʻomia e rosa le fafagaina i le amataga o le masina. E tatau ona fetuʻunaʻi le fugalaʻau i le siʻosiʻomaga fou. A maeʻa lena, o le rosa i totonu e tatau ona fafagaina i taʻi lua vaiaso.

Root ma launiu faʻaogaina o rosa mafai ona faia:

  • aʻa fafagaina aofia ai faʻasusu ma minerale fetilaisa poʻo mullein fofo;
  • foliar o le faʻasuina o laʻau laʻau ma vai vaivai fofo faʻalaʻau.

Faʻafefea ona faʻalelei?

  1. Mo le manuia fugalaau ma le tuputupu ae o se potu rosa, e manaʻomia nitrogen fetilaisa. E mafai ona faʻaogaina i soʻo se taimi o fuga ma ola, seʻi vagana le amataga o Aukuso.
  2. I se faʻaopopoga, e taua tele le phosphore mo fugalaʻau, lea e fesoasoani e le gata i le tele o fugalaʻau, ae faʻapea foi i le tuputupu aʻe o laʻau malosi. E sili atu le faʻaoga i le vaitaimi o le taumafanafana o le tuputupu aʻe o le rose i totonu.
  3. E manaʻomia foi e le laau le potasiuma mo le fuga o mea, faapea foi ma sauniuniga mo le taumalulu.
  4. Afai e tupu le rosa i le eleele acid, o lona uiga o kalama e taua tele mo ia e faʻamamaina ai le fausiaina o le palapala.

Aua le fafagaina tele le rosa i le taimi, aua o lenei faʻalauiloaina le fausiaina o mafiafia lau, ma fuga atonu e le sau.

Sauni ofu

E i ai ituaiga eseese o maeʻa fetilaisalea e mafai ona faʻatau mai faleoloa faʻapitoa. Faatasi ai ma i latou, oe mafai ona maua ni sili atu fertilizers talafeagai mo se rosa i totonu o se ulo. E masani lava ona omai i latou i ituaiga o concentrates, e tatau ona faʻavaivaia i vai ma faʻasusu laʻau. O nisi o ia mea e fetaui lelei mo le fafagaina o aʻa ma foliar o fugalaʻau.

Foliar laei e mafai ona faʻataunuʻuina faʻatasi ma minerale ma faʻalautelega o totoina. E sili atu le faʻaogaina i le afiafi, talu ai ile taimi lea o laulaʻau e taofi ai mataua o le nutrient solution mo se taimi umi. O faʻamaʻa ua maeʻa o ni minerale poʻo ni vailaʻau e manaʻomia mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o totoga uma. E pei ona taʻua i luga, o le 3 autu ituaiga o fetilaisa o le a mautinoa ai le olaola olaola ma fuga o le laau.

O le fetilaisa o minerale e sili ona talafeagai mo rosa i totonu o le potassium sulfate, o le faʻafefiloi o le phosphorus ma le potash fertilizers. O mea teuteu teuteu e sili atu le faʻafouina ma le saunia-faia fofo o minerale faʻalaʻau. I le taimi lava ae le i fuga, e sili atu le faʻaititia o le aofaʻi o nitrogen fertilizers, ma faʻateleina le aofaʻi o phosphorus ma potash fertilizers.

Taua O fugalaʻau faʻatoʻatoʻa totō ma laʻititi e le tau manaʻomia faʻafouina ile meaola, aua na faʻaopopo ile taimi na toto ai.

Oe lava saunia oloa

O le fetilaisa sili ona lelei mo laʻau i totonu o le otaota.... E mafai ona maua mai i se povi pe faʻaaoga foʻi paʻu manu nai lo. Ina ia mafai ona maua mai luga ofu, oe manaʻomia le:

  • sasaa le vai ma faʻatali mo faʻamagoina mo le 10 aso;
  • a maeʻa lena, o le tali e tatau ona faʻamamaina ma faʻainu i le fugalaʻau pe a maeʻa 4 taimi o minerale laeiina.

O lenei fetilaisa o loʻo i ai le tele o mea aoga eseesetalafeagai mo toto ola toaga. E tatau ona maitauina o lenei metotia o le fafagaina e le atoatoa talafeagai i tulaga fale, e sili atu le faʻaaogaina i le atunuʻu poʻo le togalaau. O le filifiliga pito sili ona lelei mo le fafagaina o rosa i totonu o le fale, o le fesuiaʻi o mea fetilaisa faʻalautele ma minerale fetilaisa.

O fea ma e fia mafai ona e faʻatau?

Fertilizers mo totonu rosa o loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa i le tele o afifi. O le tau o le faʻaiʻuga maeʻa e masani ona maualuga atu nai lo le faʻatulagaina, lea e tatau ona faʻavaivaia i le vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o le ato e 30 g i faleoloa i Mosese e tusa ma le 6-7 rubles le tau, ae o le 200 ml fagu fetilaisa e tusa ma le 36 rubles i le mea e tasi. O loʻo iai foʻi fetilaisa e afifi ile 10 ml ampoules. O a latou tau e eseese ile 13 rubles.

O faleoloa o St. Petersburg o loʻo i ai foʻi le tele o faʻalaʻau fetilaisa mo totonu o rosa i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o concentrates mo 40 sikuea mita o le faʻasusu mai le 30 i le 40 rubles i le afifi. O le faʻalauteleina fetilaisa faʻalauteleina mo eseese fualaʻau tau e tusa ma le 500 rubles i le 5 kg.

Features o le apalai i tautotogo, taumafanafana, taumalulu ma le tautoulu

  1. I le taumalulu... I le taumalulu, e fautuaina e taofi le faʻasusuina o rosa i le fale ma faʻaititia le faʻasusu i le 1 taimi ile 2 vaiaso. Ile taimi nei, o le fugalaʻau o loʻo i totonu o le setete o "hibernation" ma o lona aʻa sosolo o malolo. Faitau e uiga i le tausiga o le rosa i le taumalulu iinei.
  2. I le tautotogo... O le taimi lelei e fafaga ai le potu rosa o le tautotogo. Ile taimi nei, ua aliali mai laulaʻau ma laʻau fou. O lenei ua mafai ona faʻasūsū soo, ma i le taimi lava e uma ai le vaitau o le malulu, e mafai ona fafagaina i le mineral fetilaisa. A maeʻa ona faʻamau, ona mafai lea ona fafaga tasi i le vaiaso. O le taimi lava e maeʻa ai le 'aisa, e mafai ona ave i fafo le fugalaʻau i fafo, faʻasolosolo ona masani i se vevela faapitoa.
  3. Taumafanafana... I lenei taimi, muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le eleele i lalo o le fugalaʻau e le matutu, ma faʻafouina e le aunoa. Talu ai le tele o le susulu o le la i lenei taimi o le tausaga, e tatau ona feliuliuaʻi le fugalaʻau mai lea taimi i lea taimi.
  4. I le tautoulu... E i ai se faʻapitoa auala o le fafagaina rosa i totonu, lea e taʻua mulching ma e faʻatinoina tele i le faʻaiuga o le tautoulu. O loʻo faʻatinoina faʻalelei otaota, humus ma faʻapalaga. Mulching fesoasoani taofia le fugalaʻau mai overheating po hypothermia e ala i le lagolagoina o le aʻa faiga mo sili tuputupu aʻe malosi.

O afea e toe fai ai le faʻasologa?

  • E sili atu le fafagaina sili atu matutua laʻau i le taimi nei ma le amataga o le tautotogo ma le nitrogen poʻo faigata fetilaisa.
  • O le taualumaga mafai ona toe faia i le taimi lona lua ina ua mavae 12-15 aso.
  • E fautuaina foi le mataituina o le vaitaimi pe a ma le 2 vaiaso mo taualumaga nei.

Taunuʻuga pe a fai sese le faʻaaogaina

O le le faʻaaoga lelei o mea aoga e mafai ona afaina ai le fugalaʻau.

Aofaʻiga tele

O se tasi o tulafono faʻavae mo fai togalaʻau ma totonu o fale e fiafia i ai o lena o se fugalaʻau e sili atu le inuina nai lo le fafagaina tele... Lenei mafai ona tau atu i oversaturation o le palapala ma masima.

  1. O le tele o le faʻasusu o le fetilaisa e mafai ona oʻo ai i le mu o le aʻa, ma o le a oʻo ai i le oti o le laʻau. E mafai ona e toe faʻavaivaia le fofo suavai, nai lo le faʻateleina o lona mafaufau.
  2. E tatau foʻi ona e manatua o fugalaʻau e faʻamasani i le tasi faʻalaʻugala, o lea e le tatau ai ona e suia soʻo.
  3. E sili atu le faʻaogaina o ofu i luga ile eleele mafanafana, talu ai e le faʻatagaina e le eleele malulu le laʻau ona mitiia mea aoga.
  4. I le vaitaimi o le ola ola, o le fugalaʻau mafai ona faʻasūsūina i faʻasusu taimi masani, pe tusa ma le lua vaiaso.
  5. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le tuputupu aʻe gaioiga, fafaga tatau ona faʻaititia talafeagai.

Le lava le fafagaina

O rosa i totonu e manaʻomia niuterene ma ni elemeni i le taimi o le tuputupu ae ma tuputupu ae vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o nisi o elemeni e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o nisi ituaiga o faʻamaʻi ma le faʻaititia o le puipuiga.

Faia o iʻuga

  1. E tatau ona manatuaina o maʻi pe totoina toto e le mafai ona fafagaina.
  2. Ae le i faʻaogaina ni ituaiga meaʻai, e tatau ona faʻasūsū le palapala e 'alofia ai le mimilo o aʻa.
  3. E le fautuaina e fafaga i le malulu ma timuga tau.
  4. I le taimi o le taumalulu, pe a le moe le laau, e le tau manaʻomia ona faʻapala.
  5. I le tulaga o le fafagaina le talafeagai, o le fugalaʻau tatau ona totoina pe faʻapitoa faʻatau faʻatau e fesoasoani ia ola ma fuga.

Tausiga tatau ma le fafagaina lelei o le potu rosa o le a le faia oe e faʻatali umi ai mo le iʻuga. O le fugalaʻau o le a le pine ae faʻamalieina lē e ana ma susulu ma tele fugalaʻau ma malosi tuputupu aʻe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: e sili o ia (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com