Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le dwarf rimoni o se matagofie ma aoga faʻaopoopo i totonu. Uma e uiga i le totoina o laau mai fatu

Pin
Send
Share
Send

Pomegranate o se subtropical shrub ua manuia ona mauaa i fale o fai togalaau. O se laʻau tuputupu aʻe lelei i totonu o tulaga e le mafai ona na o le toaga ae o fuga, ae oʻo foʻi i fualaʻau aina.

I le tusitusiga o le a matou taʻu atu ai ia te oe ituaiga o rimoni e mafai ona totoina i le fale, faʻafefea ona totoina se laʻau faʻalelei ma faʻataunuʻuina isi tausiga mo ia, ma faʻapea foi le mea e fai pe a le o le aʻa aʻa.

O a ituaiga meaola e mafai ona tupu i le fale?

I le fale, e sili ona talafeagai e totoina dwarf ituaiga o rimoni.

O le latou eseʻesega taua mai togalaau o le latou te le faʻamuina laʻau mo le taumalulu ma foliga sili ona teuteuina o se totonu teuteuga.

Eseese o tamaʻi rimoni e mafai ona e totoina oe lava.

Nana

O le laʻau e aulia le sili atu i le mita i le maualuga, i fafo o se faʻaititia kopi o le togalaau rimoni - o tutusa lau, fugalaʻau ma fualaʻau.

Vitio e uiga i le Nana dwarf rimoni ituaiga:

Pepe

O ituaiga eseese o rimoni e le ola sili atu ma le afa mita, faia inflorescences ma 5-7 fugalaau i le tasi. O le paʻu e lanu moli-enaena i le lanu.

Faitau atili e uiga i le faʻatupuina o Pepe Pomegranate i le fale iinei.

Ruby

O se laau dwarf tusa ma le 70 cm le maualuga. O le ituaiga na maua lona igoa mo le susulu lanu o fugalaʻau.

Karefasi

Fugalaʻau laʻau, e le sili atu i le mita i le maualuga.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi, e mafai ona e tupu se laau mai le fatu o le fualaʻau faʻatau. O le a avea ma masani rimoni togalaau, ae talu ai na o hybrids o loʻo faʻatau atu, o le a le tutusa fua ma le matua laau, ma o le a tupu i totonu o fale e le sili atu i le mita i le maualuga.

Lelei ma le lelei o le metotia

Penefiti:

  • totoina mea e faigofie e faʻatau i soʻo se faleoloa faʻapitoa;
  • o fatu mo le totoina e mafai ona aoina e oe lava, i le siakiina o latou lelei.

Le lelei:

  • o rimoni na tutupu mai fatu e fuga ma fua mai mulimuli ane nai lo o laʻau na maua mai tipi;
  • O ia laʻau e le taofia ni uiga eseese, o se faʻaiuga e maualalo le lelei o fualaʻau.

Vaitau

O le taimi sili ona lelei mo le faiga o le faaiuga o Ianuari - amataga o Fepuari, ina ia oʻo mai le taumafanafana, ua mafai ona ave i fafo le laʻau totoina i le ea fou.

Lalolagi

E ui lava i le mea moni i lalo o tulaga masani a le rimoni tupu i luga o le leaga eleele, mo le totoina i le fale, o le a manaʻomia e se laau se tamaoaiga, faʻavai palapala o se tasi o mea nei fatuga:

  1. ½ se vaega o le fanua faʻasusu fefiloi ma le 25% lau humus ma le oneone;
  2. e ¼ se vaega o loam ma peat fefiloi ma le oneone;
  3. 2 vaega o le paluga eleele-laumei palu faʻatasi ma le 1 vaega o lau lau eleele, humus ma le oneone.

Ulo

A filifilia se fugalaʻau mo se rimoni, e sili atu le taulaʻi i filifiliga vaiti. Pe a lagona e le maʻa o le laʻau se maopoopo, e fuga ma fua tele mai lava. A filifilia le mea mai le mea o le a fai ai le ulo, e sili atu le fiafia i ceramics. O lenei gafatia e sili atu mautu ma maua lelei aeration eleele eleele.

Mea toto

  • Mo le totoina fatu, e sili ona lelei le filifilia o mea faʻatauina i faleoloa faʻapitoa.
  • O fatu mo le totoina e tatau ona na ona fou, aua e vave lava ona leiloa a latou germination.
  • O fualaʻau maloloina o loʻo i ai mea uma e manaʻomia mo le faʻagaoina e tatau ona malo, ma le paolo matagofie o nifo elefane.
  • E manaʻomia le tutoʻatasi faʻaputuputu mea mo le luluina naʻo le tele, matua pula.
  • E taua tele le aveʻese o le pulupulu e ufiufi ai ponaivi ina neʻi tupu le pala.
  • O mea toto e totoina e faʻasusu mo le aso i le vai poʻo fofo o le potassium permanganate, "Epin" poʻo le "Zircon", aʻo le sua e le tatau ona ufitia atoa ia fatu.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

  • O fatu e luluina i le eleele, loloto i le senimita.
  • E taua le faʻamaumau o le faʻasusu pe a uma ona toto. E tatau ona susu le lalolagi.
  • Lua vaiaso mulimuli ane, pe a aliali mai fana, e tatau ona ave le container i le windowsill i saute.
  • Laʻau manifinifi, aveʻesea mea le aoga.
  • Ina ua mavae ni nai masina, o laulaʻau o le a aliali mai, pe a o latou numera aulia tolu pe fa paga, e tatau ona totoina fatu i eseese pusa.

Faʻafefea ona tausi mo le taimi muamua pe a maeʻa taualumaga?

  • Ia Me, o tamaʻi laʻau e ave i fafo i le togalaʻau poʻo luga o le poletito, paolo, ona o le tele o le la e ono mafua ai le mu.
  • O fualaʻau laiti e manaʻomia tele le faʻasusu, ae tatau ona faʻataʻitaʻia i le aʻa, e tatau ona 'aloese mai le susū i lau.
  • I le tautoulu, o fatu lelei na totoina e totoina i totonu o ulo ma fesiitai i se nofoaga malulu seia oo i le tautotogo.
  • Ia Me, e toe ave ai i fafo i le ea fou.
  • A oʻo le fualaʻau i le tausaga, e manaʻomia e toe toto. O totoga e tatau ona faaletausaga e oʻo atu i le tolu tausaga.

Taua! A aveina se laʻau talavou i se fagu fou, e matua tatau lava ona vaʻaia alavai. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina maamaa, faʻalautele 'ele poʻo le piliki momomo. Lenei o le a aloeseʻaʻa stagnation o susu.

Faʻafefea pe a le o le laʻau totoʻa?

O le rimoni fai fale e fai ma laʻau e le faʻaleagaina. o lea e faigofie lava ona aʻa. Afai e tulaʻi mai faʻafitauli i lenei, e taua le siakiina pe o uma tulaga mo le alualu i luma alualu i luma o se talavou laʻau ua ausia. Taʻiala mo le iloiloina o le faʻamafanafanaina o se grenade:

  • Faasusu tatau ona tele, ae naʻo le mago o le eleele e puipuia ai le pala aʻa.
  • Le palapala tatau ona faʻafetaui atoa mea e fiafia iai le rimoni. E fautuaina e siaki le tuʻufaʻatasiga o le palapala, pe a fai e matitiva i soʻo se auala, o le a le mauaʻa le laʻau.
  • Moli. O le malamalama tulaga tatau ona maualuga, ae sili i mea uma, ua tufa le malamalama. O le susulu o le la o le a faʻaleagaina ai se laʻau talavou ma mafai ai, faʻapea foi ma le le lava o le malamalama, mafua ai le rimoni ia le mauaʻa.
  • Laʻei pito i luga. O rimoni e manaʻomia ona fafagaina faʻalua ile masina. Mo se laʻau laʻititi, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻalaʻau fetilaisa, lea e faʻaoga i se eleele susū lava.

Atonu e le mauaa le rimoni ona o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e teu se laʻau i totonu o se potu matutu, e i ai le lamatiaga o le osofaʻia e se apogaleveleve mite. Ina ia faʻafetauia le faʻafitauli, e tatau ona e togafitia le togavao ma se iniseti, pe a uma ona ufiufi le palapala i le polyethylene.

Matou te fautua atu e te tagaʻi i a matou isi mea e uiga i le faʻaolaola o le Pomegranate o pepe ma le bonsai mai se laʻau toto.

O le totoina o se rimoni laau i le fale o se fiafia lagona. E ese le manaia i lou vaʻai ma ou mata pe faʻafefea ona tupu se mea teuteu faʻaopoopo i totonu e sau mai se fatu faigofie. O le laʻau e nonoina lelei o ia lava i le teuina o mea 'eseʻese, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu i ai ituaiga o ituaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: УИГА. Неужели самолеты? DA40 TTTSanekTTT (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com