Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

White roses Avalange: faʻamatalaga ma le ata o le 'eseʻese, fugalaʻau ma faʻaaogaina i laufanua mamanu, tausiga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

O le iʻuga o le kolosi ti ma rosa remontant, na aliali mai le sili ona lauiloa lauti lauti vaega o fugalaʻau. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga, o le paʻepaʻe ituaiga Avalange e iloga.

O nei fugalaʻau na muamua fafagaina e se Dutch breeder ma ua salalau ma maua lelei ituaiga uiga. O loʻo taʻu mai i le tusitusiga pe faʻafefea ona tausia lelei, faʻalautele ma faʻaaoga lenei ituaiga rosa i le laufanua o laufanua.

Faʻamatalaga o le 'eseʻese

Roses e papaʻe, feololo-faʻalua fugalaʻau... I le afa-faʻasaʻoloto latou i ai se masani foliga (ti-hybrid) ma le maualuga ogatotonu. O le faataapeina atoa e pei o matala teu fugalaʻau fugalaʻau. O le ogatotonu e mafai ona vaʻaia. O le lautele o le fugalaʻau e tusa ma le 10 cm. Tasi le fugalaʻau e tupu i luga o le tasi fana. E ola i luga le togavao. O le maualuga o le togavao o 90-120 cm, o le lautele o 70 cm.

O laulaʻau e matte, feololo lanumeamata. Averesi togi mo Avalange e lelei. O le fugalaʻau e matua teteʻe lava i le lāmala, ma i le taimi o timuga, e faʻaleagaina ni fugalaʻau. E manogi le manogi o mata, e toe fuga mai foi rosa. Faʻaalia le teteʻe atu i le pauta popo ma le pogisa, e mafai ona tiga i tausaga le lelei. Tau malulu o le taumalulu 6 (e oʻo i le -23 ° C).

Se ata

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o le Avalange rose ituaiga.





Talaʻaga o le amataga

O loʻo faʻatau atu nei e mafai ona e mauaina uma le Avalange rose mo le totoina i le togalaʻau, ma meaalofa teu fugalaʻau mai lenei fugalaʻau i fale teuoloa. O le igoa o le ituaiga ua faaliliuina o le "avalanche". O le ituaiga na muamua fafagaina e tagata Dutch.

Le vave faia o le ituaiga Lex Voorn. O le faifaʻatoʻaga sa galue ma fugalaʻau talu mai le tausaga o le 15 ma na mafai ona ia fausiaina se moni manuia 'aisa paʻepaʻe papaʻe ua faʻateleina lauiloa ma aloaʻia i Lusia.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

E le pei o le tele o isi ituaiga rosa, "Avalanche" e mafai ona tu tipiina i totonu o se tuʻugamau mo le tusa o le lua vaiaso. Ona o lenei tumau, o nei fugalaʻau e masani ona filifilia i le faʻaipoipoga faʻaipoipoga. Ma o le laʻititi emerald tuaoi o petals faʻamavae ese le paʻepaʻe o le fugalaau sili atu lelei.

Mo le a le mafuaʻaga ua fautuaina ai le galueaina?

O le ituaiga ua tupu faʻapisinisi mo le tipiina ma le faʻatau atu... E taʻua lea mea o le eseʻese ese. I ia tulaga, o le sili ona matagofie fuga o loʻo totoe, o isi totoe e aveʻesea. O le rosa e talafeagai foi mo le totoina o se atoa togavao i le togalaau. I lenei tulaga, na ia toe aumaia fugalaʻau, pe a uma ona tipi.

Fuga

  • O afea ma pe faʻapefea... Avalange auai i le kulupu o faʻasolosolo fuga rosa. Fugalaʻau tupu i le taumafanafana.
  • Tausia muamua ma pe a maeʻa fuga - foliga... I le taimi o le tuputupu ae vaitau, o le rosa manaʻomia tulaga o le tausiga masani taliaina i faʻatoʻaga (faʻasusu, fafagaina, tatalaina, ma isi)
  • Le mea e fai pe a le fuga... Atonu e le fuga mai rosa i le tausaga muamua, o le mea masani lea. E le gata i lea, o fugalaʻau atonu e le mafua mai i le le lava o le susulu o le la (a itiiti mai 8 itula i le aso), sese le teuteuina (peʻa maeʻa fugalaʻau, e tatau ona aveʻese ia fuga), le lelei fafagaina, aʻa tuputupu aʻe, mu afi, matua (bushes sili atu i le 3 tausaga le matua e tatau ona toe faʻafouina).

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Avalange rosa e talafeagai mo le totoina toʻatasi i se lauiloa nofoaga... E mafai ona faʻataʻamilomiloina e mutia mutia ma tu matilatila faasaga i le eseesega o le mutia lanumeamata. Roses mafai foi ona avea ma faʻavae mo le fugalaʻugala tuʻufaʻatasiga. O se tamaʻi pa pupuni e foliga matagofie pe a faʻatupuina ni pupula rosa i le tasi laina. O nei fugalaʻau e talafeagai mo laufanua-ituaiga laufanua, sophisticated Art Nouveau poʻo masani Farani ma Igilisi laufanua sitaili.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

O le ituaiga e atiaʻe lelei i vaega malamalama. E faʻaoga lenei i le tele o ituaiga hybrid tea. A filifilia se nofoaga e taunuʻu ai, e tatau ona e amanaʻia faʻataʻitaʻiga ma le malosi o le savili. Latou le tatau ona.

Taimi

I le ogatotonu laina ma i matu, o le totoina e faia i le tautotogo (Aperila-Me). I le tautoulu, ua maeʻa le totoina ma le amanaʻia o le mea moni e tatau ona i ai le taimi i le laʻau e aʻa ai i le taumalulu.

Le palapala

Eleele acidity i le tulaga o le 5.3 i le 7.3 ph e talafeagai. Lelei fuainumera amata mai 5.6 i le 6.5 ph. Mo acidification, oe mafai ona faʻaaoga otaota po o peat, ma mo alkalinization, lime poʻo le lefulefu. O le eleele e tatau ona lava le susu ma lelei alavai... Eleele eleele e mafai ona faʻaleleia i peat ma oneone, oneone oneone mafai ona faʻaleleia ma humus, vao ma le omea. Afai o le vai laulau e maualuga atu nai lo 1 mita, lona uiga o le laʻau ono maʻi i le lanu uliuli.

Mo le totoina i lalo o le rosa togavao, o se pu o le 50-60 cm ua eliina ma faʻatumuina i lalo vaega (mai lalo): 10 cm o alavai (maamaʻa, maa nutimomoia), Organizers fertilizers (10 cm), togalaau eleele 10 cm.

Tulaueleele

A o lei totoina i le eleele, e tatau ona tutu fatu i le vai mo le 4-5 itula... O lenei susū suavai o le a mautinoa ai le fetuʻutuʻunaʻi ma le tumau o laʻau i le nofoaga fou. E mafai ona e togafitia fualaʻau ma le aʻa tuputupu ae faʻaosofia (tuʻu i totonu o se fofo mo le aso).

E faamalosia le tuiina o laʻau uma ma aveʻese vaega mate o le togavao. E faigofie le totoina o le rosa ma le tatala o aʻa i lenei auala: o le nofoaga e faʻapipiʻi ai le rosa o le 3 cm o nanaina i lalo o le eleele, e faʻasaʻo ia aʻa ma faʻapipiʻi i le palapala, o le eleele o loʻo totoe i le laʻau e laititi lava.

O laʻau e sili faʻatau mai i tagata faʻatuatuaina tagata faʻatau i fale pepe.

Vevela

O le ituaiga e i ai le lelei teteʻe vevela. O le taumalulu manuia o se tasi lea o aoga taua a Avalange. E le fefe le laʻau i le aisa ma le vevela o le vevela. O le ituaiga faʻaatoatoaina onosaʻi faʻapipiʻi lalo i -7 ° C e aunoa ma le ufiufi. Ole tau maualalo ole -23 ° C.

Faasusu

O le faʻavae o laʻau tausiga o faʻamalosia faʻasusu... E taua tele lenei ile vaitau vevela ma mugala. E le tatau ona malulu le vai. O le faʻaaogaina e 15-20 lita i le vao. I le tau vevela mafanafana, lenei e tatau ona faia faʻalua i le vaiaso. Latalata i le tautoulu, faasusuina e faasolosolo ona taofia. E maeʻa maeʻa ia Setema.

Laʻei pito i luga

I le tautotogo, ua fafagaina le laau i nitrogen fertilizers. Potassium ma phosphorus e faʻaopopoina i le taumafanafana. O le faʻalauiloaina o le organic vermicompost poʻo le humus e talafeagai mo le taimi atoa e toto ai.

Vele vao

E manaʻomia e rosa le faʻamamaina o le eleele ma veleina mai vao.

Teuteuina

I le tasi tikeri po o le isi, o le laʻau e teuteuina i le taimi atoa o le tuputupu ae vaitau. O le taimi sili ona lelei e teuteu ai pupu o le tautotogo... E faia pe a uma le fulafula o fatugaʻo. O le teuina o le tautotogo e faia e faaleleia atili ai le fugalaʻau ma togavao.

A maeʻa ona totoina fatu ma faʻafouina le laʻau tuai, ona maeʻa malosi lea (2-4 buds o loʻo totoe). Ina ia ausia vave fugalaʻau ma lelei teuteuina meatotino, auala teuteuina e faʻaaogaina i le tautotogo. Lafoaia o 5-7 buds.

  1. Tipiina o puipuiga i le tautoulu, e faʻatagaina ai oe e aveʻese faʻamaʻi mama, paʻu le vao ma e tumama.
  2. Faʻatulagaina... I le tau mafanafana, o laʻau ua masaesae e tipi faʻatasi ma le pito i luga o le tui ina ia mafai ai ona faʻatonutonu fugalaʻau (maualalalo teuteuina). O le teuteuina mamafa e mafai ona faʻaaoga e faʻafou ai ma toe faʻafouina ai se laʻau matua.

Faʻaliliuga

O le taimi sili ona lelei e tui ai se tagata matua o loʻo i le amataga o le tautotogo poʻo le tautoulu. I le tau mafanafana, o le togavao e totoina i le puao o le tau ma tipi tele. O le laʻau e aveʻese mai lona amataga nofoaga ma se paluga eleele. O fuga uma e aveʻese mai se fuga fuga ae leʻi tuiina.

Sauni mo le taumalulu

I le taumalulu, roses e mautinoa insulated i se tasi o auala: oe mafai ona sasaa 20-30 cm o le eleele i luga o le aʻa faiga, ufiufi ma le mafiafia e le lalagaina ufiufi mea, ufiufi ma se vaega o peat. I le tautotogo, e tatau ona matala fugalaʻau ina ia latou le soʻona faʻatumu. O le a manaʻomia fale malulu pe a maeʻa le malulu vave i lalo -7 tikeri.

A o leʻi ufiufiina, e teuteu rosa ma ufiufi i le palapala.... E mafai ona tuʻu lala lala i le va o togavao ma luga o latou laʻau. A maeʻa lena, o se faʻavaʻa e faʻaalia i le maualuga o le 20-30 cm ma ufiufiina i se ufiufi mea. Polyethylene salalau luga, o faʻamalama ea tumau i autafa. I le tautotogo, e mafai ona e tatalaina le fausaga mai autafa mo le ea.

Toe gaosia

Faʻalauteleina e tipiina o le a faʻasaoina uma meatotino o le ituaiga. O lenei auala e taʻua o le vegetative. O tipi mo le faʻateleina e filifilia mai laʻau talavou ola maloloina, pe a maeʻa le galu muamua o le fugalaʻau. I totonu o Lusia tutotonu, o lenei e masani lava o le vaitaimi mai le ogatotonu o Iuni i le ogatotonu o Iulai.

  1. O le pito i luga malulu vaega e aveʻese mai le tipi ese tipi, tuua se mautu faavae. E tatau ona lua lau i luga o le au. O le pito i lalo o le 45 ° i lalo o le laupepa lalo, o le pito i luga o le 5 cm mai le laupepa pito i luga.
  2. O laʻau mamago e totoina i le eleele i le loloto o le 2-3 cm i se nofoaga malulu i le paolo.
  3. Vai ma ufiufi i se fagu poʻo se fagu.
  4. O le laʻau e sausau taimi.

Afai o le 'au ua mauaʻa, ona mo le taumalulu e tatau ona tumau i le nofoaga e tasi i lalo o le malutaga. E mafai ona toe tui ile tautotogo.

E mafai ona toe gaosia e lignified tipi... O tui e tipi i le tautoulu ona teuina ai lea i se siʻosiʻomaga malulu i le malulu i le taumalulu uma. Ona tipiina lea i tipi ma mauaa i le masani auala. O le totoina o laʻau tuputupu aʻe i le oneone o le a faʻaititia ai faʻamaʻi o loʻo maua i le palapala.

Afai o le rosa na mauaʻa aʻo i totonu o le taumalulu teuina, ona nei faʻataʻitaʻiga mafai ona vave totoina i totonu o se ulo.

O le isi auala lauiloa o le faʻasalalauina o rosa o le faʻapipiʻiina. O le ata ua filifilia e punou i le eleele, faʻamau ma tanu i le eleele. I le tautoulu, o le aʻa e tatau ona tupu, ona totoe ai lea o le laʻau i le nofoaga e tasi mo le taumalulu ma na o le totoina pe a oʻo mai le tautotogo.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Feololo teteʻe atu i le efuefu agamalu ma le uliuli ila... O le rosa e aʻafia i le ele, pala efuefu, mite apogaleveleve, lanumeamata rosa aphids, rosy leafworm, rosy fua iniseti, urosa, drooling penny.

Maʻeu le matagofie ma sili ona taʻutaʻua lauti ti ti o le hybrid tea o loʻo fai ma sui o ituaiga eseese. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi oe mafai ona faitau tala e uiga i uiga eseʻese o le galueaina, vaʻai i ata ma faʻamasani ma le faʻamatalaga o ia ituaiga: Kerio, Versilia, Iguana, Talea, Limbo, Malibu, Princess of Monaco, Anastasia, Topaz, Blash.

Roses foliga sili ona lelei i soʻo se togalaau eria. E mafai ona latou fausia le faʻavae o se togalaʻau pe tu i fafo e ese mai le faʻavae o le mutia. Eseese Avalange e teteʻe ile suiga ole tau ma tele faʻamaʻi rosa. Oti fugalaʻau mafai ona tu i totonu o se tanoa mo le le itiiti ifo i le lua vaiaso ma exude se maaleale fugalaʻau manogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ALL HYBRID FLOWERS In Animal Crossing New Horizons u0026 How To Grow Them EASY! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com