Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le aafiaga o le vai ma le tipolo i luga ole manava gaogao - penefiti ma afaina. Mea inu ma le meli, suka ma isi mea aoga

Pin
Send
Share
Send

A e faia se lisi o amio lelei i le taeao, e mafai ona e tuʻuina saogalemu le faʻaaogaina o se ipu vai i luga o se manava gaogao i le pito i luga. Toʻatele faʻapitoa fautuaina e faʻaopoopoina foʻi le tipolo. O se mea inu e mafai ona fafaguina le tino, maua ai le sapalai o vitamini, ma faʻamalosia.

Saili mai le tusitusiga o loʻo i lalo pe a fai e mafai ona 'ai le tipolo i luga o le manava gaogao ma pe faʻapea e aoga, faʻapea foi ma a le faʻafitauli i le faʻaaogaina o le citrus.

Mafai ona ou 'aʻai citrus ma inu vai sua i le manava avanoa?

Manaʻomia! Ae naʻo le leai o ni faʻafitauli i le tulaga o faʻamaʻi manava manava, naunautaʻiga i le maualalo o le toto maualuga ma le le taliaina o le citrus. I le taimi lava e tasi, oe tatau ona amata aveina tipolo i le taeao ma se laʻititi faʻatumuina o sua suavai faʻafefiloi ma 200-250 ml o le vai.

Citric acid i le tele o aofaʻiga i luga o le manava gaogao mafai ona afaina ai totoga o le gastrointestinal tract.

Faamanuiaga

E iloa le lemoni o se fualaʻau lea e sili ona maloloina mo le citrus. E tamaoaiga i minerale manaʻomia. E le mo le leai o se mea o lenei fualaʻau ua manatu o se atoa fofo anti-malulu fofo.

O mea aoga o le tipolo e tatau ona faʻatauaina faapitoa, lea e mafai ona tuʻuina atu i le tino pe a tuʻufaʻatasia ma le vai ma faʻaumatia i luga o se manava avanoa.

Tele tagata e talanoa e uiga i nei aoga meatotino, lalo latou e talanoaina auiliili.

Vaega o vailaʻau

Minerale faavae:

  1. metalaʻila;
  2. posiporo;
  3. uʻamea;
  4. kalisiu;
  5. potasiuma;
  6. fluorine;
  7. manganese;
  8. 'apamemea

E le gata i lea, o le tipolo o se puna o vaitamini A, B ma le C.

Faʻaleaga ma faʻafitauli

E ui i le anoanoaʻi o mea lelei e maua, o le vai tipolo e mafai ona mataʻutia i le taeao.

E i ai ni faʻatapulaʻa?

Faʻaaoga faʻapitoa le vai inu mo tagata e maua i maʻi o le manava (papala, gastritis), faʻapea foi ma i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le auala urinary. I isi tulaga, e mafai ona e inu vai ma le tipolo luga o le manava gaogao, ae tausisi i nisi tulafono.

Faʻatonuga faʻaeteete

  • E sili le inu i le vai inu e ala i le straw - o le a fesoasoani lea e aloese ai mai le faʻaleagaina o le nifo enamel.
  • Afai e te maua le le faʻamafanafanaina i le manava, oe tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (atonu o le 'ai citrus i lenei pepa o le a faʻatagaina ai oe e faʻailoa ma vave aveʻese faʻafitauli faigata tau soifua maloloina).
  • Afai o vai inu taʻitasi ma le tipolo o loʻo omai ma le ulu o le fatu, e fautuaina le faʻaititia o le sua o le sua poʻo le taofi atoa o le faʻataʻitaʻiga (pe sili atu, faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻapitoa).
  • I le faʻaeteetega, e aoga ai le inuina o sea vai inu i luga o se manava gaogao mo tagata faʻalemafaufau - tagata e faigofie ona tuʻu i lalo le toto.
  • Citrus o se malosi allergen, o lea e sili ai le amata aveina o le tipolo vai ma le maualalo faʻasalaga, maitauina le tali atu o le tino.

Faʻafefea ona apalai?

Lenei e mafai ona e faʻatagaina fua mafaufauga pe faʻaaoga metotia faʻamaonia.

Mea inu ma le meli, flaxseed oil ma isi mea

O le fua masani e matua faigofie lava. Pau lau mea e fai o le tipolo ma le vai mafanafana. Liligi sina laʻau o le sua suamalie fou na oomiina i le vai ma faʻaalu faʻalelei.

O le maualuga faʻatulagaina o citrus mafai ona ausia i le oloina o le fualaʻau i totonu o le palu (aofia ai le zest) ma faʻaopopo 1-2 sipuni i se ipu vai.

E i ai le tele o faʻaopopoga ia, pe a tuʻufaʻatasia ma lemoni, mafai ona i ai se sili atu faʻamaonia aʻafiaga. O le sili ona lauiloa o le meli, flaxseed suauʻu, ginger ma mint.

  1. Meli ma le tipolo. E i ai sona malosiʻaga teteʻe-afaina aafiaga, ona o lona suamalie, oe mafai foi ona taofiofia le oona tofo o lemoni, faia le vai inu sili atu ona manaia ma mauoa.
  2. Suauʻu flaxseed ma le tipolo. O se fofo lauiloa mo le faʻamamaina o le tino, e avea o se laxative agamalu.
  3. Lemon ma le ginger. O le isi fale teuoloa o vaitamini e fesoasoani e tau ma faʻamaʻi o le faʻaʻi, faʻamalosia le malosi o le tino, ma fesoasoani e faʻaleleia le manava.
  4. Lemon mint. Faʻaopopo le manaia tofo i le fualaʻau, mafai ona faʻaaogaina o se tonic ma analgesic sui sooupu, ma aveʻesea toxins.

Gaoioiga i le tino

Ae e te leʻi - TOP-8 galuega o le tipolo.

Faʻaleleia le auala na te faʻasoaina meaai taumafa

O sina faʻasologa o sua o le tipolo i se ipu vai ile taeao e mafai ona faʻamamaina ai nai faʻafitauli faʻafuaseʻi o meaai.

  • faʻamamaina faʻailoga o le uluvale;
  • faʻaititia le kesi faʻavae;
  • faia ia faʻamalieina le faʻagasologa o le faʻaogaina o meaʻai.

Faʻamamaina le toto ma aafiaga lelei i le fatu

Tele tagata faʻatusatusa le aʻafiaga o fualaʻau i vailaʻau mo le toto maualuga. Ma e saʻo: o le vai tipolo e faʻamalosia le toto i le tuʻuina i lalo. Lenei faʻaititia ai le aʻafiaga o le fatu faʻamaʻi.

E 'ausia lenei mea i le faʻamamaina o le faʻamaʻi toto. O leisi meatotino lelei o le tipolo i lenei itu o le faʻaititia o le suka suka ma le toto maualuga.

Tau malulu

O le tuʻufaʻatasia o fualaʻau, mauoa i vitamini ma minerals, e mafai ona faʻagaoioia ia puipuiga o le tino ma fesoasoani i le taua faasaga i malulu. E le o se mea le aoga pe a aliaʻe faʻailoga muamua o maʻi, e fautuaina e tagata uma le "inu lauti vevela ma le tipolo". Ma o le taeao sauniga i le tulaga o se ipu vai ma le tipolo sua e mafai ona avea ma se talitonuina puipuia o ia maʻi. I tua atu i na mea uma, e faigofie i taimi uma ona puipuia nai lo le tau i le faʻamaʻi.

Aveʻesea o vailaʻau oona

Lemon faʻalauteleina le gaosiaina o faʻapitoa enzymes e le ate, suavai aveʻesea latou. Galue i paga, o vaega e faʻamama le ate ma aveese mea leaga mai le tino.

I le taimi lava e tasi, o le metabolism ua faʻateleina, o lona uiga o le tulaga lautele faʻaleleia, lagona ma le leo faʻateleina.

Aoga lelei ile foliga mai ole paʻu

Vitamini C puipuia le foliga mai o maanuminumi ma toe faʻafouina le paʻu "mai totonu". E le gata i lea, o le auai o le tipolo i le aveʻesea o vailaʻau oona ma vailaʻau oona e taua tele, aua o le tino ua faʻamamaina mai mea leaga o le ki lea i le maloloina, susulu paʻu.

E taua tele le inu i le vai tipolo i luga o le manava gaogao i le taumafanafana pe a manaʻomia e le paʻu faʻateleina faʻasusu ma e sili ona aʻafia i le faʻavaeina o tausaga togi.

Tauivi sili atu mamafa

O le inu citrus i luga o le manava gaogao i le taeao, ioe, e le o se panacea mo le fausiaina o le tino, ae mai lenei e le sili atu le aoga auala o le faʻaleleia atili metabolism. I le fetuʻunaʻiga o le metabolism, oe mafai ona ausia normalization o le mamafa, faʻatasi ma paleni paleni. E le gata i lea, o le tipolo e mafai ona faʻatosina le malepe o le tino gaʻo.

Lemon vai mafai ona avea ma lelei amataga i lou asope a iai ni nai itula ae leʻi faia se toleniga i le faletaʻalo.

O leisi faʻaopoopoga o le lemoni o gaioiga i lenei itu o se maitauina faʻaititia o le manaʻoga. Ae e le tatau ona faʻaaogaina lenei meatotino o fualaʻau ia te oe lava. I tua atu i na mea uma, o le faʻavae o le lelei o meaʻai o se meaʻai paleni lelei taeao.

Manava fou ma le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi

Lemon ei ai le agamalu antiseptic aafiaga ma ei ai sona aoga aafiaga i luga o le tulaga o le faʻaʻi i le vaitaimi o le faigata o faʻamaʻi. E mafai foʻi ona ia ufitia le manava manava, faʻaalu manava fou mo ni nai itula. Ole gaioiga manino lea a le suavai tipolo.

Afai tatou te amanaʻia le gafatia o citrus e aveʻese vailaʻau oona, ma le faʻaauau pea ona inu se mea inu ile manava gaogao, e mafai ona e tineia le faʻafitauli o le manogi leaga "mai totonu".

Vivacity ma le leo

Citrus ei ai le tutusa aafiaga pei o se malosi kofe inu i le taeao. O lenei cocktail e mafai ona fafaguina le tino, seti le lagona ma faʻamalosia. O le manogi o le tipolo e iai foʻi lona aʻafiaga i le soifua manuia. E faʻalelei atili ai lagona, faʻafilemuina le neula ma tau ai faʻailoga o le faʻanoanoa.

Ina ia ausia le aafiaga o le faʻaaogaina o tipolo i luga o se manava gaogao, e taua le mataʻituina masani ma tu mo le 30-40 minute ae le i 'ai. Naʻo le auala faʻatulagaina e mafai ai ona e iloiloina meatotino ua faʻamatalaina i luga atu ole fualaʻau. Ae o le fua e taua foi iinei.

O le kosi o le inuina o sea vai inu e le tatau ona sili atu i le lua vaiaso., ma afai e aliali mai le le mautonu, oe tatau ona tolopo le faʻataʻitaʻiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tama o le Ia- Manava i le okesene (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com