Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O fai togafiti taufaamataʻu i tagata ma faʻafefea ona lamatia i laʻau, fale ma fagafao?

Pin
Send
Share
Send

Woodlice o tamaʻi meaola faʻaleagaina e toe gaosia ma ola i le maualuga o le susu. O le eleele i lalo o maʻa ma laʻau paʻuʻu, paʻu pala ma pogati laau o le nofoaga sili ona lelei mo gutu fafie.

Afai latou te amata i luga o se fale mautotogi, o se faʻailoga lenei o maualuga maualuga sūsū ma susu. Latou te le avea ma sui o se ogaoga lamatiaga i tagata, ae latou te aʻafia le lagona ootia tulaga, mafua ai le inosia ma le le fiafia.

E utia nei iniseti?

O le mea e lelei ai, o le faʻatulagaina o gutu mea faigaluega o arthropods o lenei ituaiga e le faʻatagaina i latou e utia. Pau lava le mea e mafai ona fai e laʻau fafie o le 'ai laʻititi ma laʻititi o laʻau.faʻapea foʻi ma mea totoe o loʻo totoe. Faʻatasi ai ma foliga vaaia o woodlice o le le lava o le agavaʻa e fafaga i meaola ola.

Oe o le a mauaina nisi faʻamatalaga i luga o le a woodlice 'ai i lenei tusitusiga.

O le a le leaga?

O le iai o nei iniseti i totonu o se fale mautotogi poʻo se fale tumaoti e afaina ai le soifua maloloina o tagata poʻo fagafao? O se tasi o mea taua le lelei e tatau ona taʻua o latou le manaia, foliga faʻasiasia ma le manaʻo e nofo i se nofoaga filifilia o se atoa kolone.

Mo tagata e iai lagona faʻalagona, o le faʻamasani o le faʻafesoʻotaʻiga o mata ma nei meaola e mafai ona faʻatupuina ai le popolevale pe oʻo foʻi i le faʻalavelave o neura. A leai, o laʻau laʻau e le mataʻutia i le soifua maloloina o tagata.

E le ofi le Woodlice i le tino o le tagata, aua le pisia le vai inu, aua le pisapisao a o minoi, ma aua le u. Peitai, nei crustaceans foliga mai e leai se afaina, mafai ona mataʻutia e ala i le aveina faʻamaʻi pipisi i luga o latou vae... E mafua lenei mea ona latou te fafagaina laʻau pala ma toega o meaola.

Tele o taimi e maua ai i faleuila, potu i lalo ma fale taʻele. Afai e te maitauina laʻau fafie, ia mautinoa ia uai totoʻa atu i lapisi i totonu o le fale. Masalo, i le nofoaga e tafe ai le vai, oe o le a maua ai se atoa kolone o nei tagata taʻitasi, o latou toe gaosia e fai si malosi.

Sa matou talanoa auʻiliʻili e uiga i le mafuaʻaga e aliaʻe ai togavao i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi iinei, ma o le a e aʻoaʻo ai e uiga i mafuaʻaga na latou aliaʻe mai ai i le faletaele ma faleuila mai lenei mea.

Mo laʻau

Woodlice o se ogaoga lamatiaga mo uma totonu laulaʻau lanumeamata e aunoa ma se tuusaunoa.

O le afaina tele e faapea:

  • ua leaga le aa;
  • ua solia le faʻamaoni o lau;
  • ua faaleagaina inflorescences;
  • ua faʻapipiʻi le eleele (puipuia le totoina o laʻau ma ola).

Afai e le mafai ona aveʻesea atoa tagata taʻitoʻatasi i le 10-14 aso, ona faʻaumatia ai lea o laʻau.

Mo fale mautotogi

Afai e aliali ni utu o laʻau i totonu o le fale, ona i ai lea o se faʻafitauli i le paipa ma faʻaputuputu vai i se mea. Faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le kolone, o le fiaʻai o woodlice tuputupu foi, o le mea lea, i totonu o le fale, teufale (aemaise lava i latou e ola i le eleele lafulemu) e masani ona faʻaalia i le osofaʻiga.

Afai o laʻau fafie e fafagaina i le potu i lalo, ona mafai lea ona avea ma fualaʻau eseese ma fualaʻau e totoe mo le taumalulu. Woodlice aemaise pei o pateta ma totogo. Latou te le toe avea ni faʻamataʻu i le fale.

Mo fagafao

Mo fagafao, faʻapea foʻi ma tagata, e le tau faʻamataʻu ni utu i fafie.aua e le mafai ona latou utia ma pisia le toto. O e ana meaola e seasea tutupu apogaleveleve ituaiga latou crustaceans i tulaga talafeagai e fafaga ai latou. Woodlice o se lelei mafuaʻaga o polotini.

Tatau i se tagata ona tau ma nei iniseti pe leai?

E taua le tauina o nei crustaceans, ma naʻo se tuʻufaʻatasia o auala e maua ai se taunuʻuga lelei.

  1. O le susū faʻailo i totonu o le potu paʻu, o le tulaga o le vai sapalai vai ma vaega o le alavai faiga ua siaki.
  2. I totonu o le faletaele ma le faleuila, avanoa ma faʻamau i le va o tile ma isi elemene e tatau ona faʻamau.
  3. O faletaele e tatau ona tausia mama ma leai se aoga ina ia mafai ai ona aveʻese le togafiti lelei tulaga mo le ola ma toe gaosia.

A maeʻa maeʻa faʻamaumauga ma faʻamaonia, ona latou o atu lea i isi faʻaopoopoga metotia:

  • O le faʻaaogaina o vailaʻau - puipui, faʻalo ma foloa e togafitia maeʻaeʻa ma fualaʻau "Mole", "Gett" poʻo le "Tarrax" (pe a faʻaaogaina, e manaʻomia lava meafaigaluega e puipuia ai oe lava).
  • Metotia auala o tauiviga - i le nofoaga o le kolone togavao, o le salu faʻasusu i le vai e totoe mo le 1 po. I le po, alu le togavao i luga o lala ma i le taeao e tatau ona e aveina i fafo i le auala ma lulu faʻalelei. Ia sauni e toe fai lenei gaioiga 2 i le 5 taimi.
  • Fua a tagata - Ave ni pateta tetele e 5-7 ma fai ni pu i totonu, e mafai ona tolotolo ai utu o fafie. O fualaʻau e tuʻu i le po i le potu i lalo (i le mea e potopoto ai tagata taʻitasi), ae o taeao e ave ai i fafo ma faʻatamaʻia i se afi. E le gata i lea, o nofoaga e faʻaputuputu ai crustaceans e mafai ona togafitia i le vai, lea e faʻavaivaia ai le masima, tapaa ma le mumu pepa paʻu.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio ma lauiloa tagata fua faʻasaga i laʻau fafie:

Oe mafai ona maua nisi faʻamatalaga i le faʻafefea ona aveʻesea le i ai o woodlice i se fale mautotogi iinei.

O le faigata o le faʻaogaina o auala o loʻo taua i luga, o le a mafai ai ona e vave aveʻeseina nei tagata taʻitasi i lou fale. E le tatau ona onosaʻi i le i ai o na "tagata mautotogi" i lou fale poʻo lou fale mautotogi, e ui lava i le mea moni e leai so latou aʻafiaga i le soifua maloloina o tagata ma e le u. Afai o le kolone o nei meaola e le aveʻesea i le taimi, o totonu totō ma fualaʻau ma fualaʻau na e saunia mo le taumalulu o le a afaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Большое кино - Сумерки. Сага. Рассвет: Часть 2 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com