Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻailoga mo le Kerisimasi i le fale

Pin
Send
Share
Send

E i ai le manaʻoga o tagata uma e vaʻai i le lumanaʻi: ia maua tali i fesili e fiafia i ai, fesoasoani e faia se faʻaiuga taua, saili le igoa o le ua faʻaipoipo - o le vaʻai manuia o le a fesoasoani i nei mea uma. E le manaʻomia le alu i se Gipsy poʻo le psychic mo lenei, e mafai ona e faʻatinoina le sauniga i le fale, e naʻo lou manaʻomia o nisi tuutuuga. Sei o tatou talanoa e uiga i le taʻuina atu o le Kerisimasi i le fale.

Faʻafefea ma le taimi e mate ai

O le mea sili ona taua i le faʻamatalaina o le taimi. I Lusia, o se aga masani le vaʻai i tua o pupuni o le lumanaʻi i le taimi o le taumalulu Christmastide ma le Kerisimasi - mai Ianuari 7 i le 19. E tele naunau agaga o le Kirisimasi e tali fesili a tagata ile Po o le Kerisimasi - mai ia Ianuari 6 i le 7. I lenei taimi, o le a sili ona saʻo valoʻaga. A maeʻa le aso malolo o Epiphany, o le a toe lalafi agaga ma agaga leaga, ma o le avanoa e maua ai se valoʻaga moni o le a faʻaleaogaina.

Nofoaga e taʻua "eleelea" e fetaui lelei mo le faʻataʻitaʻiga - e tatau ona i ai i le fetaulaʻiga o le lalolagi o tagata oti ma e ola. I totonu o Lusia, na o atu ai le au faʻataulaitu i le fale taele, i le potu pito i luga, i fale na tuʻulafoaʻi e tagata e ana, i magaala o auala mo le sauniga masani, ae o le toʻatele lava na faʻamalosi na filifili e faia ni oa i totonu o le fanuatanu. I totonu o le fale mautotogi, o le sili ona talafeagai mo le faʻataʻitaʻiga o tulimanu, faitotoʻa, faitotoʻa - o nofoaga e pasi ai le mataupu mai le tasi avanoa i le isi. E tatau ona o le potu i le mea o loʻo matea ai latou e filemu e pei ona mafai ai. O faʻata ma le vai o le faitotoʻa lea i le lalolagi o agaga (pe a fai se valoʻaga, e mafai ona e tuʻuina se pesini vai i ona tafatafa pe faitau le faʻamanuiaga i luga o le kofe).

Tulafono mo fortunetellers

  1. E le tatau ona i ai se koluse, nonoa, fusipaʻu poʻo ni taulima i luga o le tino - latou te faʻalavelave i isi malosi faʻalelalolagi mai le faitauina o le iʻuga.
  2. Lauulu tatau ona faʻamalolo, tafe curls o le a maua ai se sili atu faʻafesoʻotaʻiga ma maualuga malosiʻaga ma puipuia faasaga i leaga le malosi.
  3. I le taimi o valovaloga, o lima ma vae e tatau ona tutusa i le tino - aua le kolosiina i latou ina ia aua le poloka le ala o le malosi tafe.
  4. Faʻailoga ma isi mea faʻaaoga a le lotu e tatau ona aveʻese mai le potu, o le faʻamalamalamaina o se mea e apili i malosiʻaga pogisa.
  5. Naʻo moligaʻo e tatau ona faʻamalamalamaina le potu.

Faʻafefea mateina i le ua faʻamasani

Soo se teine ​​miti o se aulelei tamaʻitaʻi - o se tamaloa fuafuaina e le iʻuga lava ia. E mafai ona vaʻai ia te ia i le liliu atu i faʻataulaitu i le taimi o le Kerisimasi.

Vaeluaina e le ua faʻamamaluina i pepa

Mo le sauniga, oe manaʻomia se faigofie fasimea o kata. Sili atu le ave o se fou fola e leʻi taʻalo muamua. Aveʻese uma jacks ma tupu mai le fasipepa o kata - o le a latou faʻatusalia tamaloloa, palu latou. A e alu e moe, tuʻu le pepa i lalo lalo o le aluga ma le faʻataulaitu: "Laʻu tama faʻaipoipo, miti aʻu i se miti ma taʻu e uiga ia te oe." A maeʻa lena, e le toe mafai ona e talanoa i seisi, e tatau ona e vave alu i le moega. I le taeao, pei lava o le le leoa, aumai i fafo le kata muamua e sau i le lima. Afai o le tupu i le lima - o le tama faʻaipoipo o le a sili atu ona matua nai lo oe, o le jack portends se talavou soa poʻo se paʻaga. Ona faʻalogo lea i le suti o le kata.

  • Anufe - o le tama faʻaipoipo e latalata tele, o se tasi lea mai totonu o le liʻo, vaʻai totoʻa i au uo.
  • Spades - o le ua faʻaipoipo o le a avea ma sili ona mauoa tagata.
  • Koluse - oe o le a maua se paʻaga agaga faʻafuaseʻi.
  • Tambourines - uo po o aiga o le a faʻalauiloaina le faʻaipoipo.

Faiga faataulaitu e ala i le "Alalaupapa" ua faʻaipoipo

I le po o le Kerisimasi, faaputu i luga o ni nai lala manifinifi mai laau, fofoʻe i latou o le paʻu. A o leʻi taitai moe, faʻaaoga lala ia e fai ai se alalaupapa faʻatulagaina: tuʻu ni umi uumi e faʻatusatusa le tasi i le isi, ma 2-3 laʻititi laititi i le isi itu. Faia na o oe le auala laupapa.

A alu e moe, tuʻu le vaʻa i lalo o le aluga. Moe moe, musumusu: "O ai laʻu faʻaipoipo, loʻu tina, na te taʻitaʻia aʻu i le isi auala laupapa." I se miti, o le a vaʻaia e se teineititi se alalaupapa moni ma se tagata ua fuafuaina mo ia e mana maualuga.

Vaeluaina e le ua faʻaipoipo ma se mama

Mo le sauniga masani, oe o le a manaʻomia se mama-taulia teine ​​mama, sili faia i uamea taua, ma se ipu vai. I le po, e ala i moli o moligaʻo, e tatau i se teine ​​ona togi le mama i totonu o le ipu malamalama ma vaʻai ma le faʻaeteete i le ogatotonu: i se taimi puʻupuʻu, o le ata o le faʻaipoipo o le a faʻaalia i totonu o le vai.

Faʻamatalaga ata vitio

Valoaga o le Kerisimasi mo le alofa

Aumai tagata uma miti o le tele alofa, o le mea lea o le faʻamalamalamaina i lenei autu e sili ona lauiloa. O se tagata manaʻo e iloa le taimi o le a sosolo o le tuua toʻatasi o le a muta ma le tasi ma naʻo le tasi o le a feiloaʻi. Mo i latou ua maeʻa feiloaʻi ma le alofa, e taua foi le faʻamatalaina o tupe: i se sootaga i le va o le lua, tele fesili ma masalosaloga e ono tulaʻi mai.

Faʻailoa atu se pele i luga o tupe siliva

Mo le sauniga masani, oe o le a manaʻomia se ata o lau pele - e sili atu le lolomiina i fafo, o le telefoni le faʻamatalaina le malosi o se tagata faʻapea foi ma pepa. O le ata e tu i le ogatotonu o le laulau i le va o moligaʻo e 2, taulaʻi i le ata, e tatau ona e fesiligia le fesili: "O le a le mea ua fuafuaina mo i tatou?" A maeʻa lena, togi le 10 tupe siliva i lou lima taumatau, faʻatutu i le ata. Faitau pe toafia na paʻu o latou ulu ma iʻu.

Aofaʻiga o aetoAofai o iʻuValoaga
10-O lau amio agaʻi i se e pele e tele mea e manaʻomia, toe mafaufau iai, pe o le a muta le mafutaga.
91Se faasologa o leaga mea tutupu o le a le pine ae tupu i lou olaga, lea o le a le lelei aafia ai lou sootaga ma lau pele.
82E leai sau lumanaʻi lumanaʻi, o lenei tagata e le fuafuaina mo oe i se iʻuga.
73O se faʻailoga iloga o le a tupu e matua aafia ai uma oulua. E mafai ona iʻu i le teteʻa.
64Alofa o loʻo lamatia: e tatau ona faʻaaluina tele taimi ma le tasi ma le isi.
55E leai se alofa o lenei tagata mo oe.
46O loʻo faʻatali mai mo oe se faʻaopopo fou ile aiga.
37O lau pele e iai faʻafitauli i tupe, na te manaʻomia lau lagolago ma lau fesoasoani.
28E galue malosi o ia, ae e le o toe mamao ona faamuamua lea o oe.
19E le uma lou alofa, ae latou te le mauaina ni faʻamatalaga mai ia te oe, lea e mafai ona tau atu ai i misa.
-10E mafai ona lotovale lou alofa. O se lagona moni lea e le lamatia.

Faʻailoga ma se moligaʻo

Faʻaaoga le Po o le Kerisimasi e saili ai poʻo le a le lumanaʻi mo lau va ma lau pele. I le taimi o le 'aiga o le afiafi, tutu se moligaʻo a le lotu i ona autafa ma matamata i le afi.

  • O se maopoopo, malu afi mumū molimauina le toʻafilemu o sootaga ma le fealofani.
  • Afai e mumu le moligaʻo ma moli uila, e naʻo le tasi le itu e liusuavai ai - o le filifilia na nanaina se mea.
  • Afai e "tagi" le moligaʻo ma e le mago le suʻega o le solo, faʻasolosolo ona faʻatumu le tuugalamepa, o le a faʻatali mai se faigata i le tagata, ma o le a e i ai ma ia.
  • O le faʻailoga sili ona leaga pe a fai o le asu mai le moligaʻo e pogisa lona lanu, ma a oʻo le afi, e faʻalogoina se leo e pei o se māvae. O lona uiga e lua mea: o le faʻamavaega e le o toe mamao ona faʻatalia lea poʻo se leaga faʻataulaitu aʻafiaga o le soa.

Faʻailoga mo le filifilia o se tane i matauila

Afai e te masalosalo e uiga i le filifiliga o se paʻaga olaga, o le sauniga onion o le a fesoasoani foʻia masalosalo. I le po a o lumanaʻi le Kerisimasi, e manaʻomia ona e ave ni matauila e tele e pei ona i ai tagata talosaga mo lenei matafaioi mamalu. I matauila taʻitasi, tusi le igoa o le tasi aliʻi, ona tuʻu lea i totonu o le konateina vai ma faʻatali seʻi latou totogo. E le o toe mamao, ona aliali mai lea o ni fualaʻau lanumeamata i luga o se tasi o matauila: faitau le igoa ua tusia i luga. O le tamaloa lea ua saunia i le iʻuga.

Faʻafefea mateia le lumanaʻi i le Kerisimasi

Na fesili uma tagata uma i le fesili e tasi: "O le a le mea o faʻatali mai iina, mamao i le lumanaʻi?" E mafai ona e maua se tali ile vaiaso ole Kirisimasi. Poʻo le a lava le mea o valoʻia mai, e le tatau ona faʻavaivai. "Forewarneded is forearmed" - o le mea lea ua fai mai ai le poto a tagata.

Faiga vavalo i luga o se filifili auro

I le vaeluaga o po, naʻo oe, tago i le filifili, uʻu i ou alofilima ma olo seʻia mafanafana. Aʻo faia le sauniga, faʻamama ou mafaufauga, mafaufau loloto i le fesili: "O le a le mea o faʻatali mai ia te aʻu i le lumanaʻi?" Ona tago lea i le filifili i lou lima taumatau ma togi i luga o se mea mafolafola, aʻo avea ma se ituaiga o faʻatusa. Vaʻai ia te ia, o ia lea e faʻailogaina le lumanaʻi.

Faamatalaina o fuainumera

  • O se saoasaoa - i le lumanaʻi, laki ma le manuia o le a faʻatasi ma taumafaiga uma.
  • O se liʻo poʻo se lapoʻai - e le umi ae e iai i se tulaga faigata, e le faigofie ai ona e alu ese.
  • Tasi pe sili atu nodes o se leaga faʻailoga, faaletupe leiloa ma maʻi e faʻamoemoeina, o le tele node i luga o le filifili, o le sili atu leaga o le faʻailoga.
  • O le ao o se faʻailoga lelei, o miti uma o le a taunuʻu.
  • Tafatolu - o le lumanaʻi ua saunia le tele o le alofa, laki.
  • Snake - e le o toe mamao ae avea oe ma se tagata aʻafia i le faalata, vaʻai totoʻa i ou siʻosiʻomaga, e oʻo foi i e pele atonu e masalosalo.
  • Bow - faʻaipoipoga e le mamao ese.
  • Loto - e alofa tele se tasi ia te oe.

Faʻailoga i luga o pepa

A tuua na o oe, ave se fasi pepa, o se nusipepa tuai e sili. Crumple le lau i ou lima i se auala vevesi - e tatau ona mauaina se le masani ai foliga, lea o le a le mafua ai soʻotaga ma ona foliga vaaia. Ona tuu lea o le pepa i luga o se ipu mafolafola ma lalo mafolafola ma tutu i se moligaʻo o le lotu. Seʻi vagana ua susunuina atoa, aumai lemu le ipu i le puipui, faʻasolo ia seʻi e vaʻaia se ata ata. O le ata e te mafaufauina o le a talanoa i le lumanaʻi. E mafai ona e faʻauiga saʻo ile faʻamatalaina o faʻailoga mai le taimi muamua i le faʻailoga i luga o le filifili auro.

Faʻailoga i luga o le gaʻo

O le brownie o se agaga vaʻaia mo nofoaga malolo, na te fesoasoani i tagata e anaina, lapatai atu i faʻalavelave ma faʻalavelave, ma i le Kerisimasi e mafai ona ia valoʻia le lumanaʻi o uarota. Mo le sauniga masani, oe o le a manaʻomia se moligaʻo moligaʻo falelotu ma se sapata susu. O le moligaʻo e manaʻomia e liusuavai ma sasaʻa i le susu, musumusu le mau: "Brownie, loʻu aliʻi, sau i lalo o le faitotoʻa e inu susu ma tofo solo." O le ipu e tatau ona tuu latalata i le faitotoʻa o le fale poʻo le fale mautotogi. Vaʻavaʻai vaʻai i le aisa ua liu aisa, taumafai e malamalama i lona foliga:

  • Fugalaʻau - faʻatali mo se faʻaipoipoga poʻo se fonotaga ma se pele.
  • O le koluse o se faʻataʻitaʻiga o se ala o faʻafitauli ma faʻafitauli tau soifua maloloina. O le atili manino foliga o le koluse, o le sili atu ogaoga le faʻalavelave.
  • Manu - faʻataʻamilomiloina e se tagata leaga o le a tuʻu le tautala i ana uili.
  • Ua mataua e le masalosalo laina - o se auala umi poʻo se sopoia o loʻo faʻatali mai mo oe lata mai.
  • Fetu - tuputupu aʻe galuega.
  • Se laulaau o se laʻau - mo le manuia faʻaletupe.
  • O le fuamoa o se faʻailoga ua e matua mo se tulaga fou i le olaga. A e uia se laa malosi, e mafai ona e faʻamoemoe i ni iʻuga lelei.
  • Faʻamatalaga a le tagata - O le iʻuga ua saunia ai se fiafia masani o le a tupu aʻe i se faigauo malosi.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, aua le sasaaina le susu ma solo vave: ua folafolaina i le brownie ma e tatau ona tu i le po atoa latalata i le faitotoʻa.

Faʻamatalaga ata vitio

Le manuia silisili i luga ole Christmastide

Mo le tele o seneturi, ua liliu atu tagata i malosiʻaga o le lalolagi mo tali ia latou fesili. I lenei vaitaimi, tele metotia aoga ma faigofie o le faʻamatalaina o le manuia i le fale ua atiaʻe. Faʻafetai i tala faʻasolopito ma le faʻaeteete faʻasalalauga mai le augatupulaga matutua i le laiti, na latou o mai i lalo ia tatou.

Valoaga mo se kamupani fiafia

O se valovaloga faʻataʻitaʻi e le gata o se auala e maua ai le malamalama lilo, ae o se faʻafiafiaga fiafia gaioiga, pei o le suʻesuʻeina o horoscope. Talu mai taimi anamua, o potopotoga pisapisao na faʻaputuputu teine ​​ma tama i Christmastide. E masani ona latou mafaufau e faʻaaoga mea teuteu: e mafai ona suia ma faʻaopopo, e faʻaeseese ai sauniga taʻitasi. Mo faʻamanuiaga e te manaʻomia: se tupe siliva, sina masima, se mama, suka, se ki ma se solosolo. O mea faitino uma e tatau ona faʻataʻatia i ipu ma ufiufi solo ina ia le mafai ona vaʻai i totonu. E tatau ona aveʻese mai le potu le valea i le potu, ma i le taimi nei o tioata e tu i se tulaga le mautonu. A maeʻa lena, latou filifilia se ipu e tasi ma vaʻai pe o le a i totonu:

  1. O le tupe e mo tupe.
  2. Masima - i tofotofoga faigata.
  3. Se sikafu - i le oona.
  4. Sugar - i se olaga le popole.
  5. O le mama e mo le faʻaipoipoga.
  6. O le ki o le minoi.

Valoaga o le Kerisimasi ma se pusi

Talu mai taimi o Aikupito Anamua, o pusi na mafua mai i se tupuʻaga faʻapitoa mai le Atua, na tapuaʻia nei manu lalelei. E talitonuina o pusi paleni i luga o le tuaoi o lua lalolagi ma e matua nofouta i le malosi o uma. Tele talitonuga ma sauniga e fesoʻotaʻi ma nei manu.

Mo le faʻamanatuina o le Kirisimasi, o se auala faigofie ae faʻatuatuaina sa masani ona faʻaaogaina: o se tagata e manaʻo e fia iloa pe o le a taunuʻu se moomooga pe leai, musumusu i le taliga o le pusi fale, ona ave lea i fafo o le faitotoʻa, ma ina ua maeʻa minute toe valaʻau. Afai e ulufale le pusi mai le vae taumatau - o le tali e le lelei, mai le agavale - o le fuafuaga o le a taunuʻu.

Talanoaga o le Kerisimasi i le fetaulaiga ala

O magaala o nofoaga o faʻaputuputuina o agaga, talu mai aso anamua, o tagata faʻataulaitu na latou aumaia taulaga iinei mo sauniga masani, ma naʻo tagata soifua na fefefe e 'aʻai i nofoaga lata ane, talu ai iinei na latou aveʻesea ai faʻaleagaina o maʻi ma le oti. O lenei lamatiaga mataʻutia na faʻaaoga e matou tinamatutua. I le Po o le Kerisimasi, e tatau ona e alu naʻo oe i le fetaulaʻiga o auala e lua ma faʻalogo i leo o loʻo latalata mai:

  • Afai o le tagitagi o le tatagi o 'ata ua lele, o le a sau le tausaga o le a fiafia, tumu i taimi matagofie.
  • Afai e te faʻalogo i le tagi ma loimata maligi, o le tausaga e sauniuni ai le tele o tofotofoga oona.
  • Afai e te faʻalogo i logo a le lotu - o le faʻailoga sili lea ona mataʻutia, i le tausaga fou o loʻo sauni mai maʻi ma faʻamasinoga.
  • Afai o pese e sau mai se mea, o le a vave faaipoipo le tamaitai talavou.

E i ai le sili leaga mataʻutia faʻamatalaga o lenei vavalo-talitonu: e talitonu o leo o valoʻaga faʻalogo i se lafoaʻiga lotu tuai e sili atu moni. O lenei filifiliga o le a fetaui ma tagata sili ona faigata.

O le faʻamanatuina o le Kirisimasi o se faʻatinoga mai anamua. E oʻo foi i le ekalesia, e le taliaina tausuaga ma faʻataulaitu, e faʻamaluluina ona uiga i lenei vaitaimi. Afai e te le manaʻo e ono taumate le mate, faia ni nai faigofie sauniga. I le po o le Kerisimasi, e matala le lagi, ma tumu ai le lalolagi i togafiti faataulaitu. Afai e te fesili mo le sili ona faapelepele i ai ae le i o se aso malolo malamalama, o le a taunuʻu mai i le tausaga a sau. I le vaeluaga o le po, e tatau ona e alu i fafo i le avanoa i lalo o le lagi fetu ma faʻapea mai lau miti faapelepele leotele - o le a lagona moni e le atulaulau. Afai i le olaga o mea uma ua uma ona i ai, na o le pele o misi, i Ianuari 7 e tatau ona e sau i le lotu ma savali faataamilo ia ma tatalo 3 taimi. Lenei o le a aveʻese le faʻamaufaʻailoga o le tuʻulafoaʻi e faʻapogisaina le olaga.

Taumatemate mo lou fiafia, ma afai o le valoʻaga ua avea ma leaga, togafiti ma le poto. Masalo ua naʻo se lapataʻiga mai malosiaga maualuluga, ma afai e te faʻaeteete, o le a mafai ona e aloese mai faʻamaʻi le lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TOP 5 Haka Performances (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com