Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le muamua fualaʻau fualaʻau o Cherriet F1 radish. Vaega o le galueaina, lelei ma le lelei

Pin
Send
Share
Send

O le Radish o se tasi lea o fualaʻau muamua e totogia ai le vaitamini fou ile amataga ole vevela.

Faʻafetai i le aufaifaʻatoʻaga, o ituaiga vao fou ua faʻaali mai e mafai ona totoina e oʻo lava i le taumalulu i totonu o greenhouse ma greenhouse.

Radish Cherriet F1 ua na o se laau. E le gata i lea, faʻafetai i le tamaʻi fanaina, o lenei susulu e onosaia foi le vevela o le taumafanafana.

Uiga ma faʻamatalaga o le 'eseʻese

O le vave pula matua-fruited hybrid radish Cherriet F1, i lalo o tulaga lelei ma le tausiga lelei, e mafai ona maua ai le muamua seleselega i le 20 aso mai le taimi na aliali mai ai muamua. I le Setete Tusi Resitala o le Lusia Feterale, ua folafolaina o se radish ituaiga ma a matua matutua o le 30 aso, faamoemoe mo le galueaina i luga o se alamanuia fua ma luluina i latou lava fanua.

Foliga Vaaia

Cherryet F1 radish foliga mai e masani ma e tutusa ma laʻau o isi ituaiga:

  • o le laumei laula ei ai le foliga o se faʻata faʻata, vaiti agai i le faʻavae;
  • susulu efuefu-lanumeamata laulaʻau tupu i le tulaga o se rosette nai compactly, vaega agai i luga, teisi i autafa;
  • petioles o malosi lanumoana-Vaioleti lanu;
  • o le foliga o le aʻa faʻaputuga e lapoʻa, o le ulu e felavasaʻi;
  • fualaʻau lanu e masani, mumu;
  • i totonu o le radish fualaʻau o loʻo iai le pulou suavaʻa sinasina-kiona;
  • e malu le pulp, e oʻo lava i tulaga le lelei mo le atinaʻeina, e le faʻapipiʻi.

Vave poʻo le ogatotonu o le vaitau?

O ituaiga Cherriet e faʻatulagaina e le aufaʻatoʻaga aʻo vave ona matua, talu mai lona matua taimi o 20-25 aso. Ae, faʻamasinoina i uiga faʻalauiloaina i le Setete Tusi Resitala, faʻapea foi ma iloiloga o fualaʻau fualaʻau, e mafai ona mafaufauina i le ogatotonu o le vaitau, talu ai o le laʻau e maua ai se seleselega lelei e oʻo lava i le 30 aso talu ona totoina.

Faʻamatalaina e tagata atamamai lenei eseesega i le iloiloga o le Cherriet radish e le eseesega i le tau ma le tuputupu aʻe o tulaga, lea e aʻafia ai le taimi o fualaʻau foliga. Afai i luga o eleele lafulemu o le la i saute o Lusia, o le seleselega e mafai ona aveʻesea pe a maeʻa le tolu vaiaso, ona faʻapea foi lea i itu i matu ma maualalo o le la, o le taimi o le matua e umi atu.

Taui

Fua faatatau taua o Cherriet radish o fualaʻau pula ma le lautele o le 3-6 cm ma le mamafa 25-30 kalama. O fualaʻau lapoʻa e oʻo atu i le 40 kalama o le a le masani ai pe a oʻo. Ae e oʻo i se lapoʻa lapoʻa lapoʻa, e le pei o isi ituaiga, o le a leai ni gaogao i totonu. O le juiciness ma freshness o le ova tele fualaʻau o le filifiliga lelei o Cherriet.

O fualaʻau fualaʻau e fiafia i le ituaiga Cherriet mo le maualuga o lona fua, o le averesi e mai le 2.5 i le 2.7 kg i le sikuea mita.

I luga o le eleele lelei, ma le faʻaeteete faʻaeteete, o le fua e mafai ona averesi sili atu ma le tolu kilokalama i le sikuea mita.

O fea e tupu ai - i totonu o le greenhouse po o fafo?

Radish Cherriet F1 e le malamalama i itula o le ao e pei o isi ituaiga o laʻau, ae le fiafia i le maualalo pe faʻasusulu moli. O le mea lea, e sili ai le totoina i fafo.

I totonu o le greenhouse, e tupu olaola foʻi pe a fai e lava lou faʻalogo i ai. I lenei tulaga, o le totoina aso e faʻalauteleina, ae o le matua taimi taimi faʻateleina. Ae e oʻo lava i le fale i luga o se loggia poʻo le polotito ma tulaga lelei mo le ituaiga, e mafai ona maua se seleselega lelei.

I le masani ai, Cherriet F1 i eria ma le mafanafana tau na galueaina talu mai le amataga o le lona tolu vaiaso o Mati. seʻia oʻo i aso mulimuli o Novema. Ina ia ausia le 100% lelei taunuʻuga, ua fautuaina e lulu i le amataga o Aperila. E ui lava o loʻo iloa tala faʻamanuiaina ma taumalulu faʻatoʻaga.

Tetee i faʻamaʻi

O le laʻau na faʻatupuina i le fesoasoani o filifiliga faʻapitoa ma, pei o le tele o ituaiga o le F1 formula, e maualuga lona teteʻe atu i faʻamaʻi eseese. Ae maise lava, Cherriet e masani ona le afaina i:

  • mageso fusarium;
  • faʻamaʻi namu "vae uliuli";
  • faʻamaʻi o le fungal foliga o keel.

Vaitaimi

O le taimi o le seleselega mo le Radryet radish e ese mai le 18 i le 40 aso, fuafua i tulaga na ola ai.

O le a le ituaiga eleele na te fiafia i ai?

Radish Cherriet F1 e tatau ona totoina i le eleele lafulemu, gaugofie ma mama. O le sili ona talafeagai e le faʻaituʻau pe laʻititi acidy oneone oneone oneone. Afai e mamafa le eleele, e tatau ona e faʻamamaina i le faʻaopopoina o le oneone ma peat. E faʻateleina le faʻaola e ala i le faʻalauiloa mai o faapalaga ma humus. Le faʻatagaina o le eleele faʻatagaina mai le 6.5 i le 6.8 pH. A faʻamamaina le eleele, e foʻia le faʻafitauli i le lefulefu ma le limu.

Faalogo: otaota, otaota, faapipiiina o le nitrogen ma soʻo se mea fou, e afaina ai le Radriet F1 radish.

O le eleele e le tatau ona matua mago pe susu tele foi. O le tuʻufaʻatasia masani ma le faʻapalepale e fautuaina.

Radish precursors muamua e le tatau ona faʻasatauroina, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • swede;
  • sinapi;
  • kapisi;
  • levkoy;
  • toso teine;
  • lapisi;
  • omo

O fua sili ona lelei, pe a maeʻa ona totoina radishes, o:

  • legume;
  • pateta;
  • kukama.

I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e lulu aniani ma kāloti i le pitonuʻu.

Talafaʻasolopito tupuaga

Cherryet F1 hybrid radish variety na fafagaina e le aufaʻatoʻaga o Sakata Seeds Corporation (Iapani). Na tupu lenei mea i le amataga o le seneturi. I luga o le teritori o Rusia Cherryet ua faʻatagaina mo le galueaina talu mai le 2007, ina ua ulufale i totonu o le Setete Tusi Resitala o le Rusia Malo. O le tagata talosaga mo le lesitalaina o se amataga o Sakata Vegetables Europe S.A.S., o se lala o se faʻatoʻaga Iapani, na lesitalaina i Farani.

O le a le eseʻesega mai isi ituaiga o radishes?

Muamua lava, E ese le Cherriet mai isi ituaiga i lona tofo ma le faʻatau atu. Masalo e leai seisi ituaiga o lenei fualaʻau e sili lona lelei ma manatua pea lona tofo. O le lagona e maua i radishes o se ituaiga fualaʻau i le ituaiga Cherriet e faʻaalia i le feololo, ae averesi i le malosi.

Lelei ma le lelei

Radish variety Cherriet e tele ona lelei. O mea taua o:

  • faigofie ona fufulu;
  • lapoʻa aʻa;
  • e le faʻasaʻolotoina ni "faʻaopoopoga" peduncles, o le tuputupu aʻe e tele lava i le meaʻai aʻai vaega;
  • faʻapalepale i le malulu;
  • le malamalama i itula o le ao;
  • e oʻo i fualaʻau ua soʻona tupu, e leai se mea e faʻaoga;
  • tamaʻi lau laulaʻau;
  • maua ai le maualuga fua;
  • tetee i faamaʻi.

Faʻatasi ai ma le tele o uiga lelei, Cherryet radish ei ai ni mea le lelei:

  • manaʻomia tonu susulu o le la;
  • fafagaina e faigata ona o le fausaga o le laʻau;
  • pe a faʻamaluluina ma togafitia faʻamaʻi, ona o le vave tutupu, o le fualaʻau mafai ona aofia ai toega faʻailoga o vailaʻau ma faʻapala.

Mo le a ma o fea e faʻaaogaina ai?

Sili i salati fou ma meaai mama. E 'ai mata fou. E seasea pikiina pe tuuapa.

Vaega:

O le vaega autu o lenei radish o lona musu e fana ma fuga. E oʻo lava i le tau vevela ma le umi o ao, o lona uiga, i le taumafanafana, Cherriet e le fausia ni tele aū e pei o isi ituaiga radish. Na te le maimau le malosi i le fugalaʻau. O loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe le laʻau agai i lalo o le eleele, ma maua ai pea le maualuga o fua. Faʻafetai i lenei vaega, totoina ma faʻateleina susulu e mafai e le gata i le ese-vaitau. E mafai ona mafaufauina o se moni moni-vaitaimi uma.

O le isi vaega o le ituaiga o lona hybridity, e pei ona faʻailoa mai e le F1 fua. O lona uiga e le mafai ona maua ni fatu o augatupulaga lona lua e maua ai ni fanau ma o latou uiga mataina tutusa. E tatau ona e faʻatau ni fatu fou i tausaga uma. O le mea lea, e tatau ona e tali atu pe a filifilia se kamupani e faʻatau.

Ola i fatu

  1. Lulu E le mafiafia tele ina ia aua neʻi e manifinifi laʻau ola. O le mamao fautuaina o le 4 cm i le va o laʻau, 15 cm i le va o moega. Toto toto loloto 1-2 cm faʻamoemoe i le malamalama ma le toʻafilemu o le palapala.
  2. Faasusu. O le Radish e manaʻomia le lava o le susu, ae le taliaina le lolovaia. E fautuaina le faʻasusu ile vai mafanafana.
  3. Laʻei pito i luga. E manatu e le talafeagai, talu ai o le tuputupu ae vaitau e puʻupuʻu. Ua lava na faʻapapala le eleele ae leʻi lulu. Afai e tatau ai, fafaga ile 7-10 aso. A faʻapea e te inu tele, o le tuputupu aʻe o le a alu i tumutumu, ae le i fualaʻau.

Seleselega ma teuina

O tumutumu o Cherriet radish, e ui lava e le maualuga, e matua malosi lava latou e seleseleina e aunoa ma le eliina i radishes. E toso ese le laʻau mai le palapala e laʻau.

Manaia: ua talitonuina o tumutumu tumutumu aofia ai sili atu mea lelei nai lo aʻa fualaʻau. O loʻo i ai kuka resitala faʻaaogaina ai.

A o le i feoaʻi ma teu, e tatau ona tipi aʻa ma tipi ese le tumutumu 2-3 cm mai le fualaʻau. Lisi e tetee i le faʻaleagaina i le taimi o felauaiga. E faʻatagaina le teuina mo se taimi umi o Cherriet - i totonu o le pusaaisa, e le leaga le faʻatoʻaga ma e le mamae i le 30 aso.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Tetee atu i faʻamaʻi tuga, Cherriet radish mafai ona osofaʻia e se felafoaʻi felelei. Lenei faʻamaʻi mai le aiga o lau-'ai beetles mafai ona faʻaleagaina le totoina atoa i ni nai aso, faʻaleagaina le pito i luga lau o laulaʻau pe' aina uma vaega o le tumutumu. I le faʻailoga muamua o lona aliali mai, e manaʻomia se togafitiga faʻanatinati ma auala ua fuafuaina mo le faʻatafunaga.

Radish ituaiga Cherriet F1 o se fou i togalaau Rusia. Ae ua uma ona talisapaia. E mafai ona fautuaina ile toʻalua faʻatoʻaga ma le au faʻatoʻaga fualaʻau. Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga mai lenei tusitusiga, o le galuega o le mauaina o se oa tele o le susuga radish o le a foʻia atoatoa.

E mafai ona e faamasani ia te oe lava i le faʻamatalaga, uiga ma uiga eseese o le totoina o ia ituaiga o radish pei o Dabel, Zarya, Diego, Champion, Rudolph F1, Saxa RS, Sora, Farani taeao, Duro ma Zhara luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio ma se faʻamatalaga ma uiga o le Cherriet F1 radish ituaiga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 9 Of The Fastest Growing Veggies You Can Harvest In No Time (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com