Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ikaria Island - o se nofoaga e galo i tagata ona feoti

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Ikaria i Eleni na amata ona fiafia i ai turisi i ni nai sefulu tausaga talu ai. I lenei vaitaimi, na mafai ai e le pulega o le lotoifale ona faʻatulaga le tulaga saʻo o atinaʻe tetele, lea e tuʻufaʻatasia lelei ma le matagofie o le natura, faʻamaloloina o vaipuna ma isi matafaga matagofie. Ma afai tatou te amanaʻia le mea moni o le siosiomaga tulaga i luga o le motu e toetoe lava atoatoa, o le a tatou maua se lelei nofoaga mo se filemu ma malolo malolo.

Faʻamatalaga lautele

Ikaria o se motu tele Eleni o loʻo tu i le sami o Aegean ma se vaega o atumotu o Sasaʻe Sporades. Na maua lona igoa e faʻaaloalo ai i le lauiloa tala faʻasolopito Icarus, o le, e tusa ai ma tala faʻasolopito anamua, na paʻu'ū i le sami lata mai iinei. Moni, o lenei motu e iai foʻi isi igoa. O se tasi o ia mea e Umi, ona o lona faʻapitoa faʻasolosolo foliga. O le lona lua o Rybny, aveina ma le faʻafetai mo le mauoa puʻeina.

O le laumua o Ikaria o le taulaga laititi o Agios Kirikos, o lo oi le itu i sautesasae o le motu. E i ai foi le uafu mo vaʻa ma vaʻa. O le faitau aofai e tusa ma le 10 afe tagata. Aofaʻiga eria - 255 sq. km I le tala faasolopito o Eleni, o loʻo taʻua ai o le nofoaga autu o le faʻatutuina o tagata faʻaupufai, o e na faaaunuua iinei talu mai taimi o le Byzantine Emepaea. Ae i le lipoti a le UN e uiga ia Ikaria latou te talanoa na o se tasi o le lanumoana sone o le paneta, o lea o tagata uma na faia le latou faʻasalaga iinei e naʻo le lotovale.

O le tulimanu iloga o le Aegean Sea, e tu ese mai le pisi o le taulaga, ua avea o se nofoaga talafeagai mo se filemu ma malolo malologa. E leai ni pisapisao nofoaga autu mo turisi, ola i le po ma le anoanoaʻi o turisi. Ikaria i Eleni e taʻutaʻua i mea eseʻese - mama le natura, matafaga mama, faʻamaloloina o vaipuna vevela ma vaʻaiga faʻasolopito anamua.

O le isi faʻaaliga o lenei motu o le televave o le olaga. I nisi nuʻu, atonu e te le vaai i se tagata e toʻatasi mo le aso atoa, ae o le taunuʻu mai o le afiafi, na faʻafuaseʻi lava ona toe ola mai auala, tatalaina faleoloa ma faleʻaiga, faletua fale e fai a latou pisinisi, tagata matutua e o e inu kofe. E mafai e le ave pasi laʻititi ona tu mo le 10 minute e faʻatali ai se pasese ua tuai, ma e mafai ona tuʻu le avanoa e le tagata faʻatau fale ma fai ana galuega i le fale, ae tuʻu ai i le au faʻatau se tusi e fai iai latou e totogi uma a latou faʻatau.

Winters i Ikaria e agamalu ma susu, o lea e mafai ai ona e malolo iinei toeititi atoa le tausaga atoa. O le maualuga vaitau tumau mai ia Me ia Oketopa. O le vaitau lea na maua ai vaipuna e faʻamalolo ai luga o le motu, ma e toetoe lava a le motusia le galuega o vaʻa.

O le a le mea e vaʻai ma fai?

E ui lava i le mea moni e le tele ni turisi mataʻina i Ikaria i Eleni, e faigata tele ona e fiu ii. I se faʻaopopoga i aso malolo masani o aso malolo ma faʻataʻitaʻiga lelei, o le a e masani i faʻamanatuga iloga o le talaʻaga, lea e ova atu ma le tasi le afe tausaga le matua. O monaseri anamua, anamua aso anamua, eliina o nofoaga tuai o Inoi ma Drakano, o le faaleagaina o le Byzantine maota o Koskin - o le talafaʻasolopito o lenei nofoaga e mafai ona suʻesuʻeina tutoʻatasi ma avea o se vaega o le faʻatulagaina o tagata malaga.

I luga o se tasi o talafatai, i le itu tonu o le vai, na oso aʻe ai se ata masani e le masani ai, o ona faʻataʻitaʻiga e pei o se fafine o tilotilo atu i le tafailagi. Fai mai le tala o le ata lea o le tina, ua liu maʻa ina ua uma le vaa ma lona atalii ua goto i le Aegean Sea. E i ai foi isi faʻatagata faʻanatura i luga o le motu, vaneina e le sami vai ma le matagi. Ma e tofu i latou ma a latou lava manaia tala.

O tagata e fiafia i le fausaga anamua e tatau ona asiasi i Agios Kirikos, aua o le laumua o le motu o loʻo avea ma faʻamanatuga autu o le tusiata fale - o le Katedral o St. Kirik, o le Archaeological Museum, o le malae taʻalo sa faia ai le Pangean Games i aso anamua, ma le tele o isi. E le gata i lea, o le Ekalesia a St. Macarius ma le Monaseri o le Faʻaliga, o loʻo tu i le pitonuu o Lefkada ma e amata mai i le afa muamua o le senituri lona 17.

Afai e te moemiti i le asia o toega o nofoaga anamua, o ata o loʻo iai i le tele o ata o le motu o Ikaria i Eleni, alu i Armenistis, Fanari poʻo Kosikia. Ae mo nofoaga e sili ona lauiloa e tagata tafafao maimoa, e aofia ai ma le monaseri o St. Teoktisti, ana i lalo o le eleele ma vaipuna.

Monaseri o St. Teoktisti

O le monaseri o St. Teoktisti, o ana mea e faʻatosina mai e faʻateleina ai le aofaʻi o tagata malaga, o loʻo tu latalata i le nuʻu o Pidzhi. E tusa ai ma faʻamaumauga aloaia, o lona fausiaina na amata i le ogatotonu o le seneturi lona 16, ae afai e te talitonu i tala faʻaanamua, o le muamua ekalesia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi na aliali mai i le 14th seneturi.

O le monastery aofia ai 15 sela ma fafo. O totonu o le monastery e teuteuina i tusi a le Tusi Paia. I tafatafa o le monaseri o le Teoskepasti, o se tamai falelotu maa, i totonu o puipui e mafai ona e faamemelo ai i le sili ona teuteuina o le iconostasis mai le afa lona lua o le 19 seneturi.

Ana

Faʻatasi ai ma le faʻailo lauiloa o Ikaria i Eleni o le tele o ana salalau solo i le motu atoa. I nisi, o sauniga masani na faia, ae o isi na avea o se sulufaʻiga mautinoa mai faomea. E tofu lava le ana ma lona "taʻu" igoa - o le Rift of Time, o le Cave o le le onosai, o le Dragon Cave, ma isi. E toʻatele o latou e leʻi suʻesuʻeina, ae o le galuega ua maeʻa ona faʻamaonia, o loʻo i ai le anamua tu ma aga i luga o le motu.

Vaipuna vevela

Vavega faʻamalologa vaipuna mafai aunoa ma soʻoga faʻaigoaina o le autu oa o Ikaria. E pei ona vaaia i le eliina o eliina o tala eli, o fale muamua spa i luga o le motu na aliali mai i le 400 TLM. u E talitonuina o latou vai fesoasoani e aveʻesea le tele o faʻamaʻi ogaoga. I le taimi nei, e tusa ma le selau vaipuna vai vevela i luga o le motu:

  • Chlio Thermo, Asclepius ma Thermo - i Agios Kyrikos;
  • Pamphili, Artemidos, Kraca, Apollonos, Spileu - i Terme;
  • Vai Oti - i le nuʻu o Xylosirtis.

O le vevela o le vai i nisi o latou e oʻo atu i le 58 ° C. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo tapu taʻele, ae faʻapea foi mo le tautala tuʻufofoga.

Matafaga

O le motu o Ikaria i Eleni e taʻutaʻua i le tele o ona matafaga, o le tele o na vao e matua feai lava ma e leʻi faʻaauupegaina. O loʻo tu i totonu o vanu tuʻufua ma tamaʻi nuʻu, latou te maofa ile latou lalelei ma le agalelei. I le taimi lava e tasi, o le itu i matu o le motu ua manatu e sili atu matagi, o lea e i ai pea galu tetele. E tele sefulu matafaga i Ikaria, ae o mea nei e sili ona lauiloa.

Seychelles

O se tamai matafaga ma le matagofie igoa o Seychelles o loʻo tu i le itu i saute o le motu (20 km mai le laumua). O se togavao e siʻomia e pupū matagofie e le maua ai ni tuutuuga mo se nofo lelei. E ui lava i lenei, e masani ona tumutumu iinei - aemaise i le maualuga o le taumafanafana. Ua ufitia le matafaga i tamaʻi maamaʻa. O le sami e mama ma malu, e leai se matagi. O se auala gaoā gaoā e tau atu mai le auala tele i Seychelles, o lona umi e tusa ma le 400 m.

Tatou

Se tamai ma lauitiiti matafaga faʻataʻamilomiloina e papa maualuluga. Tu 55 km mai le laumua motu. O le alu i lenei vao nofoaga e le faigofie - e tatau ona e aʻea i luga o le tumutumu maʻa maualuluga. E leai ni aseta i luga o le matafaga, o lea e manaʻomia ai ona e ave se faamalu, solo, vai inu ma meaʻai. Moni, e tele faletaele lelei e le mamao mai iinei, e tuʻuina atu ai agaifanua ipu i le tau taugofie. Faʻatasi ai ma mataaga autu o Nas, e taua le matauina o faʻatafunaga o le malumalu anamua o Artemis ma se tamai vaituloto vaituloto. Ma faʻapena foi nudists fiafia e malolo iinei - manatua lenei pe a alu i tafaoga ma tamaiti poʻo talavou.

Yaliskari

O le sili oneone oneone, lava umi ma lautele. O le gataifale o loʻo fai ma sui o faʻamalu taugofie ma potu malolo o le la, fale taele, faleʻaiga, fale e fai ai faleuila, fale taele, ma fale mautotogi taʻaloga. O le sami i lenei itu o le motu e tele lava le galu (aemaise ia Iulai ma Aukuso), ma e malosi tele le tafe o lalo o le sami. Ona o lenei, na o le 'aʻau iinei, e foliga mai, o le a le galue. Ae o Yaliskari o loʻo ofoina atu ni tuutuuga lelei mo le faaseʻe, soʻoga galu ma isi vai taʻaloga. Manatua foi i tafatafa o le matafaga o le vaitafe delta, o le nofoaga o le tele o laumei matagofie.

Messkakti

Tu 47 km mai Agios Kirikos, ua manatu o se tasi o sili sili matagofie matafaga i Ikaria. O se fagaloa mafanafana e ufiufiina i le oneone auro malu ma faʻataʻamilomiloina e togavao o meaola ese. Ona o le malolosi o galu, ua lauiloa i tagata fiafia o faaseʻe ma sousou matagi. Fetaui lelei mo aiga ma talavou. E masani lava ona pisapisao, malie ma malosi iinei. I se faʻaopopoga, i luga o le talafatai atoa, e tele cafe ma faʻamau faʻailoaina e le maualuga tulaga o le tautua.

Armenistis

O se nofoaga taʻutaʻua lauiloa 50 km mai le laumua i tafatafa o se tamai nuu o le igoa tutusa. E aofia ai le tele o oneone oneonea ma iliili e fufuluina e le vai manino ma le manino. Armenistis e iloga mo ona matagofie auala savali sopo ma atinae turisi atinae tetele. I se faʻaopopoga, e le mamao mai le taulaga o Evdilos, e mafai ona e alu ai i se tafaoga i le itu sisifo o le motu.

Nofoaga

O le Greek motu o Ikaria ofaina se faʻatapulaʻa numera o nofoaga e nofo ai, o lea e tatau ai ona e tusi muamua. O le filifiliga o se nofoaga tuusaʻo faʻamoemoe i luga o le mafuaʻaga o lau malaga.

Mai le vaaiga o faʻafiafiaga masani i le matafaga, o le taulaga e sili ona taua o le taulaga o Evdilos ma nai taulaga laiti - Armenistis, Nas, Yaliskari, ma isi nofoaga taʻitasi o loʻo i ai atinaʻe tetele tau turisi, matafaga mama ma e oʻo lava i le iai o faʻamaoniga masani.

Afai e te sili atu le fiafia i le aʻoaʻoina e uiga i le talaʻaga a Eleni ma mea taua i le lotoifale, alu i Agios Kyrikos, Langada poʻo Kampos. O tamaʻi nuʻu tuai e le laʻititi lauiloa, asiasi e mafai ona e faʻamasani i le olaga o tagata o loʻo nonofo ma faʻafetaia atoa le tofo a le atunuʻu.

Mo i latou e mananaʻo e le gata i le malolo, ae ia faʻaleleia foʻi lo latou soifua maloloina, matou te fautuaina oe e te nofo i se tasi o le tele o nofoaga faʻalesoifua maloloina pe latalata ia latou (mo se faʻataʻitaʻiga, i le nuu o Terma).

Ae mo tau faʻatatau, apitaga i totonu o le potu lua i le 3 * faletalimalo e tusa ma le 60 €. O le tau o fale mautotogi amata mai 30 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Soʻotaga felauaiga

O le motu o Ikaria i Eleni e iloga i lona nofoaga tuufua, lea e foliga mai e le faigofie i le tele o turisi. E na o le 2 auala e te alu i ai.

Metotia 1. I le sami

Faʻafetai i le galuega o 2 vaʻa, tasi o lea e tu i Evdilo, ma le isi i Agios Kirikos, Ikaria mauaina tuʻusaʻo fesoʻotaʻiga e le gata ma isi motu Eleni (Naxos, Samos, Paros, Syros, Chios, Mykonos), ae faʻapea foi ma aʻai e lua - Atenai (uafu o Piraeus) ma Kavala. Moni, e umi se taimi e alu ai i le taunuʻuga - 10 ma 25 itula, faʻasolosolo.

E leai se faʻamatalaga faʻavasega a vaʻa, o lea e tatau ai ona e faʻamaninoina toetoe a oʻo i le afiafi o le malaga. I le taumafanafana latou te tamoʻe ai 6 aso i le vaiaso, o le taimi na totoe - tasi i le 2 aso (pe a leai se afā). O tiketi e mafai ona faʻatau i le uafu.

Metotia 2. E ala ile ea

Ikaria Malae Vaʻalele, tu i le taulaga o Faros (10 km mai le laumua), aofia ai se tasi auala auala e alu saʻo i totonu o le sami. E ui i lona igoa maualuga-igoa, e le pisi tele. E seasea taunuʻu tusi faʻatau mai Atenai (Olimipeka Air), tele vaalele faʻatulagaina mai Heraklion ma Tesalonia (Sky Express), faʻapea foʻi ma se numera faʻatapulaʻa o atunuʻu Europa.

O se aga masani le feoaʻi solo i le motu i taxi poʻo pasi masani. O le mulimuli mulimuli i le auala lava e tasi ma alu sili atu nai lo 3 taimi i le aso. O le sailia o faʻatulagaina o pasi nei e toeititi lava faigata. Naʻo le mautinoa na iloa o loʻo noatia i vaʻalele o vaʻa, vaʻa ma vaʻalele.

Ona o lea, o nisi tagata malaga e mananaʻo i taʻavale mautotogi - o loʻo iai togi totogi (rentals) i nofoaga tetele uma. Ile vaitau maualuga, e vave ona faʻaleaogaina taʻavale, o lea e tatau ai ona e malilie i se totogi muamua. E tatau ona e faia lenei mea i le telefoni - rentals leai ni 'upega tafaʻilagi ma i-meli. E tatau foi ona maitauina o lenei metotia o femalagaaiga e naʻo tagata lava e iai le poto masani i ave taʻavale. O auala i Ikaria e feoaʻi solo - e oʻo foʻi i tagata o le atunuʻu e latou te faʻaeteete lava.

I se faʻaopopoga, uila afi ma uila afi o loʻo avanoa mo mautotogi, ae e sili le teteʻe uila - e le mafai lava ona e tiʻetiʻei latou i luga o maʻa. Ia maitau foi o totogi totogi taavale e mafai ona tuua i totonu o se leoleoga paka paka ma ki i totonu. Lenei o se mea taatele iinei, aua o le solitulafono i luga o le motu le toesea e ala i le faʻauigaina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

O le motu o Ikaria i Eleni o se sili ona manaia nofoaga, ma le tele o mea moni fiafia e fesoʻotaʻi ma lona talaʻaga. Nei na o ni nai o latou:

  1. E le 'aʻai meaʻai suamalie ma meaʻai masani i tagata o le nuʻu. Pau lava tuusaunoaga o le meli ma isi oloa lagomeli - latou te 'aʻai iinei i aso uma.
  2. Ikaria o le motu o umi-livers. E pei o le tele o saienitisi suʻesuʻega faʻaalia, Ikaryotes ola i luga i le 90 tausaga toeititi 3 taimi sili atu tele nai lo le averesi Europa. Peitaʻi, latou te le pagatia mai faʻanoanoaga, Alzheimer's syndrome, Parkinson's faamaʻi, dementia ma isi gasegase fesoʻotaʻi.
  3. I luga o le teritori o le motu, e mafai ona e vaʻaia le tele o laʻau ma manu seasea, ma tele manulele femalagaaʻi eo mai iinei i le taumalulu.
  4. Tagata o Ikaria seasea vaʻavaʻai i le uati - afai e te valaʻaulia se tasi i le 'aiga o le afiafi, malo e taunuʻu mai a le o le 10 am poʻo le 7 pm.
  5. O luga o lenei motu na faia ai le ikaryotikos, o se siva susunu manaia na lauiloa ai Eleni i le lalolagi atoa.

Maualuga vaaiga o le motu o Ikaria:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Interview with Christina 102 from Ikaria, Greece one of the Blue Zones (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com