Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Calella - Sepania nofoaga malolo taiala ma ata

Pin
Send
Share
Send

Calella (Spain) o se taulaga faʻapitoa i Costa del Meresme ma lona lautele e naʻo le 8 km2 ma le faitau aofai o tagata e le sili atu i le 18.5 afe tagata. Ona o le tau malu ma lelei nofoaga nofoaga, o le nofoaga tafaoga lauiloa i tagata tafafao maimoa. E i ai fale talimalo lelei, matafaga oneone, olaga i le po, faleʻaiga, faleoloa, ma le tamaoaiga o measina faʻasolopito, mataʻina vaaiga. I le faʻaopopoga i le malologa i le matafaga, e mafai e turisi ona asia faʻafiafiaga faʻafiafiaga.

Ata: taulaga o Calella

Talaʻaga ma foliga o le nofoaga

Calella ei ai sona tamaoaiga, seneturi-tuai talaʻaga - o le muamua nofoia na aliaʻe mai io tatou vaitaimi. Sa tele lava ona galulue tagata i faʻatoʻaga - na latou totōina vine, saito, ma fai ma suauʻu olive. Talu ai o le nofoaga e tu i luga o le sami, o ona tagata, o le mea moni, fagota ma figota, fausia vaa sami.

O le vaitaimi onapo o Calella na amata i le 1338, ina ua maua e Viscount Bernat II o Cabrera se pepa aloaia e faʻatagaina ai le fausiaina o fale ma le faʻatulagaina o fefaʻatauaiga i le teritori.

Mea moni manaia! O le turisi nofoaga o loʻo olaolaola talu mai le ogatotonu o le seneturi talu ai.

Calella o se sili Sipaniolo faʻataʻitaʻiga nofoaga o le a ofi soʻo se turisi, atonu na o le pau ai - leai ni vao vao. Muamua lava, oi latou e mananaʻo e tuʻufaʻatasia se tafaoga i le matafaga ma se polokalama malaga mai iinei. I le tulaga muamua, tagata malaga o le a mauaina toetoe lava tolu kilomita o matafaga, ma i le lona lua - o se mauoa measina talafaasolopito ma Barcelona, ​​lea o le a le faigata ona oʻo i ai.

Aiga o loʻo fuafuaina se tafaoga ma tamaiti e tatau ona mafaufau i le mea moni o le ulufale atu i le sami e le papaʻu, ma o se loloto loloto amata pe a maeʻa 4 mita.

E sili ona lelei aseta - lelei faletalimalo ma malae taʻalo, faleʻaiga, faleʻaiga, ose faʻamalama matagofie, tele o faʻafiafiaga, e aofia ai taʻaloga vai mo soʻo se tofo.

Lelei e iloa! O le mautinoa le lelei o le nofoaga o le mafai ona maua taugofie fale mautotogi (e faatatau i Barcelona faletalimalo) ma le faʻaalu tele o tupe i femalagaaiga.

O le nofoaga i Sepania o le a talisapaia foi e tagata faʻafiafia i se malologa filemu, filemu, ese mai le pisapisao turisi nofoaga e tele i Barcelona. E tele faga e mafai ona e malolo ai ma faʻamalieina le filemu. E oʻo lava i tagata le fiafia i le alofa o le a latou mauaina se nofoaga tuʻufua mo latou pe a latou savavali teisi mamao atu mai matafaga i le ogatotonu. Ma i Calella e mafai ona e mauaina nofoaga sili mo le aau, snorkeling. Ua oʻo i le taimi e alu ai i le vaaiga a Calella i Sepania.

Vaaiga

E i ai mea mataʻina i Calella mo soʻo se tofo - masani, fausaga. Ia mautinoa e savalivali solo i auala anamua e lata i le Vila Square, faʻafiafia i malumalu ma maota tetele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o 'olo i luga o Torrets, i le faʻaopopoga i fausaga ma talaʻaga, e taua foʻi - o loʻo iai se tasi o matata e sili ona maimoaina i Calella. E le masalomia, o le faʻailoga o le nofoaga o le moli o le ava, fausia i le ogatotonu o le 19 seneturi. Asiasi i le falemataaga o talafaʻasolopito nofoaga ma savali i le Dalmau coniferous paka.

Moli

E le naʻo se faʻailoga iloga i Calella, ae o se faʻailoga o le 'aʻai i Sepania. Mai le tulaga maualuga o le moli uila, e mafai e tagata tafafao maimoa ona matamata i le nofoaga ma le sami. O le moli uila na aliali mai i le nofoaga malolo i le 1837; na fausia muamua lava e faatino ai ni galuega taua se lua:

  • moli le ala mo vaʻa;
  • puipuiga faasaga i osofaiga mai North Africa.

O loʻo tumau pea le olaola o le moli uila i aso nei O le a le faigata ona vaʻai i le faʻailoga mai soʻo se mea o le taulaga, aua na fausia luga o le mauga o Roca Grossa.

Mea Moni manaia:

  • tolu tausaga le umi o galuega fai - 1856-1859;
  • o le moli na muamua faʻamalamalamaina i suavaia suauʻu;
  • moli eletise na faʻapipiʻi i le 1927;
  • moli moli moli e iloa ile mamao ole 33 m;
  • mai le maitau vaʻa e mafai ona e vaʻai i le taulaga.

I le 2011, na tatalaina se falemataʻaga i le fale, lea latou te talanoa ai pe faʻafefea ona ola le moli o le ava, o a meafaigaluega e faʻaaogaina, o a mea e faʻaogaina e ia. O se mea e ofo ai le toʻatele o le moli o le uila o se telefoni feaveaʻi foʻi, ma o logo a le ekalesia e faʻaliliuina e avea ma mea e fesoʻotaʻi ai taulaga.

Faʻasologa:

  • i le tautotogo ma le tautoulu: Aso Toonaʻi ma le Aso Sa mai le 10-00 i le 14-00;
  • i le taumafanafana: mai le Aso Lua i le Aso Sa mai le 17-00 i le 21-00.

Tau tiketi:

  • tagata matua - 2 €;
  • se tiketi lautele mo le asiasi atu i le pomu fale, moli uila ma falemataaga - 3.50 €.

Dalmau Park

O le nofoaga sili lea mo sāvaliga savali. Dalmau Park e teuteu lelei, lanumeamata, paina, oaks, vaʻalele laau ola iinei, ma i le taimi malolo oe mafai ona inu vai i se tasi o punavai. O le tosina atu o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga. O le paka e maitauina mo le mea moni e leai ni mea faʻafiafia ma mea faʻafiafiaina, o laʻau e totoina i le teritori atoa. O le mafuaʻaga autu e o mai ai tagata iinei e mo savali ma toʻafilemu, fuaina malologa. E na o le pau le malae taʻalo i le ogatotonu o le paka. O le paka ofoina vaaiga matagofie o le Sami Metitirani. I masina mafanafana, e faia ai konaseti ma faʻafiafiaga i le paka.

I le ata o loʻo iai le faʻailoga o Calella i Sepania - Dalmau Park.

I totonu o le paka, o loʻo iai foʻi seisi nofoaga manaia na ola ai talu mai le taua faalemalo - o se fale e faʻapipiʻi ai pomu. E mafai foi ona e asiasi iai, maimoa i se faʻaaliga matagofie ma faʻamaumauga.

I masina mafanafana, e omai tagata o le nuʻu i le paka e fiafia e sisiva le sardana (Catalan dance).

O se auala vaʻaia ua faʻatulagaina mo turisi i le paka - o faʻi na tutupu i le pito i lalo togalaʻau, ma Metitirani togavao ola i le pito i luga tasi.

Muamua

O le a le mea e vaʻai ai i Calella e ese mai vaaiga faʻasolopito? Afai e te manaʻo e feiloaʻi ma tagata o le atunuʻu ma vaʻai i o latou olaga, alu savalivali i le ala savali o Manu Puigvert. O le auala tele e faaigoa i le taulaga o le taulaga; o le vaitaimi o lana nofoaiga na fausia ai le puipui. O le alatele e sili atu ma le lua kilomita le umi, ma matafaga i le tasi itu ma le taulaga i le isi itu. O le folauga e teuteuina i niu ma ni vaalele.

Mea moni manaia! O le poloketi o le alalaupapa na tusia i luga i le 1895, ma ua i ai i le 1904 muamua laau na totoina iinei, e foliga mai o le tausaga o nisi o alofilima ma vaalele laau sili atu i le selau tausaga.

I luga o le faʻapaologa o le taulaga o Sepania, ua faʻapipiʻi ai nofoa, ua faʻatumuina malae taʻalo, ua faataoto ai se auala uila. I se tulaga lautele, o se siʻosiʻomaga o le toʻafilemu nofotupu iinei, talu ai e leai se leo leotele, o le manogi o papakiu ma meaai vave e le faʻalavelave. I le taumafanafana, e manaia le malolo iinei i le paolo o laau, ma i le afiafi tagata tafafao maimoa i le auala tele e maitauina le lotoifale tagata - o tagata o Calella savavali a latou maile i luga o le paepae, savalivali solo, faamemelo i le natura. Ma i faʻaiuga o vaiaso, o le faʻailoga e faʻatumuina i leo o le sardana, o tagata o le lotoifale eo mai iinei e siva. I le ala, e i ai lava se faʻamanatuga o lenei siva. O se manaia ma felanulanuaʻi nofoaga o le flea maketi, lea e faʻatautaia i luga o le auala tele. Faʻafiafiaga, faʻafiafiaga, ma faʻafiafiaga faʻafiafiaga e faia i luga o le faʻailoga.

Lelei e iloa! Ina ia oʻo atu i le taulaga, oe manaʻomia le sopoia o nofoaafi sopoia, e tele o latou i autafa o le auala tele.

E le mamao mai le faʻamalama, o loʻo iai foʻi le isi itu e faʻatosina mai ai Calella - o se fale e tolu potu e faʻatumuina i le cacti.

Falesa o St.Maria ma St. Nicholas

Na fausia i le seneturi lona 18, i le taimi na i ai le malumalu na faaleagaina i le tele o taimi ona o mafuaaga eseese - o se mafuie, ona paʻu lea o le olo i luga o le fale, ona faaleagaina ai lea o le falesa i le taimi o taua faalemalo. Naʻo le afa lona lua o le seneturi lona 20 na faʻatoa toe faʻaleleia ai le malumalu. Muamua, o le falesa e le gata o se lotu lotu, ae o se puipuiga fale. O le poloketi na saunia mo se pa malosi, fana, ma le logo olo na fai ma nofoaga e matauina ai. E ui i le tele o faʻatafunaga, na mafai lava ona faʻasao le bas-reliefs mai anamua talu mai le 16th senituri.

O aso nei ua aofia ai le malumalu i le lisi o mataaga sili ona taua a Calella ma Sepania. O le falesa lenei o loʻo faʻatinoina, lea e masani ona faia ai sauniga, litoria, ma faʻaipoipoga. O le fausiaina o le falesa ua aloaia o se tasi o sili ona matagofie i le taulaga.

Mea moni manaia! O mea teuteu i totonu e ofo ai ona e leai ni ata iinei, ma o faʻatagata e taʻu ai le soifuaga o Iesu.

O le faitotoʻa i le malumalu e leai se totogi mo tagata uma, ae o telefoni feaveaʻi e tatau ona tapeina i le taimi o le sauniga.

Les Torretes Towers

O le vaʻaiga i aso nei e pei o faʻafuaseʻi o faʻatafunaga o se 'olo anamua, ae e mautinoa e talafeagai le vaʻaia o' olo. Na fausia i le ogatotonu o le seneturi lona 19 ma na faʻaaogaina e avea ma faʻailoga ma mo fesoʻotaʻiga ma isi puipuiga - o faʻailo na tuʻuina mai e ala i fuʻa ma afi. O sea lapataiga na vaaia i taulaga o Blanes ma Arenis de Mati.

I le oʻo mai o le eletise, o 'olo na le toe faʻaaogaina mo lo latou faʻamoemoe faʻamoemoeina ma na tuʻua. Lenei aso turisi eo mai iinei e tilotilo i mea ua faaleagaina ma aʻea le mauga. Vaʻai faʻatasi, o le tasi olo e maualalo ae o le isi e maualuga. O le muamua faʻatautaia le militeli, ma le lona lua na faʻaaogaina mo telegraph fesoʻotaʻiga ma ofisa na faʻavae ai.

Matafaga o Calella

O le umi o Calella e tusa ma le tolu kilomita, ma le toʻatele o tagata i itu i matu ma ogatotonu, ae i le itu i saute e toʻaitiiti tagata tafafao. O le mea moni, turisi fiafia e nonofo i le ogatotonu o Calella, le mea e sili ona umi le matafaga o loʻo iai ma le avanoa i le savali. I le maeʻa ai o le kuata itula o le savaliga, o loʻo tu mai fafo ni pufiufi, o loʻo masani ona asiasi mai tagata - e fiafia tele i malologa filemu ma le au faʻalata.

Taua! O matafaga o Calella e tutasi i le munisipale, e leai se totogi, ma lelei mea tetele, e feololo. O le matafaga e oneone, o le faitotoʻa i le vai e agamalu, o loʻo i ai potu malolo, faamalu - o latou tau e tusa ma le 6 Euro.

O Calella e lua ona matafaga tutotonu, o lona umi e 2.5 km, ma e mafai ona e aau ma sunbathe toetoe o soʻo se mea. O le ufiufi luga o le matafaga o le oneone matala, o nisi turisi e talitonu o le gao, ae o le mea lea e sili atu - o le vai e tumau lona mama.

I luga o matafaga tutotonu o Calella i Sepania - Gran ma Garbi - o loʻo i ai volipolo malae, faleʻaiga, faʻamau, ma vai taʻaloga masini lisiina. Garbi o loʻo tu i sisifo o Gran ma faʻaiʻu i papa.

Lelei e iloa! O matafaga o Calella ua mauaina faʻailoga o le Blue Flag.

Les Roques o se matafaga e mautinoa o le a apili i tagata fiafia i pisapisao pati ma le motu o tagata. E mafai ona e oʻo i ai - savali i le sami, aʻe i sitepu ma savali i luma i le faga i le va o papa. O le talafatai iinei e pisa ma tumu, e i ai le pa, faʻatulagaina tonu i le papa.

Nofoaga

Uma faletalimalo e tu i luga o le matafaga, ae i le isi itu o le puipui ma le auala o nofoaafi, o lea e leai se aoga i le tusiina o se faletalimalo potu i le laina muamua. Poʻo le a lava le faletalimalo e te nofo ai, o le matafaga o le a tu tonu i ou tafatafa.

E pei o isi taulaga, o faletalimalo sili ona matagofie o loʻo tu i le laina muamua. A e savali laʻititi atu mai le matafaga, e mafai ona e maua ni mea taugofie e aofia ai fale talimalo.

Afai o loʻo e faimalaga ma se tamaititi, faʻalogo i mea tetele a tamaiti i le faletalimalo - o se papau papau, o se malae taʻalo ma ni ata faʻaseʻe ma ni mea e faʻafiafiaina ai, auaunaga faʻamama pepe.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e mautotogi i se fale mautotogi, i le tulaga lea o le ai ai sau umukuka e te manaʻo ai.

Lelei e iloa! I le vaitau maualuga, tusi lau mea e te nofo ai i ni nai masina ae le i alu lau malaga, aua e matua tele turisi i Calella.

Fale talimalo i le taimi o turisi vaitau o le a tau mai le 45 €. O le potu faletalimalo tolu-fetu o le a tau mai le 70 €. Ae mo se potu i se faletalimalo lima-fetu e tatau ona e totogia mai le 130 €

Tau ma le tau

O se nofoaga ma se tau masani a le Metitirani, o timuga e tupu i le tausaga atoa, ae le masani. I le averesi, e na o le lua aso timuga i le lua vaiaso. O le maualuga maualuga ono o timuga o le tautoulu.

O le vevela i le taumafanafana e mai i le 24 i le +29 tikeri, o le vai e mafanafana e oʻo atu i le 24 tikeri. I le taumalulu, i le ao e oʻo atu i le +16 tikeri. O le taimi sili ona lelei e malaga ai i Calella e amata mai i le ogatotonu o le tautotogo e oʻo i le faaiuga o Oketopa. Afai o loʻo e fuafuaina se aso malolo i le matafaga, tusi lau faletalimalo mo Iulai po o Aukuso.

Faʻafefea ona alu i Calella mai Barcelona

O le mamao i le va o le laumua o Catalonia ma Calella o 75 km. O le auala saosaoa e ufiufi ai lenei mamao o nofoaafi. I se averesi, e te faʻaaluina pe a ma le 2 itula i luga o le auala, ae afai e te maua le nofoaafi latalata, o le taimi o le a faʻaititia i le 75 minute.

Ioe, e mafai ona e alu i le pasi, ae latou te taufetuli soo - tasi i le itula, o lea e te faʻatali ai i le malae vaʻalele.

Fautuaga! Afai o loʻo e tau mafaufau pe faʻafefea ona e sau mai le malaevaʻalele a Barcelona i Calella i se tau taugofie, faʻalogo i le faʻaliliuga o kulupu. E tatau ona e totogia laʻititi atu nai lo le 17 €, ae ose tagata tafafao maimoa e faʻaaluina le sili atu ma le tolu itula ile auala, aua e tuʻu femalagaaʻiga i faletalimalo taʻitasi.

Fautuaga aoga:

  1. ea malulu e le galue i le metro i Barcelona, ​​o lea e fautuaina ai e alu saʻo i lalo i le nofoaafi;
  2. afai e taunuʻu le vaalele i Barcelona i le leva o le po pe o e malaga ma tamaiti, tusi se taʻavale ma se avetaʻavale.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le nofoaafi i Calella

Mai le malae vaʻalele e te manaʻomia e te o ai i le nofoaga o nofoaafi; mo le faʻafaigofieina o turisi, o se laina eseʻese na faataatia. Lenei e tatau ona sui i le nofoaafi, lea e mulimuli i le itu o Blanes poʻo Macanet-Massanes.

O le va o nofoaafi o 30 minute, o le mulimuli tamoe i le 22-54. O le tau o le tiketi o le 5.1 €. Afai e te manaʻo e sefe le tupe i femalagaaiga, faʻatau se pepa T-10 aoga i le sone 5. Vaitaimi aoga - 30 aso.

I le pasi i Calella

Pasi Barcelona - Calella alu ese mai le malae vaʻalele, o le tiketi tau 9.5 €. Tagata fefaʻasoaaʻi o le faʻamafanafanaga ma le tautua e sili atu ona talafeagai mo le pasese pasese, o pasese tau 17 €. Felaʻuaʻiga lautele i Calella e lua taofi:

  • i St. Josep Mercat;
  • i luga o Pl. de les Roses.

Afai o loʻo e fuafuaina se malaga mai Barcelona, ​​oe tatau ona e alu i Barcelona Nord pasi pasi. Ole tau ole tiketi 5 €, pe a e manaʻo ai, e mafai ona e faʻatau se pasi mo 10 pe 12 malaga.

Calella (Sepania) o se malologa nofoaga mo uma tofo. Malologa malologa matafaga, o se manaia malaga tafaoga polokalama, o se mauoa measina measina, o le avanoa e toaaga e faaaluina ou aso malolo taaalo faatalitali ia te oe.

O tau ile itulau e mo Novema 2019.

O auala o Calella i le atoa HD:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LOU FILEMU IA I LUGA O MATOU (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com