Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bahai Gardens o se lauiloa lauiloa i Isaraelu

Pin
Send
Share
Send

O le Bahai Gardens o se nofoaga faʻapitoa mo tagata uma e mulimuli i le tapuaiga a Bahaʻi. O tusi paia fai mai o le mama o togalaʻau fuafua le faʻaleagaga o se tagata ma atagia ai lona lalolagi i totonu. Masalo o le mafuaʻaga lena e tele ai togalaʻau a Bahai, teuteu lelei ma mama.

Faʻamatalaga lautele

Bahai Gardens i Isalaelu o se tele paka ma faʻatoʻaga laʻau o loʻo tu i le Mauga o Karamelu. O togalaau ua taʻua o le valu ofoofogia o le lalolagi ma o loʻo tu i le taulaga o Haifa. Tasi lenei o faʻailoga iloga ma taʻutaʻua i Isaraelu, lea na faʻalauiloaina o le UNESCO Heritage Heritage Site i le 2008.

O le Bahai Gardens i le taulaga o Haifa e aofia ai le lata i le 20 hectares. O le togalaʻau e tautuaina e tusa ma le 90 tagata faigaluega ma tagata volenitia o loʻo faia ni teu fugalaʻau matagofie, vaʻaia vaipuna ma aveʻese lapisi. E tusa ma le $ 250 miliona na faʻaaluina i le fausiaina o togalaʻau, na foaʻi faʻapitoa lava e tagata mulimuli i le faʻatuatuaga Bahá'í. O se mea moni manaia o tupe ma soʻo se fesoasoani mai sui o isi lotu e le taliaina.

Faʻasolopito faʻamatalaga

E ui i le lauiloa i le lalolagi atoa ma le ulutala o le "Valu Vave Wonder of the World", o le Bahai Gardens i Isalaelu ose faʻailoga fou na fausia i le 20 seneturi. O Bahai Gardens i Haifa e faʻaigoaina i le lotu monotheistic Bahaism, o ona foliga paʻia o le Persian Baba. I le 1844 na amata ai ona ia talaʻia se lotu fou, ae ina ua mavae le 6 tausaga na fanaina o ia. Na suitulaga ia te ia le aliʻi o Baháʻu'lláh, o le ua avea nei ma faʻavae o Bahá'ís. I le 1925, na aloaʻia ai e le faʻamasinoga Islama le Bahaism o se lotu ese mai isalama.

Na toe tanu Baba i luga o le malifa o le Mauga o Karamelu i Isaraelu i le 1909. Muamua lava, na fausia se tamaʻi faleoloa mo ia, peitaʻi i le alu o le taimi, ua atili ai ona tele fale na aliaʻe i autafa o le tuugamau. O le taualuga o le fausiaina o le World House of Justice, lea e foliga foliga tutusa ma le White House i Uosigitone. O le totoina o laʻau ma le aliaʻe mai o ala gaoa mo savaliga sologa lelei na avea ma se faʻaauauina lelei. O le fausiaina o le Bahai Gardens i Haifa na amata aloaia i le 1987. Na faaauau pea le galuega mo le sili atu i le 15 tausaga, ma o le tatalaina maoae na faia i le amataga o le lona tolu meleniuma. Mo le 10 tausaga, o togalaau na avea ma faʻatosina sili a Haifa ma o se tasi o sili ona lauiloa aso malolo i Isaraelu.

I le ala, i luga o le tele o fale i Isaraelu oe mafai ona vaʻai i le Bahá'í faʻailoga - tolu foliga e tuʻufaʻatasia e le tasi foliga (o lona uiga o le lotogatasi o tagata) ma le lima-lima fetu (o se faʻailoga o se tagata i Sasaʻe). O le mea e mataʻina ai, o le Bahaism i Isaraelu o le mulimuli faʻamaonia aloaia tapuaiga: talu mai le 2008, ua faasa ona fausiaina fou faʻalelotu faʻapotopotoga i le atunuʻu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Le mea e vaʻai

I tulaga i le fausiaina o fale, o Bahai Gardens i Haifa (Isalaelu) ua fuafuaina i foliga o terraces, o loʻo tu i itu uma o le malumalu. O lo latou umi atoa e tusa ma le 1 km, ma o lo latou lautele e mai le 50 i le 390 m. E tusa ma le 400 ituaiga o laʻau o loʻo tutupu i luga o terraces, e tofu ma le uiga faʻalilolilo, ma e totoina i se nofoaga saʻo filifilia.

E le mamao mai le tuugamau le togalaau o le cactus. I lenei nofoaga, oe mafai ona vaʻaia sili atu nai lo 100 ituaiga o cacti, o nisi o na fuga i le tautotogo poʻo le tautoulu. Cacti ola luga papaʻe oneone ma o loʻo malutia mai le la i moli moli.

Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogia i vaega taʻitasi o lenei maoaʻe togalaau. O le mea lea, o le paina Ierusalema, na o Isaraelu e ola ai, ua lauiloa i ona vailaʻau. O lenei olive evergreen laau sa faʻaaogaina e gaosia ai le suauʻu olive mo seneturi.

O tamaʻi oka i le itu i sisifo o le Bahai Gardens i Haifa e aoga foi ona asia. I Isalaelu, ua taʻua le aluna o se laau ola pea, aua a mago se laau ua leva ma ua mamaʻi, e tatau ona iai se laau fou e sui i lona tulaga. E aoga le uaʻi atu i le laau o le carob, o ona fua e le taʻua o le Areto o Sagato Ioane: na latou faia falaoa, uaina, fafaga manu lalata. O le isi laʻau manaia o le mati, e fiafia ai turisi e faʻaputuputu i se aso vevela. E tele foʻi alofilima, eucalyptus ma almond laau o loʻo ola i togalaau a Bahá'í i Isaraelu.

Masalo o se tasi o mataʻaga mataʻina i Haifa o faʻatagata o manulele, tuʻu i se vevesi i le atoa paka. Ma, iinei oe mafai ona maua se maa aeto, maʻa oona, apamemea griffin ma peacock. O loʻo iai foʻi se fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga vai faʻafefe i togalaʻau. O le vai i totonu ia i latou "e alu i se liʻo", ma a maeʻa pasi i laʻasaga uma o le faʻamamaina ona ulu atu lea i le vaipuna.

O se eseʻesega tosina o le Bahá'í World Center. O le totonugalemu o le fale e ufiufi i papatusi auro na faia i Lisbon. O le pito i lalo, tolusefulu-mita vaega o le fale o loʻo i ai le foliga o le oketane, teuteuina i le viole ma le emerald mosaics. I le masani ai, o le Bahai World Center i Haifa e vaevaeina i ni vaega:

  1. Potu a le malo. O sui autu e 9 o le lotu Bahá'í e nonofo iinei, oe e filifilia i le 5 tausaga i le palota faalilolilo.
  2. Faʻalapotopotoga Faʻavaomalo. O le fale teuoloa o loʻo iai tusitusiga sili ona taua e fesoʻotaʻi ma le tulaʻi mai o lotu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le uluaʻi Tusitusiga Paia.
  3. Nofoaga Suesue. I lenei vaega o le maota, o loʻo suʻesuʻeina ai e tusitalafaʻasolopito le Tusi Paʻia o Bahá'í ma auai i faʻaliliuga.
  4. Nofoaga Aʻoga. I lenei nofoaga, o le mea e faʻaigoaina o Fesoasoani e galulue, o atiaʻe alalafaga atinaʻe polokalama.
  5. Faletusi. Lenei fale e leʻi maeʻa, ae ua fuafuaina o le faletusi o le a avea ma autu faʻailoga ma totonugalemu o le lotu Bahá'í.
  6. Faʻalapotopotoga Faʻavaomalo Atinaʻe. O le komiti e aofia ai 5 tagata o le a aʻafia i le faʻasalalauina ma faʻasalalauina o tapuaiga i fafo atu o Isaraelu.
  7. Togalaau Faamanatu. 4 togalaʻau i le tumutumu o le Mauga o Karamelu i Haifa e avea ma faʻamanatuga. E mafai ona maua i latou mai le maʻa faʻamanatu tetele e 4 Carrara o loʻo faʻapipiʻi luga o tuʻugamau o aiga vavalalata o Baháʻu'lláh.

O tagata mulimuli i soo se tapuaiga e mafai ona asiasi i vaega o le malumalu matala i turisi ma tagata o le taulaga: tele taimi i le aso volenitia (e leai ni faifeau iinei) faia tatalo tatalo ma pese. Ae paga lea, oe le mafai ona puʻeina se ata i totonu o le World Center, tu loloto i le Bahai Gardens i Haifa.

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi: Sderot Hatsiyonut 80, Haifa.

Itula galulue: togalaau i totonu (ogatotonu tulaga) - 9.00-12.00, i fafo - 09.00-17.00.

Taamilosaga tafaoga:

10.00i le IgilisiAso Tofi Aso Lua
11.00i LusiaAso Gafua, Aso Lua, Aso Faraile, Aso Toʻonaʻi
11.30i hebrewAso Tofi Aso Lua
12.00i le IgilisiAso Tofi Aso Lua
13.30I le gagana ArapiAso Gafua-Aso Lua, Aso Tofi-Aso Toʻonaʻi

Asiasi tau: leai se totogi ae talia meaalofa.

Nofoaga aloaia: www.ganbahai.org.il/en/.

Tulafono asiasi

  1. Pei o tagata o isi lotu, o Bahá'ís e tausisi i tulafono faʻapitoa, e aofia ai ma le tiute o le ofuina o lavalava tapuni. Oe o le a le faʻatagaina e ulufale i le paka ma leai ni tauʻau ma tulivae, leai se ulu.
  2. Faamoemoe o tagata asiasi uma e mataʻituina e uʻamea siakiina pe a ulufale ma ulufafo o le Bahá'í Gardens.
  3. Manatua o le faʻaaogaina o telefoni ma nisi mea faigaluega e faʻasa i luga o le teritori o Bahai Gardens. O le tuusaunoa o le meapueata.
  4. E le mafai ona e aumaia meaʻai. E faʻatagaina ona ave se tamaʻi fagu vai.
  5. Taumafai e faʻasolosolo pea ma le kulupu. Afai e te alu mamao tele, o leoleo mataala o le a fai atu ia te oe e tuua le togalaau.
  6. Aua le ulufale i le vao i lalo o soo se tulaga!
  7. Aua le aumaia ni fagafao ma oe.
  8. Taumafai e tautala lemu ma aua le pisapisao. Bahá'ís e le fiafia i tagata tafafao leo tetele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  • Afai e te manaʻo e asiasi e le gata i Bahá'í Gardens i Haifa, ae faʻapea foʻi ma le tuugamau, e tatau ona e sau iinei i le taeao - e tatala seʻia oʻo i le 12 i le taeao.
  • E tatau ona e sau i ni tafaoga muamua, talu ai e tele tagata o loʻo mananaʻo e fai, ma e i ai lava le lamatiaga o le le aofia ai i le vaega malaga.
  • O le mea e malie ai, e leai ni nofoa i togalaau a Bahá'í. Ua faia lea mea ina ia le nonofo umi ai tagata asiasi i se pati ma faʻaavanoa se avanoa mo turisi fou.
  • O ata sili ona lelei o Bahá'í Gardens i Haifa e mafai ona maua e ala i le aʻeaʻe i le tumutumu o le mauga. Mai ii, o se mataʻina vaʻaiga o le taulaga ma siʻosiʻomaga tatalaina.

Bahai Gardens i Isaraelu o se tulimanu o le filemu, filemu ma le matagofie i le tumutumu o le taulaga o Haifa. E silia ma le 3 miliona turisi e asia lenei nofoaga i tausaga taʻitasi, ma e maofa tagata uma ile fua ma le maoaʻe o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SISDAC Worldwide. Online Sabbath Service 17th Oct, 2020 - Pr Fualau Gaia Misi u0026 Pr Auimatagi Feau (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com