Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e aumai mai Isalaelu: fautuaga mai turisi ua iai le poto masani

Pin
Send
Share
Send

Isaraelu o se uluaʻi setete ma se mauoa aganuʻu e faʻatosina tagata tafafao ma le tele o uiga ese. E le gata i lea o mea faʻamanatu i le lotoifale: e leai se aoga o ni mea taua e le manaʻomia. O le autu iloga foliga vaaia o mea uma e mafai ona (ma tatau ona!) Aumai mai Isaraelu o se meaalofa ma se faʻamanatuina o susulu lanu ma aoga i le taimi e tasi.

Ua matou tuʻufaʻatasia ni fesoasoani mo oe i luga o faʻatonuga eseese e faʻafaigofie ai faʻatauga i Isaraelu.

I le ala, tala taliaina i faleoloa i Isaraelu, ae, luga o le fautuaga a le poto masani femalagaaʻi, fautuaina e suia lenei lautele tupe tupe i le lotoifale tasi - sekeli. Ma o faʻatauga o le a sili atu ona aoga!

Faʻamanatuga masani

T-mitiafu, maneta, filifili autu, ipu ma isi mea faʻamanatu masani o loʻo faʻatau atu i soʻo se mea: i nofoaga faʻatau, faleoloa laiti, maketi.

Tau talafeagai mo faʻamanatuga masani (i sekeli):

  • O mitiafu o loʻo iai le faʻailoga o le "Star of David", ma upu "Ierusalema" poʻo le "Israel" - mai le 60;
  • maneta i le tulaga o tamaʻi faʻailoga ma ata vaaia - mai le 8;
  • filifili autu - mai le 5.

Aitema mai mea faʻalelotu

Isaraelu mo tagata talitonu o le Laueleele Paia Folafolaina, ma tagata faʻalelotu o le a mautinoa le mauaina o le tele o relic taua iinei. E tutusa foʻi le moni o lenei mea mo Kerisiano ma i latou e faʻatautaia le lotu Iutaia ma le lotu Isalama.

Laititi ma Chanukiahs

Minorah (Menorah) ma Chanukiah o tuugalamepa, o faʻailoga tuai o le faʻaIutaia.

Minora ua fuafuaina mo moligaʻo e 7, e avea o se faʻailoga o le puipuiga faalelagi ma Vavega.

Hanukkah o lona uiga mo 8 moligaʻo - e tusa ma le aofaʻi o aso i Hanukkah. I le ogatotonu o le chanukiah o loʻo i ai le isi faʻavae mo se moligaʻo, lea e masani ona faʻamalamalamaina isi 8.

O tuugalamepa e faia i uʻamea, ma moligaʻo moligaʻo e masani ona keramika poʻo tioata. O le tau o le tuugalamepa e faʻalagolago i le uʻamea na faʻaaogaina e tuʻu ai tuugalamepa. O aitema e sili ona taugofie e mafai ona faʻatau ile 40 sekeli ($ 10).

O tagata femalagaaʻi na asia le Nuu Paia, latou te fautuaina le faʻatauina o tuugalamepa ae le o faleoloa, ae faʻatau i fale lotu. E tau taugofie atu latou iina.

Talite

O Talit o se ofu e faʻatafafā, o le faʻa-Iutaia e faʻaaogaina o se ofu talaloa mo tatalo. O le lapoʻa e masani (1 mx 1.5 m), ma e ese le ie: cotton, ie, siliki, fulufulu mamoe.

O nei ofu e tau mai le $ 16.

Ata

O se faʻailoga mai Isaraelu mo tagata talitonu e le o se mea faʻamanatu, ae o se nofoaga faʻaaloalo loloto. O faʻailoga faʻa-kerisiano faʻapaʻiaina e faʻatau atu i faleoloa i lotu, o tau e amata ai i le $ 3.

I se faʻaopopoga i faʻailoga iloga, e tasi lava le faʻapitoa e mafai ona aumaia mai Isaraelu i Lusia. Ua faʻaigoaina o le "Aiga Paʻia" ma e iai lona faʻamanuiaga faʻapitoa i tagata Isaraelu Isaraelu. O le ata o le Taupou Maria ma le pepe o Iesu Keriso ma lona toʻalua o Joseph the Betrothed ua fuafuaina e avea o se faʻamanatu o le le mafai ona solia o faʻaipoipoga ma puipuia le loto aiga, ia faʻamanuiaina mo fautuaga ma le alofa.

Polo

O le kipa o se tamaʻi pi o loʻo ofuina e aliʻi Iutaia. O le filifiliga o bales e tele: suʻi mai mea, lalaga mai filo, ma pe leai ni faʻamanatu faʻalelotu.

O se pulou e mafai ona aumaia o se faʻamanatuga mai Isaraelu i se tagata masani.

Tau e tusa o nei (i sekeli):

  • pales faigofie - mai le 5;
  • faʻataʻitaʻiga ma se matagofie teuteuga laʻitiiti - mai le 15.

Moligaʻo

Ole toʻatele o le au malaga e taumafai e aumai moligaʻo mai le Eleele Paia. I le taimi lava e tasi, e taua lo latou mauaina o le sauniga o le faʻapaʻiaina, o lona uiga, susunuina i le Afi Paia. Lenei o le fautuaga lenei o le a talafeagai: tuusao i Ierusalema, faʻatau se sulu o 33 moligaʻo ma faia se sauniga faʻatasi ma ia.

O le tau sili ona taugofie o le 33 paraffin candles e 4 sekeli ($ 1), mai moligaʻo gaʻo - tusa ma le 19-31 sekeli ($ 5-8).

Fana

Suauʻu - olive poʻo se isi lava suauʻu ma faʻaopoopoga mea manogi ua pasia le faʻagasologa o le faʻapaʻiaina. Tagata talitonu o le suauʻu e maua ai le soifua maloloina, faʻatumuina i le malosi.

O le Spruce e faʻatau atu i tamaʻi fagu, o tau ile sekeli e amata ile 35.

Fetu o Tavita

O le mea e mafai ona aumaia mai Isaraelu o se meaalofa i le toeititi lava o tagata uma o se oloa ma le Star o Tavita - o se anamua faʻailoga o tagata Iutaia i le tulaga o le ono-tumutumu fetu.

Le aitema sili ona lauiloa o se filifili ma se asoa i foliga o le Star o Tavita. O le tau o sea mea faʻamanatu e fuafuaina ile taua o le uʻamea na aumai ai. O pendants faigofie ma taugofie (5-10 sekeli) e ofaina i soʻo se mea.

Anchovy

Hamsa (Aao o le Alii) o se anamua amulet fuafuaina e puipuia mai le leaga mata, faaaoga i Iutaia ma Isalama.

O le hamsa e pei o se alofilima e faʻasaga i lalo, ma matua tutusa, talu ai ona suia e le tamaʻi tamaʻi lima le isi limamatua. I le ogatotonu o le alofilima o se ata o le mata.

Hamsa mafai ona aumaia o se amulet mo se fale poʻo se taʻavale, pe mafai ona e faʻatau se tamai ki i le $ 2-3. O le amulet ua faʻatau atu foi o se teuteuga: o se taulima faigofie poʻo se asoa o le a tau mai le $ 0.50, siliva ma auro teuteu, ioe, sili atu le taugata.

Afai e manaʻomia e se tamaititi se amulet e pei o se meaalofa, faʻalogo i le fautuaga lea: aumai se faʻamau ki poʻo se asoa e faia i le paʻu felanulanuaʻi o le paʻu. I faleoloa e manatua ai mea uma, o mea faapena e ofaina faapitoa mo tamaiti.

Oloa teuteu

O leisi tulaga e faʻaosofia ai le fiafia o tagata uma e toʻatasi e asia Isaraelu, o mea teuteu gaosia iinei. Lipsticks ma paolo o tulaga ese paolo, kulimi aneti-matua aoga, olo olo, fualaʻau serumu, shampoos o ituaiga eseese - o le filifiliga e tele, ma e ia te oe lava ituaiga o mea teuteu e aumai mai Isaraelu mo oe pe o se meaalofa.

Isaraelu cosmetics i ai le tele o uiga taua. o le mea moni, o lenei e sili ona lelei tele ma maualuga le lelei, lea e saunia e se tulaga ese tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia. Toetoe lava uma ituaiga o teuteu oloa aofia vai, masima po o le palapala mai le sami sami, faapea foi ma le tele o ituaiga eseese vitamini. O mea masani ma le leai o mea manogi o le mafuaʻaga lea o foliga vaaia ma le manogi o oloa e masani ona le manaia tele. O se puʻupuʻuga olaga (i le averesi mai le 6 masina i le 1 tausaga) e mafua mai le tele i le le lelei, e ui o lenei e mafai ona avea o se lelei: mulimuli ane, o lenei faʻaalia naturalness ma le leai o faʻasao.

Mafaufau i mea uma o loʻo taua i luga e uiga i mea teuteu a Isaraelu, e mafai ona tatou tuʻuina atu ma le saogalemu lenei fautuaga: o le fagu shampoo poʻo le togafitiga o le palapala e mafai ona avea ma meaalofa lelei mai ia Isaraelu.

O ituaiga lauiloa e aofia ai Barbara Wolf, Dead Sea Premier, Sea of ​​life, Ahava, Gigi, Golden Age, Egomania, Anna Lotan, Biolab, Angelic, Danya Cosmetics, Mineral Beauty System, Fresh Look ma le Sea o SPA.

E i ai uma taugata teuteu oloa ma "elite" tasi. I le talafatai, soʻo se oloa faapena e sili atu le taugata, ma e leai se tiute, e ui lava e taugofie, o le tuʻufaʻatasiga e sili atu le leaga. Fua faatatau maualalo tau:

  • kulimi - $ 2;
  • olo ma le masima - $ 16-17;
  • Masima o le Sami Mate - $ 8-9;
  • pulou ulu - $ 2;
  • Eleele palapala sami - $ 2.5-10.

Faʻalauiloa polofesa faʻapitoa faufautua fautuaga: ia faʻatau ni cosmetics i fale talavai poʻo faleoloa tatalaina i falegaosimea (Ahava ma Sami o le ola). Lenei o le a fesoasoani puipuia mai le faʻatauina o se le moni oloa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Atinaʻe lauiloa a Isaraelu

O mea teuteu na faia i Isalaelu e manaʻomia lava e tagata uma e matagofie ma taua.

Taimane

Ma o lenei fautuaga i tagata mauoa turisi mea e aumai mai Isaraelu. Ioe, taimane poʻo teuteuga faʻatasi ma latou! E ui lava e le o ni penina a lenei atunuu, e sili atu ona taugofie taimane iinei nai lo o Rusia po o atunuu o Europa.

Lenei faʻamatalaina e le mea moni o le lauiloa Diamond Exchange o loʻo tu i Tel Aviv! O maʻa latou lava poʻo oloa ma latou (faʻatasi ai ma tusi folau tutusa) e mafai ona faʻatau lelei mai i ofisa o le Diamond Exchange i soʻo se taulaga tele.

Manatu taua mai turisi ua iai le poto masani: i le isi tafaoga i Isaraelu, e mafai ona e toe faʻafoʻi mai se mea le malie i se taimane ma maua seisi oloa (ioe, ma se totogi faʻaopoopo).

Maa Eilat

Malachite, chrysocolla, turquoise - o nei minerale e sili ona matagofie, ae o la latou tuʻufaʻatasiga e manaia tele. Ma o le Eilat maa, lea e taʻua foi o le Maa o Solomona, o le mea moni lava o le natura tuʻufaʻatasia o nei maataua.

Jewelers tuʻufaʻatasia ma siliva poʻo lemoni auro Isaraelu, faia matagofie mama, tautaliga, asoa, taulima, cufflinks, fusi faʻamau.

I le fale gaosi oloa i Eilat (tuatusi: Israel, Eilat, 88000, Eilat, Haarava St., 1), o le gaosia Eilat maa e ofoina atu i le $ 2 i le kalama. E mafai ona faʻatau se tamaʻi asoa mo le $ 30, o le mama e $ 75 le tau.

O le maʻa na eliina latalata i le Fagaloa o Eilat i le Sami Ulaula; o lea ua taofi le atinaʻeina o le fanua ona o le leai o ni faʻasao. O le mea lea, o le fautuaga a maataua e faʻatau gizmos ma se maʻa Eilat e sili ona malamalama i ai, aua latou te matua moni lava!

Aneti ma keramika

Fans o aso anamua o le a mautinoa mafaufau o le mea tatau ona aumai ni mea anamua o se faʻamanatuga mai Isaraelu. E naʻo faleoloa na e iai le laisene talafeagai e faʻatau ai mea tuai.

E tatau ona maitauina e tusa ai ma le tulafono a Isaraelu e faʻasa ona auina atu i fafo mea tuai na faia i luma o le 1700. O na mea e faʻatoa mafai ona aveʻesea i le faʻatagaina tusitusia mai le Antiquities Authority i Ierusalema. I lenei tulaga, e tatau ona e totogia se auina atu i fafo tiute i le aofaʻi o 10% o le oloa tau. O le pulega e le tali atu mo le faʻamaoni o le aitema!

I le auala, e le gata o ceramics anamua e tatau ona vaʻai i ai - o se lelei faʻamanatu, e mafai ona e aumaia i le fale vali Armenian ipu. Ina ia aua neʻi aveina ni oloa faʻatau pepelo - ma o tagata faʻatauoloa i soʻo se maketi e tele a latou oloa - ua tuʻuina mai e turisi ua iai le poto masani le fautuaga e o i le vaega Armenia i Ierusalema. I le tele o mafutaga faaleaoaoga, o matai moni latou te ofoina atu e le gata i le faʻatauina o mea teu laulau tulaga ese ua valiina, ae ia maitau le faʻagasologa o lona foafoaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Gastronomic mea faʻamanatu

Meaʻai na masani ona manatu o se tasi o meaalofa sili mai se malaga i se atunuʻu mamao. Nei o ni fesoasoani i mea e aumai ai meaʻai mai Isaraelu, aua e matua tele lava filifili mai.

Aso ese

O aso iinei e tetele (e oʻo lava i le lapoʻa), tino ma matua suamalie. Mai 9 ituaiga o loʻo totoina iinei, o le sili e "Majkhol" ma le "Deglet Nur". O aso fou i afifi o afifi i le 0.5 kg, tau mai le 22 i le 60 sekeli.

Afai e te manaʻo e faʻateʻia i lau meaalofa sili atu - aumai ni aso ma niu i totonu. Faʻatasi ma se faʻatumuina, o le tau o le a maualuga - mai 90 sekeli, ae o le tofo e aoga le tau faʻaopopo.

Pea hummus

I ni faaupuga faigofie, hummus o se pi puree ma faʻaopopo le suauʻu olive, tipolo sua, kaliki, paprika, sesame paste. E le mo tagata uma, ae tatau ona e 'ai lava oe ma aumai i au uo! E faia e Isaraelu le sanuisi ma le hummus, latou te 'aʻai chips ma nati.

I le faʻaaluina na o le 10 sekeli ($ 2.7), ua mafai ona e faʻatauina se meaʻai lelei - hummus i se fagu o 0.5 lita pe sili atu.

Aua le misia se fesoasoani taua: hummus o se pala oloa, o lea e tatau ona e faʻatau ia ae toeititi o lau vaʻalele. E le gata i lea, e faʻatau atu i soʻo se mea, ma i le malae vaʻalele.

Meli

E mafai foi ona e aumaia i le fale se meaalofa suamalie - meli masani: apu, citrus, eucalyptus, poʻo le aso sili ona lauiloa.

Meli e faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa ma maketi. Afai e te faia se faʻatau i le maketi, ona, e tusa ai ma le fautuaga a tagata tafafao maimoa masani, na o Carmel i Tel Aviv - o iina latou te ofoina atu ai na o le meli moni, ae le o le suka syrup.

Mo le 10 sekeli e mafai ona e aveina se 300 g fagu meli - fai si lava mo se faʻamanatu lelei.

Meli e manatu o se suavai oloa ma e le faʻatagaina i le amoina o ato.

Kofe ma cardamom

Afai e te le i filifili poʻo le a le mea e aumai mai Isalaelu o se meaalofa mo pele tagata, mafaufau e uiga i le kofe, lea e i ai se faʻamamaina tofo ma manogi faʻafetai i le faʻaopoopoina cardamom.

Kofe ma lenei mea manogi o loʻo i faleoloa tetele uma, ma maketi o Mahane (Ierusalema) ma Carmel (Tel Aviv). Tau e tusa ma le $ 16-18 i le afifi.

E tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete sea meaalofa: e tatau ona ea le afifi ma naʻo le lanumeamata, e tatau ona iai se faʻailoga ma se laupepa katuni.

Uaina ese

O uaina Isaraelu e masani lava ona tofo i le tart; ae ui i lea, o sea vai inu e auai i le vaega o meaalofa lautele ma sili ona lelei.

E ova atu i le 150 fale gaosi uʻamea eseese o le atunuʻu. O ituaiga uaina nei e fiafia tele i ai le lalolagi atoa: Yatir Wineri, Flam Wineri, Sas Wineri, Barkan.

O le sili lauiloa i tagata tafafao maimoa o le Rimon rimoni uaina - na o le tasi i le lalolagi mo le gaosiga o lea na o le rimoni e faʻaaogaina.

I le mulimuli ai i le fautuaga a le au femalagaaʻi ua i ai le poto masani, e tatau ona e vaʻai saʻo i uaina i le uaina - o loʻo maualalo ai tau nai lo faleoloa. Fua faatatau fagu fuafuaina (i tupe Isaraelu):

  • Uaina a le Tupu o Tavita - mai le 50.
  • Uaina fualaʻau - tusa o le 65.
  • Rimon (rimoni) - mai le 100.

A e fuafua e aumai se meaalofa faapena, e tatau ona e amanaʻia: e tusa ai ma le tulafono a Isaraelu, ua faʻatagaina le auina atu i fafo o meainu oona i se aofaʻi e le sili atu i le 2 lita i le tagata.

Mulimuli ane

Nisi fesoasoani aoga e faʻaopopo atu i luga:

  • A faʻatau meaalofa ma mea faʻamanatu, tausi au lisiti. Afai o le faʻatau e sili atu lona tau nai lo le $ 100, e i ai le ono mafai ona toe faʻafoʻi VAT Ae e le toe faʻafoʻi le VAT i meaʻai.
  • Pe a fuafuaina le mea e aumai mai Isaraelu ma le mea e faʻatau ai, e tatau ona manatuaina i le Shabbat (Aso Toʻonaʻi) toeititi lava faleoloa uma tapunia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E molimau le agaga214 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com