Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nofoaga sili ona lelei i Montenegro mo aso malolo o le matafaga

Pin
Send
Share
Send

O le autu autu o lenei tusitusiga e mafai ona faʻatulagaina puʻupuʻu faʻapea: "Montenegro: o fea e sili ai le malolo i tafatafa o le sami."

O tausaga uma Montenegro tosina sili atu ma sili atu taulaʻiga mai turisi. O le femalagaaʻi i lenei atunuʻu talimalo talimalo e tele mea lelei: o le tele o filifiliga matagofie o matafaga, o le tau mafanafana o le tau, o le natura matagofie, o le tele o faʻamanatu faʻamanatuina, o le tautua lelei, o meaʻai lelei, o tala o tupe, ma o le avanoa i visa e aunoa ma se ulufale mo sitiseni o le CIS muamua. Ae o le autu turisi taunuu iinei o matafaga aso malolo.

O afea le taimi sili e malolo ai i Montenegro

O lenei atunuʻu tuʻufaʻatasi e tutasi lava i lona ituaiga: o loʻo tu i totonu o tolu tau faʻataʻitaʻiga. O le mafuaaga lena o le taimi e sili ai le malolo i Montenegro e ese mo eseese nofoaga malologa.

Mo fale talimalo o loʻo tu i le talafatai o le Adriatic Sea (Budva, Becici, Petrovac, Sveti Stefan, ma isi), o le vaitau o le matafaga e amata ia Me ia Oketopa. Ae ia Me-Iuni, e leʻi mafanafana lelei le vai sami (+ 18 ° С), ma talu mai le ogatotonu o Oketopa ua toulu mai timuga ma o le vevela o le ea i le ao e seasea maualuga atu nai lo + 22 ° С, e ui lava o le vai vevela o loʻo i ai pea + 21 ° C.

O fale talimalo o loʻo tu i le talafatai o le Bay of Kotor (Kotor, Herceg Novi) sa masani ona faia le atoa aso malolo o le matafaga - mai le amataga o Me, ma o isi taimi mai aso mulimuli o Aperila. O le mea lea, afai e tulaʻi mai le fesili, o fea le nofoaga sili ona lelei e malolo ai i Montenegro ma tamaiti i le amataga o le tautotogo, e taua le mafaufau i le Bay of Kotor.

I le taumafanafana, o le Bay of Kotor avea faʻaletonu ona o le vevela tele: i le ao, o le vevela e masani lava ona nofo i totonu o le laina mai le +30 ºС i le 40 ºº. Ma luga o le talafatai o le Adriatic Sea ia Iulai ma Aukuso e sili atu: o le savili o le sami malo ai iina, sefe mai le la susulu. Suavai i le taumafanafana mafanafana oʻo i le + 22 ... + 24 ° С i le talafatai atoa o Montenegro.

O Setema o se vaitau vevesi pe a fai e sili ona toʻafilemu e malolo: o le ea vevela e le siʻitia i luga + 29 ° С, ma o le vai i le sami e mafanafana - tusa ma le 23 ° С

Aotelega puʻupuʻu: e sili le malolo i Montenegro mai le afa lona lua o Me e oʻo atu i le ogatotonu o Oketopa.

Budva

Budva o le sili lauiloa nofoaga malolo taulaga o Montenegro ma o le autu autu o lona olaga i le po. E tele kasino, faleʻaiga, faʻamau, faʻasalalauga faʻapitoa ii. Peitaʻi, i le faʻaopopoga i pati ma nofo i matafaga, e i ai se mea e fai ii, e le gata mo tagata matutua, ae faʻapena foi mo tamaiti. Budva ei ai se manaia ma puʻupuʻu Old Town ma falemataaga, o se faleoloa ma se vai vai faʻatasi ma mataaga mo tamaiti.

Tau o tuʻuaga

O le mea sili ona taugofie fale i Budva o le a avea pe a fai e te mautotogi i se potu, afa poʻo le fale atoa mai le nuʻu nonofo: mai le 10-15 € i le po i le tagata. E mafai ona e mauaina i latou na lisiina o latou fale i le nofoaga autu o pasi i Budva.

O le faletalimalo e naʻo le pau le fale talimalo - Hippo, lea e ofaina uma lua potu ma potu mo 6-8 tagata mo le 15 - 20 € i le aso.

I le vaitau maualuga i lenei nofoaga malolo se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo o le a tau 40-60 € i le aso, fale mautotogi mafai ona mautotogi mo 50-90 €. E tatau ona maitauina o lelei faletalimalo i tafatafa o le sami i faletalimalo o Montenegro, e sili atu le tusi nofoaga muamua.

Tau o taumafa i Budva e feololo: e oʻo lava i turisi o loʻo faʻamoemoe e fai se latou paketi faʻasoasoa, e talafeagai lelei. E tau oe ile 20-30 €. E mafai ona fai sau meaai māmā ile taufetuli ile faʻatau pizza, burger, shawarma, pleskavitsa, cevapchichi ile faleoloa mo le 2 - 3.5 €.

Matafaga o Budva

E tele faitele lautele i totonu o le taulaga. Slavyansky e taʻua o le mea taua - e sili le alu i ai mai le tele o faletalimalo faletalimalo. O le matafaga Slavic e pito tele (1.6 km le umi) ma, e tusa ai, o le pisi, pisa ma palapala. I le taimi e tasi, o lenei matafaga e tele ituaiga eseese o faʻafiafiaga, o loʻo i ai malae taʻalo ma mataaga mo tamaiti, o se tele filifilia o faleʻaiga ma faleʻaiga lata ane. E i ai suiga potu, o se potu taele ma vai malulu, se faletaele, totogi o le la malologa (10 €), lisiina o taʻaloga masini. O le tele o vaega o le matafaga e ufiufiina i tamaʻi maamaa, i nisi nofoaga o loʻo iai ni vaega laiti o le oneone. O le ulufale i totonu o le sami e tifato, o lona uiga i ni nai mita le loloto e amata ai, e tele maa i totonu o le vai.

Mo aiga ma tamaiti i lenei nofoaga o Montenegro, Mogren matafaga e sili atu ona fetaui. O le faitotoʻa i le vai e papaʻu ma o le pito i lalo e mafolafola, ma o le tamaʻi vaega o le matafaga ave faʻatagaina le faʻatagaina le tamaititi mai le vaʻai.

Uiga o le nofoaga Budva

  1. O tau e maualuga atu nai lo isi nofoaga faʻapitoa i Montenegro.
  2. E tumutumu, pisapisaʻi, ma tele ituaiga faʻafiafiaga. Mo tagata talavou, o lenei o se sili lelei, ae mo aiga oe omai e malolo ma tamaiti - o se le tagolima.
  3. E tele faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa faʻamanatu.
  4. Se lautele lautele o mea e nonofo ai tagata tafafao ma eseese paketi.
  5. O ofisa femalagaaʻi i Budva e faʻatulaga ni malaga i tulimanu mamao o le atunuʻu. E faigofie le alu i se maimoaga taamilo na o oe: Budva e fesoʻotaʻi ma isi taulaga o Montenegro e se pasi pasi lelei.

O le a e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i malologa i Budva ma vaaiga a le taulaga i lenei vaega.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Becici ma Rafailovici

Becici ma Rafailovici - o igoa ia o nofoaga puʻupuʻu ma, i le taimi e tasi, nofoaga faʻapitoa mo turisi faʻaonapo nei ma atinae tetele, ae aunoa ma ni pisapisao seʻi oʻo i le taeao. O nofoaga faʻapitoa e iai aiaiga mo le faaseʻe i vai, rafting ma paralela, tenisi ma pasiketipolo. Mo tamaiti o loʻo i ai malae taʻaloga ma ni eseese fesuiaʻiga; o loʻo i ai se vai paka i le teritori o le Mediteran faletalimalo.

O ulugaliʻi faʻaipoipo ma tamaiti ma tagata matutua e mananaʻo e malolo i nei nofoaga faʻataʻamilo i Montenegro, faʻapea foʻi ma tagata uma e fiafia i le leai o se pisa ma o loʻo suʻesuʻeina ni tuutuuga mo faʻamalositino taʻaloga malosi.

Mafaufau o matafaga o Becici ma Rafailovici o se tasi, le vaeluaina o le talafatai o se faga tele, ona leai lea o le tele eseesega o fea o nei nofoaga malolo i Montenegro e filifili mo le ola.

Tau averesi mo maualuga vaitau apitaga

Becici ma Rafailovici o se faigata o villas, faletalimalo, fale mautotogi, mautotogi fale tumaoti ma potu i totonu o latou, o lea o le a leai ni faʻafitauli i le mautotogi fale. E ui i lea, ina ia mafai ona malolo lelei i le taumafanafana, e sili atu le mafaufau e uiga i mea e nonofo ai muamua.

Tau mo le lua potu i faletalimalo eseʻese mai le 20 i le 150 €, o se potu lelei i le 3 * faletalimalo mafai ona mautotogi mo 55 €.

Matafaga

O le aoga sili ona taua a Becici ma Rafailovici o loʻo nonofo i Montenegro i tafatafa o le sami ma le oneone oneone - mo lenei atunuʻu, o le tele o matafaga o loʻo lilofia i maamaa, o le oneone e manatu o se mea e seasea tupu. O le isi aoga o le ulu malu i totonu o le vai, e lelei tele mo aiga e iai fanau laiti.

E fai si lautele o le matafaga e fola i le sami mo le toeititi 2 km. O le tele o matafaga saunia o fale talimalo, ae mafai e tagata uma ona malolo iai.

Vaega iloga

  1. O le oneone oneone e mama ma lautele, e lava le avanoa avanoa e oʻo lava i le maualuga o le vaitau.
  2. Se lautele lautele o mea e nonofo ai, ma o tau e maualalo pe a faʻatusatusa i le tele atu nofoaga faʻapitoa.
  3. Sili lelei tuutuuga ua fausiaina mo toaaga taʻaloga taʻaloga.
  4. Faigofie felauaiga fesoʻotaʻiga ma Budva: o se tamai auala auala e saunia faapitoa mo turisi, lea e taofia ai i faletalimalo taʻitasi.
  5. O nofoaga malologa e laʻititi, e mafai ona e fealuaʻi i mea uma i le aso.
  6. Tele turisi talitonu o nei nofoaga faʻapitoa o loʻo i totonu o latou i Montenegro, lea e sili ona lelei mo ulugaliʻi faʻaipoipo ma fanau laiti e malolo ai.

Nisi faʻamatalaga e uiga ia Becici nofoaga e aoina i lenei tusitusiga.

Sveti Stefan

O le motu o St. Setefano ma i le taimi e tasi o le nofoaga sili ona lelei o Montenegro e 7 km le mamao mai le ogatotonu o Budva. E leʻo tagata uma e manuia i le faamautuina o fale talimalo i Sveti Stefan - e naʻo "malosiaga lava" e avanoa ai. E mafai ona e asia Sveti Stefan a le ose taʻamilosaga taʻamilo poʻo le tusiina o se laulau i se tasi o faleʻaiga a le motu.

Tagata tafafao masani e mafai ona nonofo i le teritori o se tamai nofoaga malolo, lea e tu i luga o le mauga e le mamao mai le motu. Ina ia e alu i le sami ma tua, oe manaʻomia le manumalo i le alu ifo ma le aʻe o le sitepu, pe alu faataamilo.

Tau mo apitaga i faletalimalo a Sveti Stefan

O le taulaga o Sveti Stefan i Montenegro o se tasi o nofoaga e taugofie ai le tafaoga nai lo le motu lauiloa o le igoa tutusa, ae sili atu le taugata nai lo Budva.

O le averesi tau o le potu faʻalua i le 3 * faletalimalo i le maualuga vaitau e tusa ma le 40 €. Fale mautotogi mafai ona totogi mo le 40 poʻo le 130 € - o le tau faʻamoemoe i le mamao i le matafaga ma tulaga olaga.

Matafaga

O le motu o Sveti Stefan e fesoʻotaʻi ma le laueleele e se tamaʻi natura masani, i le itu taumatau ma le agavale o loʻo iai matafaga (o lo latou umi atoa o 1170 m).

O le matafaga, o loʻo i le agavale o le feanu, e municipal; tagata uma mafai ona malolo ma sunbathe iina. Lenei o se maʻa matafaga ma se malu ulufale i totonu o le sami ma le vai manino.

O le matafaga i le itu taumatau o le meatotino a le Sveti Stefan ma na o ana malo e mafai ona malolo iina.

Features o le nofoaga malolo Sveti Stefan

  1. O le matafaga e filemu, mama ma leai se tumu.
  2. Tagata tafafao e le gata e fiafia i le matagofie vaaiga o le lauiloa motu, ae e mafai foi ona savalivali i se paka matagofie.
  3. Mo faʻafiafiaga, e mafai ona e alu i Budva - naʻo le 15-20 minute i le pasi. O le auala e alu i luga aʻe o le nuʻu, ma e le lagona atu e turisi le pisapisao o taʻavale.
  4. O le taulaga o loʻo tu i tafatafa o le mauga, ma o le asia o le matafaga o le a tuʻufaʻatasia ma le savali i luga o sitepu - e faigata tele lea mo tagata matutua ma aiga e iai la latou fanau laiti. Afai e te alu i le auala, o le auala o le a avea ma tusa o le 1 km umi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Petrovac

O Petrovac o se taulaga malolo i Montenegro, e fiafia ai le tele o tagata o lenei atunuʻu. Petrovac o loʻo tu i le faga, 17 km mai Budva, e lelei lona fausiaina. O lenei nofoaga e matua filemu lava: e ui lava e tele faleaiga ma pa, i le vaeluaga o le po ua oti uma musika i lalo. Lenei e masani lava mo le maualuga vaitau, pe a o le taulaga ua matua tumu tele i tagata asiasi. Tele turisi e fiafia i le 'olo anamua, lea e faʻatautaia ai le kalapu kalapu (o puipui mafiafia e malelemo i fafo leo tetele).

Tau o mea e nonofo ai

I le vaitau o le taumafanafana mo se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo e te manaʻomia le totogiina o le 30 - 50 €. Fale o le a tau latalata i le 35-70 €.

Matafaga

O le matafaga aʻai matafaga, e 2 km le umi, ei ai lona manaia luga: tamaʻi maʻamaʻa mumu. O le faitotoʻa i le sami e lamolemole, ae puʻupuʻu: a maeʻa 5 mita mai le talafatai, e amata le loloto, o lea e fai lava si faʻafitauli le malolo ma tamaiti. O maa tetele e feagai ma isi taimi pe a ulufale i le sami. E i ai le timu i luga o le matafaga (leai se totogi), faleuila (mai le 0.3 €, leai se totogi i le cafe), sun loungers ma faamalu e lisiina. O se tafaoga ma faleʻaiga, faleoloa ma faleoloa e manatua ai mea o loʻo faʻataʻamilo i le matafaga.

Petrovac uiga

  1. O lenei nofoaga e siʻomia e togaolive ma toga paina, faʻafetai ona o lea na fausia ai iina se microclimate agamalu.
  2. O le filifiliga o mea e nonofo ai e telē tele, ae o filifiliga lelei e sili atu le tusi muamua.
  3. E le tele naua faʻafiafiaga: vaʻa vaʻa, tiʻetiʻe i le catamaran poʻo le jet ski. E naʻo le tasi le malaetaʻalo mo tamaiti.
  4. O le nofoaga e filemu, le mo tagata fiafia i le po.
  5. I le taumafanafana, o le taulaga ua faasaolotoina mai le i ai o taavale. O taʻavale e faʻatagaina i na o nai nofoaga, ma o taʻavale uma e vave ona aveʻesea mai nofoaga faʻasaina.
  6. I se tulaga lautele, o Petrovac e taʻua o se tasi o nofoaga sili ona lelei i Montenegro e tusa ai ma le tau o le tau.
Saili mea e nonofo ai i Petrivts

Kotor

O le taulaga o Kotor o loʻo tu i le talafatai o le Bay of Kotor, i lona itu i sautesasaʻe. O Mauga e maua ai se puipuiga faʻatuatuaina mo le 'aʻai, puipuia mai matagi. Kotor o se 'aʻai' atoʻatoa faʻatasi ma se atinaʻe atinaʻe tetele, e aofia ai le lautele o le 350 km ² ma le faitau aofai o le sili atu i le 5,000 tagata.

Seia oʻo i le XIV seneturi, Kotor atiaʻe o se tele taulaga. O le taulaga taulaga, tu loloto i le faga matagofie, ua avea nei ma sili ona matagofie i Montenegro.

Tau i le nofoaga o Kotor

I le vaitaimi o aso malolo, o tau mo fale mautotogi e ese mai le 40 i le 200 € i le po. O le averesi tau o le nofo ai i se lua potu i le 3 * faletalimalo o loʻo teuina i le 50 €, oe mafai ona mautotogi i se potu mo uma 30 € ma 80 €.

Meaʻai paleni:

  • cafe - 6 € i le tagata;
  • aiga aoauli i se fale feololo feololo mo tagata e toalua - 27 €;
  • se meaʻai mama i le faleoloa meaʻai vave - 3.5 €.

Matafaga matafaga

E masani ona iloa e tagata tafafao maimoa Kotor o se tafaoga. I totonu o lenei taulaga malologa o Montenegro ma matafaga oneone, ae ui i lea, faʻapea foi ma maʻa malo, o se faʻafitauli: o le vaega tele o le talafatai o loʻo nofoia e le taulaga.

O le matafaga tele lata ane, lea e taʻua o se taulaga matafaga, o loʻo tu i Dobrota - o le nofoaga lea 3 km i matu o Kotor, e mafai ona e savali iina. O lenei matafaga aofia ai le tele o vaega ma maamaʻa ma papa sima luga. E i ai faamalu ma sun loungers, faapea foi ma le tele o avanoa avanoa. I le vaitau, e toetoe lava a tumutumu ma pisapisao i taimi uma, ae mama.

O foliga taua o le nofoaga

  1. Matua manaia le Taulaga Tuai: e foliga mai o se 'olo, o lona fausaga i totonu na faia i le tulaga o le labyrinth.
  2. Tele o faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo tu i totonu o le taulaga tuai, i fale tuai.
  3. O auala o Kotor e masani ona mama i taimi uma, e oʻo lava i taimi maualuga.
  4. Pei o isi taulaga taulaga, o le sami i Kotor e matua palapala lava.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga ia Kotor ma ona vaʻaiga, vaʻai lenei tusitusiga.

Filifili mea e nonofo ai i Kotor

Herceg Novi

Herceg Novi o loʻo tu i luga o maupuepue o le matagofie Bay o Kotor. Ona o le mauʻoloa vao laʻau, o lea ua taʻua ai le taulaga o le "botanical garden of Montenegro".

O taʻua e turisi, o Herceg Novi o se tasi o nofoaga taʻutaʻua lauiloa i Montenegro, e sili ai le malolo ma faʻaleleia lou soifua maloloina. O le mea moni o le Igalo Institute, o le sili ona tele puipuia ma toefuataina le physiotherapy nofoaga autu, faʻagaioia i Herceg Novi.

O le nofoaga o loʻo i ai se atinaʻe lelei atinaʻe o loʻo manaʻomia e tagata e fiafia i le olaga i le po: Disko, kalapu, faʻamau.

Tau

O lenei nofoaga faʻapitoa e i ai ona fale, fale mautotogi, faletalimalo. I le vaitau, o se potu lua i le 3 * faletalimalo mafai ona mautotogi mo le averesi o le 50 €, tau mo lua potu i 4 * faletalimalo amata mai 80 €.

Taumafa: tasi tagata i totonu o se cafe mafai ona maua se taumafataga lelei mo 6 €, aoauli mo le lua i se faleaiga o le tau 27 €, ma fastwood o le a tau 3.5 €.

Herceg Novi matafaga

O le ogatotonu matafaga o loʻo tu mamao mai le taulaga tutotonu ma e faigofie ona savali mai le tele o faletalimalo faletalimalo. O lenei matafaga e sima, o le vai i le sami e matua mama lava. Lenei e mafai ona e lisiina le la malologa ma faʻamalu, pe e mafai ona e taʻoto i lou oe solo.

Tele turisi e mananaʻo e ave se vaʻa mo le 5 € e oʻo atu ai i le matafaga maʻa matafaga Zanjica matafaga.

Uiga foliga o le nofoaga malolo

  1. Microclimate sili ona lelei ona o le tele aofaʻi o greenery.
  2. O le vai i le Bay of Kotor e toʻafilemu ma mafanafana i taimi uma.
  3. O matafaga o taulaga e tele lava ile sima.
  4. Matua manaia lava taulaga.
  5. Talu ai o le 'aʻai o loʻo tu i luga o maupuepue, e tele sitepu ma fesuiaʻiga ma faigata ogaoga ma aʻe. O le faʻataʻamiloina o latou e le faigofie tele mo matua ma fanau laiti ma mo tagata matutua.
  6. O le 'aʻai ua aveʻesea mai mea taua autu o Montenegro.

Faʻamatalaga auiliili e uiga ia Herceg Novi ma ata e mafai ona maua iinei.

Filifili mea e nonofo ai i Herceg Novi

Galuega Faatino

I lenei tusitusiga, ua matou tuʻufaʻatasia ni faʻavae faʻamatalaga e uiga i nofoaga taʻutaʻua sili ona lauiloa, faʻapea foi ma le auiliiliina lelei ma le lelei o latou taʻitasi. Matou te faʻamoemoe na matou fesoasoani ia te oe e suʻe pe faʻafefea Montenegro - o fea e sili ai le malolo i tafatafa o le sami, ma le mea e vaʻaia ai vaʻaiga a le lotoifale. Poʻo le a lava le mea, o fea e sili ai mo oe ona malolo o loʻo ia oe lava!

Vitio: puʻupuʻu ma puʻupuʻu e uiga i le vaega o totoe i Montenegro. O le a le mea aoga e iloa ae e te leʻi malaga?

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lesona 3: Tulafono o se Faiaoga (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com