Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Manatu o Alanya i Turkey: 9 sili sili nofoaga i le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Faletalimalo e masani ona fiafia tele i tagata faimalaga, lea e mafai ai ona tuʻufaʻatasia tafaoga matafaga ma ni savali faʻafiafiaina. O vaaiga o Alanya (Turkey) e matua eseʻese ma faʻatagaina oe e faʻamasani ma le talaʻaga o le taulaga, fiafia i ona natura matagofie, vaʻavaʻai i ese atu ana ma faʻatulaga oa mauoa o le sami. E maitauina o le nofoaga faʻatautaia o loʻo tupu aʻe i se saoasaoa saosaoa, ma i tausaga uma e tele ma tele avanoa mo turisi e aliali mai i lona teritori. O a mea a Alanya e sili atu ona vaʻaia i le taimi muamua ma o a mea e faʻamoemoeina mai ia latou, matou te faʻamatala auiliiliina i la matou tusitusiga.

Olo Mumu

O se tasi o vaʻaiga sili ona leva a Alanya o le Red Tower, lea ua avea nei ma faʻailoga ma se pepa asiasi a le taulaga. O le olo na fausia i le amataga o le 13th seneturi e le Seljuk sultan Aladdin Keykubat o se puipuiga mea o le Alanya olo. O le igoa o le 'olo e fesoʻotaʻi ma le paolo o maʻa na fausiaina. O loʻo i ai le tamaʻi fale mataaga vaʻaia i tafatafa o le fale tuai, lea e faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga o vaʻa ma nisi o mea fauina.

O le Red Tower o se molimau vaʻaia mai le mea e te vaʻaia ai le lauolaola ma olaola laufanua o matagofie Alanya. O sitepu e oʻo atu i le tumutumu o le fausaga e tifato ma maualuga (tusa ma le afa mita), o lea e tatau ai ona e faʻaeteete ii. I se tulaga lautele, o se tasi na o mataaga i Alanya e tatau ona e vaʻaia i le taimi o lau tafaoga i le nofoaga malolo. E faigofie ona e faia oe lava, e aunoa ma le faʻatau o se maimoaga taamilo.

  • Le tuatusi: Maharşı Mahallesi, İskele Cd. Leai: 102, 07400 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 09:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale: o le tau o se pepa ulufale i le olo o 6 TL, o le tasi tiketi "'olo + falemataʻaga" o 8 TL.

Taʻavale uaea (Alanya Teleferik)

Le a le mea e vaʻai ai i Alanya e ese mai i le Red Tower? O se tasi o gaioiga sili ona faʻafiafiaina e mafai ona avea o se uaea taʻavale e alu aʻe i luga o le maota o Alanya anamua. O le kiliva alu ese mai le nofoaga latalata i Cleopatra Beach. O le malaga e le sili atu ma le 5 minute: i lenei taimi o le a e maua le taimi e fiafia ai i le sami ma vaʻaiga le mafaagaloina o le taulaga.

I le pito i luga e te maua ai oe i le itu i matu o le 'olo, fesoʻotaʻi i fale autu i ala faʻapitoa. E mafai ona e oʻo atu i fafo puipui o le maota, o nofoaga autu ia o turisi, i le 15 minute na o oe (o le mamao e le sili atu i le 1 km). E i ai nofoaga faʻafiafia i luga o le mauga, e i ai le cafe e faʻatau atu meainu ma aisa kulimi. I le taimi muamua, o lenei vaega o le maota na natia mai tagata femalagaaʻi, ma e toetoe lava a leai seisi e asia, ae o le taunuʻu mai o le uaea taʻavale, na amata ona lauiloa

  • Le tuatusi: Saray Mahallesi, Güzelyalı Cd. 8-12, 07400 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: Mai le Aso Gafua i le Aso Faraile, o le funicular amata mai 09:30 i le 18:00. Aso Toonaʻi ma le Aso Sa mai le 09:30 i le 19:00.
  • Tau o femalagaaiga: o le tau o le pepa pasi matutua i itu uma e 20 TL, mo le tamaititi tiketi - 10 TL.

Alanya Kalesi 'olo

Afai e te filifili le mea e te vaʻaia na o oe i le vaʻaiga a Alanya, ona aua le misia le autu '' 'olo' olo. O le fausaga tetele na fausia i le 1226 i luga o le maupuepue 250 m i luga atu o le sami. O le vaega o le faʻafitauli tau talafaasolopito e toeititi 10 hectares, ma ona puipui faʻaloaloa mo le mamao e uiga i 7 km. E mafai ona e suʻesuʻe tutoʻatasi le vaega saoloto o le 'olo, o loʻo i ai maʻa anamua vaieli ma le mosque e faʻatinoina.

I le vaega totogi o le tosina, o le a e maua ai le 'olo anamua ma le' olo o Ehmedek. O le lotu o St.George o le Byzantine era o loʻo i ai foi iinei, ae ona o lona tulaga le mautonu, ua faasaina ona latalata mai ia te ia. Ae ui i lea, o mea taua sili o lenei vaʻaiga a Alanya e le tele i ona fale anamua, ae i le ofoofogia o manatu mai le tumutumu o le 'olo.

  • Le tuatusi: Hisariçi Mahallesi, 07400 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 08:00 i le 17:00.
  • Totogi ulufale: 20 TL

Alanya Shipyard

O le isi faʻatosina aoga ona vaʻai i Alanya i Turkey o le fale vaʻa o loʻo tu i puipui o le 'aʻai' olo. E na o le pau lea o le fale folau i le atunuʻu o loʻo soifua pea e oʻo mai i lenei aso i se tulaga lelei. O le taimi lava na fausia ai iinei ni tamaʻi laupapa laupapa, na mulimuli ane folau atu i le isi itu o le Sami Metitirani.

I aso nei, e toʻalima aʻoaʻoga faʻamalosi na totoe mai le fausiaina, ma o se vaega o le fale manaʻoga na ola, lea e mafai ona e tutoʻatasi suʻesuʻe i le falemataaga o loʻo faʻatautaia iinei Faʻatasi ai ma ana faʻaaliga o auivi o vaʻa, taula ma mea fai anamua: o mea faitino o loʻo avea ma ata vaaia o le faʻafouina o vaʻa i le ogatotonu o le vaitaimi. Uma tagata matutua ma tamaiti o le a fiafia e asiasi i le falemataaga. O loʻo siʻomia le fale folau e se faga matagofie e te aau ai.

  • Le tuatusi: Tophane Mahallesi, Tersane Sk. Leai: 9, 07400 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 09:00 i le 19:00.
  • Totogifuapauina ulufale: 5 TL, ae o le a sili atu le tamaoaiga o le faʻatauina o se tasi tiketi e aofia ai le ulufale atu i isi mataʻina (Red Tower + faleʻoloa = 8 TL, Red Tower + fale vaʻa + Damlatas ana = 12 TL)

Le uafu

Afai o loʻo e mafaufau poʻo le a le mea e te vaʻai ai ia Alanya na o oe, ia e mautinoa ia faʻaopopo le taulaga i lau taulaga. Ole taoto lata ane ile 'olo, o se faga olaola e tumu i vaa folau ma vaʻa-ituaiga vaʻa, o se nofoaga lelei tele e savali ai. Lenei e te maua lava le avanoa e alu ai i se vaʻa tafaoga mo se totogi faʻaopopo. I le ao o le a avea ma se vaʻa matagofie vaʻa, ma i le afiafi e te maua ai se pati moni i luga o le fogafale ma le foam disco ma saoloto inu. O se taʻamilosaga taʻamilo e faʻatautaia ai iinei, lea e faʻataʻamilo ai turisi i auala tetele o le nofoaga.

Faʻatusatusa i le uafu, o loʻo i ai se filifili o soʻo se ituaiga faleʻaiga ma faʻamau, lea e mafai ona faʻaaluina ai se manaia afiafi, faamemelo i le goto o le la ma le matagofie vaaiga o le 'olo. E i ai foi le auala faʻatau latalata atu faʻatau atu souvenir, ie, auro ma isi lauiloa oloa Turkey. O le uafu o loʻo tu tonu i le ogatotonu o Alanya, e mafai ona e asia oe lava i soʻo se taimi. E manaia lava iinei i le ao ma le po.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Alanya Gardens

O le pulega a Alanya o loʻo taumafai e atiaʻe lenei nofoaga, o lea i tausaga uma e iai se mea fou e aliali mai i le taulaga. Talu ai nei lava, na fausia ai iinei se paka o tu ma aganuu ma faʻafiafiaga e taʻua o Alanya Gardens. O le mea faʻatosina e salalau maualuga i luga o le maupuepue ma faʻafiafiaina i se matagofie ma le faʻalelei faʻasologa. O le laufanua o le paka ua teuteuina i togalaʻau ma vaipuna; o iinei o le a e mauaina ai le tele o mea lelei i le tulaga o le cafe, papakiu, nofoaga taʻalo a tamaiti ma le konaseti faʻaaliga. E i ai ni vaʻaiga vaʻaiga i luga o le teritori o loʻo tatala uma matagofie o Alanya i luma o ou vaʻai: sami, mauga, le olaola 'aʻai.

Tele turisi e leʻo iloa le mea fou, ma a filifilia se mea e vaʻaia ia Alanya naʻo latou, latou te le amanaʻiaina. O le faʻailoga o le paka o se lapoʻa faʻailoga ALANYA ma se fatu mumu, faʻapipiʻi maualuga i luga o le maupuepue. E mafai ona e alu i le mea faitino i le taulaga pasi # 8. O le faitotoʻa i le Alanya Gardens e matala i soo se taimi, e leai se asiasiga.

Vaitafe o Dimcay

Faʻatasi ai ma mataaga o Alanya i Turkey o loʻo iai ni mea faʻanatura matagofie. O le Vaitafe o Dimchay e taʻutaʻua i lona faatanoa tele, lea na fausia iinei i le 2008. O loʻo siʻomia e vaomatua paina, e matua matagofie lava le vaʻaia i le vaitau o timuga, pe a liua ona sami. Mai ii, e mafai ona e fiafia i laufanua vaʻaiga o atumauga ma le vanu, i tafatafa o vaitafe vaitafe e tafe.

Lalo, i lalo o le vaituloto, e tele faleʻaiga o loʻo tautuaina le atunuʻu taumafataga a Turki. O le nofoaga e taʻutaʻua tele i tagata o le nuʻu, ae e le iloa e tagata tafafao maimoa mai lenei itu o le nofoaga. E sili ona manaia le faʻamalieina i totonu o se cafe i luga o le Vaitafe o Dimchay i se afiafi o le taumafanafana, pe a oʻo mai i le vai o le mauga le savili malu ma le malulu ua leva ona faʻatalia. Lenei tosina o Alanya i Turkey o le a le faigata ona asiasi ia oe lava. O le faʻatanoa e tu na o le 15 km mai le taulaga, ma e faigofie ona e o mai i le pasi # 10.

  • Le tuatusi: Kuzyaka Mahallesi, 07450 Alanya, Turkey.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Ana Le Ana

O a isi mea e te vaʻaia na o oe i Alanya ma nofoaga lata ane? E matua aoga lava le alu i se tasi o ana sili ona tele i Turkey e taʻua o Dim. E sili le tuʻufaʻatasia o lenei malaga ma le asiasiga i le Dimchay River, aua o nofoaga e na o le 20 minute le mamao mai le tasi ma le isi. E sili atu i le miliona tausaga le matua o Ana, ae na o le 1986 na maua ai. O loʻo tu i le loloto o 350 m, ma o lona umi sili atu 400 m. O le ana aofia ai se tele ma se tamai fale tele, lea e mafai ona e vaʻaia ai stalactites, stalagmites ma anamua keramika fasi. I totonu, o leo o le paipa Take e lagonaina, faʻatupuina ai se atemosifia atemosifia.

E ui lava i le mea moni o le mea faitino ua faʻafaigofie faʻaauupegaina i auala ma pa puipui, e sili atu le asiasi i ai i taʻaloga taʻaloga. O le susū e 90% ma le vevela o 20 ° C, o lea e ono aoga ai se peleue malamalama. E leai se sili atu nai lo le 30 minute e suʻesuʻe ai le atoa tosina na o oe lava. E mafai ona e sau i le pasi # 10.

  • Le tuatusi: Kestel Mahallesi, 07450 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 09:00 i le 18:30.
  • Totogi ulufale: 8 TL.

Ana o Damlatas

O le faʻatosinaina mulimuli e aoga le vaʻai i Alanya o le Damlatash Cave. Na maua i le 1948 i le taimi o le fausiaina o le uafu: o mea fau fale na aveʻesea mai le mauga e ala i pāpā, o se iʻuga na tatalaina le grotto. O le ana e laʻititi ma papaʻu, o lona umi e le sili atu i le 45 m. Lenei oe mafai ona vaʻai i stalactites ma stalagmites, lea e faitau afe tausaga le matua. O puipui e faʻamalamalamaina i moli matagofie, ae i se tulaga lautele, o le tauafiafi o totonu.

O le ana e iloga i le lata i le selau pasene le susū i le vevela o le 24 C °, ma o le maualuga o le karaponi taiokisone i lona ea e 10 taimi le maualuga atu nai lo le masani ai. O le mea lea, e fai lava si faigata ona manava iinei, ae i le taimi lava e tasi o le ea i le grotto ua manatu o togafiti. Damlatash o loʻo tu i le ogatotonu tonu o Alanya i tafatafa o le matafaga o Cleopatra, o lea la e faigofie ai ona e sau iinei (pe savali pe pasi pasi # 4).

  • Le tuatusi: Maharşı Mahallesi, Damlataş Cd. Leai: 81, 07400 Alanya, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 10:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale: 6 TL.
Galuega Faatino

Ioe, o vaaiga a Alanya (Turkey) e eseʻese ma manaia e mafai ona avea ma mafuaʻaga autu mo se malaga i le nofoaga malolo. E taua e toetoe lava o mea faitino uma e mafai ona ausia i ni nai minute e ala i femalagaiga lautele. I le taimi e tasi, o le tau o ulufale ulufale e le maualuga uma, ma o nisi nofoaga e le manaʻomia totogiina uma. O lenei ua e iloa le mea e vaʻai ai ia Alanya na o oe. E tumau naʻo le tusia o se fuafuaga o tafaoga faʻaaogaina le faʻamatalaga mai la matou tusitusiga, ma oe e mautinoa se le mafaagaloina tafaoga i Turkey.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pese 383: Tamaiti Vave Mai (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com