Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Krabi taulaga o se lauiloa turisi taulaga i Taialani

Pin
Send
Share
Send

O Krabi o se aʻai e tusa ma le 30,000 tagata o loʻo nonofo ai, o le pulega o le itumalo o le igoa lava lea e tasi i le itu i saute o Thailand. E 946 km le mamao mai Bangkok ma 180 km mai Phuket.

Krabi taulaga o loʻo tu i le gutu o le Vaitafe o Krabi, e fai si mamao atu mai le talafatai o le Andaman Sea ma e leai se matafaga e tasi.

Ae o lenei itumalo taulaga ua aofia i le lisi o autu autu turisi o le itumalo Krabi. E faʻatagaina ai oe ona lagona ma malamalama i le olaga o se Thailand moni ma lona tofo i se auala e sili ona lelei - e leai se nofoaga faʻapitoa i Europa i le itumalo o Krabi e mafai ona faʻatagaina lena fiafia.

O le 'aʻai e le telē tele, e lua ona auala tetele ma o mea tetele uma o loʻo tuʻufaʻatasia i latou. O le Vaitafe o Krabi e tafe i tafatafa o le vaitafe, ma o le auala lona lua e toetoe lava a tutusa ma ia. E ui lava e faigofie ona faʻataʻamilo i le taulaga o Krabi, o se faʻafanua auiliili ma ni faʻailoga matagofie e ono manaʻomia e tagata tafafao maimoa e fia asia lenei taulaga aʻo malaga i Thailand.

Faʻafiafiaga

Talu ai e leai ni matafaga i le taulaga o Krabi, oi latou e mananao e taoto i lalo o le la ma aau i le Andaman Sea ua faamalosia e malaga atu i tuaoi nofoaga. Ae e matua faigata tele lenei: o vaʻa afi e masani ona folau mai le taulaga i le taulaga i Railay, e mafai ona e oʻo atu i Ao Nang e ala i le songthaew, ma e mafai ona e oʻo i soʻo se matafaga i le itumalo e se taʻavale totogi poʻo se uila afi.

O le faʻafiafiaga autu i Krabi o ni malaga i le togavao ma ni macaque siʻusiʻu umi o loʻo nonofo ai, faʻapea foi ma le asiasi atu i faleʻaiga, pa, faleoloa ma maketi ma oloa i tau maualalo lava. Tau i lalo e matua maualalo lava nai lo isi nofoaga malologa i Taialani, o lea Krabi taulaga o le sili nofoaga e faʻatau ai ofu o le atunuʻu ma le tele o meaalofa.

Vaaiga

E tele ofisa femalagaaʻi i totonu o le taulaga o loʻo ofaina ni malaga i motu lata mai o Thailand ma malaga i vaʻaiga a le itumalo (faitau e uiga i mea e manaia i le itumalo o Krabi i se isi tusitusiga).

Toetoe o vaaiga uma a le taulaga o Krabi o loʻo tu i nofoaga lata ane, ma e le tele naʻo latou ile taulaga.

Faʻaletupe

O le sili turisi nofoaga i le taulaga o Krabi o le matagofie embankment o le vaitafe o le igoa e tasi. Ole nofoaga lea e sili ona taʻutaʻua, ma ole nofoaga sili lea mo le savali iinei, ae maise ile afiafi. E tele ata mananaia faʻapipiʻiina i luga o le faʻaputuga, aemaise lava, o se uʻamea o loʻo avea ma faʻailoga o le taulaga o Krabi: lapopoʻa ma laiti. Mai tusitusiga i luga o le laupapa o loo manino mai ai o le maafaamanatu i paa na faaalia ai le fagogo a Aesop, lea e aoao ai e le tina ia tamaʻi aʻoaʻiga ma amio lelei.

O le tasi tu ma aga e fesoʻotaʻi ma lenei faʻatagata: o tagata e moemiti i se aiga lelei ma tamaiti lelei e tatau ona oloina le atigi o le uga, ona taunuʻu ai lea o le latou miti. O lapisi ua uma ona olopalaina e susulu atu - o latou atigi atigi moni susulu i le la!

I le maafaamanatu o paa, o le tele o turisi e masani ona gaoia faleoloa oe mananao e puʻeina ata - o se ata sili ona lelei e maua mai o se manatuaina o se malaga i Taialani. Ae paga lea, e matua toatele tagata (e tatau ona e faʻatali umi pe a oʻo mai turisi mai Saina), ma o le mea lea e tatau ai ona e onosaʻi pe faʻaaoga le mimita.

I le auala, a maeʻa le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e matua faʻaeteete e tago i le paa. E oʻo mai i lenei taimi, ua i ai i le faʻatagata uʻamea le taimi e vevela tele ai i le la ma e mafai ai ona susunuina pe a fesoʻotaʻi ma ia.

Malumalu Malumalu Wat Kaew Korawaram

O se faʻailoga tulaga ese faʻalelotu, o le Wat Kaew Korawaram Temple complex, ua aloaia o le lona lua sili ona matagofie ma lauiloa i le atoa itumalo (Wat Tham Suea o i le tulaga muamua). Tuatusi ensemble Wat Kaew Korawaram: Issara Road, Pak Nam, Krabi 81000. O le auala sili ona faigofie e alu ai iina o vae, aua o le ogatotonu o le taulaga o Krabi, ma o se faʻafanua ma mataaga o le a fesoasoani ia te oe e faʻataʻamilo auala o le taulaga.

O lenei faʻafitauli e foliga mai ua "lokaina" i luga o auala o le taulaga i le va o fale masani - e leai se avanoa i ai, e matua leai lava se ea. Ae o le mafuaʻaga lava ona o lenei eseʻesega o le maota foliga mai o se susulu penina paʻepaʻe i totonu o se efuefu palapala atigi.

E mafai ona e fealualuaʻi solo i le teritori atoa, e ui e iai auala e naʻo monike e mafai ona savali ai. E tatau foʻi ona e iloa e mafai ona e ulufale i ni fale (ma e toʻaitiiti lava na fale o loʻo iai iinei) faʻatasi ma le faʻatanaga a faifeʻau lotu.

O le elemene autu o le faʻafitauli o le malumalu o le monaseri, lea e taʻua o le White Temple. O loʻo tu i luga o le maupuepue, ma o se faʻasitepu papaʻe papaʻe e taʻitaʻia atu ia te ia, o ona pupuni na teuteuina i ata o gataʻaga gata. O le sitaili o lenei fale e matua le masani ai lava mo Buddhist malumalu: o puipui e faia i maʻa papaʻe pupula, ma o le taualuga e valiina i le lanu moana lanumoana. O puipui totonu e teuteuina i lanu felanulanuaʻi e faʻaalia ai le ola o le Buddha. I le White Temple, o loʻo iai se faʻatagata mamalu o Buddha o loʻo nofo ile lotus tulaga.

  • Ulufale i le teritori o le Wat Kaew Korawaram ensemble ma le White Temple e leai se totogi.
  • E tatala le malumalu mo asiasiga i aso uma mai le 08:00 i le 17:00.
  • A e fuafua e asiasi i lenei 'upega tafaʻilagi nofoaga, oe manaʻomia lavalava talafeagai - e le taliaina le i ai ma le lavalava tauʻau, i pupuʻu ofu, ofuvae. Ae e te leʻi ulufale i le malumalu, e manaʻomia ona e tatala ou seevae.

O fea e nofo ai i le taulaga o Krabi

O le taulaga o Krabi e taʻutaʻua i ona faletalimalo ma fale talimalo taugofie. E mafai ona e mautotogi i se potu faletalimalo iinei e sili atu le taugofie nai lo seisi lava nofoaga o le itumalo o Thailand e tutusa o latou igoa. E mafai ona e mauaina le tele o faletalimalo taugofie luga o le upega tafaʻilagi Booking.com ma tusi le potu e te manaʻo ai.

  • Siri Krabi Hostel ma se laufanua ma se potu malolo faʻasoa e ofoina ai le potu faʻalua mo le $ 18 i le po. I le potu talimalo 2 * "Amity Poshtel" o le potu lua ma le fale taʻele tumaoti e mafai ona totogi mo le $ 26 i le aso.
  • I le faletalimalo o le 2 * Lada Krabi Express, o loʻo ofoina atu ai le aofaʻi o potu e lua e sili atu ma le fale e lua, potu taʻele faʻapitoa ma le televise, mo le $ 27.
  • Mo le tupe lava e tasi e mafai ona e totogi se potu aʻoga lua-tamaoaiga i le faletalimalo 3 * Lada Krabi Residence. Ma i le faletalimalo "Krabi Pitta House" 3 *, lea e mafai ona e mautotogi ai se taʻavale, e sili atu le taugofie potu faʻalua ma le poletito - mai le $ 23.

I le auala, e matua le manaʻomia le faʻasao muamua o mea e nonofo ai i Krabi. E pei o le tele o taulaga i Taialani, o faletalimalo taugofie iinei e mafai ona faʻamautu mai le auala, aunoa ma le muai okaina. E i ai lona lelei: e taugofie i lenei auala (faletalimalo le totogiina komisi i le initaneti tusi resitala), ma e mafai ona vave iloiloina le lelei ma le lelei o fale i luga o le taimi. O le tele o faletalimalo i le taulaga o Krabi e tu lalata faʻatasi - i le ogatotonu ma latalata i le apavai - o lona uiga o le sailia o mea e nonofo ai e le avea ma se faʻafitauli.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaʻai i le taulaga o Krabi

O le tau o le 'aiga o le aoauli e faʻamoemoeina tele i ipu o meaʻai o le a faia ai lenei' aiga aoauli. O le taugofie o le 'ai i totonu o fale' ai i totonu poʻo makashnits: sup "tom yam", tu masani "pad thai", ipu araisa a le atunuʻu - o le tau i le taumafataga e 60-80 baht. O loʻo ofoina mai i le maketi i le po le tele o filifiliga o ipu mananaia o taumafa a Thai i le taulaga o Krabi.

E tele faleʻaiga i le taulaga o Krabi e tuʻuina atu i Sisifo poʻo meaʻai iʻa. A silasila i le mea tonu e iai le faleʻaiga, o tau e faʻapea:

  • pizza o le a tau 180-350 baht,
  • o le steak o le a tau mai le 300 i le 500 baht,
  • o le tau o le aoauli mai se faleʻaiga Initia o le 250-350 baht.

E tatau ona fai atu e uiga i meainu. I totonu o se faleʻaiga, o le 0.5 lita pia e 120 baht le tau, ma i totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau saʻo ai lenei mo le 60-70. Vai 0.33 lita i totonu o se faleʻaiga e tau ai le 22 baht, i totonu o le faleʻoloa - mai le 15. Ole kofe ma kapisi e 60-70 baht le averesi.

O faleʻaiga taugofie ma faleʻaiga o loʻo tu laina uma ile faʻamalama. Latou te matala seʻia oʻo i le leva o le afiafi, ma taʻutaʻua e le gata mo le taugofie, ae faʻapea foi ma le tulaga lelei o a latou ipu. E i ai foi faleʻaiga e sili atu le taugata i luga o le savali, ae o le taugata e taugata - e taugata pe a faʻatusatusa i faleʻaiga taugofie, ma a faʻatusatusa i le latalata atu i le Ao Nang, e maofa le tau.

Tau i Krabi

O le taulaga o Krabi, pei o isi Thailand, e tosina mai tagata tafafao ma ona tau i le tausaga atoa. Ae e ui lava o taimi uma o le taumafanafana iinei, e lua vaitau o tau.

  • susu - tumau mai ia Me ia Oketopa;
  • mago - tumau mai ia Novema ia Aperila.

I le vaitau o mugala, o le vevela i le ao i le va o le 30-32 ℃, ma le vevela i le po o le 23 ℃. O le tau sili ona manaia mo le malologa o Ianuari-Fepuari. O le vaitau matutu lea e "maualuga" i le itu i saute o Thailand, e aofia ai le taulaga o Krabi - i le taimi nei o loʻo matua tele lava turisi.

I le vaitau o timuga, o le aofaʻi o aso susulu e tutusa lava ma le numera o aso pe a timu. I lenei vaitaimi, o le vevela o le ea i le ao e paʻu laititi - i le + 29-30 ℃, ma o le po e alu i luga le vevela - i le + 24-25 ℃, lea, faʻatasi ai ma le maualuga o le susū o le ea, e masani lava ona tupu ai ni tulaga le lelei. Ole mafuaʻaga autu lea e toʻaitiiti ai tagata tafafao e faimalaga i Taialani i taimi o timuga.

Faʻafefea ona e alu i le taulaga o Krabi

O Krabi e 946 km le mamao mai Bangkok, ma o Bangkok e taunuʻu mai ai le toʻatele o turisi mai atunuʻu o CIS. O le auala pito sili ona talafeagai e alu ai mai Bangkok i Krabi o vaalele. E i ai le malae vaʻalele 15 kilomita mai le taulaga o Krabi, lea na tatalaina ai le terminal i le 2006, faʻagaioia i luga o auala faʻavaomalo.

E talia e le Malae Vaʻalele a Krabi vaʻalele a vaʻalele pei o vaʻalele.

  • Thai Airways, Air Asia ma Nok Air mai Bangkok;
  • Bangkok Airways mai Koh Samui;
  • Air Shuttle mai Phuket;
  • Air Asia mai Kuala Lumpur;
  • Tiger Airways mai Darwin ma Sigapoa.

E mafai ona e sau mai le malae vaʻalele i le taulaga o Krabi i auala eseʻese.

  • I le auala i fafo mai le nofoaga faʻapitoa, oe mafai ona totogi se scooter, ma i le National Car Rental - o se taʻavale (tau mai 800 baht / aso). E mafai foi ona e malilie muamua i le totogiina o se taʻavale - o lenei tautua e faia i luga o le malae vaʻalele website (www.krabiairportonline.com) poʻo le Krabi Carrent (www.krabicarrent.net).
  • O pasi e tamoʻe i le taulaga o Krabi, ma faasolo atu ai i Ao Nang ma Nopparat Thara. I le agavale i le auala i fafo mai le malae vaalele o lo oi ai le ofisa pasi pasi Shuttle, lea e faʻatau ai tiketi - o le pasese i le ogatotonu o Krabi o le 90 baht.
  • E mafai ona e faʻaaogaina le pese pese - latou te tu i luga o le auala tele e tau atu i Krabi, 400 mita mai le malae vaʻalele.
  • E mafai ona e alu i se taxi, ma e sili ai le okaina i se tasi o kamupani nei: Krabi Limousine (tel. + 66-75692073), Krabi Taxi (krabitaxi.com), Krabi Shuttle (www.krabishuttle.com). O le totogi mo le taʻavale atoa e tusa ma le 500 baht.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Filifiliga faigamalaga a le taulaga

Songteo minibus

I Krabi, pei o le tele o taulaga i Taialani, o le auala sili ona taugofie e malaga ai i pikiapu o Songteo. Mai le pasi pasi (e tu 12 km mai le taulaga) e ala i le taulaga o Krabi latou te taufetuli atu i Nopparat Thara ma Ao Nang matafaga, faʻapea foi ma Ao Nammao. Taavale pikiapu o agai atu i Ao Nang taofi i le White Temple ma faatali iina mo ni nai minute seia potopoto tagata.

Songteos tamoʻe i vaitaimi o le 10-15 minute mai le 6:30 i le taeao e uiga i le 8:00 pm

Ole pasese mo le malaga ile tupe a Thailand o le a faʻapea (a maeʻa le 18:00 e ono faʻaopopo):

  • mai le nofoaga pasi i Krabi taulaga - 20-30;
  • i le taulaga - 20;
  • mai le pasi pasi i Ao Nang poʻo Nopparat Tara - 60;
  • mai le taulaga o Krabi i matafaga - 50.

Taxi

O taʻavale laʻitiiti i le taulaga o Krabi o loʻo tuk-tuk i uila afi ma taavaletoso poʻo tamaʻi loli. E totogi totogi e tusa ai ma le lisi o tau, o loʻo tu i luga ole tele o taulaga. Faʻatau taugofie e mafai, e ui lava e le o taimi uma e mafai ai ona paʻu se mea. E aoga le faimalaga i se kamupani tele, talu ai e tatau ona e totogia le atoa taʻavale, ae le mo tagata taʻitasi.

Totogi uila ma taʻavale

Tele faletalimalo ma ofisa femalagaaʻi mafai ona mautotogi uila afi, uila afi, uila poʻo uila. O se uila masani, pei o le Honda Kiliki, e mafai ona ave mo le 200 baht i le aso (ma inisiua pe sili atu "manaia" o le a tau sili atu). O ia uila e mafai ona totogi mo le 2500-4000 baht - o le aofaʻi mulimuli e faʻamoemoe i le matua o le taʻavale, o le umi o le lisi (o le umi, o le taugofie), o le talenia o taleni.

E ui o Krabi o se taulaga laʻititi, ma e te le manaʻomia se taʻavale e fealuaʻi solo i ona auala, atonu e te manaʻomia mo ni malaga i se mamao atu. Afai e te manaʻo e totogi se taʻavale, e mafai ona e faia i le Krabi Car Hire (www.krabicarhire.com). I le kamupani lea, e manaʻomia le tuua o se tupe teu e tusa ma le 10,000 baht pe a tupu se faʻalavelave ma leaga ai taʻavale, ma afai e lelei mea uma, ona toe faʻafoʻi mai lea.

Vitio: savalivali faataamilo i le taulaga o Krabi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ao Nang, Krabi Thailand, August 2020 Visit (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com