Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Phi Phi Don - o se parataiso motu i Taialani?

Pin
Send
Share
Send

O Thailand e ana le atumotu matagofie o Phi Phi atumotu e 6, o le tele o ia motu o Phi Phi Lei ma Phi Phi Don. A latou talanoa e uiga i le malologa i luga o Phi Phi, o lona uiga o le Phi Phi Don, aua o lenei motu ua na o le tasi le nuʻu o nonofo i le atu atumotu.

O le aofaiga atoa o le motu, lea e le taʻua e tagata o Thailand o se Pi-Phi-Don, e 28 km2. E aofia ai maʻa papaʻe e lua, e fesoʻotaʻi le tasi i le isi e le oneone oneone. O lona umi e tusa ma le 1 km, ma lona lautele i nisi nofoaga e le sili atu i le 150 m.

O le vaega o le laufanua vaapiapi o le sili ona nofoia ma sili atu ona toatele tagata i Pi-Pi-Don. O lenei fasi fanua, o loʻo fola i le va o Tonsai ma Lo Dalam, o loʻo taʻua ole Nuu o Ton Sai. Lenei, latalata i le tasi ma le isi, o loʻo i ai fale ma faleʻaiga, faʻamau, faleoloa, faletalimalo o eseʻese tau o vasega, malaga ofisa ma isi turisi atinaʻe. E iai foi le maketi o loʻo ofaina ai fualaʻau, fualaʻau ma iʻa fou.

O le toʻatele o turisi e asiasi mai i lenei motu i Thailand o Amerika ma Europa. E toʻaititi tagata tafafao mai Saina ma tagata e tautatala i le gagana Rusia, e tele naʻo latou na oʻo mai ose vaega ole malaga mai isi nofoaga i Thailand. E toʻaititi foʻi aiga e iai fanau.

Matafaga o Phi Phi Don

O le Phi Phi Don Island e taʻutaʻua o se nofoaga malolo e iai ona matafaga matagofie na tafea e le Andaman Sea. O matafaga sili ona lauiloa o le a talanoaina atili.

Taua! A filifilia se nofoaga tafaoga i luga o Phi Phi, e tatau ona e tilotilo i le gaioiga o le tai. Ole mea lea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai se matafaga e te aʻau ai, ae le naʻo le sunbathe!

Tonsai

Tonsai Beach o loʻo tu i le faga o le igoa tutusa i le itu i saute o le oneone oneone, ma e mamao mai le sili i Phi Phi Don. E i ai le lautele oneone oneone iinei, lea e faʻafaigofie ai ona savali i le sami talafatai, ae o tulaga mo aau e le lelei tele. O le sami e papaʻu, e le gata i lea, i le taimi o le tai maualalo, e alu ai le vai mo le fiasefulu mita, e masani ona le mafai ona aau.

E leai ni faamalu ma potu malolo mo le totogi i Tonsai, ma e manaʻomia ona aumai sau oe solo e nofo i luga o le oneone.

Masani lava, o le teritori o Tonsai Beach e vaevaeina i totonugalemu, sisifo ma itu i sasae.

O le ogatotonu o Tonsai o le ogatotonu foi lea o le motu. E i ai le uafu ma le uafu vaʻa, e o mai ai vaʻa mai nofoaga eseese i Taialani, faʻapea foi ma se nofoaga o vaʻa, e mafai ona e alu i ai i matafaga mamao ma isi motu lata ane. O le faitotoʻa i le sami e matua fenumiai lava e ala i le felauaiga o vai ma e le taliaina foi e aau iinei.

I le itu i sisifo o le Matafaga o Tonsai (afai e te tu faʻasaga i le sami, o loʻo tu i le itu taumatau), o le talafatai e lautele lautele, ufiufi i le mama sinasina-sinasina oneone. I se mamao lava mai le vai - lauolaola togavao, mafai ai e tagata tafafao ona nonofo i le paolo. O vaʻa iinei e laʻititi atu nai lo le ogatotonu, ma latou te le faʻalavelave i le aau.

I le itu tauagavale o le uafu, i tua atu o papa maualalalo, e amata ai le vaega i sasaʻe o le Tonsai Beach. E mafai ona e alu iina i se auala e alu atu mai le uafu e tutusa ma le sami - i le taimi lava e teʻa ai le tulaʻi aʻe o le ai ai se matafaga. I sasaʻe, o Tonsai e le aulelei pei o sisifo, ae e sili atu ona mama iinei ma e toetoe lava leai ni vaʻa. O le matafaga fasimea ma papaʻe, oneone tele compact, o feololo lautele - e lava le avanoa e nofo ai i le la po o lalo o laau. Tulaga mo aau aau e talafeagai lelei, ma e le tele naua tagata.

Lo Dalam

I le motu o Phi Phi Don i Taialani, o Loh Dalum Bay, lea e tu i le itu i matu o le oneone oneone, o Lo Dalam Beach. E mafai ona e alu i ai e ala i le savali i se tasi o le tele o auala i totonu o faʻatauga.

Ona o le mea moni o le sami e papaʻu ma o le faga tapunia mai matagi i itu uma e ala maualuga maa matagofie, o le vai iinei e toʻafilemu ma mafanafana lava. O le sami o se susulu azure-turquoise lanu, aemaise lava le mea o le pito i lalo e ufitia i papaʻe oneone ma e leai se faʻafefiloi o 'ele.

O le oneone iinei e le vaivai ma fluffy, ae malo, mamafa tele. I le ogatotonu, e paʻepaʻe papaʻe ma mama, ma le faʻafefiloi o le samasama oneone, ma i le itu taumatau e fai si palapala, ma maʻa ma maʻa. E tele vaʻa ma vaʻa eletise i totonu o le sami, ae o nofoaga aau o loʻo siʻomia e pa faʻapitoa.

O le matafaga e lauitiiti tele, ma o le faitotoʻa i le sami e papaʻu. E papaʻu le sami, e tatau ona e alu mo se taimi umi e aau lelei. I se tulaga lautele, i luga o Lo Dalam e lelei le malolo na o galu tetele, ma peʻa peʻa, e matua le mafai ai ona aau, talu ai o le vai e latalata i le ogatotonu o le faga.

E leai se faletaele ma taele i luga o lenei matafaga Phi Phi Don, leai se tasi lisi lisi sun ma faamalu. Ae i tafatafa o le matafaga atoa o loʻo i ai le tele o faʻamau ma faleʻaiga, i totonu taʻitasi o ia mea e mafai ona e tago ai i se vai inu ma nofo faʻatasi i luga o se vaivai aluga poʻo mattress i luga o le matafaga.

I le faʻaopopoga i le malolo i luga o le oneone, iinei oe mafai ona alu tiʻetiʻe i se kayak mautotogi (150 baht i le itula, 700 mo 8 itula).

Lo Dalam Beach, lea e tusa ma le 1 km le umi, e masani ona tumutumu. I le ao, o tagata tafafao maimoa mai Phuket ma Ao Nang eo mai iinei, ma i le po e avea ma totonugalemu o pati mo talavou tafaoga i le nofoaga malolo. Ma e ui lava o le matafaga e masani ona fufuluina ma le lapisi e le o vaʻaia, e tatau ona e malamalama o le atoa talavou potopoto iinei e le gata '' ai ma inu, ae o foi i le faleuila i le sami.

Long Beach

O le Long Beach vasega muamua, tusa lea ma le 800 mita le umi, ua lilofia i le papaʻe oneone oneone. O le vai iinei e mama atoatoa, ae o le alu ifo i le sami e faigata ma o le loloto loloto amata latalata i le matafaga. E mafai ona e totogiina se sunbed ma se faʻamalu iinei mo le 100 baht, ae mo le 10 e mafai ona e faʻaaogaina le taʻele ma fufulu ese le sami masima.

I Taialani ma tala atu, o Long Beach e taʻua o le nofoaga sili ona lelei i luga o Phi Phi Don mo ulugaliʻi ma tamaiti.

O le amu amu i luga o lenei matafaga e sili ona lelei mo le aau ma snorkeling. O le fanua laugatasi papaʻe a Hin Phae, o le fale o manulele aau e leai se afaina, e sili ona lelei. E tele naua malie o loʻo folafolaina se feiloaʻiga ma i latou o loʻo feoaʻi ma lulu.

E mafai ona e faʻatagaina se ufimata ma se snorkel mo snorkeling:

  • mo le 50 baht i le aso,
  • fins mo le aofaʻi tutusa,
  • laupapa faaseʻe mo le 200 baht i le itula.

E mafai foʻi ona e mautotogi i se alovaa:

  • mo le 1 itula - 150 baht,
  • i le 4 itula - 400,
  • i le 8 itula - 700.

E naʻo le 10-15 minute e savali ai i Long Beach mai le pito i tua o Tonsai, ma mai le ogatotonu o le Ton Sai Village e tusa ma le 30 minute.

O le taunuʻu atu i Long Beach e faigofie foi i vaʻa: mai Tonsai, malaga mo le tagata e toʻatasi o le a tau 100 baht, pe a maeʻa le 18:00 o le aofaʻi masani e faʻaopoopo i le 150. Ae o le tagata vaʻa e le feaveaia se tagata e toʻatasi, e manatu e toʻa 4 pasese.

Monkey Beach

Laʻititi, tusa o le 120 m le umi, o le Monkey Beach e faʻaigoa tele aua e tele nauaʻi macaques umi-siʻusiʻu.

I totonu o se nofoaga tuufua i le lotolotoi o papa maualuga, na faʻatulagaina e laʻau vevela, o Monkey Beach e foliga matagofie. O le vai e turquoise ma o le oneone e paʻepaʻe. O le ulufale atu i le sami e lamolemole, ma i le taimi e tasi, o se loloto tele mafai ai ona e aau masani.

E foliga mai o le Monkey Beach atonu o le nofoaga sili lea mo se tafaoga i le matafaga e le gata i Phi Phi Don, ae faʻapea foi i Thailand. Ae o le numera o turisi asiasi mai i lenei matafaga o se vaega o tele tafaoga tele e tele taimi sili atu nai lo lona gafatia. O le mafuaaga lena e sili ai le asiasi iinei na o oe, ma i le taeao, seia 11:00, e leai lava ni vaʻa ma tagata asiasi.

E leai ni mea tetele i le Monkey Beach, e tatau ona e alu ma inu vai inu. E tele taupega o tautau i luga o laau latalata i le matafaga, ae foliga mai e le mafai ona e puʻeina ata fiafia i luga o le motu o Phi Phi Don: o le taimi lava e alu ai se tasi i luga o le taupega, o le tele o manufeʻai vao feoaʻi vave iina!

Taua! A e iai i le Monkey Beach, e tatau ona e vaʻavaʻai totoʻa i au mea totino. Mai se taga le vaʻavaʻaia, macaques aveese atoatoa mea uma ma le ofoofogia vave.

Monkey Beach, tu i sisifo o Pee Pee Don, naʻo le sami lava e taunuʻu ai. Talu ai o matafaga o Lo Dalam ma Monkey Beach e vavaeeseina e le sili atu i le 1 km, mai le muamua i le lona lua e mafai ona e aau i totonu o se lisivaʻa kayak i le na o le 25-30 minute. Afai e te le manaʻo e folau na o oe, e mafai ona e faʻafaigaluegaina se vaʻa ma se tagata vaʻa.

Manatu i luga o Phi Phi Don

E 3 manatu autū i le motu o Phi Phi Don, o loʻo tu i le tifato o le tasi mauga: Manatu manatu Phi Phi Nu.1, 2, 3. E mafai ona asia i latou i le alu aʻega e tasi.

E i ai ni nofoaga vaʻai i le itu i matu o le Ton Sai Village, ma e lua auala iina: o se auala savali pupuu ae matua tifato, ma se auala palapala palapala e fealualuaʻi, ma o lea e tele taimi e umi atu ai. Afai e te alu mai le Ton Sai Village, ona latalata lea o sitepu, pe a fai o Long Beach - o se auala palapala.

Manatu 1

I luga o le muamua maitau vaʻaiga o loʻo i ai se matagofie matagofie-paka: o se tamai vaituloto, matagofie maʻa matagofie, o se lelei teuteuina, nofoa mo malologa, ma faʻapea foi ma lapoʻa mataʻitusi tusi e fausia ai le faaupuga "Ou te alofa ia Phi Phi". Ae leai se mea e lafi mai le la. O le pito i lalo vaʻai e le faʻatagaina ai oe ona vaʻai i le motu i lona matagofie uma, o lea e matua aoga lava le malamalama atili i luga o le faʻasitepu e ui atu i le togavao.

Fale vaʻai 2

O le vaega e vaʻai ai Vaʻai numera Nu 2 o loʻo tumu i maʻa tetele, o aʻe ia e mafai ona e maitauina ai le oneone oneone ma le faga o Tonsai ma Lo Dalam. Ole pito sili lea ona lelei ile nofoaga i luga ole motu, ma ole vaaiga mai ia Pee Pee Don, ma o ia lea e masani ona faia faasalalauga e uiga i avanoa mo tafaoga i Thailand. I le maeʻa ai o le 9:00 i le taeao, e masani ona iai le anoanoaʻi o turisi, e faigata ai lava ona nofo i nofoa faʻalelei.

Manatu manatu Nu. 3

Maua i tafatafa o le leitio 'olo, luga atu o isi' 'upega tafaʻilagi. Ae talu ai o le mea moni o le vaʻaiga na poloka e laʻau maualuluga, o le vaʻai mai iinei e uiga ese: e tele le lagi, o se tafatafaʻilagi, ma nai lo le sami o loʻo i ai se togavao. O le terrace e matala ma lautele, ae o loʻo iai laʻau e faʻatupuina le paolo. O loʻo iai le faleʻaiga e fai ma meaʻai Thai male suigi i lalo ole faʻapaologa.

Faʻamatalaga aoga e uiga i manatu

Ulufale e Vaʻai manatu Phi Phi Nu.1 ma le 2 e totogi, 30 baht taʻitasi, 10 sili atu - pe a tatau ai, faʻaaoga le faleuila i luga o le 'upega tafaʻilagi. E leai se mea e te totogia ai le ulufale i View point Phi Phi Nu. 3, ona o loʻo iai le faleoloa vaʻai ile teritori o le cafe ma o le tau o meainu ua uma ona aofia ai turisi.

I luga o se tusi! E iai lapisi lapisi lata ane i vaaiga taʻitasi, ma e tele se sala e avatu mo le solia o le tumama. E faʻasāina le 'ava malosi i nofoaga uma, o loʻo iai foʻi faʻailoga faʻailo e tatau ona e totogia se sala mo le inu' ava malosi.

E matala potu vaʻai mo le 5:30 i le taeao e oʻo i le 7:00 i le afiafi, ae o le asiasi atu i manatu i le taeao e tele ona aoga. O le ala i luga i le taeao e faigofie ona o le mea moni e leai se vevela vevela. Pau lava le mea o loʻo i ai ni nai tagata, oe mafai ona ave le sili nofoaga e puʻeina ata. I se faʻaopopoga, o tai i luga o le motu i le taeao, faʻafetai i ata o Phi Phi Don e sili ona matagofie, ma le manaia o le oneone feanu ma le susulu turquoise sami i faga i itu uma e lua. O le puʻeina o ata i le maeʻa ai o le 11:00 e sili atu ona faʻafitauli, talu ai ona susulu mai le la i tioata puʻeata. I le taimi o le goto o le la, e masani ona e faamemelo i le lagi felanulanuaʻi ma matamata i le la e alu ifo i tua o le mauga, aua o vaaiga uma o loʻo tu i le itu sisifo o le mauga. Ae i le taimi e tasi, e tatau ona e malamalama i mea nei: a maeʻa le goto o le la, e mafai ona i ai le taimi e te alu ifo ai mai le mauga e tusa lava pe leʻi pogisa, e tatau ona e alu ese mai le nofoaga Nu.2 i le afiafi, ma o le a sili ona faigata ona toe foʻi mai le nofoaga Nu.3 - i le pogisa faifai pea. A o e fuafuaina le aʻeaʻe, e tatau ona e amanaʻia lena mea i luga o Pi-Pi-Don i Taialani:

  • tafa o ata ia Aperila-Novema mai le 6:00 i le 6:30, ia Tesema-Mati mai le 6:30 i le 7:00;
  • goto o le masina ia Fepuari Iulai mai le 18:00 i le 18:45, ia Aukuso-Ianuari mai le 18:00 i le 18:30.

Pa, faleaiga, olaga i le po i luga o Pi Phi Don

Tagata e o mai ia Phi Phi Don e le tele mo le "agalelei" matafaga (mo le lelei o le talafeagai, e tatau ona maitauina o le autu matafaga i lenei motu e mamao mai le sili ona lelei i Taialani), ae mo se faʻapitoa malologa siʻosiʻomaga, malie nightlife, nofo i pa, ofoofogia afi -faʻaalia, uo fou.

I le Ton Sai Village, i luga o le oneone oneone, e tele faleoloa ma le tele o mea faʻamanatu ma lavalava talavou. O loʻo iai foʻi nofoaga maulu ma faʻasusu, o kamupani malaga, ua sauni i soʻo se taimi e ofo atu a latou tautua i tagata uma.

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i luga o Phi Phi Don. O nisi e mafai ona faʻafiafiaina oe ile faʻatoʻa sauniuni o figota sami male Thai, ae ole tele e ave ipu Europa.

O pa sili ona lelei i luga o le motu, fale kalapu ma fale masini (ma le lisi masani o tautua ma tautua mo i latou na omai i Taialani mo tafaoga maimoa) - o fale pisapisao uma ua fuafuaina mo tagata tafafao maimoa, olaola ma fiafia o loʻo tu i le ogatotonu o le motu ma luga o le matafaga. Loh Dalum. Mafaufau i lenei pe a filifilia se faletalimalo mo oe.

O afiafi uma ile Lo Dalam e mafai ona e filifilia ai faʻafiafiaga e te fiafia iai: Fusuʻaga a Thai, siva i luga o le oneone, beach discos ma tauvaga. O tau e tau taugofie, o aso malolo la i lenei itu o le motu e sili ona lauiloa.

Faʻaaliga afi

O le soifuaga o le po e amata i afi faʻaali. E ui lava o ia faʻafiafiaga e taatele i Taialani, i luga o le Phi Phi Don o se ituaiga o "zest". I le auala, e le tatau ona e puʻeina se ata i le taimi o se afi faʻaalia i le manatuaina o Pi-Pi-Don, o le vitio liliu mai e sili ona manaia.

O faʻamau sili ona lelei e iai afi o loʻo faʻaalia iinei o Slinky, Stone, Ibiza ma Carlito's Bar - o le fale mulimuli o loʻo tu i Tonsai, o isi i Lo Dalam. Oe mafai ona faamemelo i le afi faʻaalia uma a o e nofo i totonu o se cafe, ma atoatoa leai se totogi, savali i le matafaga mai le tasi pa i le isi.

Taua! E sili atu le aua le nofo i luma laina i le taimi o se afi faʻaali. Muamua, e taufaafefe pe a lele moli i luma o ou foliga. Lona lua, e te manaʻomia le amanaʻia a o leʻi amataina le faʻaaliga, e faʻamalosia e le au faʻataʻitaʻi ...

Faʻaali afi e amata i le 21:00 ma faʻaauau seʻia oʻo i le 22:00. Ma mulimuli ane i Loh Dalum, amata siva oneone, lea e masani ona alu seʻia oʻo i le tafa o ata.

Tau o 'ava malosi ma meaʻai

Soʻo se mea e tuʻuina i ai turisi ni pakete o le 'ava malosi: o le seti lenei o se tamaʻi pakete, malosi' ava malosi (rum poʻo le vodka), cola poʻo le sprite, atonu o se malosi malosi inu. O meainu uma e tatau ona sasaa i totonu o se konateina ma palu, ona inu ai lea i totonu o se vaomago. O le tau o se pakete e mafai ona amata mai i le 280 i le 420 baht.

Tau o meaai e sili atu le averesi nai lo isi nofoaga i Thailand. Oe mafai ona 'ai mo lena ituaiga o tupe (tau o i le lotoifale tupe):

  • taeao i totonu o le cafe (kofe, toast, sosisi, fuamoa) - 120-180;
  • pizza i totonu o le cafe - 180-250;
  • ipu i se faleʻaiga Mekisiko - 220-300;
  • sua sua fou i luga o le auala - 50;
  • aano o aano o manufasi ma araisa i totonu o se faleʻaiga - 70-100;
  • Panikeke Thai i totonu o le cafe - 50-70;
  • meaʻai suamalie, keke i totonu o le cafe Italia - 80-100;
  • pia i totonu o le cafe - 70-100;
  • pia inu pia i totonu o le faleʻaiga - 100-250;
  • kapisi i totonu o le cafe - 60-80;
  • se fasi tele o pizza mai tagata faʻatau oloa - 80;
  • burger ma aano o manufasi, sanuisi - 100-120;
  • vai inu i le faleʻoloa (1.5 l) - 28-30.

Fautuaga mo le filifilia o faletalimalo

E ui lava e laʻititi le tele o Phi Phi Don, e tele a faletalimalo ii. E ui i lea, o le sailia o se avanoa potu mo se lava tau, aemaise lava i le maualuga vaitau, e le faigofie uma.

Faʻaaliga! Afai o loʻo e fuafuaina e sau i Taialani i le vaitaimi o le tau, ia mautinoa ia tusi muamua lou potu! Ma faitau ma le totoa ia iloiloga e uiga i le tulaga o le faletalimalo!

O le tele o faletalimalo i luga o Phi Phi Don o loʻo tuʻufaʻatasia i le Ton Sai Village area, latalata i matafaga o Tonsai ma Lo Dalam. Ae o se nofoaga e nofo ai, e ui o se puʻupuʻu tasi, o lenei eria e talafeagai mo naʻo i latou e fiafia i se pisapisao olaga ma pati. O iinei o loʻo tele ai faletalimalo taugofie e le faʻafiafiaina i lo latou tulaga lelei, faʻapea foʻi ma le tele o potu malolo (potu mo le tele o tagata), e sili ona fiafia iai tagata mai fafo. Ae e iai faletalimalo maualuga iinei, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faletalimalo fou ma lana lava vaitaʻele PP Princess Resort;
  • villa taugata ma le vai taele PP Princess Pool Villa;
  • potu ma potu malolo faʻaonapo nei i Ibiza House Phi Phi, lea e masani ona talimalo ai i pati o le matafaga.

I sisifo o Tonsai e naʻo nai faletalimalo faʻaonapo nei:

  • i le pito o le matafaga i lalo o papa o Phi Phi Cliff Beach Resort;
  • fale i luga o le oneone PP Sand Sea View Resort.

I le itu i sasaʻe o Tonsai, e mafai ona e fautuaina atu:

  • PP Villa Resort;
  • PPAndaman Legacy Resort;
  • PPAndaman Beach Resort.

I le eria o Long Beach, e sili atu le taugata o faletalimalo, ae e sili atu le maualuga. E leitioa a, o potu e manaʻomia tele iinei ma vave faʻatau atu.O le PP Long Beach Resort & Villa o loʻo ofaina uma fale taugata ma tamaʻi fale i tau taugofie. PP The Beach Resort, e mafai ona e mautotogi ai i se fale mautotogi poʻo se fale talimalo, o loʻo tu i luga o le maupuepue, e ave fua ai latou e taʻavale.

Ae mo tau mo fale i Phi Phi Don, e maualuga atu na i lo isi fale talimalo i Taialani. I le taimi lava e tasi, pei o Thailand uma, i le maualuga vaitau ma i Kerisimasi aso malolo, siisii ​​i luga tau e 1.5-2 taimi. Lenei o le averesi tau o fale i luga o Pi-Ph-Don i le taimi maualuga vaitau (Novema-Mati) i le lotoifale tupe:

  • moega i le potu malolo - mai le 300;
  • potu ma le ili i le faletalimalo faletupe i Ton Sai Village - 800-1200;
  • o se potu malulu i le faletalimalo i Ton Sai Village - 1000-1800;
  • potu faletalimalo i luga o le matafaga - mai le 1800;
  • potu faletalimalo i Long Beach - mai le 2300.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i le Pi-Pi-Don

O vaega amata autu e masani ona e taunuʻu ai i le motu o Phi Phi Don o Phuket ma le laufanua o Krabi.

Mai ia Phuket

O vaʻa mai Phuket i Phi Phi Don Island i Thailand mai le Rassada Pier. Latou te o ese e tusa ai ma le faasologa lenei: 8:30, 9:00, 11:00, 12:20, 13:30, 14:30, 15:00 ma le 15:30. Taimi e mafai ona fesuisuiaʻi laitiiti: i le vaitau e masani ona feosofi ai vaʻa, o isi taimi e tuai ai le vaalele i le 20-30 minute. E 2 itula le umi o le auala.

E mafai ona e alu i le uafu Rassada na o oe ma faʻatau sau ticket i le Pi-Pi-Don i le box box (600 baht tasi auala, 1000 baht i itu uma e lua). Mai le malae vaʻalele, e tatau ona e muamua alu i se pasi-laitiiti i le taulaga o Phuket (150 baht), ona sui ai lea i le tuk-tuk - o le aofaʻi o taimi o malaga e tusa o le itula. E mafai ona e alu i se taxi - o le malaga faataamilo i le taulaga e oʻo atu i le 700 baht.

O le a sili atu le aoga pe a faʻafesoʻotaʻi se ofisa malaga. E tasi le eseʻesega: tiketi mo le vaʻa i le motu e taugofie i ofisa femalagaaʻi nai lo le tuʻusaʻo i le ofisa tiketi i le uafu. Oe mafai ona faʻatau tiketi i soʻo se ofisa femalagaaʻi latalata, totogi na o 350-400 baht mo femalagaaiga i le motu. I le ofisa o femalagaaʻiga i le itu taumatau i le malae vaʻalele, e mafai ona e faʻatau se pasese soʻofaʻatasi ia Phi Phi Don mo le 500-800 baht - o lenei aofaʻi e aofia ai le fesiʻi atu i le uafu ma le tiʻetiʻega o vaʻa. I le auala, o le ofisa malaga e leai ni tiketi mo vaalele uma: na o nisi vaʻa kamupani galulue i lenei auala. I ofisa femalagaaʻi e faigofie lava ona ave tiketi i itu uma e lua: a toe foi mai o le a tatala le aso, ae na o le vaalele o le vaa lava lea e tasi mai le vaa mai Phuket.

E mafai foi ona e folau mai Phuket i Phi Phi Don i se vaʻa tumaoti: o le totogi o le 1000-1500 baht mo le tagata e toʻatasi.

Taua! Asiasi i le Phi Phi Don Island ma le malaga e tasi, lua ma le tolu aso mai Phuket e sili atu le taugofie nai lo le malaga taʻimua. O se malaga mai se ofisa malaga o tau 1500-3200 baht (seti luga o le umi ma le polokalama), ma o lenei aofaiga aofia ai foi taumafataga.

Mai Krabi

E i ai foʻi vaʻa mai Krabi i Phi Phi Don, alu ese mai Klong Jilad pier. Gaoioiga faʻatino: 9:00, 10:30, 13:00, 15:00. O le faigamalaga e 1.5 itula, o le tiketi e 350 baht i le ofisa o le pusa.

I le uafu Klong Jilad, o loʻo tu i le taulaga o Krabi, mai soʻo se mea i le taulaga, e mafai ona e alu i se taxi mo le 400 baht, ma mai le malae vaʻalele o loʻo iai le pasi.

I se faʻaopopoga, i soʻo se ofisa malaga i luga o le auala o Krabi poʻo luga o le ofisa femalagaaʻi i le malaevaʻalele, e mafai ona e faʻatauina se pasese soʻotaga mo Pi-Pi-Don. I lenei tulaga, e le gata o le vaʻaia o vaʻa o le a tuʻuina atu, ae o se fesiitaʻiga i le uafu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai Ao Nang

Ao Nang o se nofoaga taʻutaʻua lauiloa i Taialani, tu i le 20 km mai Krabi. E leai se faʻafitauli e malaga ai mai Ao Nang i Pi-Phi-Don.

O vaʻa vaʻa pasese e o ese mai le uafu Nopparat Tara, o loʻo tu i le matafaga o le igoa lava e tasi, i le taeao i le 9:30. 15 minute mulimuli ane, i le 9:45 i le taeao, na tu ai le vaʻa i West Riley, lea na feosofi ai pasese ma agaʻi i lalo i le faʻaaogaina o auala uumi, ona o ai lea i le Phi Phi Don mo le isi itula ma le afa. Tau tiketi: 450 baht

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau o loʻo iai nei mo Novema 2018.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Most Famous PHI PHI ISLAND. Thailand Travel Series. Part 7 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com