Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Funchal: tafaoga ma mataaga i le laumua o Madeira

Pin
Send
Share
Send

Funchal o le sili autu o le Potukale motu o Madeira, tu i lona itu i saute. I itu e tolu, o le nofoaga faʻatonu e puipuia e mauga ma maupuepue, lea e fausia ai se tau mafanafana, malolo ai i le taulaga - taumalulu mafanafana ma taumafanafana ma se savili malu e agi mai le sami. I Potukale, Funchal i Madeira o loʻo aofia lelei i le lisi o nofoaga sili ona lelei mo tafaoga i soʻo se taimi o le tausaga. E uiga i lenei nofoaga malolo o le a talanoaina i la tatou tusitusiga.

Fautuaga! Alu i se malaga, ia mautinoa e ave ma oe se faʻafanua o Funchal ma mataʻina i Lusia.

Faamatalaga lautele

O le nofoaga na faavaeina i le amataga o le seneturi lona 15 ma vave atiina ae i le tamaoaiga ma aganuu tutotonu o Madeira. O aso nei Funchal ua vaevaeina masani i ni vaega se lua - faʻasolopito ma aso nei. O le mea moni, o le sili fiafia i tagata tafafao maimoa o le tuai vaega o le motu laumua; oe mafai ona savali i totonu o vaapiapi auala mo aso i le iʻuga ma maua se mea fou mo oe lava i aso uma, mafaufau alu atu i taimi eseʻese vaitau vaitau.

Mea moni manaia! O le igoa o le taulaga i Madeira i Potukale e sau mai le "funcho" - fennel, o se manogi e ola i luga o le motu i le tele o aofaʻi.

Funchal, Madeira e tele ekalesia, falemataaga, fale, paka ma togalaau faʻatoʻaga e sili ona fiafia i ai. Maketi i le lotoifale o se vaega faʻapitoa o mataʻaga, iinei oe mafai ona lagonaina le agaga o Madeira, faʻatau fualaʻau mataʻina, fou sami sami. O le taʻutaʻua o le nofoaga malolo e mafua mai foi i le tele o filifiliga o turisi mataʻaga - matafaga, sami folau, uaea taʻavale.

Lelei e iloa! Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi le suamalie i le lotoifale - fennel candies.

Funchal i Potukale o le pulega nofoaga autu ma taulaga i le motu o Madeira ma le faitau aofai o tagata tusa ma le 115 afe tagata. O le nofoaga tutotonu o le laumua foi o le tutoʻatasi itulagi o le motu ma le ogatotonu o le itulagi o le igoa tutusa. O le itu i saute o le taulaga ua fufuluina e le Vasa Atalani. O le taulaga e faigofie ona iloa e ona fale papaʻe ma pupula pupula o taualuga, e siʻomia e laufanua lanumeamata ma terraces.

Ia mautinoa e savalivali i lalo i le auala autu o tagata savali, faʻataʻitaʻi le kofe i totonu o le atunuʻu, ave le malie i le tumutumu o le mauga, ma vaʻai i vaaiga ofoofogia o le sami ma le taulaga.

Mea moni manaia! E mafai ona e alu ifo i lalo o le mauga i luga o se faaseʻe laupapa faʻapitoa. I le faaiuga o le seneturi lona 19, o le autu auala o felauaiga i le va o nofoaga o le motu. O le tupuʻaga mai le tumutumu e 20 minute le umi.

Vaaiga

Uma vaaiga o Funchal e taulai atu i le talafaasolopito vaega o le taulaga. O loʻo i ai fale o le malo, maota mananaia, malumalu ma falesa, le fale uaina lauiloa o Blandy. O togalaau faʻatoʻaga, o loʻo tu i fafo atu o le taulaga, o loʻo i ai ni vailaʻau mai fafo i le lalolagi atoa.

Monte Cable Car ma Monte Palace Tropical Garden

Mafaufau i le laueleele maupuepue ma laufanua o le motu, e tele laupepa vaʻaia, lea e naʻo le funicular e maua ai. O se malaga i le tumutumu o le Mauga o Monte o se avanoa lelei tele e faamemelo ai ia Madeira mai le vaai a le manulele, puʻeina ni ata ofoofogia ma asiasi i se tasi o vaaiga sili ona matagofie i Funchal - le paka o le Maota o Monte. O le funicular aofia ai 40 cabins ma sa faʻagaioia talu mai le 2000.

  • O le uaea taʻavale e alu atu mai le sami i le tumutumu o le mauga, o le malaga e 10 minute.
  • Tasi-auala tiketi tau 10 euro, toe-malaga tiketi - 15 Euro.
  • Galue itula: mai le 9-30 i le 17-45.

I le tumutumu o le mauga o le maota o le maota, o le mea sili ona tosina i ai o le paka, lea e feoaʻi solo ai peacocks ma o loʻo faʻaputuputuina ai laau mai tulimanu mamao o le lalolagi. Eseese ituaiga iʻa e taeele i faatanoa, e faʻapipiʻi faʻatagata, e galue vaipuna.

Na tatalaina le faʻatoʻaga teropika i tagata lautele i le 1991; o le eria sa umiaina muamua e se faipisinisi i le lotoifale. Faʻafetai i ana taumafaiga, o le le amanaiaina ma lafoa eria liliuina i se matagofie, tausia lelei togalaau, i le ogatotonu o lea, i le maota, e lua faʻaaliga:

  • "Aferika Passion" - o se faʻaputuga o ata Aferika;
  • O le "Secrets of Mother Natura" o se faʻaputuputuina o tagata maina mai le lalolagi atoa.

O le maota na fausia i le seneturi lona 18 ma i se taimi puʻupuʻu liliu atu i se tamaoaiga tamaoaiga. I le seneturi lona 19, o le maota, toe fausia i totonu o se faletalimalo, o se nofoaga malolo fiafia mo tagata fiafia i le filemu ma le filemu. Peitaʻi i le ogatotonu o le senituri lona 20, na maliu ai le e ana le maota, ma na faʻaleagaina ai le fale ma lona pitonuʻu. Naʻo le faaiuga o le seneturi lona 20, na toe faʻaleleia ai le maota ma le togalaʻau ma avea ai ma faʻatosina ofoofogia o Funchal i Madeira.

Lelei e iloa! O se tamai malumalu na fausia i luga o le tumutumu o le mauga, lea e afe ma afe tagata talitonu e faimalaga ai i tausaga uma.

E tele auala e te alu ai i le natura tosina o Funchal:

  1. e ala ile faʻapitoa - o le nofoaga o loʻo tu i luga o le faʻailoga (pasi numera 93 mulimuli i le nofoaga);
  2. ile pasi numera 20, 21, 22 poʻo le 48.

Asiasi tau tropical park - 10 euro, tamaiti i lalo ole 15 tausaga le taliaina e leai se tau.

I luga o le teritori o le togalaʻau mafai ona e tiʻetiʻe i se faʻapitoa trailer, o le totogi o le a tau 4 EUR.

Ulufale i le togalaau tatala i aso uma mai le 9-30 i le 18-00, ma le fale mataaga e matala mai le 10-00 i le 16-30.

Kolisi Jesuit ma le Ekalesia i Funchal

O le Jesuit Temple poʻo le Ekalesia a São João Evangelista i Madeira, Potukale, na fausia i le senituri lona 17 ma ua teuteuina i le ituaiga o Faʻaaiga. O le falesa na faatuina se kolisi, lea na aʻoaʻo ai tagata uma i le tele o seneturi. O le kolisi sa lauiloa ma faʻaaloalo i fafo atu o Potukale, ma tagata Ignatian talitonu na omai iinei e aʻoga ma malolo. O le fale e aofia ai le tele o fale, ae o aso nei o le tele o latou e leʻo ola. O Monarch Carlos na ia faʻaaogaina le fale o se vaega o fitafita savali.

O le paʻepaʻe-enaena foliga o le fale, teuteuina i pou, faʻatagata ma le tupu ofu o lima, e matua ofoofogia, ae o totonu o le lotu fiafia ma faʻafiafiaina i le tamaoaiga ma tamaoaiga. O potu faʻapipiʻi ua teuteuina i atavali ma vali teuteu. O puipui o loʻo laina laina sikulima a le azulesos ma atavali tuai.

O totonu o le malumalu e faʻaleaganuʻu mo ekalesia Jesuit uma i Potukale - nave, transept ma falesa. O le fata maualuga maʻa mapu, teuteuina i ata vaneina, e tosina faʻapitoa i ai. O totonu o le malumalu o le a mautinoa le tosina mai o mafaufau o tagata fiafia i ata matagofie, iinei oe mafai ona vaʻaia ata tulaga ese o le 17-18 seneturi. O le faitotoʻa e faia i se ituaiga laʻau faʻapitoa.

Lelei e iloa! Ua faʻatuina se okeni i totonu o le falesa, ma e masani ona faia konaseti.

O le malumalu o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga i Madeira, i luga o le Municipal Square. E tele filifiliga mo tafaoga e avanoa mo tagata asiasi:

  • taʻamilosaga vave - faʻatautaia i aso uma mai le 10-00 i le 18-00, e leai se totogi o le asiasiga a le ekalesia;
  • malaga taamilo - faia mo vaega e oʻo atu i le 15 tagata i aso uma, seʻi vagana faaiuga o vaiaso, i le 11-30, o le malaga e aofia ai le asia o se falesa ma kolisi.

E mafai foi ona e faʻatauina se polosiua i le faitotoʻa e faʻamatalaina ai nofoaga e sili ona manaia i totonu o le malumalu ma le kolisi.

Santa Catarina Park

O le paka e le masalomia o se tasi o sili ona matagofie matagofie i Funchal, Madeira, Potukale. A e sau iinei, oe faatofuina oe lava i se siosiomaga o le filemu ma le lotogatasi ma le natura. O le faʻailoga lea na faia e le tagata e fuga ma manogi mea suamalie uma.

O le paka o loʻo tu i luga o se maupuepue, mai le mea e te fiafia ai i le uafu ma le sami, i le ogatotonu o loʻo i ai se vaituloto e nonofo ai pato faʻamama. O le laufanua e faʻatumuina e vaipuna ma faʻatagata. O se malaetaalo ma mataaga ua saunia mo tamaiti. I Santa Catarina, e mafai ona e asia le fale tuai i Funchal - le lotu a St.Catherine, amata mai i le 1425. O le tele o taimi, o le paka e filemu ma toʻafilemu, ae o nisi taimi e pisa ai mea e fai iinei.

  • O le tosina e talia malo i aso uma seʻia oʻo ile 21-00.
  • O loʻo iai le paka i le va o auala e lua - fai Infante ma Sa Carneiro.

Auala o Santa Maria

O lenei auala ua taʻua o le pepe o Funchal i Madeira, ona o le ulumatua i le laumua. O loʻo tu i le vaega tuai o le taulaga, tapunia mo felauaiga. E tele faleoloa kofe, faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo iai, e iai fale faʻamanatu.

O le taʻua muamua lava o Santa Maria na amata mai i le 1430. O aso nei, o le lalelei o aso anamua ma le foafoaga faʻaalia o aso nei o loʻo fesoʻotaʻi iinei i se uiga uiga ese. E tele fale na toe faʻaleleia, ae o auala savali o loʻo tumau pea maʻa. O faitotoʻa o fale e valiina e atisi i le lotoifale.

Fort Santiago na fausia i le ogatotonu o le auala, o aso nei o loʻo iai ma fale mataaga o ona po nei, ma e mafai foi ona e asia se faleʻaiga e le amanaʻia le sami. E mafai foi ona e asiasi i le Ekalesia a St.Maria, le Falesa o le Holy Relics ma le maketi i le lotoifale.

Faleoloa a Blandy's Winery

O le fale gaosi uaina ua silia ma le lua selau tausaga o faʻagaioia ma o loʻo tu i le fatu o Funchal. O uaina a le kamupani e lauiloa i talaatu o tuaoi o Potukale ma e sili ona talisapaia e tagata faʻapitoa ma tagata atamamai i Europa.

O le aso nei o le uaina e Michael ma Chris Blandy, tama ma le atalii, e fai ma sui o le ono ma le fitu augatupulaga. O tafaoga mataʻutia na tafafao maimoa mai i le teritori o le laʻau, lea e mafai ai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i le faiga o le faia o le uaina. E valaʻaulia foʻi le au asiasi e asiasi i potu ma tofo ai meainu. O le faleoloa a le winery e aofia ai meainu mai le 1940. O uaina faʻapitoa ma uluaʻi faʻailoga e mafai ona faʻatau i le faleoloa o loʻo tu i le teritori o le fale mataaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • umi le tafaoga - 45 minute;
  • o le tau o se malaga masani o le 4.5 euro, totogi e tusa ma le 30 euro, e mafai ona e faʻatau se 10 tausaga le matua o Madeira ma faʻataʻitaʻia ituaiga inu e lua;
  • faʻaaogaina o le pepa, oe mafai faʻatau uaina i le faleoloa ma le 10% pau.

Fale ma meaʻai

Afai o loʻo e sailia ni faletalimalo taugofie - faletalimalo e fa ma le lima fetu, vaʻai le itu i sisifo o Funchal. O se potu faʻalua i se faletalimalo taugofie e tolu-fetu i Funchal o le a tau mai le 53 EUR i le aso. O le tau o le ola i potu mautotogi ma fale talimalo e mai ile 18 EUR.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Cafes ma faleʻaiga i Funchal o loʻo tuʻuina mai mo tofo ma paketi uma.

O fea e 'ai i Funchal, Madeira, taugofie ma suamalie

IgoaLe tuatusiFaasologaLe tau o le siaki mo tagata taʻitasiVaega:
Gigi aofaʻiRua Dom Carlos, nu. 20, Santa Maria MaiorAso vaiaso - mai le 8-00 i le 20-00, faaiuga o vaiaso - mai le 9-00 i le 18-005.5 EURE i ai vegetarian filifiliga, aemaise lava sua suamalie ma lamolemole.
Wellcom Kofe PaRua Das Murcas, 16, 18Aso vaiaso - mai le 9-00 i le 23-00, faaiuga o vaiaso - mai le 11-30 i le 22-006 EURO le ea, tulaga ma le lisi e le masani ai ma Madeira. Le kofe manaia, sili lelei burger. Filifiliga lelei o vaʻa pia.
Jasmin fale lautiCaminho Preto, 40, Sao GoncaloAso taʻitasi mai le 10-00 i le 17-00Mai le 2 i le 12 EURO se nofoaga matagofie o loʻo tu i totonu o se togalaʻau toʻafilemu, e mafai ona e maua mai i le Funchal i le numera pasi 47. O le uiga ese o le fale lauti o pusi e talileleia ma le fiafia tagata asiasi.
Le Bistrot Jacaranda28F Avenida do Infante, En face du kasinoAso taʻitasi mai le 10-00 i le 23-00Mai le 15 i le 20 EURO loʻo tu i tafatafa o le Casino Park Hotel, o loʻo tautua ai le pasta ma le sangria manaia. O le tagata kuka e Farani.

Faʻafefea ona e alu iina. Felauaiga i luga o le motu

O le auala sili ona faigofie e alu ai i Funchal mai Lisbon o le vaʻalele. E oʻo atu i le 16 vaʻalele e tuʻu ese mai le laumua Potukale i aso uma. Faigamalaga o loʻo faʻatinoina:

  • EasyJet - Peretania vaʻatau tau vaʻalele ofoina aso taʻitasi malaga;
  • Tap Portugal o se Potukale vaalele e faʻagaioia foʻi malaga i aso uma.

O tiketi e mafai ona faʻatau i luga o uepisaite aloaia a vaʻalele vaʻalele.

O se tiketi mo se vaalele Peretania tau maualalo tau mai le 27.5 euro, ato e totogi eseese.

Lelei e iloa! I le totogiina o au ato lugalaina, e mafai ona e sefe ai i le € 20.

O le tau maualalo tiketi mo le vaalele Potukale vaalele o 62 euro. Totogi totogi eseese.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O vaʻa sa masani ona tamoe mai Lisbon i Funchal, ae o le kamupani vaʻa na taofia galuega i le 2012.

O vaalele e mauaina e le malae vaalele i Funchal, o loʻo tu i le taulaga o Santa Cruz i Madeira. E mafai ona e alu i le nofoaga faʻapitoa i se taxi, totogi se taʻavale poʻo se pasi. I le Funchal, maua i ona laʻititi talafeagai, e mafai ona e fealualuaʻi i vae. Mo malaga i femalagaiga lautele, e sili atu le faʻatau o se pepa e faʻatagaina ai oe i le tele o malaga - mai le 2 i le 9. Totogi mo malaga taʻitasi eseese o le a taugata tele.

E taua le iloa! O pasi i le lotoifale e lanu moli.

Funchal i luga o Medeira i Potukale e le gata o le laumua o le motu, ae o se taulaga matagofie foi ma le tele o mea taua - faʻasolopito, tusiata ma faʻanatura. Fiafia i ou aso malolo i Madeira, lagona le agaga o Potukale ma o le a e mautinoa e te manaʻo e toe foʻi mai iinei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Most THRILLING Madeira Hike: Climbing Pico Ruivo + Pico do Arieiro (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com