Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sihanoukville, Kemupotia: o le a le mea e vaʻai ma pe fia le tau e nofo ai

Pin
Send
Share
Send

O Sihanoukville (Kemupotia) o se taulaga tu i le itu i saute o le atunuu i le talafatai o le Fagaloa o Thailand. O iinei o loʻo i ai nisi o matafaga sili ona lelei i Asia, faʻatosina mai turisi, faletalimalo lelei ma faleʻaiga ma le sili ona manaia Khmer taumafa. O a mea e vaʻai i Sihanoukville, o fea e nofo ai ma o a tau mo mea e nonofo ai ma taumafataga - tali i fesili masani a tagata femalagaaʻi i lenei tusitusiga.

Faletalimalo poʻo fale tumaʻoti - o fea e nofo ai i Sihanoukville?

Kemupotia o se atunuʻu o taugofie tafaoga, o lea o tau mo mea e nonofo ai ma taumafataga o loʻo teuina i totonu o tapulaʻa talafeagai. O fale talimalo e sili ona taugofie o loʻo tu ai le toʻatele o tagata, ae e iai foʻi faletalimalo e le taugata. Afai o le autu autu mo le filifiliaina o mea e nonofo ai e latalata i le sami, muamua vaʻai i se auiliiliga faʻamatalaga o matafaga o Sihanoukville ma se ata.

Mo le potu faʻalua i se tasi o fale talimalo, e tatau ona e totogia mai le $ 9, mo le nofo i le faletalimalo e tolu fetu i talafatai o le Fagaloa o Thailand - mai le $ 26, ma le mea e nonofo ai i se faletalimalo e lima fetu e $ 130 / aso le tau.

Afai na e sau i Sihanoukville mo se taimi umi, manaʻo e sefe se lua selau tala ma fiafia i mea fiafia uma o le lotoifale, totogi se fale mai tagata Kemupotia. E mafai foi ona e nofo i nofoaga faʻafiafia ma fale eseese, o lona tau, ma le umukuka, potu moe lua, taʻele ma se ea malulu, e naʻo le $ 250 / masina.

Manatua! Aua le alu i fale e le oi ai ni mea lelei e te manaʻomia. E masani ona Khmers, e ui lava latou te folafola atu e faʻapipiʻi le ogaumu talafeagai poʻo le pusaaisa i nai aso o lumanaʻi, aua le faia i le taimi atoa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Sihanoukville (Kemupotia) Meaʻai: O a mea e 'ai

Aso Malolo i Sihanoukville e le gata taugofie, ae e manaia foi. O se taumafataga masani a le cafe i fafo e tau ile $ 2-4 i le tagata ma aofia ai ile omelet ma sisi, salati ma baguette + vai inu vevela, poʻo muesli ma yogurt ma fualaʻau.

Taua! I totonu o faleʻaiga i Cambodia, o loʻo faʻailoa mai le tau ile tolu faʻamatalaga - mo tamaʻi fale, feololo ma lapopoʻa. Ae e te leʻi okaina le tele ma sili atu i tagata uma, saili le mamafa o le ipu - i lenei auala e mafai ona sefe ai lou manava mai le sili atu pauna o meaai.

Mo taumafataga o le aoauli, tagata Kemupotia latou te sauniina ni supo e lauiloa i Asia uma. Lenei o le masani kari, ma dumplings ma fualaʻau, ma aano o manu mai povi poʻo puaʻa. Ole tau ole ipu vevela e $ 3. O le filifiliga i lenei taumafataga o le steak luga o le afi ma falai ma le sosi mo na o le $ 5.

Mo i latou o loʻo moʻomia meaʻai a Europa, e iai faʻapitoa fale i Sihanoukville e saunia ai pizza, spaghetti, figota, poʻo aano o manu ma fualaʻau. O le masani Pepperoni (500-600 kalama) i totonu o le cafe i le talafatai o le Fagaloa o Thailand o le a tauina oe $ 5, ma oe mafai ona tofoina se vaega o Italia pasta ma salati na o le $ 2-3.

Lelei e iloa! O le 'ai i Sihanoukville e sili ona lelei i cafe i auala. O oloa na tatou masani ai e le totoina i le atunuʻu, ae faʻatau mai fafo, o lea la o le tau mo latou o loʻo tupu pea.

Mo tagata tafafao maimoa na o mai i tafaoga i Kemupotia, ua matou tuufaatasia se lisi o ipu a le atunuu e tatau ona e faataitaia:

  • Nom ban chok - noodles araisa ma iʻa kari kari sosi ma fualaʻau;
  • Kdam chaa - falai lapisi ma kampotan pepa;
  • Amok - iʻa poʻo aano o manu ma le niu popo ma laʻau i le lotoifale, saunia e tusa ai ma se fua faʻapitoa;
  • O le salati fugalaʻau faʻi o se suamalie suamalie.

Tau inu i Mihanoukville

O le 'ava mālosi e sili ona taugofie i lenei nofoaga o pia (pia) O le fagu uaina na faʻatau i le faleʻaiga e $ 12-18 le tau, mo le ipuinu o vodka, rum, tequila poʻo le whiskey o le a fesiligia ai oe mo le $ 2, e amata le tau o le cocktail i le $ 3.

Fans o exotic ma ogaoga taʻaloga tatau ona asiasi i le ogatotonu maketi - latou faʻatau atu tinctures luga tarantula ma cobras, pama uafu ma isi masani ai meainu.

Matou sefe tupe! Toetoe lava o faleʻaiga uma o loʻo tu i luga o matafaga o loʻo iai se fiafia faʻalauiloa itula. O se vaitaimi atofaina lea (e masani ona amata mai ile 5 i le afiafi seʻia oʻo i le 9 i le afiafi) peʻa paʻuʻu vai inu uma a le 25% poʻo le 50%.

Faʻailoga o Sihanoukville

Pei o se taulaga, o Sihanoukville e lauiloa mo ona matafaga. Ina neʻi e fiu i le susulu o ave o le la ma galu laiti o le faga, ua matou saunia se lisi o mea matagofie e tatau ona asia.

Vaitafe o Kbal Chhay

16 kilomita mai le taulaga, i lalo o le mauga, o se tasi o sili ona matagofie afu i Kemupotia. E fiaselau tagata faimalaga eo mai iinei i aso uma: o se tasi e manaʻo e puʻeina ni ata matagofie mai a latou aso malolo i Sihanoukville, e manaʻo se tasi e aau i le vai paia, ma e manaʻo se tasi e vaʻai i meaola.

E leai se felauaiga lautele i le afu, e naʻo taxi ($ 8) e te mafaia ona taunuʻu i ai, poʻo se pasi pasi. Totogi ulufale e $ 1.

Fautuaga! Aua le asia lenei faʻatosinaina i le ogatotonu o le vaitau o mugala, aua o le taimi nei o le suavai pa'ū mataua tele ma le afu leiloa lona matagofie.

Leona Auro

O faʻatagata o leona liona o le faʻailoga iloga lea o le taulaga ma o le numera tasi lea e tosina ile lisi o mea e tatau ona vaʻaia ile Sihanoukville. O loʻo tu i latou ile ogatotonu ma e faʻataʻamilomiloina e le tele o faleoloa ma faleʻaiga. Mafai ona faaaoga o se taiala.

Malumalu Buddhist Wat Leu (Wat Leu Temple)

Fale o monike ma se nofoaga o le paʻia - o le Malumalu o Wat Leu o loʻo tu i le tumutumu o le Mauga o Sihanoukville. Lenei o le pito sili ona maualuga o le itumalo, o le mea lea, i le faʻaopoopoina i anamua fale teuteuina ma le masani ai stucco moldings ma Buddha faʻatagata, iinei oe mafai ona vaʻaia le matagofie o le atoa aʻai ma le talafatai. Ia mautinoa e aumai meaai ma vai ma oe aua e leai ni faleoloa i luga ole laiga.

Fautuaga! Matamata i amioga a manuki - o nei fiaʻai fia ai pepe e seasea maua e gaoi, ae e masani ona gaoi.

Ream National Park

Sihanoukville Central Park e tuʻufaʻatasia se paka lanumeamata, o se faleoloa ma se fale mataaga. O i latou ua fiu i le vevela o le la e mafai ona fiafia i le malu i le paolo o laʻau pe fai se pikiniki luga o le mutia. O i latou e fia fealofani ma feola ma manu feʻai o Kemupotia e mafai ona maimoaina flamingo, butterflies, iʻa poʻo manuki nonofo filemu i le togavao. Ma i latou e fiafia i faʻatagata mananaia ma tafaoga vai e mafai ona savalivali i ala o le paka pe alu i se malaga vaʻa.

O le faitotoʻa i le paka e leai se totogi. E masani lava, latalata i le faitotoʻa autu, o se tasi o le nuʻu poʻo ni sui o femalagaaʻiga kamupani ofo tagata femalagaaʻi e vaʻai uma mataaga o le paka i luga o se scooter mo le $ 20 (o le tau e aofia ai 'aiga aoauli ma le lua-itula vaʻa malaga).

Malumalu o Wat Krom

O le Malumalu Buddhist ma lona nofoaga faʻamamaina e iloga i lona matagofie ma le filemu o le siʻosiʻomaga. O iinei lava e faʻamanatuina ai aso malolo uma o Sihanoukville, e maua faʻailoga tagata lautele ma tanu, e faia e le au pulega ni mea taua na tutupu. E ui lava i le laʻititi o le malumalu, e ova atu ma le 30 faʻatagata a Buddha e eseese lona telē i ona laufanua, o le mea lea e fiafia tele ai tagata puʻe ata i lenei nofoaga. Ma iinei oe mafai ona vaʻaia le masani masani olaga o monike.

Maketi Phsar Leu

O se moni tosina, o se parataiso mo tagata faʻatau tupe. O le maketi, o loʻo tu i le fatu o Sihanoukville, o se nofoaga taua e asiasi i ai soʻo se tasi e sau iinei i tafaoga. Latou faʻatau atu mea uma mai cosmetics ma lavalava i kofe ma mea manogi. Ia mautinoa e faʻatau ni fualaʻau ma souvenir ii, aua o le maketi lea e faʻatau atu ai i tau maualalo i Kemupotia.

Taua! Lagona le saoloto e faʻatau ma e mafai ona faʻaititia au fuafuaga fuafuaina e oʻo i le 30%.

Felauaiga lautele

  1. O Tuk-tuk o se auala taugofie ma sili ona lauiloa ile felauaiga i Kemupotia. Ole uila afi lea poʻo se taʻavale mo le fitu pasese. O tau o tau e le faʻamautuina ma faʻamoemoeina i lou agavaʻa e feutanaʻi ma le avetaavale, ae tasi le tulafono mautu - e te le totogia mo le aofaʻi o tagata i totonu o le taʻavale, ae mo le malaga atoa.
  2. O leisi auala taugofie ma televave o felauaiga o pasika uila afi - uila afi ma se taavale solofanua, lea e mafai ona ofi ai tagata e 1-2. E mafai ona e puʻeina se avetaavale fua i soo se mea i Sihanoukville, aemaise lava le tele o latou potopoto latalata i mataaga ma maketi.
  3. O le tiʻetiʻega laʻupasese e tusa ma le tolu tala le tau. O le puʻeina o se taʻavale fua i luga o le auala e faigata tele, o lea matou te fautua atu ai ia e tusi muamua se taʻavale i le faletalimalo taliaina.
  4. Mo i latou e tumu i le malosi, Sihanoukville ofaina uila totogiina mo le itiiti ifo i le $ 4 i le aso. O loʻo i ai foʻi le saoasaoa o ituaiga felauaiga i le itumalo - tamaʻi taʻavale laiti, e $ 10 e totogi ai.

Taua! E tusa ai ma tulafono a Kemupotia, e mafai ona tiʻetiʻe i se uila afi poʻo se taʻavale i totonu o Sihanoukville (totogi mai le $ 40 / aso) pe a fai e iai lau aia tatau

O le auala sili ona taugofie ma lautele faʻasalalau e feoaʻi ai i totonu o le taulaga o le faitau aofaʻi o tagata e 100,000 o futu. Afai e te vaʻai atu i le Sihanoukville faʻafanua muamua ma fuafua lau malaga auala, oe mafai ona oʻo atu i le autu mataʻina i vae, aua e masani ona tu tasi i le lua kilomita va.

Afai e te le o iloa pe faʻafefea ona e alu i Sihanoukville, tilotilo i lenei tusitusiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau i Sihanoukville

Fuafua se tafaoga muamua o le sili tulafono o se tagata faimalaga i atunuu ma se vevela tau. I totonu o Kemupotia, pei o setete tuaoi o Asia, ua vaeluaina le tau i vaitau e lua: o le muamua e timu, e tumau ia Me ia Oketopa, lona lua e mago, mai ia Novema ia Aperila.

O le masina "malulu" i Sihanoukville o Setema. I lenei taimi, o le ea ea oso i luga i le + 30 ° C, lea, i le tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le susū, e leai se sili ona lelei aʻafiaga i luga o le tino.

O le vaitaimi sili ona lelei mo le malologa o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, pe a agi se savili malu mai le sami, e timu le sili atu ma le tasi i le vaiaso, ma o le ea mafanafana e oʻo i le + 35 ° C.

Sihanoukville (Kemupotia) o se 'aʻai manaia ma lelei matafaga ma nofoaga ma mataaga taua vaʻai. O se sili lelei filifiliga mo aiga i luga o se paketi ma a tatau-i ai luga o se meaʻai malaga a tagata malaga. Manuia lau malaga!

Vaʻai le nofoaga o mea mataʻina ma matafaga o Sihanoukville luga o se faʻafanua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SIHANOUKVILLE TODAY. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com