Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le taulaga o Namur - o le ogatotonu o le Belgian itumalo o Wallonia

Pin
Send
Share
Send

65 kilomita mai Brussels, lea e tuʻufaʻatasia ai vaitafe o Meuse ma Sabra, o le taulaga laititi o Namur (Peleseuma) o loʻo tu ai. Namur o le laumua o le Wallonia itulagi ma le pulega faʻatonuina o le itumalo o Walloon.

O le taulaga o Namor na tupu faataamilo i se fale malosi na fausia e tagata Roma i luga o le nofoaga o le Celtic nofoia e puipuia lo latou laueleele mai osofaiga a ituaiga Siamani. O nei mea na tutupu ae toeititi lava fanau mai Keriso.

Namur, o se itumalo ma le taulaga i Peleseuma, o loʻo i ai se mea na tupu i le talafaʻasolopito, o se sili maoaʻe faʻasolopito measina, ma nisi matagofie vaaiga. O le 'aʻai na sao mai le toʻatele o siegitema, pasi mai lea lima i lea lima, sili atu ma le tasi taimi na tu ai o ia i le ogatotonu o taua ma fetauaʻiga taua. Na oʻo i le iʻuga o le 19 senituri, na faʻapipiʻi ai Namur i Peleseuma.

I le taimi nei o lona faitau aofai e tusa ma le 110 afe tagata. E masani ona tautatala Falani ma Dutch i tagata o le atunuʻu.

O mea taua a Namur

O le ogatotonu ogatotonu o Namur o loʻo tu i le va o Meuse ma Sabra vaitafe, lea o loʻo vaʻaia ai tagata e sili ona faʻatosina mai turisi. E le gata o le tuai vaega o le itumalo, ae o le atoa aʻai nofoia se matua laʻititi eria, o lea e sili ai le faʻamasani i ai i vae. E tele auala savali tagata i luga o lona teritori, o le mafuaʻaga lea pe a e alu i le taʻavale e tatau ona faʻaaluina le tele o taimi ma neura vaʻai mo paka.

Ma, o a vaʻaiga i le taulaga o Namur (Peleseuma) e aoga vaʻai i le muamua?

Faʻaola vaitafe o Sambra

O lenei folauga o se tasi o sili ona matagofie savali i le filemu ma le mafanafana itumalo o Namur. O le auala sima o loʻo lainaina i maa matagofie, o loʻo iai pa uʻamea matagofie, nofoa faʻalelei ma laʻau teuteu lelei e tutupu i tafatafa atoa o le taamilosaga. I le tautoulu, pe a lanu samasama le lau o laʻau ma paʻuʻu ese, e faʻasolosolo ona manaia foliga o le puipui. I le taimi nei, e tele lava tagata tafafao e mananaʻo e puʻeina ni ata mai le latou tafaoga i Namur (Peleseuma), lea e faʻaosofia ai le manatuaina lelei o le faigamalaga.

Afai e te amata savali i totonu o le pulega nofoaga tutotonu o le itumalo o Walloon i luga o le pa o le Sambre vaitafe, oe mafai ona talisapaia mai mamao uma le malosiaga ma le malosi o le autu tosinaga autu - o le Citadel o Namur.

Citadel

O le Citadel, fausia e tagata Roma ma o loʻo faʻataʻamilomiloina lava e puipui puipui, o le fale pito tele lea o lenei taulaga filemu. I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, sa faʻaaoga e faʻamalosia ai tulaga leaga i Peleseuma i le va o Siamani ma Farani.

E i ai ni vaʻaiga mataʻitu luga o le teritori e mafai ona e vaʻaia ai le taulaga atoa. I tafatafa o le Citadel o loʻo iai se paka teuteu lelei ma lava le lautele e fiafia iai tagata o le nuʻu. O loʻo i ai foʻi le 'olo vaʻaia, lea e vaʻaia ai le taulaga atoa ma ona siʻosiʻomaga i se tepa tasi. O loʻo iai mea e faʻaaoga lelei e tafaoga ai, o se malae taʻalo matagofie mo tamaiti.

E oʻo lava i le vevela tele, o le alu aʻe i le 'olo e le lelava uma, ae afai e leai sou manaʻo e savali, e mafai ona e alu i se tamaʻi nofoaafi.

  • O fea e maua ai: Auala Merveilleuse 64, Namur 5000 Peleseuma.
  • O le faitotoʻa i le teritori e leai se totogi.

E manaia mo oe! O le isi taulaga Belgian, Liege, o loʻo tu i auvai o le Meuse River. Saili pe faʻafefea ona ese mai isi i lenei tusitusiga ma se ata.

Felicien Rops Itumalo Mataaga

O loʻo iai foʻi ma atisi vaʻaiga i Namur. I luga o se auala filemu, mafanafana Rue Fumal 12, i totonu o le 18th seneturi fale, o loʻo i ai se falemataaga faʻapitoa mo le ola ma galuega a Felicien Rops. Lenei oe mafai ona vaʻai e uiga i le 1000 galuega a Felicien Rops (vali vai, sketches, etchings), faʻapea foʻi ma pepa ma tusi o loʻo faʻamatalaina lona olaga ma lona foafoaga gaioiga.

O tapoleni a le tusiata ma le taitaisese o loʻo i ai ni togafiti uiga ese: o fafine e foliga mai o ni afi o seoli, ma aumaia ai le oti i aliʻi. O Rops o se atisi tusiata talenia ma le tofo mo Erotica, ma e ui lava o le tele o ana galuega e fai lava "masani", e fautuaina ia aua neʻi faʻaaliina faʻaaliga i le fogafale lona lua i tamaiti.

I le lotoa o le maota, o loʻo i ai le falemataaga, o loʻo i ai se tamaʻi togalaʻau, e fai lava ma masani mo se tamaʻi itumalo.

  • Tuatusi: Rue Fumal 12, Namur 5000 Peleseuma.
  • O le fale mataaga e matala mo asiasiga mai le Aso Lua i le Aso Sa, ma Aso Gafua foi ia Iulai ma Aukuso.
    Itula faigaluega: mai le 10:00 i le 18:00. Faaiʻuga o vaiaso: Tesema 24, 25, 31 ma Ianuari 1.
  • Tiketi mo tagata matutua € 5, mo tamaiti aʻoga ma tagata matutua € 2.5, mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga le ulufale e leai se totogi. I Aso Sa muamua o masina taʻitasi, e saoloto le ulufale mo tagata uma.
  • 'Upega tafaʻilagi: www.museerops.be.

I luga o se tusi! O fale mataaga e aoga le vaʻai i Brussels, faitau ii.


Ekalesia a St.Lupus

I le ogatotonu vaega o Namur, i Rue Saint-Loup 1, o loʻo i ai le Ekalesia Jesuit o Saint Loup. Lenei fale, faia i le sitaili o le South Dutch Baroque, amata fausiaina i le 1620 ma maeʻa i le 1645. O le faʻafoliga o le fale ua teuteuina i se faʻailoga iloga Jesuit - o le monogram o Iesu Keriso "IHS".

Mai fafo, e le mafai ona taʻua le ekalesia o le manaia, ae a e alu loa i totonu o le fale, ua suia mea uma. O totonu o loʻo mataʻina i mea taugata: o le anoanoaʻi o maamora uliuli ma mumu (pou, faʻalo), fale e taʻutaʻu atu ai ua maeʻa vaneina mai laupapa, ma atavali a se tasi o tamaiti aʻoga o Rubens.

Lenei o le ekalesia o St.Lupus o loʻo tiotio, i se faʻaopopoga, faʻaaliga ma konaseti e masani ona faʻatulagaina iinei. E pei foi o le tele o fale lotu i Peleseuma, o le ulufale i lenei lotu e leai se totogi.

Falesa o Sagato Aperaamo (Falesa o Saint Avenin)

Faʻafeagai ma le taulaga pulega fale o Namur, i le Place St-Aubain, o loʻo tu ai le maota matagofie o le Cathedral o St. Abraham. O se tele-fua fausaga o le a sili talafeagai mo Brussels, ma e le gata mo se sili tauagaʻi itumalo.

O le falesa tele, na fausia i le seneturi lona 18, e tasi lona uiga taua. O lona mamanu e lagolagoina i le taimi e tasi i ni sitaili se lua - baroque ma rococo, ma faʻafetai i le vaʻavaʻaia lelei vaʻavaʻa vaʻaia, o le fausaga na foliga mai na matua feololo.

  • Tuatusi: Place du Chapitre 3, Namur 5000 Peleseuma.
  • E mafai ona e vaʻai i le falesa mai fafo i soʻo se taimi, ma e mafai ona e alu i totonu o le fale i le Aso Lua ma le Aso Tofi mai le 15:00 i le 17:00.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Namur mai Brussels

I le nofoaafi

I Peleseuma, o le sili ona talafeagai auala o felauaiga o le nofoaafi. O nofoaafi e masani ona tamoʻe i itu uma, ma o le tau o pasese mo femalagaiga e mafai ona avea ma averesi mo Europa.

Ma, pe a taunuʻu i Brussels, i le potu tuʻufaʻatasiga o le ea, e manaʻomia le sailia o se faʻailoga ma le paravo nofoaafi ma se aū e faʻailoa mai ai le itu manaʻomia, o lona uiga, i le kesia. I le pusameli e te manaʻomia le faʻatau o se tiketi i le taulaga o Namur. Afai ua uma ona faʻatau le tiketi i luga ole laiga (www.belgiantrain.be) ma lolomiina, e leai se mea e te suʻe ai mo le ofisa tiketi.

Ma i le nofoaafi e tatau ona e alu i Brussels, i le taofi Bruxelles-Luxembourg. Mai le nofoaga e tasi e tu ai i Namur, o le nofoaafi Intercity alu ese i le afa itula po o le itula. O le nofoaafi taunuu i lona taunuuga i 43-51 minute, mo tiketi e tatau ona totogi 6 € - 10 €.

E manaia: O le a le mea e vaʻai ai i Brussels na o oe lava?

I le taxi

Masalo o le auala sili ona talafeagai e alu ai o pasi, ma tuʻusaʻo mai le malae vaʻalele. Afai e te okaina se fesiitaʻiga, e mafai e le avetaavale ona siaki i le faletalimalo pe feiloaʻi ma se faʻailoga i le malae vaʻalele. O le fesiitaiga auaunaga o le a tau 120 € - 160 €.

I luga o se tusi! Na o le 39 km mai Namur o le taulaga o Charleroi, lea e aoga le asiasi atu mo se turisi poto masani. Saili poʻo le a le mea faʻapitoa e uiga i ai luga o lenei itulau.

I le taʻavale

E mafai ona e alu i Namur (Peleseuma) na o oe i le taʻavale. O le malaga i le va o nei 'aʻai o le a ave 5 lita o penisini, lea o le a tau ai 6 € - 10 €.

O tau uma i luga o le itulau o loʻo faʻailoa mai luga o le itulau ia Setema 2020.

Mata o Namur luga o le faafanua.

Mea mananaia e uiga ia Namur ma Peleseuma lautele - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: French-speaking Linkebeek in Flanders-Report-EN-FRANCE24 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com