Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kriopigi, Halkidiki: vaipuna e maua ai le ola ma matafaga matagofie o Eleni

Pin
Send
Share
Send

O Kriopigi (Halkidiki) o se nuu mafanafana i le va o Kallithea ma Polichrono, 85 km mai le malaevaalele i Tesalonia. O lona auala autu auala faʻatafatafaata tutusa ma le sami, ae tamoʻe 100 mita i luga atu o lona tulaga i luga o se maualuga mauga laufanua, ma o le mamao mai le ogatotonu i le matafaga laina e tusa 1 km.

Lenei o susulu matagofie o le la, ma i le manino o le tau, faʻapea foi ma soʻo se mea mai le talafatai i sasaʻe o Kassandra, o vaʻaiga o maualalo o mauga ma maupuepue o le tuaoi o Sithonia e vaʻaia.

O le nofoaga o Kriopigi (Κρυοπηγή) e lelei i le tau, o le ea i soo se mea e tumu i le manogi o le Metitirani nila - paina paina, tumu i le phytoncides ma fefiloi ma le manogi o le sami. E faigofie ona manava ma "suamalie", ma o le ae lagonaina le manogi paina manogi tusa lava o le kilomita mai le talafatai, aau i le sami.

E i ai le faʻaaliga lauiloa: "o le ea o Kriopigi e mafai ona inu". Ole mea taua lea e maitau uma e turisi ma tagata Eleni mai isi itumalo, e omai ii ile taimi ole tuʻuaga.

Le mea e vaʻai ma fai

Kriopigi resort i Greece o se toʻafilemu ma le filemu nofoaga mo aiga tafaoga. E leai se paka faʻafiafia tele a le nuʻu poʻo ni faʻailoga iloga o fausaga anamua. Ma o le pisapisao Kallithea ma po faia ma fale kalapu a le autalavou e mamao mai iinei, i le lotoifale faʻavae, lima kilomita le mamao.

Ona o lona tulaga faʻafanua, na amata ai le Kriopigi lona atinaʻe i le seneturi lona 19 ma faiva alofilima, talu mai taimi anamua o le nofoaga na siʻomia e 'aʻai Eleni o Napoli ma Phlegra. O lenei nofoaga sa faʻaigoa o Pazarakya (Παζαράκια), o lona uiga o faʻatauga.

O le nuʻu faʻaonapo nei o loʻo i luga aʻe o le auala tele auala i le isi itu auala tele, faʻafeagai ma le alu ifo o le sami. E muamua, e manaia le savali i totonu o auala vaiti o Kriopigi i le taeao po o le aoauli, mo se faʻataʻitaʻiga, i le auala i le vaipuna latalata i le amphitheater, o loʻo tu i le togavao luga o le nuʻu.

Lenei tagata faʻalotoifale ma tagata tafafao maimoa faʻaputuputu ma inu vai malulu mai le tautotogo. E sili atu lona tofo nai lo le faleoloa tuʻu fagu. I tua atu o le fale faʻaaliata, o le "togavao" vave amata mai le togavao, faʻavalea e vine. O se tafaoga maimoa na pasi ane ia latou, o aʻeaʻoga ma sitaʻiga e faigata i nofoaga, ae o manatu o Kriopigi ma ata mai iina e matagofie. Fai seevae talafeagai mo le savali.

I nofoaga e foliga mai o auala o le pito i luga o Kriopigi o se matata matata eseese fale mataaga.

Ae nonofo tagata iinei, masani Eleni, oe alolofa io latou fale ma teuteuina o latou olaga ma avanoa avanoa uma. E saunia e le natura faʻamanuiaina faʻamanuiaina, ma naʻo a latou lava mafaufauga faʻatapulaʻa.

O le falesa o Kriopigi ma lona fale olo o fausiaina talu ai nei, ma faatasi ai ma fale tuai o le 19 seneturi, i luga o le nuu luga o le auala tele, o loo i ai toefaaleleia ma toe fausia fale, faapea foi ma ituaiga fou.

O fea e 'ai i Kriopigi

Ma i le afiafi e lelei le nofo i se falemaʻi Eleni moni i le ogatotonu o le sikuea a le nuʻu. Talu mai le tautotogo, Aso Toonaʻi uma e tumu i Eleni ma tagata mai fafo. O le faleʻaiga e faʻatautaia e le aiga Antulas (Ανθούλας) e lauiloa i totonu o gourmets ma ua amanaʻia o se tasi o le 12 sili ona lelei faleʻaiga Greek i totonu o faʻatulagaina tutusa i le laumua o Athens, Tesalonia ma Halkidiki.

O le umukuka umukuka o loʻo tu i totonu o se maota tuai, mamao mai le pisapisa auala, ma laulau o loʻo tu tonu i luga o le sikuea. E tele lava tagata asiasi mai iinei ia Aukuso, e tatau ona muai tusi ia nofoaga.

Ae e oʻo lava i le mafanafana o afiafi o Setema, moli vaivai, sili lelei meaʻai, uaina ma se ulugaliʻi faʻaipoipo faʻaipoipo, George ma Ansula, fausiaina se faapitoa aura i lenei nofoaga. E tusa ai ma tala ma iloiloga a tagata asiasi mai i faitotoʻa o turisi ma fonotaga, ina ua maeʻa le asiasiga muamua i le "Anthoulas", e toʻatele tagata tafafao maimoa e omai i Kriopigi i le faleoloa i le malae o le nuʻu mo se taumafataga faʻapitoa, tusa lava pe o latou nonofo i se isi nofoaga i Halkidiki. A uma mea uma, o le mamao mai ii e laʻititi.

O loʻo iai foʻi fale faʻalauiloa ile auala tele e faʻatautaia ai auala. Lelei iloiloga e uiga i le Adonis tavern (Αντώνης). E taʻutaʻua ona o ana ipu lelei o aano o manu ma salati suamalie. E le faʻatauina e tagata e ana fualaʻau mo salati, ae totō ia latou lava faʻatoʻaga.

E mafai ona e faʻaaluina se afiafi manaia ma se ipu uaina i luga o le terasasa e iloa atu ai le sami i le faleʻaiga Bistro. E sili le lelei o le sauniga, o ipu Eleni e matua lava tapenaina iinei: feʻe i le uaina sosi, saga kuka, pasta ma meaʻai o le sami. O loʻo iai le puaa ma le maukeni risotto ma le meaʻai masani a Greek Greek crepe ma apalai tao male aisa kulimi.

Tau i faleʻaiga lelei ma lauiloa i Halkidiki e feololo: o le aoauli mo le lua o le a tau ai le 22-37 € faʻamoemoe i le ipu filifilia, i isi fale faʻatau e taugofie: 11-16 €.

I tu ma aga, i Eleni, fualaʻau ma suamalie e toetoe lava i soʻo se mea e ofaina e faʻaopopo i le autu lisi o se meaalofa mai le faʻalapotopotoga.

I le faʻaopopoga i faleʻaiga, faleʻaiga ma fale inu i luga o le auala umi o Kriopigi, e tele faleoloa: faleoloa, oloa gaosi, faleoloa ma fale tuʻu oloa. O loʻo i ai turisi tafaoga, ofisa mautotogi, lisiina o taʻavale ma le matafaga, o fale pamu kesi, ma isi nofoaga i itu uma o le auala tele mo pasi pasi e agaʻi i saute ma toe foʻi i Kassandra.

Malaga mai Kriopigi poʻo le 5 aitia mo se tafaoga "e le o le matafaga"

  1. A faʻapea o oe o se faananau fia alu i le matafaga ma filifili e tuuto uma ou aso malolo i lenei gaioiga, i le ogatotonu o lau tafaoga, faʻaopopo sina tamaʻi ma alu, sili atu mo le 1 aso, i le lata ane taulaga nofoaga o lau filifiliga: Kallithea, Polychrono po o Afitos.
  2. Afai na e mautotogi i se taʻavale, e tatau ona e fealualuaʻi e le gata i faletupe uma o Kassandra, ae faʻapea foʻi ma le pitonuu o Sithonia: o lagona ma ata e sili ona lelei e puʻeina ata.
  3. Mo tagata fiafia i le talaʻaga anamua o Eleni: o le paia o le Olympus e le mamao ese, alu iina mo se tafaoga.
  4. Ave se folauga i luga o le "pirate" vaʻa i luga o le Toroneos Gulf, o lana polokalama o le a le tuua ai se tasi le amanaʻiaina.
  5. Ma i latou e o atu i Meteora mo le aso atoa, i se faʻaopopoga i se malaga manaia ma faʻamatalaina i nofoaga faʻatautaia o falelotu o Eleni, o loʻo mau i maʻa faigata ona maua, o le a mauaina le 5 i le 1 fagu.

O i latou e o atu mo le aso atoa i Meteora o le a mauaina le 5 i le 1:

  1. Oe o le a vaʻaia Olympus i lona mamalu uma i luga o le auala mai le pasi faʻamalama, ma o le taʻiala o le a le le pisa foi i lenei nofoaga.
  2. I le toe foʻi i tua ma luma, tiʻetiʻe i totonu o le pisapisao ma eseese Tesalonia ma vaʻai a latou amio i le taeao ma le afiafi.
  3. I luma o Meteora o le a aveina ai oe i se lauiloa faʻailoga-atavali fale matamata, vaʻai pe faʻafefea ona galue aliʻi, o iina e mafai ai foi ona e faʻatau matagofie lelei souvenir ma faʻailoga mo oe lava ma o se meaalofa.
  4. A maeʻa le faigamalaga, ae e te leʻi tuua Meteor, o le a e faia le 'aiga o le aoauli i le faleʻaiga Eleni i le taulaga o Kalambaka i lalo tonu o papa, e te tofoina ai rakia: o tagata faʻatalitali i ofu o tagata o le a ofoina atu se ipu vai inu i le faitotoʻa o tagata taʻamilo. Ma i le taimi o le malologa, matamata i se tamaʻi konaseti a le Greek Folklore ensemble.

O fea e nofo ai i Kriopigi, tau o mea e nonofo ai

O atinaʻe o lenei nofoaga talavou i Halkidiki o loʻo atinaʻeina i tausaga uma, ma i le vaitau o le faitau aofai o se tamaʻi nuʻu i talafatai o Toroneos Gulf (Aegean Sea) faʻateleina sefulu.

E tele faletalimalo o loʻo tu i le nuʻu o Kriopigi ile auala tele, ua uma ona tatou talanoa iai. Uma totoe ifo i se amphitheater le mautonu i totonu o le vaomatua i le lava matafaga i luga o le matagofie mauga. Tele o tolauapiga ma fale talimalo. E naʻo luga ole tusi e mafai ona e maua ai e tusa ma le 40 filifiliga mo faletalimalo e eseʻese tulaga i Kriopigi (Eleni) mai * 1 i le ***** 5. Maualuga tau tau o loʻo i le tulaga o le 40-250 € i le po mo le lua potu. I le tautotogo ma i le vaitau vevesi, o faletalimalo asiasiga ma totogi lisi mai i le lotoifale faʻatautaia i Kriopigi e maualalo: mo nisi e maitauina, mo isi e le o lea.

E i ai faletalimalo fetu e 2 i Kriopigi: i le itu i matu o le talafatai o loʻo iai le faletalimalo tele ALEXANDER THE GREAT BEACH HOTEL, ma i saute - KASSANDRA PALACE HOTEL & SPA. O loʻo iai ni atinae tetele i matafaga o nei faletalimalo ma e talafeagai lelei ma malologa lelei.

Luga, i luga o le auala tele o le nofoaga, o se tasi o le lua **** 4, o le lauiloa Kriopigi Beach, ma le tele o faletalimalo o loʻo tu i autafa o le auala tele. E tele *** 3, ** 2, * 1 faletalimalo ma isi, sili taliaina ma lelei filifiliga mo "leai ni fetu" fale ma fale mautotogi.


Tau

O le mafanafana masina i Kriopigi o le mulimuli lua masina taumafanafana (Aukuso e sili atu vevela) ma Setema. I le masina o Aukuso-Iulai, o le vevela o le ea i luga o le penisula o Chalkidiki o le 29-30⁰ С, ma o le vai i le faga e mafanafana nai lo le susu fou: + 26-27⁰⁰ Ae i le aoauli e leai se vevela i luga o matafaga: o atumauga ma vaomatua maua ai se laveaʻi ata.

I le vaitau vevesi, o le vevela o le ea ma le vai i le ao e tusa tutusa, + 24-25⁰ C. O le taimi sili lea ona mafanafana mo tagata matutua ma matua ma matua fanau.

Matagi i luga o matafaga o Kriopigi e vaivai foi 4.2-4.7 m / s - e le faʻatagaina iinei e le mauga maualuluga lava laupapa. O timuga sili ona timu i lenei itu o Eleni o Fepuari ma Mati, i lenei taimi i Kriopigi e "pei o le tele" 4 timuga aso!

O masina malulu o le taumalulu i Halkidiki, 10-15 tikeri ma se faʻaopoopo. Ona o le malulu tele o le taumalulu, tele faletalimalo e matala i le tausaga atoa; tagata fiafia i aʻoga faʻafiafiaga ma i latou e le taliaina le vevela sau iinei iinei i lenei taimi. Ma o Eleni lava latou mai isi itulagi omai iinei e faʻaalu o latou aso malolo.

Matafaga ma le natura

O se tasi o matafaga sili ona matagofie e le gata i Kassandra, ae faʻapea foʻi i Halkidiki, o le matafaga i Kriopigi. I le gagana Eleni, o le uiga o lenei upu o le "spring spring" poʻo le puna. Ioe, o vaipuna malulu iinei na afaina ai le sami (aau i le vai mafanafana vai, o nisi taimi e te alu ai i totonu o se vaitafe malulu), ma mai lalo o le eleele, i luga o le laueleele.

I le aoauli, e leai se manaʻoga mo faamalu: o se paolo masani lava paʻu luga o le matafaga mai le paina ufitia-paina. O le mea lea, e oʻo lava i masina sili ona vevela i le aoauli, e mafai ona tutulaʻi tagata matutua ma tamaiti laiti i Pigadakya. O ave tonu o le la e naʻo totonu o le sami e oʻo atu i ai le au faʻataʻavale.

O le nuu o loʻo tu i le va o Kallithea ma Polychrono. Ina ia e oʻo i le matafaga, e tatau ona e alu i lalo mai naʻo moli auala i luga o le alatele i le ogatotonu o Kriopigi (mai le faʻailoga "Tolauapi").

Tagata tafafao maimoa tafafao i le pito i luga o le nuu masani ona totogi se taavale ina ia mafai ona tietie atu i le matafaga (8-10 minute) ma faia umi tafaoga.

Mai le ogatotonu o Kriopigi i le talafatai i vae e alu i lalo pe a ma le 15-20 minute i luga o le taamilo auala vali tā i totonu o paina.

O le toe foʻi ile 20-30 minute. I le tautotogo masina, i le velovelo vaitau ma soʻo se isi taimi, o se malaga i le togavao faʻamalosia, ma i le vevela e fai si vaivai, aemaise lava mai le matafaga luga.

Ae mai le Kriopigi Beach Hotel, o loʻo tu i le itu i saute o le auala tele, o lenei mamao e mafai ona vave ufiufi, i le 6-8 minute. Mai iinei i le vaitau, itula uma, a valiina poʻo le siliva malie taʻavale-moto tarama laupepa fesuiaʻi, lea 1 € aveina pasese i le sami.

O loʻo iai le pa ma se fale faʻatau i luga o le maota i tafatafa o le matafaga, o loʻo tu i luga o le faletupe maualuga. O le matafaga laina e le lautele lautele, o le togavao sau mai luga mai le matafaga.

I luga o le 'aʻai o le pa,' aiga 'aoauli pe naʻo se ipu kofe, e mafai ona e faʻafiafiaina i matafaga o lenei vaega o le faga ma matamata i le olaga o le matafaga, o loʻo tu i lalo o le agavale i le talafatai.

Laʻasaga laupapa e alu ifo mai le matafaga pa i le vai. Sun loungers ma faamalu mo tagata tafafao i luga o le matafaga e totogi, mo tagata tafafao maimoa i le faletalimalo **** 4 Kriopigi Beach i luga o se isi 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le laina o le la malolo avanoa. E i ai le taʻele, faleuila, fale mautotogi ma laveaʻi nofoaga.

O le matafaga e oneoneone, i le faatausiusiuga lava o le vai o loʻo i ai ni tamaʻimaʻa, ma o le tai e masani ona togiina ai maʻa matagofie lanu eseese lanu e le sami i le matafaga.

E maua fua tamaiti iinei. O le faitotoʻa i le vai e papaʻu, ae i nisi nofoaga i autafa o le matafaga latalata i le matafaga lava o loʻo i ai se fasi limulimu ma e i ai se tulaga lamatia o le laa i luga o se sami urchin.

Faitau foi: Malolo i Hanioti, o se nuʻu olaola i Kassandra.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Kriopigi

Mai Atenai (607 km): i taʻavale, nofoaafi, pasi ma le ea (i le malae vaʻalele i Tesalonia) poʻo se tuʻufaʻatasia o nei auala o felauaiga. Faʻamoemoeina i le filifiliga filifilia, o le taimi malaga e mai 6 i le 10 itula, o le tau e mai 40 i le 250 euro.

Mai i le malae vaʻalele a Maketonia i Tesalonia, toeititi o asiasiga faletalimalo e maua ai se fesiitaiga: o le a aumaia oe i le faletalimalo, o le taimi o femalagaaiga e 1 itula, pe afai o le fesiitaiga e na o lau faletalimalo, ma mai le 1.5 itula i le 2 itula e se au.

Mai Tesalonia (95 km), tagata malaga tutoʻatasi mafai ona oʻo atu iina:

  • i le pasi mo 2.5 itula ma le 10-12 euro (tiketi ma faʻasologa i luga o le 'upega tafaʻilagi https://ktel-chalkidikis.gr/),
  • e le taxi (100-130 euro),
  • pe i le taʻavale (11-18 euro, petrol tau) - mo le 1 itula 10 minute.

Kriopigi (Halkidiki) o le nofoaga e te le manaʻo e tuʻua, ma o le toʻatele na faʻaaluina o latou aso malolo iinei toe foʻi mai toe tasi. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai foi fanatical fanofoʻaga o lenei nofoaga, mo ia o se tamai nuu i Eleni ua avea ma se malologa tumau.

Ina ia talisapaia le matagofie o le matafaga i Kriopigi, matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vaega 2 - O Le Aiga (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com