Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O mea taua a Kos

Pin
Send
Share
Send

Tagata tafafao maimoa e filifilia le Greek Kos mo malologa o le a laki e vaʻai i le atunuʻu mai se matua ese lava, le masani ai itu. O se nofo filemu, mafanafana siosiomaga nofotupu iinei, fausiaina maafaamanatu fausiaina e le au Turks na faasaoina, ae o le motu na tumau pea faaleaganuu Eleni. Vaʻai i Kos Greece o se mauoa anamua measina ma aganuʻu faʻamanatu mai vaitau eseese.

Faʻatoʻaga opeopea i le Aegean Sea - Kos motu

O le motu na mauaina se igoa faʻatusatusaga mo ona faʻatoʻaga fugalaʻau, tele lanumeamata lanumeamata ma paka.

E manaia! O le feanu o le fale o flamingos ma le tele o manulele seasea. O faʻailoga a Metitirani e maua i le itu i saute o le motu ma o laumei e nonofo i Paradise Beach.

Ua ufitia Kos i tala faʻafagogo. Fai mai se tasi o latou, Na tolauapi Hercules iinei ina ua maeʻa le Trojan War. Fai mai le tala a le isi tala, o le motu o le nuu na fanau ai Hippocrates ma le nofoaga na talaʻi ai le Aposetolo o Paulo.

O vaaiga o le motu o Kos e le na o le pau ia o mafuaaga e asiasi ai i le nofoaga. O i latou e faʻatauaina le mafanafana ma le nofo toʻatasi, oe fiafia e fiafia i le natura, fiafia e malolo iinei. I le taimi e tasi, e mafai ona e malolo faʻamalie ma fiafia i luga o le motu. O vaega o le matafaga o loʻo faʻaauupegaina i le sun loungers, faʻamalu, o le tele o le talafatai e ufiufi i le oneone o lanu eseʻese - auro, paʻepaʻe, uliuli.

I tausaga talu ai nei, o le motu o Kos na faʻaalia ma le mautinoa i totonu o le lisi o nofoaga sili ona lelei e nonofo ai i Eleni.

Talu ai nei, o le motu o Kos e mafai ona oʻo atu i vaʻalele mai Moscow ma St. Petersburg. Faʻasolosolo mulimuli uma taumafanafana. I totonu o le laueleele, e mafai ona e oʻo atu i Kos mai Rhodes, Tesalonia ma Atenai. O vaalele uma e tautuaina e le malae vaʻalele a Hippocrates.

E i ai le vaʻa vaʻa mai Piraeus, lauiloa Rhodes, laueleele tele o Tesalonia ma atumotu o le Cyclades. Ole auala lea e pito taugofie. O le uafu e tu latalata i le laumua o le motu.

O faʻamatalaga auiliili e uiga ia Kos, o ona malae vaʻalele ma matafaga, tau ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i luga o lenei itulau, ma i lenei tusitusiga o le a tatou vaʻavaʻaia ai vaʻaiga sili ona mataʻina o le motu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le a le mea e vaʻai i Kos?

Tatou amata saili le sili ona lauiloa ma mataʻina mataaga.

Castle o le Knights-johannite

O le 'aʻai o le XIV senituri e aofia ai i turisi uma auala o le motu, ona e tosina mai ai le fiafia o tagata e fiafia i ai i talaaga o le talafaasolopito.

O lenei faʻatosina o loʻo tu i le ogatotonu o Kos, tusa o le 25 km mai le taulaga autu. O le faitotoʻa ua teuteuina i le ofutau o le Matai Sili o le Faʻatonuga a Knights o St. John Pierre de Aubusson.

O le 'olo na mafai ona tatalia le tele o osofaʻiga ma siegasea ma na faʻaaoga e aofia ai pagota.

E lua falelotu i le teritori o le 'olo. Ae le i fausiaina le 'olo, sa iai fale anamua iinei, ae ina ua maeʻa le mafuʻe, na o toega o toega na totoe i le latou nofoaga. O maʻa na totoe ma maamora na faʻaogaina i le fausiaina o le 'olo.

I le tele o nofoaga, o puipui e tumu i mati ma magnolias. E i ai le fale pasi e latalata i le faitotoʻa. Ina ua maeʻa le mafuʻe i le 2017, ua tapunia le maota mo le toe faʻaleleia, o lea e na ona e vaʻaia mai fafo.

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le mea faʻatosina o le taumafanafana, pei o le agi a le matagi malosi iinei i le tautoulu. O le nofoaga e sili ona matagofie i le po - o puipui e faʻamalamalamaina, e oʻo foʻi i le po e malamalama lava iinei.

Agora Anamua

A o suʻesuʻeina le mea e vaʻaia i Kos, faʻalogo i le faʻatafunaga o anamua Agora. Latou faʻamaonia mai i le vaitaimi anamua Kos na atiaʻe, sa i ai se faʻagaioiga malosi. O toega o le agora, poʻo le gagana faʻaonapo nei o le maketi, o loʻo tu i le laumua o le motu ma nofoia se eria 150 mita le umi ma 82 mita lautele.

O le faitotoʻa i le maketi e teuteuina i faʻatagata. O le vaitaimi o le fausiaina o fale na amata mai i le seneturi lona 4 TLM. u I le seneturi lona 5 TA o se mafuiʻe malosi na afaina ai le motu, ma faʻatamaʻia ai le Agora. Peitaʻi, i le 1933, ina ua maeʻa le isi mafuiʻe, na maua ai toega o se faʻailo o anamua. O le eliina ma le toe faʻaleleia o galuega sa faʻatautaia mai le 1935 i le 1942, lea na maua ai le tele o mea taua ma o foliga vaaia o fale na toe faʻaleleia.

O le sili taua maua archaeologists valaʻauina le malumalu o Hercules III ma le fola mosaic, o le faasaoina vaega o le amphitheater, le malumalu o Aphrodite, le fata faitaulaga o Dionysus ma faatagata o Hercules ma Orpheus.

Ile vaitaimi mataʻina, o le Agora sa fai ma nofoaga e fai ai tala faʻafiafiaga, fale taele ma atisi atisi na fausiaina ii. O koluma na faʻasaoina lelei, ma e mafai ona e faʻafetaia atoatoa le silisili ese ma le taugata o le tusiata fale, le manino o laina, ma le atoaga tutusa. I luga o le teritori o le Agora, o le Basilica o St. John, na fausia e le Byzantines, o loʻo puipuia. I se tulaga lautele, i aso nei o le tosina foliga foliga faʻaleagaina, o le mea lea, ia malamalama atili ai i le talaʻaga ma le fausaga o lenei nofoaga, e sili atu le faʻafaigaluegaina o se taʻitaʻi.

  • O Agora anamua o loʻo tu i tafatafa o le uafu i le taulaga o Kos.
  • O le faitotoʻa i le maketi e leai se totogi.

Faitau foi: Naxos - o le mea autu e uiga i le le turisi motu o Eleni.

Fesili

O le lisi o mataʻaga mataʻina i le motu o Kos i Eleni e aofia ai le tele o malumalu na faʻapaʻia mo le atua o Aesculapius poʻo Asclepius. Sa faia sauniga lotu iinei, o tagata mamaʻi na omai iinei e maua le faamalologa. Na aʻoga Hippocrates i le malumalu.

O faʻatafunaga o Asklepion na maua i le 1901 e se vaega o tagata suʻesuʻe anamua na taʻitaʻia e le saienitisi Siamani. I le taimi nei, o le motu o Kos na pulea e le au Take, o lea o nisi taua maua na aveina atu i Constantinople. E mafai ona e tilotilo i toega o le falesa i lou aʻea i le tumutumu o le maupuepue. I se faʻaopopoga, o se ofoofogia seascape matala tatalaina mai iinei.

Tolu terraces, fesoʻotaʻi e se maʻa faʻavae maamora, na ola lelei. O le pito i lalo sa faʻatulagaina mo suʻesuʻega ma mauaina meaalofa. I le ogatotonu sa i ai malumalu ma potu mo togafitiga faafomaʻi. I na aso, sa faʻataʻitaʻia lava le faʻataʻitaʻiga o le suavai, o se tasi o mea na maua ile "vai mumu" na faʻasaoina lelei. Naʻo sui o le aliʻi na mafai ona asiasi i le pito i luga. I le aluga o taimi, o fale na faʻaleagaina ma faʻasolosolo ona toe faʻaleleia.

Asklepion o loʻo tu i le 4 km i sasaʻe o le taulaga o Kos. O le auala sili ona faigofie e alu ai iinei o le faʻaaogaina o le nofoaafi vaimasi vaʻai, lea e alu i itula uma. O le pasese e 5 euro. E mafai foʻi ona e taunuʻu i pasi, o le tau o le ticket e 1.20 euro. Oe mafai ona totogi se taxi, totogi i lenei tulaga e mafai ona soalaupuleina.

  • E galue le Asklepion mai le Aso Lua i le Aso Sa (tapuni i le Aso Gafua). Vaʻai matata: mai le 8-30 i le 15-00.
  • Ulufale mo tagata matutua - 8 Euro, tamaiti e leai se totogi.

Oe o le a fiafia i: Volos o le lona 3 sili ona taua taulaga i Eleni.

Nuu o Zia

O le ata ma mataaga o le motu o Kos e masani ona faʻaalia ai le nuu o Zia. O se nofoaga sili ona matagofie lea e nonofo ai tagata masani o Eleni. I totonu o le nofoaga, e mafai ona e vaʻai atu i alavai anamua, o si tamaloa falesa, savalivali solo i auala tuai, faamemelo i fale mananaia ma malolo i totonu o se togavao lanamata.

O le nuu e tu 14 km mai le laumua o le motu o Kos i lalo o le Mauga o Dikeos. E mafai ona e sau ii i se taʻavale totogi poʻo se vaega o le vaega o tagata taʻavale e ala ile pasi. Peitaʻi, e le fautuaina le au faimalaga poto masani e filifili ni malaga taamilo. O le tele o taimi, o tagata asiasi e na ona aumaia i totonu o le nuʻu, ma o le taʻiala e faʻamatalaina le tala o le nofoaga. I le taimi lava e tasi, i luga o le auala, pasi pasi i faletalimalo uma ma aoina turisi.

E sili atu le malie ma taugofie le savali faataamilo i le nuʻu na o oe. E mafai ona e taunuʻu i pasi e mulimuli mai le taulaga o Kos. O le tiketi o le toe malaga atu e naʻo le 5 euro le tau. E faʻaputuputu e le avetaavale le pasese. E taunuʻu le pasi i le fale taofi e tasi i Ziya ma e amata ai le toe foʻi. Fuafua lau oe lava taimi, aua avetaavale le faʻatali mo pasese ma mulimuli faʻatatau i taimi faʻatulagaina.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se totogi o felauaiga, ae manaʻomia se kata. E le sili atu ma le afa itula le auala. Paka mo taʻavale - latalata ile fale pasi.

E tele faleoloa o faʻamanatuga i totonu o le nuʻu, ae e taugata tele. Tagata femalagaaʻi maitau o iinei oe mafai ona mauaina moni moni ma taua mea.

E i ai le fale manu i totonu o le nuʻu, e totogi le ulufale, o lea ia e filifili mo oe lava pe aoga le faʻaaluina o le tupe, aua o tamaʻi lapiti, asini, ma 'oti o loʻo nonofo i totonu o pa.

O le agaʻi i luma, e mafai ona e vaʻai atu i se falesa ma se tamai olo 'olo, i tua atu o le alu aʻe i le Mauga o Dikeos amata. Afai e te afe i le agavale mai le pa manu, o le auala o le a taʻitaʻia ai i fale matagofie, e leʻi maeʻa ma se fanuatanu tuai. O se fiafiaga o se tamai falesa, fale e faʻasusu ai vai ma tele fale faʻatau.

E sili le sau i ii mo le aso atoa, ina ia le gata e savali faataamilo i le nuʻu, ae ia malolo foʻi i le togavao.

Paleo Pili poʻo Pili Matua

O lenei taulaga o le laumua o le motu i le vaitaimi o le Emepaea o Byzantine. Nofoaga 17 km mai le laumua nei - le taulaga o Kos. O le taulaga, e ui i ona foliga vaaia nai lafoa, o le sili taua taua faʻasolopito ma fausaga faʻamanatu i luga o le motu. O le nofoaga e tu i le maualuga o 300 mita, i luga o le auvae o Dikeos.

I le pito i luga, o toega o le 'au tuai o Byzantine na faʻasaoina; fausiaina na faia i le 11th seneturi. O le nofoaga o le puipuiga puipui o le taua taua - o iinei na mafai ai ona faʻatulaga se puipuiga faʻatuatuaina o le 'aʻai ma i le taimi lava e tasi vaʻavaʻaia gaioiga a le fili. Mai le maualuga o le 'olo, sa matamata tagata nonofo i le talafatai o Asia Itiiti, i ni isi upu, na mafai ona latou puipuia le taulaga mai le osofaʻiga a tagata Take.

I le taimi o le pulega o le Knights of the Order of St.John i Kos, o le fale na faʻamalosia faʻamalosia, o lea, o le 'olo na avea ma ki taua puipuia. I aso nei, o i latou e manaʻomia mafai ona vaʻai i naʻo vaega faʻasaoina pa malosi tasi.

I luga foi o le teritori o le tosina atu o loʻo i ai fale le aoga o le Middle Ages, baths, le Ekalesia a Panagia Yapapanti, o le fausiaina na amata mai i le 11th seneturi. O totonu o le falesa e teuteuina i puipui mai le seneturi lona 14. O le faʻailoga laupapa o loʻo teuteuina i ata vane ma pou na tutu muamua i le malumalu o Temeti. I le Ekalesia a le Au Paia o Mikaele ma Kaperielu, o atavali o puipui na faia i le XIV-XVI seneturi e manino lava ona vaaia.

Mo le tele o tausaga na olaola lelei Pili Matua i Eleni. Na suia le tulaga ina ua maeʻa le faʻamaʻi kolera i le 1830. I aso nei Old Pili ua avea o se tasi o sili ona matagofie vaaiga i Kos.

Mosikeli a Haji Hassan

O le mosque, na fausia i le 1765, o se tasi o sili ona matagofie i Eleni. E leitioa, o le Haji Hassan Mosque o loʻo aofia i le lisi o mea e sili ona asia i Kos. E taua le fale, aua e molimauina le osofaʻia o le motu e le Malo o Ottoman. O loʻo iai faleoloa faʻamanatu e latalata ile mea e mafai ai ona e faʻatau ai se mea faʻamanatu.

Tagata eo mai i le mosque ia latou lava ma o se vaega o tafaoga vaega. I le pogisa, o ulugalii i le alofa e fealualuaʻi ai iinei, e pei o le tuaoi tuaoi ua matagofie malamalamaina.

O se mosque ma se minaret o loʻo tu i tafatafa o le vaʻalele laʻau o Hippocrates. O le fale e faʻaigoa ia Haji Hassan, le kovana o Ottomans i Kos ma le kovana o le motu. Mo le fausiaina, na filifilia ai se nofoaga e tu ai le falesa o le Emepaea o Byzantine. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai se punaoa lata ane na latou ave ai vai mo ablution. O aso nei e omai Mosalemi e tatalo. O le fale e tu matilatila i totonu o isi lotu lotu o Kos mo lona taugata, teuteuga i sasaʻe.

  • E mafai ona e asia le faʻatosina mai soʻo se aso mai le 9-00 i le 15-00.
  • I le taimi o le tautua, ua tapunia le faitotoʻa i le teritori.
  • E faʻasa ona faʻaaoga se moli uila i totonu o le faletapaki.

Afai e te manaʻo e maua faʻamatalaga maeʻaeʻa, ae le naʻo le tilotilo i le faletapuai, tusi se maimoaga.

I le taimi o le mafuiʻe i Kos ia Iulai 2017, na faaleagaina le fale tatalo o Haji Hassan, ae na fuafuaina e le pulega e toe faafoʻi.


Isi mataaga o Kos

Tele turisi, taliina le fesili - o le a le mea e vaʻai ai ia Kos i Eleni - fautua e asiasi i toega o anamua. O loʻo tu i latou i Grigoriou Street ile laumua. Lenei e mafai ona e vaʻai i tanuga anamua ma faletaʻele o le Emepaea o Roma. O le fiafiaga sili o le Gymnasium. Na latou mafaia ona toe faʻaleleia 17 koluma ma le fale tuai i fale maʻa mapu.

O se fale mataʻina - o se fale i le tu ma aga masani a Pompeian, lea na fausia i le vaitaimi o le Emepaea o Roma. O totonu e teuteuina i mosaic e faʻaalia ai vaʻaiga mai tala faa-Eleni. O koluma ma vaitaʻele ua faʻasaoina.

Archaeological Museum i le ogatotonu o le laumua. Lenei o se mataʻina faʻaputuga o mea na maua anamua. O le faʻaaliga sili ona mataʻina o le faʻatagata o Hippocrates ma atua o Eleni.

O Kefalos o se taulaga i le itu i saute o le motu, ma ona matafaga matagofie ma le oneone oneone ma se vaaiga matagofie o se tamaʻi motu ma le falesa o St. Anthony.

Andimachia (Antimachia) o se taulaga mafanafana o loʻo tu i le ogatotonu o le motu, iinei turisi e tosina mai i se Venetian-style olo ma falegaosi. E mafai ona asia se tasi o falegaosi - o loʻo faʻatulagaina se fale mataaga i totonu. O le faitotoʻa tau 2.5 Euro.

I fafo atu o pa o le nofoaga o loʻo iai le falesa anamua o Agia Paraskevi, faʻapea foʻi ma faʻatafunaga o le malumalu o Agios Nikolaos.

Ina ia vaʻaia vaʻaiga a Kos i Eleni, e mafai ona e tusi faʻasalalau i soʻo se mea o le motu. I le avea ai o se tulafono, o ofisa uma i le lotoifale e ofoina atu tautua tautua. O le tau o se taʻamilosaga taʻimua e eseʻese mai le 35 i le 50 euro. Peitai, o le tele o taiala taʻitaʻia le tala i le Igilisi. O malaga vaʻa i motu tuaoi, e mafai ona e aau ai i vaipuna vevela, e sili ona lauiloa.

Uma tau luga o le itulau e mo Aukuso 2020.

Matamata i se manaia vitio toe iloiloga o vaʻaiga a le laumua o le motu o Kos - o le a vaʻaia i le tasi aso.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Шампиньоны выращивание в домашних условиях Как выращивать ГРИБЫ How to grow MUSHROOMS Champignon (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com