Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sapa - o se taulaga o Vietnam i le laueleele o mauga, afu ma ala faʻasitepu

Pin
Send
Share
Send

O Sapa (Vietnam) o se nofoaga e taumafai ai tagata faimalaga mai soo se itu o le lalolagi, ma o ia e tafafao ai e le naʻo le aau i le sami ma taʻoto i le matafaga. O se taulaga laititi na aliali mai i le 1910, na fausia e tagata faakolone mai Farani e malolo mai le vevela vevela. I le 1993, na amata ai ona faʻamalosia e le pulega a le atunuʻu turisi i lenei itulagi. Lenei aso o se tasi o nofoaga sili ona asiasi i ai i Vietnam, lea e o mai i ai tagata toaaga ma fia iloa. Aisea e matua lalelei ai Sapa mo tagata faimalaga?

Faamatalaga lautele

O igoa o le taulaga e lua ona faaleoga - Sapa ma Shapa. O loʻo tu i le itumalo o Lao Cai, faʻatasi ai ma araisa, vanu ma mauga i le maualuga e ova atu ile 1.5 km ile itu i matu sisifo ole atunuʻu. O Sapa o se taulaga tuaoi e latalata i Saina. Mamao i Hanoi 400 km. O le taulaga o Sapa (Vietnam) e manaia mo lona talaʻaga ma agaifanua faʻaleaganuʻu, e matagofie ma ona tulaga ese laufanua.

E le mamao mai le taulaga o le Mauga Fansipan, le tulaga maualuga i Indochina. O le vae o le mauga o loʻo ufitia i vaomatua mafiafia, ae o le aofai o vaomatua tagata ua faʻaititia maualalo o se faʻaiuga o le gaioiga faʻatoʻaga gaioiga a tagata o le lotoifale.

E tele ituaiga o tagata nonofo i le taulaga ma nofoaga lata ane, e eseese i le lanu o laʻei masani. E tele nuʻu i le 'aʻai, toeititi o latou uma na faʻasaoina o latou vaʻaiga anamua. Ole toʻatele o tagata nonofo e ola tapunia.

Aisea e te alu ai i Sapa

Muamua lava, Sapa o se Vietnam eseʻese - felanulanuaʻi, moni. I isi nofoaga faʻa-Vietnamese, e eseese mea uma - o le tau, o le faitau aofai o tagata, natura ma laufanua vaʻaia.

Tele tagata e omai i le taulaga o Sapa e faʻamasani i le lotoifale o le olaga, aʻoaʻo e uiga i ituaiga tagata ma faʻalauteleina o latou tafailagi.

O leisi mafuaʻaga (e ui e le o le autu) e asiasi i le taulaga o le faʻatau. O loʻo i ai maketi i Sapa e mafai ona faʻatau ai ie lelei ma mea faʻamanatu lima.

O le taulaga e faigata tele mo se tafaoga i le taimi o lou nofo i Vietnam. Lenei o se tafaoga nofoaga e mafai ona e sau ai mo le 2-3 aso. O atinaʻe tetele i totonu o le taulaga ua fai lava sina atinaʻe, o loʻo iai fale talimalo ma faletalimalo, peitaʻi, e le tele ni faʻafiafiaga i Sapa. Ua fautuaina e tagata femalagaaʻi ua i ai le poto masani le asiasi atu i Sapa i na o tafaoga savali.

E taua! E leai se matafaga i le taulaga; e omai tagata iinei i savaliga sopo i luga o mauga, tietie uila i le vaega maugā na ufitia i laufanua laufanua. O le filifiliga sili ona masani ai o aso malolo o le savaliga auala i nuʻu ma nonofo ai i totonu o fale.

Mataʻaga i le taulaga

O mea taua a Sapa (Vietnam) o le ogatotonu lea o le nofoaga ma le maketi. E i ai faleʻaiga ma faleʻaiga i le ogatotonu, latou te kukaina meaʻai suamalie iinei, e mafai ona e tilotilo i faleoloa faʻamanatu, savali i tafatafa o le vaituloto, pe totogi se vaʻa.

Fale Mataaga i Sapa

Lenei latou te faʻamatala auiliiliina le talaʻaga o le 'aʻai. O le faʻaaliga e le mauʻoa tele, ae o le faitotoʻa i le falemataaga e leai se totogi, e mafai ona e alu. O le vaega autu o faʻaaliga o loʻo taua i luga o le fogafale lona lua, ma o se faleoloa faʻamanatu e tu i luga o le fogafale pito i lalo.

Faʻamatalaga aoga:

  • E valaʻaulia tagata asiasi taʻitasi e faia se meaalofa tauofo;
  • O le fale mataaga e matala mai le 7:30 am i le 5:00 pm;
  • O le faatosina e tu mamao ese mai le nofoaga tutotonu.

Falesa maa

O le Malumalu Katoliko e taʻua foi o le Maa Lotu poʻo le Ekalesia a le Holy Rosary. Tu i le malae tutotonu o Sapa, e le mafai ona e pasi ane. O le falesa na fausia e le Falani e leʻi leva atu - i le amataga o le seneturi talu ai. O le fale e maʻa atoa, o le teuteuina i totonu e fai si tauagafau. O le malumalu e ola ma e tatala mo tagata asiasi i taimi o sauniga. I le afiafi, o le falesa e faʻamalamalamaina ma foliga sili ona lalelei.

Faʻamatalaga aoga:

  • Taimi o tautua: i aso o le vaiaso ma Aso Toʻonaʻi - 5:00, 18:30 ma le 19:00; Aso Sa - i le 8:30, 9:00 ma le 18:30.
  • e avanoa fua le faitotoʻa.

Mauga o Ham Rong

O le vae e tu latalata i le ogatotonu o Sapa, e le mamao mai le nofoaga tutotonu. O le aʻe i le pito i luga o se sili lelei auala e faʻamasani ai i le laufanua fugalaʻau ma manu vaʻaia. O se matagofie matagofie laufanua faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga ma afu. I luga o le teritori o le paka o loʻo i ai se malaetaʻalo mo tamaiti, faʻaali polokalame o loʻo faia iinei.

Ole savali e manaʻomia ai toleniga ogaoga tino. O faasitepu e agaʻi i luga ma lalo, o le fale e vaʻai ai o loʻo tu i le maualuga o 1.8 km. A e oʻo i le tumutumu ma suʻesuʻe le mauga, e sili ona tuʻuese pe a ma le 2 itula.

Faʻamatalaga aoga: o le tau o se pasese mo tagata matutua e 70 afe dongs, o le tau o le tamaititi tiketi e 20 afe dongs.

Maketi Alofa

O le le masani ai igoa o le tosina atu e fesoʻotaʻi ma le tala faʻasolopito o lenei nofoaga. I le taimi muamua, sa potopoto ane aliʻi ma tamaʻitaʻi talavou iinei e saili se paʻaga agaga. O aso nei o loʻo faʻaalia mai e le maketi se polokalame faʻafiafiaga i Aso Toʻonaʻi. Ia mautinoa e ave tupe ma oe, o tagata faʻatosina e fesili mo latou i le fesuiaiga mo pese.

Faʻaaliga: ulufale e leai se totogi, ae o tagata e tatau ona tatau ona tuʻuina atu i ai se totogi tau. O le ata o loʻo faʻaalia i afiafi o Aso Toʻonaʻi ma e faia i le sikuea autu.

Maketi Autu

O le ogatotonu atoa o le taulaga o Sapa e mafai ona taʻua o le maketi, talu ai o tagata uma o loʻo faʻatau atu ma faʻatau iinei. Peitai, o le autu fefaatauaiga nofoaga o loʻo tu latalata i le falesa. Latou te faʻatau atu fualaʻau, meaʻai vave, mea a le fale, mea uma e te manaʻomia e malaga ai i atumauga. Tagata faʻatau e faʻatau atu mea taulima i le malae tenisi (latalata ile maketi).

O loʻo matala le maketi a o mama, e leai se faʻatagaina.

Mataʻaga i le lata ane o Sapa

Thac Bac Waterfall

O loʻo tu 10 km mai le taulaga, o lona maualuga o 100 mita. O le tele ma le matagofie o le afu mauaina na o i le timuga vaitau, ma i le vaitau o mugala matua faʻaititia le tele.

E le mamao mai le afu (e taʻua foi o le Silver) o loʻo iai le maketi, totogi le paka, ma o le alu aʻe i le pito i luga e faʻaauʻupegaina. Mo se faigofie sili atu, o loʻo i ai gazebo i luga o le auala, lea e mafai ona e malolo ai ma puʻeina ata matagofie o Sapa (Vietnam).

Fautuaga! E le manaʻomia le tuʻuina o feʻaveaʻiga i se paka e totogi totogi, e mafai ona e tietie atu i le faitotoʻa o le afu ma tuʻua lau uila poʻo lau taʻavale i tafatafa o le auala.

  • E totogi le faitotoʻa - 20 afe dongs.
  • O le tosina atu e mafai ona asia i aso uma mai le 6:30 i le 19:30.
  • E faigofie ona e oʻo i le afu - o loʻo tu i matu o Sapa. E mafai ona e sau iinei ile auala QL4D na o oe pe ma se maimoaga taamilo.

Pasia e Ham Rong

O le auala e alu i le maualuga o 2 km i le tumutumu o le Mauga o Fansipan i matu. Se vaaiga ofoofogia o Vietnam tatala mai iinei. Pau lava le mea e mafai ona puaoa ai le vaʻai i laufanua o le puao ma ao.

O le pasese e tuueseeseina lua sone ma eseʻesega tau o le tau. O le taimi lava e te sopoʻia le Tram Ton, nai lo le maluluina, oe maua le vevela tau o le teropika. I le avea ai o se tulafono, turisi tuʻufaʻatasia se asiasiga i le pasi ma le afu, latou tu 3 km mai le tasi ma le isi. O loʻo iai fale faʻatau latalata i le auala o le mauga. O le mamao mai le taulaga i le pasi e tusa ma le 17 km.

Malaga i nofoaga faʻapitonuʻu

O malaga taamilo e alu ese masani mai le taulaga i nuu lata ane. O loʻo faʻatau atu e ofisa femalagaaʻi i faletalimalo ma luga ole auala. O nisi tafaoga e faʻatautaia e tagata o le atunuʻu ua uma ona toe aʻoaʻoina o ni taʻitaʻi.

O nisi savaliga sopo e fai lava si faigata, o lea e fautuaina ai ia ave toʻatasi o se vaega o se tagata malaga. Oe mafai foi faʻatulagaina mo se tagata taʻitaʻi savali. O le tau faʻamoemoe i lo latou umi:

  • fuafuaina mo le 1 aso - $ 20;
  • fuafuaina mo 2 aso - $ 40.

E taua! O le aʻe i le tumutumu ma malaga atu i Ta Van ma Ban Ho 'aʻai e le mafai ona faia toʻatasi. O le aʻafiaga o le leiloa e maualuga.

Fautuaga mo le asiasi atu i nofoaga lata ane:

  • a asiasi i le nuʻu o le a tau i le averesi 40,000 dongs mo tagata matutua; 10 afe dongs mo tamaiti;
  • e sili le sau i le uila ma totogi se potu i le fale talimalo;
  • afai o loʻo e malaga na o oe, e sili le sefe pe a e auai i se vaega o turisi.

Mauga Fansipan

O le pito maualuga o le mauga o 3.1 km. Ole pito sili lea ona maualuga ile Indochina. O le alu i luga e mautinoa o se mea malie ma le mafaagaloina i lenei olaga. I le taimi o le faigamalaga, oe o le a masani ma le ofoofogia flora ma manu vaʻaia, ma a oʻo i le pito i luga, o le a e lagona ua e manumalo ia te oe lava.

E tele auala turisi ua faataatia i le pito i luga, e eseese i le tikeri o faigata:

  • tasi le aso - fuafuaina mo tagata faigata o e ua sauni mo malosi faʻamalositino faʻamalositino;
  • lua aso - aofia ai le faʻaaluina o le po i se tolauapiga faʻapitoa sauniuniga, lea e faʻatulagaina i le maualuga o le tusa 2 km;
  • tolu aso - aofia ai po e lua - i le tolauapiga ma luga.

Uma meafaigaluega manaʻomia mo le faʻaaluina o le po e saunia e le faʻatautaia o tafaoga malaga.

Fautuaga! Oe manaʻomia le i ai o se ofu mafanafana, seevae mafanafana, totini ma suamalie faatasi ma oe e maua ai le tino ma le malosi. E tatau ona i ai le itiiti ifo o mea.

Faʻamatalaga aoga: o le tau maualalo o le aʻeaʻe o le $ 30, o le malaga taamilo mai Hanoi o le tau e $ 150. O lenei aofaʻi e aofia ai le tau o femalagaiga mai Hanoi ma mea e nonofo ai i se tasi o faletalimalo.

Fanua araisa

Lenei vaʻaiga maua ai le taulaga ma ona siʻosiʻomaga a tulaga ese foliga ma tofo. O loʻo i ai fanua faʻataʻamilo i tafatafa o Sapa. Mai se mea mamao e foliga mai o vaitafe o araisa o loʻo tafe ifo i lalo mauga.

O fanua anamua na faia e tagata nonofo mo le tele o seneturi. Latou te faʻaalia le le mafaatusalia gafatia foafoa o le tagata ma le naunautaiga o tagata e tau le malosiʻaga o le natura, e faʻatoʻilaloina teritori, ae i le taimi lava e tasi e ola ogatasi ma ia.

O le vai e taʻitaʻiina mai luga e oʻo i lalo, o tekonolosi e aoga ma i le taimi lava e tasi e saogalemu mo le mauga, talu ai na te le faʻaleagaina.


Tagata Sapa

O ituaiga tagata o nonofo i Sapa ma nofoaga lata ane o ituaiga o mauga, e tofu ma a latou lava gagana, aganuu ma agaifanua. O lo latou tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni sa latou tausia se ituaiga olaga i le tele o seneturi.

Hmongs Uliuli

O le vaega pito i tele o le afa o le faitau aofai o Sapa. O a latou auala o le olaga i le tele o auala e toe manatua ai le faʻapaupau - latou te talitonu i agaga ma tapuaʻi i latou. A e vaʻai i se mu lapoʻa i le muaulu o Hmong, e te iloa la, o le ala lea e togafitia ai le tiga o le ulu - latou te faʻaaogaina se tupe mumu mumu. O lanu uiga o ofu e lanu uliuli pe uliuli lanu moana.

O fafine e lalelei, uliuli o latou lauulu, faʻaofuina i se teuteu matagofie ma puipuia e le tele o bobby pine. Tetele tautaliga i taliga ua manatu o le tulaga o le lalelei; o loʻo ofuina i 5-6 paga. Hmongs e fegalegaleai, pe a fai e te manaʻomia se taʻiala i atumauga, filifili i totonu o fafine o lenei ituaiga. Hmongs faʻatau atu le tele o faʻamanatuga i le Sapa taulaga maketi.

Red Dao (Zao)

Sui o le tagatanuu ofuina mumu sikafu e pei o se pulou, fafine atoa seleina ese o latou mata, lauulu i luga o le malumalu ma luga o le muaulu. O le lauulu ma fulufulu mata o le fafine ua seleina, o le faʻailoga lea ua faʻaipoipo. O Cranes Zao o loʻo faia pea sauniga ma taulaga o manu e fai ma taulaga i atua ma agaga. Red Dao faia se kuata o le faitau aofai o Sapa. O latou nuʻu e seasea asia e turisi, aua e mamao tele mai le taulaga.

Sui o nei ituaiga kulupu faʻaipoipo vave - i le tausaga o le 14-15. O latou aiga e tele a latou fanau; i le matua o le 40, o le averesi o 5-6 tamaiti ua fananau mai. I tafatafa o Sapa, o loʻo iai afioʻaga fefiloi e nonofo ai le Hmong ma Dao i fale tuaʻoi, ae latou te mananaʻo e tuʻu eseese i nofoaga faitele.

Tai ma Giay

I le aotelega, latou aofia ai le 10% o le faitau aofai o Sapa. Ae ui i lea, i Vietnam, o tagata Tai e tele. O a latou ituaiga olaga e fesoʻotaʻi ma faʻatoʻaga, galueina araisa ma le tapuaʻi i atua ma agaga. O sui o nei tagata e tausisi i le tele o tapu, mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai le faʻasa ona 'aʻai o manulele. E i ai le talitonuga o tagata Tai na latou fausiaina ma faʻatulagaina le faʻasusuina mo ala o araisa. O lavalava i indigo tone e faia i le cotton, o le sitaili e pei o ofu ofu mai Saina, faʻatasi ma fusilaʻu susulu.

O ofu o Giay e lanu piniki suamalie, latou te tuʻufaʻatasia ma lanumeamata lanumeamata. O sui o le atunuʻu e le fesoʻotaʻi, e faigata ona feiloaʻi ma latou i Sapa.

Faʻafefea ona e alu iina

O Sapa o se tamai nuu i se vaega maugā e leai se malaevaʻalele, e na o pasi lava e mafai ai ona e sau. O le tele o taimi, e auina mai Sapu mai Hanoi. O le mamao i le va o taulaga e ofoofogia - 400 km, o le auala e alu mai le 9 i le 10 itula. Tele o auala e pasi atu i luga o le mauga gata, o lea e le tupu ai le saoasaoa o avetaavale.

E lua auala e faimalaga ai.

Maimoa taamilo

Afai e te le manaʻo e feagai ma le tele o faʻalapotopotoga mataupu, na o le faʻatau se malaga mai Hanoi. O le tau e aofia ai tiketi malaga-toe foʻi, fale talimalo ma le polokalama. O le tau o le a tau ai le averesi o le $ 100 ma e faʻalagolago lava i le faʻatumuina o le malaga mai.

Tiʻetiʻe na o oe

E masani ona tuua pasi mai Hanoi. I le ofisa malaga e mafai ona e faʻatau se pasese i le taulaga o Sapa. Taofi i se turisi eria, latalata i le vaituloto. Felaʻuaʻiga mai Sapa taunuu iinei.

O pasi e tamoʻe i le ao ma le po. Mai le manatu o le mafanafana, e sili atu le alu i le po, o nofoa e tatala, o loʻo i ai le avanoa e malolo ai. I Sapa, o feʻaveaʻiga uma e taunuʻu mai i le nofoaga pasi, e tu latalata i le taulaga tutotonu.

I luga o se tusi! Faʻatau foʻi sau ticket toe foʻi ile ofisa malaga. Afai e te faʻatauina i le ofisa pasi pasi pasi, o le a ave oe e le pasi i le nofoaga pasi, ae le o le vaituloto. Tasi auala auala tau tiketi tusa $ 17. I aso malolo, ua siisii ​​le pasese.

E mafai foʻi ona e alu i Sapa mai Halong. O le pasese o le a $ 25, toeititi o malaga uma mulimuli i Hanoi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Felauaiga i le taulaga

Mafaufau o le taulaga e laʻititi, e sili atu le suʻesuʻeina a o savali. E sili atu ona manaia ma aʻoaʻoina. E leai se felauaiga lautele i le taulaga, e mafai ona e alu i se uila afi uila poʻo se pasi masani. O le tali sili ona lelei o le totogiina o se uila. E i ai togi lisi i faletalimalo uma ma luga o le auala. O le totogi lisi e tusa ma le $ 5-8 i le aso.

E talafeagai le suʻesuʻeina o le taulaga ma ona siʻosiʻomaga luga o se uila afi; e le gata i lea, e taugofie nai lo le totogiina o maimoaga taamilo.

Lelei e iloa! E i ai le totogi uila, totogiina se felauaiga o le a tau ai na o le $ 1-2, ma afai e te nofo i se faletalimalo, oe mafai ona avatu i ai ma le leai se totogi.

Sapa (Vietnam) o se nofoaga faʻapitoa e fesoʻotaʻi soʻofaʻatasi fesoʻotaʻiga anamua, matagofie natura ma vaaiga matagofie.

Se savali i totonu o Sapa ma se aotelega o le taulaga, maketi ma tau - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best Time To Visit Vietnam - Winter In Sapa. When To Travel To Sapa Vietnam (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com