Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e taumafai i Montenegro - meaʻai a le atunuʻu

Pin
Send
Share
Send

I tagata o Montenegro, o uiga lelei e pei o le mimita ma le tutoʻatasi, agalelei ma le faʻapalepale i isi aganuʻu ma atunuʻu o loʻo vaʻavaʻaia soʻosoʻo. Atunuʻu eseese o loʻo atagia mai i tu ma aga masani a le kuka i le lotoifale. O le kuka o Montenegro na fausiaina mo le tele o tausaga i lalo o le malosi a le tele o tagata, o ipu na fefiloi ai tu ma aga masani a le Slavs, Hungarians, Siamani, Take ma tagata o le Metitirani.

Faʻaliga o le atunuʻu taumafataga o Montenegro

Montenegrin meaʻai e vaevaeina masani e tusa ai ma tulaga faʻafanua. O le talafatai itulagi e pulea e le Metitirani meaai ma le tele o iʻa ma figota, sisi ma masani, fou fualaʻau. I itulagi o le mauga, turisi ma malo e togafitia i aano o manu ma susu ipu.

O tagata o le atunuʻu latou te faʻaigoaina saʻo latou latou taumafataga a le atunuʻu e masani ma maloloina. Montenegro e iloga i eleele lafulemu, o lona uiga e le masani ai le faʻaaogaina o fetilaisa ii. O lafu manu e tataa i laufanua lauusiusi mama. E le o se mea e ofo ai soʻo se ipu e le naʻo le manaia, e faʻatosina mai ma lona faʻapitoa fou ma naturalness.

O le atunuʻu taumafataga o Montenegro e matua felanulanuaʻi; o se mauoloa laulau e faʻatulagaina iinei. O tu ma aga masani a le kukaina o loʻo manatuaina ai taumafa masani a le Slavic. O se vaega taua o loʻo taʻalo i ai meaʻai, pe a fai e te laki e asiasi i le Balkans, ia e mautinoa e faʻataʻitaʻi le faʻatautau - chops ma le ofoofogia faʻaputuga o mea manogi, chevapchichi - sosisi mai ituaiga eseese o minced meat, razhnichi - veal ma pork kebabs. Latou te iloa iloa kuka aano o manu i se feanu i se auala faʻapitoa.

Taumafai ipu ipu i le taimi o lou aso malolo i le Montenegrin talafatai. E fiafia le matou tamaloa i vasega muamua - supo iʻa, gisi. Trout na tumu i le prun poʻo le yaprake (kapeta tao i le kulimi) o ipu tatau mo se taumafataga tupu. E mautinoa lava le faʻafetaia e tagata fefaʻatauaʻi o meaʻai a le Metitirani le pilaf o le sami.

I le taimi o se malaga i Montenegro, e faigata ona teteʻe i le faʻataʻitaʻiga o le sisi. E i ai le tele o ituaiga o sisi iinei, talu ai o se obligatory vaega i eseese ipu - meaʻai, muamua vasega, e faʻaopopoina i cereals, salati ma meaai suamalie. Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi totila ma sisi - kashkaval, kachamak.

Ioe, o le taumafataga faʻamasani faʻamutaina i meaai suamalie ma meainu. Mo le gaosia o suamalie, nati ma fualaʻau e faʻaaogaina. Ae mo meainu, kofe ma ti e faʻafetaia ii. Uaina gaosia i Montenegro e le taatele i maketi faavaomalo, ae ui i lea, e aoga le faataʻitaʻia.

Vranac o se pepa asiasi a Montenegro, o se uaina ma le faʻaalia o tart mulimuli ane. E gaosia i le setete atoa, o lona uiga e aofia ai le tele o ituaiga o ituaiga. O uaina papaʻe a le atunuʻu o loʻo tautuaina iʻa ma fualaʻau, o le sili ona lauiloa o le Krstach ma le Sauvignon. A e manaʻo e faʻataʻitaʻia se mea e sili atu le malosi, poloaʻi Krunak vine vodka.

O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai foʻi ma Europa meaʻai - aisa kulimi na saunia e tusa ai ma Italia fua, pizza, hamburgers, risotto.

Faitau foi: Se filifiliga o matafaga sili ona lelei i Montenegro ma ata ma faʻamatalaga.

E fia le tau o le 'ai i Montenegro

O meaʻai e sili ona taugata i Montenegro o meaʻai iʻa. Tele taimi i faleaiga o le tau o loʻo faʻaalia mo le 100 kalama, faʻalogo i lenei nuance. O le averesi tau o lobster po o iʻa ese mai o 15 € i le 100 g. Ia saunia mo se mataʻina 400-500 kalama vaega o le a e totogia mai le 60 i le 75 €.

O tau autu o tau e amata mai le 10 i le 20 €. O le tau o salati e masani mai le 5 i le 10 €. Desserts tau i le va o le 3 ma le 8 €. Le tau o muamua vasega amata mai 3 i le 7 €.

I totonu o se faleʻaiga taugata, o se taumafataga suamalie ma lelei mo le aiga e toʻalua tagata matutua ma tamaiti e toalua o le a tau ai le 60-80 euro, ma le aoauli mo le toʻalua i le nofoaga faʻaalu o le tau e 23-35 euro.

Afai o loʻo e tafafao i le talafatai, ia mautinoa ia faʻataʻitaʻi le 'aveina' aiga, e faʻatau atu i le tele o kiosks i le talafatai. O le pizza tau 2 €, o le tele hamburger - 3-4 €, o le shish kebab o le a tau tau sili atu - 4-5 €, ma se sosisi suamalie mafai ona faʻatau mo 2 €.

E manaia le iloa: O ai e talafeagai mo tafaoga i Becici i Montenegro?

National ipu o Montenegro

1. Kaymak

O le susu oloa, i le tutusa foliga tutusa kulimi oona, ma i le tofo o le sili ona maaleale, kulimi sisi ma se kulimi kulimi. Kaymak ua faʻaopopo i aano ma iʻa ipu, fualaʻau salati. O le iʻuga o se malu, kulimi kulimi i le maeʻa taumafataga.

O se oloa ua saunia mai le susu, e simmered i le ogaumu mo ni nai itula ona malulu ai lea. O le mafiafia faʻaputuga e fai i luga e aveʻese ma le faʻaeteete, faʻafefiloi ma le masima ma faʻamalosi mo le tele o aso. E ui i le maualuga pasene o gaʻo (40%), kaymak e aoga tele.

2. Chorba ma iʻa ma figota o le sami

O se ipu lauiloa a le atunuʻu i Montenegro atoa. O se supo mafiafia ma mauoa, e tele ituaiga o iʻa o loʻo faʻaaogaina mo ana sauniuniga. Faʻafetai i lenei, o le ipu foliga mai e manaia ma pei o le sili ona maaleale kulimi supo. O le eseʻesega lava mai le supa iʻa masani o le iai o le tele o meaʻai ma falaoa, ma e leai foi se cereal i totonu o le supo.

3. Chorba aano

O le supo o lo o iai ni tamaʻi moa ma karoti - e lelei ona fufuluina, o pateta e valivali. O le muamua vasega na tautuaina ma le totila totila ma sisi.

4. Tamai Mamoe mai lalo o le taga

Montenegro e taʻutaʻua i ana fua o meaʻai o le mamoe. Tusa lava poʻo fea oei ai ma pe o le a le fua e vela ai le aano o manufasi e tusa ma le fua, ia mautinoa ia oe o le a tuʻuina atu ia te oe se fualaʻau manaia ma suamalie suamalie. E kuka le mamoe i totonu o le ulo uʻamea, i lalo o se mafiafia ma se tapuni. O ia ipu e taʻua o le sach. O malala vevela e tuʻuina i luga o le tapuni ma o le aano e teu mo le tasi itula.

5. Tamai Mamoe i le susu

O tamaʻi mamoe ma pateta e faʻasusu i le susu ma mea manogi. O le ipu maeʻa foliga mai e sili ona agamalu, malu ma sili ona manogi.

Faʻaaliga: O le a le mea e faʻataʻitaʻi ai i Eleni mai meaʻai?

6. Negush steak

Ole isi lea ipu masani a le atunuʻu ole Montenegrin. Mo le taimi muamua, na amata ai ona latou kukaina i se tasi o taulaga tuai i le atunuʻu - Njegushi. O ipu lauiloa e pei o le Negush sisi ma prosciutto ua aliali mai foʻi ii. Ina ia saunia se steak, latou ave na o povi laiti, faʻatumu i le kaymak (sisi) ma prosciutto (mago puaʻa). Ua saunia se sosi faʻapitoa mo le tuʻuina atu.

7. Tsitsvara

O le ipu e pei o le Ukrainian banosh. O le ipu e aofia ai le falaoamata sana, sisi talavou. O le sisi e tipiina i fasi ma liusuavai, ona faʻaopopo lea o le falaoamata ma faʻamaluluina pea seʻia oʻo lava i le porridge. O pateta ma yogurt e tautua faʻatasi ma le tsitsvara. Ole taeao masani lea ile Montenegro.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: O a mea e 'aʻai i Siamani - meaʻai masani a Siamani.

8. Paʻaga oso

O le ipu e manaia ma maualuga le kalori, na saunia mai toega o falaoa lapoʻa. Ua faʻasusuina, susu, pata ma sisi talavou ua faʻaopopoina.

Auauna i paga ma yogurt. I le taimi ua tuanaʻi, o ia meaʻai na manatu i ai e laʻitiiti, ae o aso nei o loʻo tuʻuina atu le ipu i le tele o cafe ma faleʻaiga i Montenegro.

9. Chevapchichi

Ole igoa lea ole tamaʻi sosisi puaa a le atunuʻu. O le aano o le manu e tataʻi i le lima, palu faʻatasi ma aniani lelei, o se teuina o mea manogi. O sosisi na fai muamua e gaʻo iai le suauʻu olive ma tao ile umu. E sologa lelei sosisi ma pateta falai, meaʻai mama ma salati. O le ipu e tuʻuina atu i totonu o se faleʻaiga, pe mafai ona e faʻatauina i totonu o se faleoloa e saunia ai sosisi i luma o le tagata faʻatau.

10. Lulu

O le ipu e mautinoa o le a e lagona ai le le fiafia. Lenei o se lapoa ninioti 'otioti faia mai minced meat. O se tulafono, ua saunia i luma o mata o le tagata maʻi. Eseese greens, fou pe tao fualaʻau, fualaʻau e faʻaopopoina i le cutlet.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi ni nai aano o manufasi i totonu o se faleʻaiga, oka le Meshano Meso - o se mea manogi ma suamalie o mea sili ona taʻutaʻua a le atunuʻu.

11. sisi Negus

E faapitoa le uaʻi atu i lenei oloa i Montenegro. O loʻo tautua le sisi iinei i faleʻaiga, faleʻaiga, e mafai ona faʻatau i faleoloa ma soʻo se maketi. Soʻo se ituaiga sisi, tusa lava poʻo fea na e faʻatauina ai, e masani ona fou ma suamalie. O cheeses e iloga i le tele o ituaiga o mea manogi; e mafai ona e filifilia se oloa e matua faʻateʻa ese ai le tofo o le autu aʻoga.

O le mitamita moni o Montenegro o le Negush sisi na faia mai le 'oti poʻo le susu susu. O le assortment aofia ai talavou sisi (tausaga mai le 2 i le 3 masina) ma sisi ma le faʻaopopoina o le suauʻu olive. O le sisi a leegegush e tutusa lelei ma le sisi feta, ae o le tofo masima e faʻaititia.

12. Prshut

O meaai mama e sili atu nai lo naʻo meaai. Prshut mafai ona fiafia i ai tusa lava pe a maeʻa se 'aiga aoauli poʻo se taumafataga o le afiafi. E lapisi le ipu. O le puaa e faʻaaoga mo kuka, e mago e tusa ma se fua tuai, o ana mea lilo e le mafai ona faʻaalia ia te oe. Faatasi ma oe, o fasi manifinifi o le a tipiina mai se tele tele. I le maketi poʻo le faleʻoloa, ua latou faʻatau atu ua uma ona tipi le prosciutto. E mafai ona faʻatau se vae atoa o se meaalofa.

13. Pits ma Burec

O se keke keke lea e afifi ai le tele o faʻatumu. O le ipu e mautinoa lava tautua ma yogurt.

14. Desserts

Le lua suamalie masani a le atunuʻu o tulumba ma palachinke.

Tulumba e i ai Take Take. O le ipu lea e sili ona manatuaina keke teu, peitaʻi o le kulimi, o fasi paluga e le faʻafefeteina e liligiina ma le sipuni faʻavae meli.

Palachinke o se ipu ma aʻa Slavic. Nei o pancakes o lapoʻa lapoa ma eseese faatumuina - suamalie ma masima.

15. Mea inu

O uaina i Montenegro e sili ona suamalie, e mafai ona e tofoina i latou i lou taimi atoa e te nofo ai, fiafia i a latou teuina teuina ma matagofie le manogi. E tele ituaiga o uaina o tau eseese. Sili ona taʻutaʻua:

  • Vranats o se inu o le loloto ruby ​​hue ma se tofo tofo, tautua ma aano o manu ipu ma meaai suamalie;
  • Krstach o se mama samasama uaina paʻepaʻe ma se malamalama tofo ma agamalu aftertaste, tautua ma iʻa, sisi ma fualaʻau.
  • O Rakia o se mea inu malosi e iai lona inu 'ava malosi e 60%. Montenegrin vine vine vodka e taʻua o le lozovaca, ma le plum Drink e taʻua o le plum brandy. I vaega 'eseʻese o le atunuʻu, o nati, herbs, mea manogi e faʻaopopoina i le vai inu mo piquancy. Afai o le vodka e faia mai fualaʻau, e faʻaigoa i le tele o ituaiga o pea, apu poʻo apricots.

Faʻaliga i le turisi: O a ni mea faʻamanatu e faʻatau i Montenegro?

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O nai mea lilo

Meaʻai i Montenegro e leai se masalosalo e iai a latou lava uiga.

  1. Salati e tipiina i ni vaega lapopoa, o lea e pei ai oe o loʻo tautuaina se vaega tele.
  2. O tagata o Montenegro e fiafia e inu kofe, e naʻo taimi e maʻi ai e feinu ai.
  3. O faleaiga e tautua tipolo, ae o lona tofo e matua eseʻese lava mai meainu masani mo matou. Montenegrin lemonade e oona, ma o le suka e aveina ma ia, pe a fai e te manaʻo ai, o oe lava e faʻamalieina le vai inu mo oe.
  4. O tagata o loʻo nonofo i le atunuʻu o loʻo i ai le tele o ituaiga liqueurs e faia mai i blueberry, apu, quince ma e oʻo lava i spruce lala. O le tau o sea meainu e eseese mai le 5 i le 10 euro.
  5. Pia i Montenegro e masani lava leai se eseʻesega ma le malamalama masani poʻo le pogisa pia e mafai ona faʻatau i lo tatou atunuʻu. O le tau o le fagu e 1 euro le averesi.

O lea ua e iloa le mea e taumafai i Montenegro mai meaʻai. Ioe, e tofu lava le itulagi ma a latou lava uluaʻi ipu. O le mea lilo o le taumafataga a le Balkan o loʻo taʻoto i le tulaga ese ma le mama aʻiaʻi o oloa uma. Latou te togafitia le lelei o meaʻai iinei aemaise lava le faʻaaloalo ma le faʻaaloalo. O le laulau limafoai ua setiina e le gata mo le aso malolo, ae faʻapea foi mo malo. O le tausamiga masani lava e amata i le tele o malulu tipi - meze, olive ma cheeses e tautua ai.

Ua e asiasi i le Balkans, o le a e faʻanoanoa na o le tasi le mea - e le mafai ona e ave ma oe uluaʻi fua o fualaʻau a le atunuʻu. Talitonu ia te aʻu, afai e taʻu atu ia te oe se fua i se cafe poʻo se faleʻaiga, o le a latou natiaina nisi mea fai kuka. O le kuka o Montenegro e tamaoaiga ma eseese, o malaga uma e te mautinoa o le a mauaina ni tofo fou, tu ma aga ma lagona.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Montenegro in 4K (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com