Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Atenai i le 3 aso: faʻafefea ona i ai le taimi e vaʻai ai mea uma

Pin
Send
Share
Send

Atenai pei o leai se isi laumua Europa o loʻo iai se talafaasolopito anamua ma mauoa, ma le fesili pe i ai se mea e vaʻai i Atenai e le tulaʻi mai muamua. E tele mea manaia i le laumua o Eleni. Ae o le taimi mo turisi oe na o mai mai le talafatai matafaga e "malolo" mai se matafaga aso malolo ma vaʻai i le taulaga anamua, lea na mauaina lona vaitaimi sili atu i le lua mileniuma talu ai, o nisi taimi e matua laitiiti lava.

Atenai i le tolu aso

Ina ia taliina le fesili o le a le mea e mafai ona vaʻaia i Atenai i le 3 aso, o le a tatou faʻaaogaina le fautuaga a le tagata faimalaga, tusitala ma le pueata puʻeina Heidi Fuller-alofa, mo ia Greece ma lona laumua o se faʻanaunauga faʻapitoa ma tuʻinanau.

Le aso muamua

Aua neʻi o tatou solia le tu masani, ma o le a amata la tatou taʻamilosaga a le taulaga mai se mea manaia - o le Monastiraki eria (Μοναστηράκι). O le mea tonu lava lea e fai e le toʻatele o turisi ma tagata asiasi i Atenai. Ona matou masani lea ma le New Acropolis Museum, ma o le a matou feiloaʻi i le vaveao, ua uma ona savavali i totonu o faʻafanua o le Acropolis lava ia. Matou te faamemelo i le vaaiga mamao o le taulaga ma ona siʻosiʻomaga mai le maualuga o le maupuepue, ma puʻeina le vaai a Atenai i le goto o le la i luga o a matou mea puʻeata. Panoramic ata mai le tosina i luga o le mauga o loʻo manumalo.

E ui lava atonu e iai sina eseʻese faʻasologa mo lou aso muamua i Atenai. I le vevela o masina o le taumafanafana, e sili atu le poto pe a e alu i le Acropolis i le taeao po, ma faʻaalu le afiafi savali faataamilo i Monastiraki.

Monastiraki

O lenei sikuea i le auala e ulufafo ai o le metro e pei o se nofoaafi. Ma le maketi i luga o le auala. Ifesta o se mea e tosina i ai le faitau afe o turisi i aso uma. Pisa, 'ai, alalaga o tagata faʻatau oloa, iinā - fale kofe ma tamai faleʻaiga meaʻai vave.

Lenei e mafai e tagata uma ona maua le mea latou te manaʻo ai: mea faʻamanatu, mea teuteu, mea tuai o aso anamua, aulelei o le knick-knacks, meaafale tuai ... Ma afai e te le manaʻomia se mea, na o le fealualuaʻi solo i lenei lauiloa flea maketi mo sina. Ma o le a e mautinoa o le a faʻafetaui mea e te le maua, ma mafaufau - faʻafefea ona e ola e aunoa ma lea?

O loʻo matala le maketi mai le 7:00 i le taeao seʻia oʻo i le 7:00 i le afiafi, ae o le tele o faleoloa e faʻatoa tatala i le 10:00 i le taeao, e le toe faʻatopetope tagata Eleni e alu i se mea.

I tafatafa o le metro, e mafai ona e tilotilo i le mosque tuai (1759), lea o loʻo iai nei le Museum of Ceramics, ma i le fetaulaʻiga ala ma Ermou Street o loʻo iai le Ekalesia i le seneturi lona 19 o le Holy Holy Theotokos. Sa masani ona Katoliko. Uma fale maua se manaia talaʻaga.

Faʻafefea ona faʻaaoga le Atenai metro faitau i totonu lenei tusitusiga.

Fale Mataaga i New Acropolis

O le ola o le taulaga mai aso anamua e oʻo mai i lenei aso, e faʻataʻamilomiloina i le sili ona taʻutaʻua o mauga e fitu o loʻo siʻomia ai. O le Acropolis, o se molimau i le fanau mai ma le manuia o le taulaga i le vaitaimi o Eleni anamua, o loo i ai lava olo i luga o Atenai e pei o se vaa maa. Ma luga o le fola o lenei vaʻa, o fale o le anamua Parthenon e faʻamalolosi faʻalauteleina. I lalo o le maupuepue, o loʻo iai se fale mataʻaga ofoofogia na tuʻuina atoa atu i le maʻa lauiloa o Atenai ma lona talaʻaga.

E tusa ai ma le faʻatulagaina o le tulaga aloaʻia turisi Tripadvisor, o lenei Fale Mataʻaga e tulaga 8 i totonu o le 25 sili ona lelei i le lalolagi.

E le tele ni mea moni mai le tala faʻasolopito ma le fale mataaga o le Acropolis.

  1. O le fale tuai o le fale mataaga (1874) na le toe aofia ai mea taua uma na mauaina i le taimi o eliina i le lua seneturi talu ai. O le unaʻiga mo le fausiaina o le Fale Fou o le naunautaʻiga ua leva a Eleni e toe foʻi atu i le Acropolis o maʻa maamora na aumaia e Lord Elgin i Peretania.
  2. O le fausiaina o lenei fale tulaga ese (2003-2009), na faia ai e le malo o Eleni tauvaga fausaga mo le toeititi atoa le fasefulu tausaga: i taimi uma, na faʻalavelaveina le fausiaina e le tele o mafuaʻaga mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma foliga faʻanatura ma mea fou maua mai anamua i le nofoaga fausiaina.
  3. Poloketi na fetuʻunaʻi mo tulaga tulaʻi mai. O le iʻuga o le fausiaina o 226 afe sikuea mita. m luga o koluma malosi. E foliga mai o loo tautau i luga o le archaeological faaaliga. O faʻaaliga e aofia ai le lautele o le 14 afe sikuea mita.O fale na teuteuina teuteu lelei, ma o galuega a le Acropolis tuai e foliga mai e opeopea i le vanimonimo. Moli susulu i totonu o lapopoʻa tele ma e foliga mai o le fale e malamalama ma leai ni puipui. O le vaaiga lautele faataamilo i le fale e tulaga ese foi.

O le faʻaaliga o loʻo tu i luga o tolu foloa, ma e tofu lava ma le faʻasino itu.

  • "I luga o le malifa o le Acropolis" - i itu uma o le lapoʻa tele o loʻo iai le faʻaaliga o mea faigaluega a le aiga, i le ogatotonu o loʻo iai se ipu tioata lilifa ma faʻamalosia, i lalo ifo o loʻo iai faʻatafunaga o le taulaga tuai.
  • O le Hall of the Archaic Period e tumu i faʻatagata matagofie faʻamalamalamaina e le malamalama masani. Caritiads mai le malumalu o Ereykheton o le autu oa o le eliina.
  • "Hall o le Mauaina o le Parthenon". Faapaia atoatoa i lenei malumalu. Lenei o le nofoaga autu o faʻamatalaga, oe mafai ona matamata i se ata e uiga i le tala faʻasolopito o le Parthenon, lea o loʻo faʻaalia i luga o le lau.

Manaia! Faʻaliga mai le fale mataaga tuai na aveina atu i se nofoaga fou e tolu tetele crane mo le toeititi lua tausaga seʻia oʻo ina tatalaina le Fale Mataaga fou ia Iuni 2009, e ui lava o le mamao i le va o latou e laʻititi ifo i le afa kilomita.

Fiafia i manatu o le Acropolis ma isi mataaga i Atenai ma nofoaga lata ane mai le faleʻaiga mafanafana i le fogafalelua.

Faʻalauiloa itula amata ma le tau o asiasiga:

  • mai ia Aperila ia Oketopa i aso uma mai le 8 am i le 8 pm, Aso Gafua e oʻo i le 4 i le afiafi, ma le Aso Faraile seʻia o le 10 i le po;
  • mai ia Novema ia Mati aofia ai i le Aso Lua, Aso Lulu ma le Aso Tofi mai le 9 i le taeao i le 5 i le afiafi, i faaiuga o vaiaso mai le 9 i le 8 i le 8 pm, ma i le Aso Faraile e tutusa lava ma le vaitau o le taumafanafana e oʻo i le 10 pm.
  • Faaiuga o vaiaso: Aso Gafua, Tausaga Fou, Eseta, Me 1, Tesema 25-26
  • Tiketi: 5 €, tamaititi / faʻaititia 3 € i tau maualalo, 10 ma le 5 € faʻatulagaina i le maualuga vaitau. Tamaiti o le a fiafia tele iinei, mo i latou o se asiasiga o le a taunuʻu ai i se sailiga faʻamalieina ma faʻailoga.
  • O le fale mataaga o loʻo tu i le va o St. metro Akropoli ma le itu i saute o le maupuepue. Tuatusi: st Dionysius le Areopagite, 15.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaia: www.theacropolismuseum.gr

Acropolis o Atenai

O se fanua agamalu o na o 300 x 170 mita i luga o le 156-mita mauga i le ogatotonu o Athens o le Acropolis (Ακρόπολη Αθηνών) o le lalolagi. E taʻua foi ole Cecropia (Kekrops) e faamamalu ai le tupu lauiloa o Cecrops, o ia lea ua manatu o ia na faavaeina le taulaga.

Lenei taimi taofi le tamoʻe, ma e te tago i le talafaʻasolopito, vaʻai faʻatasi i toega o anamua ma i le onapo nei 'aʻai i vae. O loo tu le Acropolis e ui i matagi, ea o le sami ma meleniuma…. E tele mea na ia vaaia i lona olaga, ma o lona talafaʻasolopito e fesoʻotaʻi lava ma le talaʻaga o Eleni.

Parthenon ma Ereykheton, Propylaea, malumalu o Zeus, Nike, fale faafiafia o Dionysus, latalata i le Agora anamua - o nei ma isi fale anamua fausiaina se fausaga ata o le le mafaamatalaina matagofie. E vaʻaia i Atenai mai soʻo se mea i le taulaga.

O le anamua foliga mai o le nofoia na amata ona toe maua mai i le faaiuga o le 19 seneturi, ina ua maua tutoatasi Eleni. Sa mafai ona faʻaleaogaina ma faʻamama uma fale o le tuai taimi, e faʻafou ai ni isi malumalu. I luga o le Acropolis slope o loʻo iai nei kopi o faʻatagata, ma o mea uma na sao mai le uluaʻi ata o loʻo faʻaalia i le Fale Mataaga.

I le amataga o le seneturi lona 19, o le tele o faʻataʻitaʻiga taua o faatufugaga Eleni anamua na iʻu lava i Peretania, ma o loʻo iai pea le finauga pe na gaoia e Lord Elgin ma ave faʻasolitulafono ni faʻailoga taua mai Eleni, pe, i se isi itu, na laveaʻiina i latou mai le faʻatafunaga mulimuli e tagata o le atunuʻu.

Faʻalauiloa itula amata ma le tau o asiasiga:

  • i le taumafanafana: mai le Aso Gafua i le Aso Faraile mai le 8 am i le 6:30 pm, i faaiuga o vaiaso ma aso malolo mai le afa o le valu i le taeao i le 2:30 pm.
  • i le taumalulu: Aso Gafua i le Aso Faraile mai le 8 am i le 4:30 pm, i faʻaiuga o vaiaso ma aso malolo mai le 9:30 am i le 4:30 pm
  • Tiketi: 20 Euro, tamaiti ma le 10 euro faʻatagaina. Faʻamaonia mo 5 aso ma faʻatagaina oe e vaʻai i le tele o malumalu o le Acropolis ma Agora i luga o le lua malifa.

Oe mafai ona vaʻai i le Acropolis i Atenai na o oe lava e faʻaaoga ai se leai se faʻafanua (aofia ai ma Lusia). O loʻo avanoa faʻafanua i ofisa o turisi, i fata i le faletalimalo, i le malae vaʻalele, i nofoaga o pasi pasi turisi. E mafai foʻi ona e faʻatauina se faʻamatalaga sili atu mautu mo femalagaaʻiga mai faleoloa i Plaka poʻo Monastiraki mo le 5 euro.

Poʻo oe mafai ona faʻafaigaluega se Rusia-tautala taiala o le a taʻuina ma faʻaali atu ia te oe mea uma e te manaʻo e vaʻai. Naʻo seevae savali e tatau ona mafanafana, ma i aso vevela o le taumafanafana, ia e mautinoa e ave se sapalai o le vai ma le la puipuiga mo lou ulu ma ou mata. O le sapalai o le vai e mafai ona faʻatumuina i le taimi o le asiasiga; o loʻo iai punaʻoa o vai inu mama.


Aso lona lua

Polokalame: muamua, o le fale mataaga sili ona asia i Eleni ma Atenai, na faʻatuina e se atali faʻafetai e faʻamanatu i lona tama, ona savali ai lea i le itumalo tuai o Plaka ma i le faaiuga o le aso - o se malologa lelei i le hammam

Falemataaga a Benaki

I le avea ai o se fale mataaga tutoatasi, na amata galue le mataaga i le 1931. O lona faʻavae o Antonis Benakis, o le na tatalaina lona falemataaga e faʻamanatuina ai le manatuaina o lona tama, tagata fai pisinisi ma taʻutaʻua faipule faaupufai Emmanuel Benakis, pulenuu o Athens i le 1920s. O le na faavaeina le aoga seia oo i le 1954, ma ao le i maliu o ia na ia tuufaasolo atu atoa le aoina i le setete.

O faʻaaliga o mea ia o mea faʻa-Eleni mai aso anamua e oʻo mai i aso nei. E ofoofogia le aoina ma o mea uma e te vaʻaia o le a fesoasoani ia te oe faia se mataʻina malaga i taimi.

O loʻo iai foʻi atavali na tusia e le tusiata o El Greco, e iai foʻi le potu e tuʻu eseʻese, ma ile aofaʻi e 6 afe atavali mai au tusiata eseese ma vaitaimi i le aoina. O totonu o le falemataaga latou lava foi e matagofie, o loʻo tu i totonu o se maota matagofie.

I le amataga o lenei seneturi, o le aoina o ata Asia o loʻo i ai i le fale mataaga, e pei o, Saina porcelain, tamaiti meataʻalo, faʻaaliga o ata faʻa-Isalama ma isi, na tuʻuina atu e tuʻueseʻese ai lala satelite ma tatalaina i isi eria o le taulaga.

E i ai lana lava faletusi, mafutaga faaleaoaoga mo le toefuataiga ma le faasaoina o falemataaga faaaliga; eseese autu faʻaaliga e masani ona faia. O le fale teuoloa o loʻo iai le 25 afe tulaga ese ata puʻe ma 300 afe le lelei.

E i ai le cafe i luga o le taualuga ma se matagofie vaʻaiga o le taulaga.

  • Nofoaga: st Metro Evangelismos, tulimanu 1 Koumbari St. ma Vas. Sofias Ave. E mafai ona e savali ile fale mataaga mai le ogatotonu ole Syntagma Square ile fale ole Palemene ile 5-7 minute.
  • O le ofisa tutotonu i le Aso Sa e tatala mai le 9 i le taeao e oo i le 3:00 i le taeao, seia oo i le 11:30 pm i le Aso Tofi, seia oo i le 5:00 pm i le Aso Faraile, Aso Toonai ma le Aso Lulu. Faaiuga o vaiaso: Aso Gafua, Aso Lua ma aso malolo lautele.
  • Tiketi: 9 €, tamaiti ma faʻatagaga - 7 €, mo faʻaaliga le tumau uma 6-8 €. E saoloto le ulufale i le Aso Tofi.
  • 'Upega tafaʻilagi: www.benaki.org

Plaka

I le paolo o le maupuepue o loʻo tu ai le faʻatosina sili a Atenai, o le itumalo tuai o Plaka e faʻatutuina i totonu. Savalivali i ona auala matagofie, alu i se tamaʻi uzeria, nofo i le ea fou, tofo i ipu Eleni masani. E mafai lava i le taumafanafana ma le taumalulu. Ma e sili ona lelei iinei i le afiafi.

O Plaka o se faʻataʻitaʻiga masani o le olaga lautele o Eleni, olaola ma pisi.

Hamman Baths - Hammam (Λουτρά)

O le aso lona lua o savaliga i Atenai ua lata i le iʻuga, ua oʻo i le taimi e malolo ai teisi, e le gata i lou agaga, ae faʻapea foi ma lou tino. Alu i le hammam, e le gata i Turkey, ae faʻapea foi i Eleni. O le Turkish bath e mafai ona maua iinei iinei i Plaka, o ni nai tuatusi ia:

  • Tripodon 16 & Ragawa
  • 1 Melidoni & Agion Asomaton 17

Talitonu i polofesa ole pisinisi taele, malolo ma faʻamalolo le lelava, lagona pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻi le auala na palu ma faʻamalieina ai lou paʻu. A maeʻa le fufuluina, o le a togafitia oe i le ti ma suamalie fiafia.

  • O fale taele e tatala i le Aso Gafua e oʻo i le Aso Faraile mai le 12:30 pm ma i le faʻaiuga o le vaiaso mai le 10:00 i le taeao seʻia oʻo i le 10:00 pm.
  • Tau ulufale ulufale mai 25 Euro. O le fiafiaga e le taugofie, ae tusa ai ma iloiloga a tagata asiasi e aoga tele.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.hammam.gr

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aso lona tolu

O le asō o le a tatou asia ai le Fale Mataʻaga o le Cycladic Art, ma e mautinoa, e toʻatele o le a faʻalogo mo le taimi muamua. O le tulaʻi mai i fale mataaga, o le a tatou aʻeaʻe le potopotoga i le fale mataʻitusi sili ona maualuga i Atenai ma faʻamaeʻa la matou faigamalaga i Gazi, le Athena technopolis fou.

Falemataaga o Cycladic Art

Lenei nofoaga faʻalauiloaina le faatufugaga ma aganuʻu anamua o le Aegean Sea ma le motu o Kuperu. O le faʻamamafaina i faʻaaliga o loʻo tuʻuina atu i luga o mea taua mai le Cyclades (3 meleniuma BC), o le tele o na mea o vaʻa keramika anamua ma faʻatagata mapu. O le faʻaaliga o loʻo aofia ai foʻi Mycenaean amphoras ma faʻatagata.

I le taufaaiuiuga o le 80, o le aoina o Nicholas ma Dolly Goulandris na tuuina atu i le Falemataaga o Benaki, ona faaalia ai lea i totonu o le lalolagi sili ona tele nofoaga tutotonu faaaliga, ma i le 1985, ina ua mavae le maliu o Nicholas, na faia se falemataaga a le tagata lava ia, o loʻo faʻaigoaina le igoa o le na faavaeina (o se poloketi a le tusiata Ioanis Vikelas).

O loʻo tupu le faʻaputuputu, ma ua maeʻa ona faʻaopopoina le fale 4-storey. O le faʻaaliga matagofie ua maeʻa faʻamalosia e le fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga o faʻamatalaga. Faʻaaliga e masani ona faia. O le tosina atu e tu latalata i le Fale Mataaga a Benaki.

Ave lau fanau ma oe, latou te le fiu ii.

  • Tuatusi: 4 Douka Neofitou.
  • Tatalaina itula: Mon-Wed ma Fri-Sat mai le 10 i le 17, Aso Tofi - mai le 10 i le 20, Sun - mai le 11 i le 17, Aso Lua - tapunia.
  • Tau o pepa: mo tagata matutua i aso uma o le vaiaso, seʻi vagana Aso Gafua - 7 €, mo tamaiti aʻoga, talavou 19-26 tausaga le matutua, penisiona, faʻapea foi mo tagata uma i le Aso Gafua, ulufale ulufale tau 3.5 €.
  • 'Upega tafaʻilagi faatosina: https://cycladic.gr

Oe o le a fiafia i: O le Kassandra Peninsula o se nofoaga lauiloa matafaga i Eleni.

Mauga o Lycabettus (Mauga o Lycabettus)

Aʻe i luga o lenei mauga lanu meamata ma e te le salamo ai. O le maualuga (270 m) o le 7 matauga autu vaʻai i Atenai. O le maupuepue e taʻua foi o Lycabettus. O ia i Kolonaki, e le mamao mai le Acropolis, o le amataga o le tulaʻi mai le nofoaga. metro Evangelismos.

Uma mai le Eiffel Tower Paris ma mai iinei uma Athens o le ai i lou alofilima, taumatau i le sami. Binoculars o loʻo faʻapipiʻi foʻi i luga o le potu vaʻai. Matagofie vaaiga o le Acropolis, lea e na o le 500 mita le mamao. Mai iinei oe mafai foi ona vaʻai i le amphitheater, lea o fetu o musika Eleni ma lauiloa lalolagi tagata faʻafiafia i taimi eseese. O tagata tafafao maimoa foi i luga o le mauga ona o le matagofie vaaiga i le goto o le la e pueina ata o Atenai ma nofoaga lata ane ma o latou lava lima.

O loʻo iai le faleʻaiga, pizzeria ma se tamaʻi cafe. O le falesa o St. George, faia i le Byzantine style.

E mafai ona e aʻea Lycabettus:

  • I le taxi mo le 12-20 euro,
  • I le uaea taʻavale mo le 7.5 euro i itu uma e lua, 5 euro - tasi auala (mai le 9:00 i le 02:30).
  • O le va o le funicular o le 30 minute, i le taimi o le pisi itula - uma 10-20 minute.
  • 'Upega tafaʻilagi: www.lycabettushill.com

Ae o kapoti e toeititi tapunia ma aua le faʻamoemoeina aemaise le manaia o manatu i le taimi o le aʻe. Tagata poto masani femalagaaʻi iloa auala ma savali, latou fai mai o le savaliga e le o le matua lelava, e oʻo lava i tamaiti. E masani lava, seevae, pei o se isi mea i luga o vae, le tatau ona avea ma teuteu, ae faʻamalositino taʻaloga.

I luga o se tusi! Atenai, o se tulafono, avea ma nofoaga femalagaaʻi mo malaga agaʻi i luma i Eleni. O se tasi o motu lauiloa ma matagofie i lenei atunuʻu o Mykonos. Aisea e taua ai ma aisea e masani ai ona o mai turisi iinei faitau i luga o lenei itulau.

Gazi - Gazi (Γκάζι)

O se vaega o le taulaga tuai e tuaoi ma Kerameikos ma le Acropolis. O se fale gaosi kesi na galue iinei mo le sili atu ma le selau tausaga, faafetai lea na maua ai e le itulagi lona igoa. E masani lava ona le manuia, i le taimi o le faʻafitauli tele o tagata Mosalemi na nonofo iinei i Gazi, ae latou te leʻi faʻatupuina se faʻalavelave faapitoa i pulega ma tuaoi i isi itu o le taulaga.

I le faʻaiuga o le seneturi, o se faʻaiuga o le toefausiaina i luga o le tulaga o fale gaosi fale, o se tele (30,000 sqm) tekonolosi tuputupu ae, ma o lenei nofoaga na avea ma se fou aganuu ma faʻafiafiaga nofoaga autu o le laumua Eleni.

O le Technopolis Museum of Contemporary Art o loʻo avea ma semina, faʻaaliga ma konafesi, konaseti ma faʻafiafiaga felanulanuaʻi o autu eseese. O le fale e aofia ai le fale mataaga faʻapitoa mo Maria Callas, o le pese pese pese, ma le tele o fale e faʻaigoaina i solo Eleni.

I aso nei Gazi, e iai se mea manaia e tupu i aso uma. O i tonu e fai ai le Jazz Festival ma le Athens Fashion Week. I Atenai, e masani ona tele faʻataʻitaʻiga o faʻaaliga i luga o auala, ae i totonu o Gazi, o faʻailoga e masani ona masani ai, o auala atoa ma pitonuʻu e valiina ma le atamai.

E tele kalapu eseese a autalavou ma autu, faleʻaiga, o le toʻatele o latou e faigaluega i le po.Ae o le talatuu o le taimi ua tuanaʻi e leʻi i ai uma ola ia lava, ma pe a filifilia i le po olaga e tatau ona e matua faʻaeteete. Sili atu le aua le alu na o oe i nei mea na tutupu.

E faigofie ona e oʻo atu i Gazi - Art. metro Kerameikos.

O mea taua ia a le Atenai. Ma le mea mulimuli, tuua le laumua Eleni, iinei, i Gazi, oe maua le avanoa e teisi faʻafilemuina le vevesi o le oso mai o lagona o aso mulimuli. Asiasi i Kerameikos, o le matua fanuatanu i Athens mo se itula. Talu ai, o le tuaoi o se nofoaga anamua.

Ma o le taimi lea o le pisapisao o le taulaga tele o le a tumau mamao, mamao ese, ma i le mafaufau loloto i faʻatagata anamua, taimi o le a malolo mo oe. O se mafuaʻaga lelei e faʻatoʻafilemu ai luma o le auala, e toe mafaufau ai i le mea na e vaʻaia i nei aso e tolu. Ma aua neʻi faateʻia oe pe a e feiloaʻi i laumei tetele i lalo o laʻau laʻau, latou te fiafia e malolo ii.

Uma tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Mati 2020.

Mataaga o Atenai i luga o le faʻafanua i Lusia.

Le itu faʻafuaseʻi o Atenai, poʻo le mea e te fetaiaʻi iinei, vagana ai vaʻaiga anamua - matamata i le vitio!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Atėnai, Graikija. Viena diena pas Atėnę (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com