Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e vaʻai ma o fea e alu i Bergen?

Pin
Send
Share
Send

Ua uma ona tatou masani ma le itu i matu o le taulaga "i luga o fitu mauga", maua se aitia o lona talaʻaga ma aso nei. Bergen - o vaaiga a lenei taulaga, o le laumua tuai o Nouei, e manaia i soʻo se tau, ae e manaʻomia lava ona e sauniuni mo le mea moni e tatau ona e suʻesuʻeina i latou i le timu. Ma afai o le la susulu i le lagi mo le lua aso i le laina i le taimi o lou nofo i le "laumua o timuga" - mafaufau oe lava laki!

O vaʻaiga a Bergen, a latou faʻamatalaga puʻupuʻu, tele o ata ma ata mananaia - o le mea lea o loʻo faʻatali mai le au faitau i lenei aso i lenei tala. E mafai ona e faitau e uiga i le taulaga o Bergen lava ia, pe faʻafefea ona faʻatulagaina ma faʻafefea ona e oʻo ii.

Tele taimi, latou asiasiga amata i se lautele masani ma le 'aʻai ma ona siʻosiʻomaga. O vaʻaiga sili ona lelei e matala mai i atumauga e lua, lea e mafai ona oʻo iai le funicular poʻo le cable car. O loʻo matou talanoa e uiga i mauga o Fløyen ma Ulriken.

Mauga Floyen ma le Floibanen

O le nofoaga pito i lalo o le funicular e na o ni nai sitepu mai le maketi iʻa, ma mai Bryggen oe mafai ona savali iinei i le 10 minute.

O le malie i luga o le mauga (320 m) siitia turisi i se mataupu o minute.

Afai e te le manaʻo e alu i le pito i luga, e mafai ona e alu i se tasi o le tele o taofi i luga o le auala ma savali i le paolo auala ma alalaupapa o le paka e alu atu mai le vae o le maupuepue.

Ma o lea ua tatou i ai i le maitauga vaʻaia. Lalo o le taulaga o Bergen, lea e sosolo i le lanumoana fjord ma se lapoʻa laulaufaiva.

I le pito i luga (425 m) o loʻo iai le faleʻaiga ma le cafe ma lona lautele lautele, o loʻo tatala mai le 11 i le 22, o se faleoloa - mai le 12 i le 17.

Fautuaga aoga!

O le tau o se taumafataga masani i le cafe i le lotoifale e amata mai i le 375 i le 500 NOK, e tutusa ma le 40-45 euro, o le gastronomic menu mo se aiga e sili atu lona tau - tusa o le 80-90 euro. Tele turisi e faʻatau meaai o le aoauli i le taulaga ma latou ave - e sili atu le taugofie.

I tafatafa ane o loʻo iai le malaetaʻalo ma le fale matala, o siva ma isi faʻafiafiaga e faʻatulagaina iinei, e mafai ai ona e auai, ae le naʻo le matamata ile mea o tupu. O si mamao atu - o se tamaʻi vaituloto ma gazebos, o se nofoaga mo i latou e manaʻo e faʻatulaga se tamaʻi tafaoga. E opeopea paopao i le vaituloto i le taumafanafana.

Fløyen mafai foi ona aʻe i vae. Mo le toatele o le atunuʻu, o lenei e pei o faʻamalositino tino i le taeao, ma latou faia, tusa lava pe o le a le malulu poʻo le timu - ua latou masani ai. E i ai le webcam i le pito i luga o le nofoaga e fiafia ai. Ma o le a le mea o loʻo faʻatali mai ia oe ile tumutumu lava, e mafai ona e vaʻaia aʻo leʻi tulaʻi ma fai ofu talafeagai mo le tau.

Lenei o le isi vaʻaiga o Bergen mai le Fløyen matamata potu.

E mafai ona e nofo ii mo se taimi umi ...

I le toe foʻi, aua le faʻatopetope i le mea malie. Alu lemu i lalo o le togavao auala, manava faʻamalosi le ea faʻamalolo.

Faʻafeiloaʻi i laupapa laupapa e te feiloaʻi ai i malaetaʻalo ma togavao i laufanua, puʻeina ata ma latou - e manaia ma fai si 'ese. O tagata Norwegians e tau le fiafia i troll, e oʻo lava i tagata matutua e talitonu iai. Troll o le a tuliina oe e le gata iinei, o se tasi lenei o mataaga a Bergen ma le atoa o Nouei.

  • Tuatusi: Vetrelidsallmenningen 23A, Bergen 5014, Nouei
  • Malie itula faigaluega: 7: 30-23: 00.
  • O le tau o le tasi-auala tiketi taʻavale taʻavale e 45 NOK, toe alu - 95 NOK; mo tagata 67+ tausaga le matutua ma le tamaititi tiketi - 25/45, faʻatulagaina, ma le aiga toe foʻi tiketi o le a tau NOK 215.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.floyen.no

Mauga Ulriken

O le mauga lona lua, o le maualuluga o maupuepue o loʻo siomia ai Bergen, e ese mai le muamua.

O le taunuʻu i le nofoaga maualalo mai le ogatotonu o Bergen i pasi 2,13,12 poʻo se trolleybus, i ni nai minute alu atu i le 643 m faʻaaogaina o se uaea taʻavale.

I le pito i luga, e i ai lava le eseʻesega: i le tasi itu, o loʻo iai vaʻaiga masina: leai se laʻau, maʻa tetele na faʻataʻapeʻapeina e tagata maoaʻe o aso anamua, ma le tele o auala e sosolo e gata i tua atu o maʻa pogisa mamao, mamao ese ...

I leisi itu, lalo, pei o Fløyen, o se lanumeamata taulaga. Ae e mafai ona e vaʻaia mamao atu: motu tetele ma laʻititi, vaʻa folau i le mea e gata ai, le anoanoaʻi o auala ma faga. Ma i luga o le lagi, o le Atalani Atalani e susulu mai i lalo o le la tauaso.

Afai e te laki i le tau, o le parataiso lenei mo tagata pueata - o vaaiga uma a Bergen o loʻo tilotilo mai, o ata o le a sili ona lelei. I le tumutumu o le mauga o loʻo i ai se olo TV ma se vaʻaiga vaʻaia tioata. O loʻo iai le cafe ma lona lisi e faʻatupe lava mo Nouei.

E sili atu le alu i lalo i le uaea taʻavale foʻi, e ui lava mo tagata ogaoga tagata o loʻo i ai le filifiliga: i vae i luga o auala mauga i lalo o se uaea taʻavale, luga o se uila uila poʻo luga o se parakalafa (ma se faiaoga).

Manatu Moni

  • Na matua faagaeetia Heinrich Ibsen i manatu na latou tatalaina ia te ia mai le mauga a o aʻea Ulriken (1853) na ia tusia foi se solo tuuto i lenei mea na tupu.
  • Ma o le vii o le taulaga o Bergen ua taʻua o le "Views mai Ulriken" ("Udsigter fra Ulriken"), ae na tusia foi i se taimi muamua atu, i le 1790 e se epikopo Nouei.
  • Ulrikstunnerlen o le igoa o auala alavai e sopoia le itu i matu o le mauga, lea nofoaafi mai Bergen alu i Oslo. O se tasi o le sili ona umi (7670 m) 'ana i totonu o Nouei.

Faʻamatalaga aoga

  • Tuatusi: Haukelandsbakken 40 / Torgallmenningen 1 (pasi i Ulriken Mountain), Bergen 5009, Nouei, tel. + 47 53 643 643
  • Tatalaina o le uaea taʻavale: 09: 00-21: 00 mai ia Aperila 01 i le Oketopa 13 ma le 10: 00-17: 00 mai ia Oketopa 14 e oʻo ia Mati 31
  • O le tau o le aʻe i le uaea taʻavale i Ulriken i itu uma e lua: NOK 185 (125 - tasi auala) mo tamaiti 115 NOK (tasi auala - 90), aiga pepa (2 matutua + 2 tamaiti) - 490 NOK.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://ulriken643.no/en/

O tagata savavali faʻataʻitaʻi ma taʻalo taʻaloga e sopo foi i luga o auala savali mai Fløyen i le Mauga o Ulriken, ma manumalo ai i le tulaga maualuga o le maʻa lautele o le Widden, Mount Sturfjellet. O le faigamalaga e alu ai 4-5 itula. E masani lava, o mea faigaluega mo le suiga e tatau ona talafeagai.

Bryggen Hanseatic Promenade

Masalo ole mea taua lea a Bergen (Nouei), lana pepa asiasi.

I le seneturi lona 14, na nonofo ai iinei le au faipisinisi Hanseatic. Talanoa tusitalafaʻasolopito talanoa e uiga i nisi diktat o nei "tagata ese", latou tutasi ma le solia o aia a tagata o le nuʻu - o nei mea uma e moni. Ae i le 21st seneturi oe maua oe lava mafaufau o loʻo e faʻafetai ia i latou e aunoa ma i latou o le a leai se tulaga ese Bergen faʻailoga Bryggen, na faia Bergen lauiloa i le selau ma selau o afe o turisi.

O nisi tagata eo mai iinei i tausaga uma na o le tilotilo i fale pupula lanu ma savalivali solo i le vaapiapi o auala i lo latou va. Lenei kuata atoa e puipuia e UNESCO o se vaega o le Lalolagi Aganuu Tofi.

Bryggen (Norwegian bryggen) o lona uiga o le uafu poʻo le jetty. O fale laupapa na faʻatamaʻia e le afi soo i le latou talaʻaga. Ina ua maeʻa le tasi i le 1702, na o le kuata o fale na totoe, lea e mafai ona maimoaina nei. Wooden Bryggen na susunuina i le 1955, ona faʻatuina ai lea o se fale mataaga i lenei teritori - i fafo atu o fale e 6.

I le taimi nei, o loʻo i ai le 60 fale felanulanuaʻi, lea e fai faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga, faleʻaiga, ofisa o ofisa femalagaaʻi. O nisi e faʻaaogaina e atisi o potu potu.

Naʻo le 10 minute le umi o se savaliga savali i le auala savali o Bergen. Ae o le fiailoa, e aunoa ma le alu i falemataaga, e mafai ona faʻaalu le afa aso iinei naʻo le vaʻai atu i mea mananaia i faleoloa o faʻamanatuga, fealualuaʻi solo i autafa o auala, nofo i totonu o le cafe ma se ipu ti poʻo le kofe ma vaʻai tagata feoaʻi, i le taimi lava e faʻatauaina ai le matagofie o laufanua vaʻaiga.

O a isi mea e vaʻai i Bergen? Ioe, savali i luga o le faʻamalama, o fale mataaga o loʻo tu mai iinei e le mafai ona le amanaʻiaina. Tatou o i totonu o se tasi o ia mea.

Falemataʻaga o le Hanseatic League ma Schoetstuene (Det Hanseatiske Museum ma Schoetstutne)

O le vaega autu o le Hanseatic Museum i luga o le Bryggen embankment o le autu potu o le Siamani sui. O le mea totino a le faioloa o Johan Olsen. O faʻaaliga uma iinei e moni ma na faʻasaoina talu mai le senituri lona 18, o nisi e tusia i le 1704! Na latou tutu muamua i fefaatauaiga fale, ofisa, potu na maua ai e tagata faatauoloa ni malo.

O potu moe mo tagata faigaluega e manaia - o nai tamaʻi moega ia na tapunia i le po.

O fale o tagata faʻatau sa sili atu ona faʻaauupegaina.

E le mafai ona fai se afi ile fale laupapa; na saunia meaʻai i fale faapitoa - schøtstuene (fale talimalo). O iinei sa aʻoaʻoina ai e le aufaʻatau ma a latou tamaiti aʻoga, faia fonotaga faʻapisinisi ma fiafia i o latou taimi avanoa.

  • Tuatusi: Finnegarden 1a | Bryggen, Bergen 5003, Nouei, tel. +47 53 00 61 10
  • O le faatosina e matala ia Setema mai le 9:00 i le 17:00, Oketopa - Tesema mai le 11:00 i le 15:00.
  • Tau: 120 NOK, tamaiti aʻoga - 100 NOK, tamaiti e mafai ona asiasi i le falemataʻaga fua
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://hanseatiskemuseum.museumvest.no
  • Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

    Maketi Maketi

    Halibut, cod, pollock, shrimp ma crabs, whale meat ma le ate - o nei mau mea uma o le ola ai i le itu i matu o le sami, o le a e mauaina i lalo o le faʻamalama o lenei "semi-open" maketi i Bergen.

    Moni, o le maketi e sili turisi, o tagata o Bergen faleoloa mo iʻa i isi nofoaga. O meaʻai i le sami na faʻatau e mafai ona kukaina mo oe i le taimi lava lea, ma e te tofoina se ipu iʻa i le ea fou ma se ipu pia fou.

    A leai sau taimi e faʻatali ai, e tele sandwiches ma samani ma isi meaʻai sami e filifili mai ai.

    O le tele o figota iʻa ua fai mai e taugofie i isi nofoaga i Bergen. Ae o le vaʻai atu i meaalofa o le sami i matu, aoina i le tasi nofoaga, e aoga sili atu ona o le faigofie fia iloa.

    Tuatusi: Bergen Harbour, Bergen 5014, Nouei, tel. +47 55 55 20 00.

    O vaʻaiga uma i luga atu e mafai ona vaʻaia i Bergen i le 2 aso. Sei o tatou toe alu teisi atu ma tatala faitotoʻa i le laueleele o fjords. I tua atu i na mea uma, e talitonu o loʻo tu tonu i latou i Bergen.

    Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

    Hardangerfjorden

    I Saute o Bergen, i le North Sea latalata i Strur Island, amata le lona tolu umi i le lalolagi ma le lona lua i Nouei, le Hardangerfjord.

    E pa i le talafatai o le Scandinavian Peninsula mo le tusa o le tasi ma le afa selau kilomita (e tusa ai ma le tele punaoa, 113-172 m, 7 km lautele) ma faaiu i le laufanua o le igoa lava e tasi. O le loloto folauga o 831 m.

    E manatu le au Noropani o le eria i le talafatai o lenei fanua o se togalaau aina, ma turisi, ona o le tau agamalu, e mananao e malolo i totonu o nuu.

    E lelei iinei i le tautotogo, pe a fuga mai togatogo ma apu, ma i le taumafanafana ma le tautoulu, pe a latou fua. O faʻatoʻaga i le lotoifale e totoina le tele o strawberry ma raspberry i matu.

    Faiga faiva, malaga i le vaaafi, i afu, vaʻa - e le taitai ona fiu ii. O loʻo iai foʻi le siamupini fagota faisuafi ole koluse i tausaga taʻitasi lata ile afioʻaga o Ulke.

    Manatu Moni

    1. Mealilo i le pito i lalo o le fiord: ia Aperila 20, 1940, na maua ai e le tagata Siamani faʻaumatia Siamani se sulufaʻiga e faavavau iinei
    2. I le gutu o le fiord (Rosendal), tagata tafafao maimoa e mafai ona vaʻai i se tamaʻi maota, o le sili ona laʻititi i Scandinavia uma (17th seneturi)
    3. O le sili ona matagofie vaʻaiga o le lauiloa Folgefonn glacier (220 sq. M, 1647 m maualuga) e maua mai i le Sørfjord, o se tasi o tamaʻi tamaʻi uila na vaeluaina ai le Hardangerfjord. O le glacier ei ai lona nofoaga faaseʻe ma se paka kiona.

    O tau ile itulau e mo Ianuari 2020.

    Le a se isi mea e vaʻai i Bergen

    Afai e sili atu ma le 2 aso e asiasi ai i Bergen, o le a lava le taimi e te suʻesuʻe ai i isi mataaga i le togalaʻau ma nofoaga lata ane. O mea nei e lauiloa.

    1. Falemataaga a Eduard Grieg i Toldgauden.
    2. Bergen Art Museum KODE
    3. Malu o Bergenhus
    4. Stave church i Fantoft, o se pitonuu o Bergen (Fantoft Stavkirke)

    O la matou savaliga puupuu ua maeʻa, ma o le a tatou tuʻua Bergen, o vaaiga i lenei 'aʻai e leʻi uma, o loʻo iai pea le tele o latou, manaia ma faʻafiafiaina. Ae tatou tuu se mea mo le isi taimi. I le taimi nei, tatou o, mo fou lagona!

    O vaaiga uma o loʻo faʻamatalaina ile tusitusiga ua uma ona faʻailoga ile faʻafanua (ile Lusia).

    Le mea e vaʻai i Bergen, felauaiga lautele, tau o le taulaga ma isi aoga aoga i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AYLA, My Korean Daughter, Daughter of War, English plus 95 subtitles (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com