Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vung Tau - o mea uma e uiga i le taulaga o Vietnam

Pin
Send
Share
Send

Vung Tau (Vietnam) o se taulaga tele o loʻo tu i le itu i saute o le atunuʻu, i le apitagalu o le Saute Saina o le Sami. Vung Tau, lea e 125 km mai Ho Chi Minh City, o lona faitau aofai e tusa ma le 300,000 tagata.

O le Vung Tau o le nofoaga tutotonu o pisinisi ma pisinisi i Vietnam. I lenei taulaga, o loʻo i ai fale aʻoaʻoga e fausia ai aitema faʻailoga, e taunuʻu mai i totonu o a matou faleoloa, ma nofoaga e vili ai le suauʻu o loʻo tu latalata i le sami, lea e faʻatutu ai le gaosiga o le suauʻu.

O le gaosiga o le suauʻu ua avea ai Vung Tau o se tasi o nofoaga mauoa i Vietnam: e i ai faleʻaiga taugata, tele fale tumaʻoti, auala lelei, paka lelei.

E i ai foi le kamupani Rusia-Vietnamese Vietsovpetro i Vung Tau, lea e galulue ai le tele o tagata faigaluega suauʻu mai le CIS atunuu, lea na avea ma mafuaʻaga mo le fausiaina i le taulaga o se atoa microdistrict ma atinaʻe faʻatulagaina faapitoa mo nei tagata. I le teritori o le itu ua i ai le aʻoga Rusia, faleoloa ma oloa mai Lusia. Ae o lenei vaega o le Vung Tau e foliga mai e le manaia tele: o fale maualuluga a Soviet ma fale laʻititi ae le mama atoatoa.

Vung Tau e le gata o se 'aʻai' aʻai, ae o se lauiloa taʻutaʻua nofoaga i Vietnam ma se lelei lelei mea tetele mo faʻafiafiaga. I totonu o lona gataifale sone, e tele villas, na sa i ai muamua nofoia e sui o le au maualuluga, ma mulimuli ane avea ma faleaiga ma faletalimalo.

Matafaga matafaga

Vung Tau o se manaia tele aʻai. Ae e te leʻi filifilia ona matafaga mo malologa, faʻalogo totoʻa i vaega nei:

  • o le 'aʻai e tu i le vanu o le Mekong River, e tafe atu i le sami i le tele o matafaga taulaga - o loʻo' aveina le tele o palapala iina;
  • tulaga o viliina suauʻu o loʻo tu lata ane, ma e le faʻaleleia atili ai le laufanua;
  • o loʻo iai pea galu malolosi ma vaʻaia foʻi galu tai i matafaga o le atunuʻu.

Peitaʻi, o turisi mai Vietnam e masani ona omai i Vung Tau mo se tafaoga i le matafaga. O papalagi e nonofo iinei pe omai i tafaoga e taeele i lepa taele i kalapu matafaga, ma e oʻe faaseʻe ma feoaʻi i le sami. O lenei nofoaga faʻataʻamilo e tele lava vaʻaiga ma 'upega tafaʻilagi.

Matafaga i Luma

Ole fale taʻutaʻua ile Vung Tau ole Front Beach, e latalata ile taulaga tutotonu. O le matafaga e le mafai ona taʻua o le mama, o faifaiva e masani ona potopoto iinei i luga oa latou vaʻa. Ia sauniuni foi e feiloai ma isumu i lenei matafaga. E leai ni moega i le la ma faamalu ii.

Ae i le talafatai, o loʻo i ai se tamaʻi paka matagofie, i tafatafa o auala e mafai ona e savali ai, lafi i le paolo o laʻau mai le susulu o le la.

Matafaga i tua

O le "Back Beach" o loʻo tu i le isi itu o le pulou - e faʻataʻamilomilo mo le tele o kilomita mai Malaya Gora i Paradise Park. E matele lava i tai maualalo, ma i le taumalulu e tetele tele galu. Peitaʻi, naʻo le pau lava lenei o le matafaga i totonu o lenei nofoaga malilie e faʻamalieina tulaga o Europa. O le faitotoʻa i lona teritori e leai se totogi, ae e tatau ona e totogia 50-100,000 dongs i le aso mo sunbeds ma faamalu.
O le pito sili ona mafanafana o le matafaga e latalata i le Imperial Hotel. E 3 faleʻaiga lata ane, e mafai ai ona e 'ai i meaai suamalie ma taugofie, ma e mafai foi ona aumai saʻo ia oe meaʻai i le matafaga.

E i ai isi matafaga le lauiloa i Vung Tau:

  • Fala, o loʻo tu i sisifo o le penisula;
  • Feololo, e o gatasi ma Hạ Long Street latalata i Malaya Gora;
  • O se tamaʻi matafaga "I le Vanu" ma ona matafaga maʻa.

Le mea e vaʻai i Vung Tau

I se faʻaopopoga i masani pagoda ma malumalu o loʻo i ai i nofoaga uma o Vietnam, o loʻo iai vaʻaiga i Vung Tau e le mafai ona e vaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻatagata tele o Iesu ma se moli uila matagofie. A e manaʻo e te vaʻai i se mea e matua le masani ai, e mafai ona e alu i le Robert Taylor Museum of World Weapon pe asiasi i se tuʻuga taʻifau i le Lam Son Stadium.

Faʻaaliga o Iesu Keriso

O le 32-mita faatagata o Iesu Keriso o se sili ona taua faatosina aai i Vung Tau. O le faʻatagata o loʻo tu i le itu i saute o le taulaga ile Mauga Nuino (760 m luga le sami). Fausia i le 1974.

Ina ia e alu i totonu o le vaʻai ma asia se tasi o tulaga vaʻaia (e 2 o latou), faʻaauupegaina i luga o ona tauʻau, oe manaʻomia le manumalo i se sili atu faigata auala. Muamua o loʻo i ai 811 sitepu e alu aʻe i luga o le mauga, ona 129 sitepu luga o le faʻasitepu sitepu i totonu o le faʻatagata lava ia. Ia mautinoa e te alu ma se fagu vai, e te manaʻomia lava ile taimi e alu aʻe ai

O le Vung Tau atoa o loʻo vaʻaia mai vaʻaiga mataitu o le vaʻai! Ae o malaetaʻalo e laʻititi, 3-4 tagata e mafai ona ofi i le taimi e tasi, o lea i faʻaiuga o vaiaso, pe a oʻo mai le toʻatele o tagata, e mafai laina.

  • O fea e maua ai: 01, Thành phố Vũng Tầu, Bà Rịa - Vung Tau, Vietnam.
  • E mafai ona e sau i le mauga i soʻo se aso o le vaiaso mai le 6:30 i le 17:00. E mafai ona e aʻe i le vaʻaia o poloka mai le 7:30 i le 16:30 (Aso Faraile seʻia oʻo i le 16:00), malolo mai le 11:30 i le 13:30. I tulaga leaga o le tau (matagi malosi, timu) e faʻasāina le aʻea o le faʻatagata.
  • O le asia o le tosina e leai se totogi.
  • I puʻupuʻu puʻupuʻu, e le faʻatagaina totonu le faʻatagata. O ofu e tatau ona ufiufi tulivae

I totonu o le faʻatagata, e faʻasa ona ulufale i totonu ma ato (tusa pe o tamaʻi 'ato ma ato mo se mea puʻe ata). I se faʻaopopoga, lavalava e tatau ona talafeagai: ufiufi tauʻau ma tulivae. O le pulou pulou e tatau ona aveʻese. A e ulufale, e tatau ona e to ese ou seevae ma alu e leai ni seevae, o lea e fautuaina ai le i ai o totini ma oe.

E mafai ona e alu i le faʻatagata o Iesu:

  • Savali O lenei filifiliga e lelei mo i latou e nonofo i le itu i saute o Back Beach. Ma, mai Corvin Hotel poʻo le Romeliess Hotel o le auala i Nuino Mountain o le a ave na o 10-15 minute.
  • I le taxi Oe manaʻomia le malilie muamua ma le avetaavale e uiga i le totogiina i le mita.
  • I luga o se uila. E i ai le paka i luma o le mauga, o le tau e 2000 VND.

Moli moli o Hai Dang

E tusa ma le 1 km mai le faʻatagata o Iesu, i luga o le Mauga o Malaya (170 m luga atu o le sami), na tu ai i luga le moli o Hai Dang.

O le moli uila e mafai ona oʻo atu i vae mai Phan Chu Trinh Street, e tusa ma le 1 km mai le matafaga. E mafai ona e taunuʻu i ai i le uila - o le auala i le pasi e toeititi 2 km, ma e i ai le paka e totogi ai taavale i le moli o le ava (2,000 VND).

O le moli o le moli na fausia i le 1907, ma, ina ua maeʻa le afi, sa toe fausia foi i le 1911. O lenei fausaga e foliga mai i se ogāumu ma le faʻavae o le 3 m ma le maualuga o le 18 m.

O le sitepu faataamilomilo i totonu o le faailo e tau atu i lona pito i luga tulaueleele. E talafeagai le faʻamaninoina o le ofoofogia o le 360-tikeri vaʻai matala mai iina, ma e mafai ona e puʻeina ata le matagofie o Vung Tau.

  • Nofoaga: Uarota 2, Vung Tau, Vietnam.
  • O le taimi e asiasi ai i lenei mea faʻatosina mai le 7:00 i le 22:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.

O le Fale Mataaga o Auupega a Robert Taylor i le Lalolagi

O le Robert Taylor Museum Of Worldwide Arms o Vietnam muamua o le fale mataaga o auupega ma mea tau militeri. O le tosina atu o loʻo tu i le 98, Tran Hung Dao.

O lenei faʻaaliga na faʻatulagaina e le Briton Robert Taylor, ua tele tausaga o nofo i Vietnam. O le faʻaaliga o le fale mataaga e sili atu i le 2000 faʻaaliga, e aofia ai le seasea lava faʻataʻitaʻiga o fana ma auupega o meatau, faʻapea foi ma le 500 seti o toniga militeli, pulu ma faʻailoga a le tele o 'au o le lalolagi, amata mai le 15th seneturi.

  • Tuatusi: 98 Tran Hung Dao Street, Ward 1, Vung Tau, Vietnam.
  • O le fale mataaga e matala mai le 8:00 i le 19:00.
  • O le ulufale ulufale e 50,000 dong.

Taʻaloga taʻifau i le malae taalo a Lam Son

O Lam Son e naʻo le pau le malae taʻalo i Vietnam uma o loʻo faia ai tuʻuga taʻifau, ma i le taimi lava e tasi e na o le pau le nofoaga e mafai ai ona faʻatulafono ai ona peti. O le malae o loʻo tu i le ogatotonu o Vung Tau, luga o ThanhThaiSt.

O tuʻuga e faia i Aso Toʻonaʻi ma Aso Sa, latou te amata i le 19:00. O le tau o le tau 20,000 VND ($ 1).

O le malae taʻalo e i ai le gafatia o 5,000 tagata, ae e seasea lava i le lona tolu atoa. O le taimi nei, o tuʻuga taifau o se sili ona manaia gaioiga masani. O mea uma e pei o le hippodrome, naʻo tagata autu e auai o maile, ae le o solofanua.

O taifau Beagle na aumai mai Ausetalia, e tusa ma le $ 2,500 le tau. O aʻoaʻoga e 5 masina le umi, ma e mafai foʻi ona tausisi le taʻifau mo le 4 tausaga i tuʻuga. Ae le i tuʻuga, e taʻifau ona suʻesuʻeina ma faʻamimita. I le taimi o le tuuga, maile aapa saoasaoa o sili atu 60 km / h, ma latou faia i ni nai sekone!

Aʻo leʻi amataina le tuʻuga, e savali lava maile i auala mo le 15 minute, ona faʻatoa amata loa lea ona faʻataʻamilo e le aofia. Ole tau maualalo ole 10,000 VND ($ 0.5).

O le tauofoga maualuga i le taʻamilosaga taʻifau i le Lam Son Stadium o le VND 1 miliona.

Tuatusi: 15 Le Loi, Vung Tau, Vietnam.

Tulaga o le tau

Talu ai o Vung Tau o loʻo tu i luga o le penisula, e le o se mea e ofo ai le agi i taimi uma e matagi. O le vevela ile tausaga atoa e tumau pea le le suia: + 30 ... + 35 ° C i le ao ma le + 22 ... + 25 i le po.

E i ai le vaitau matutu i Vung Tau mai ia Novema ia Aperila, ma i lenei vaitaimi e sili atu le malulu nai lo le vaitau o timuga. O se lelei taua lea mo turisi papalagi o loʻo taumafai e o mai i Vung Tau i tafaoga i le taumalulu.

Mai ia Me ia Oketopa, o lenei vaega o Vietnam o le vaitau timuga. O timuga mamafa e tupu toetoe lava o aso uma, ae, o se tulafono, e puʻupuʻu ma o se tafaoga i le matafaga e mafaia i lenei taimi o le tausaga.

E tatau ona manatuaina ona o le maualuga o le susū, o le vevela foliga mai e sili atu maualuga nai lo lona moni na.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Vung Tau

E ui lava e iai le malae vaʻalele i Vung Tau, naʻo tamaʻi vaʻalele e taunuʻu ii. O le latalata i Vung Tau o le malae vaalele o Ho Chi Minh, o lona uiga la o le auala tonu e oʻo atu ai i Vung Tau mai Ho Chi Minh.

I luga o se vaitafe roketi

O se malaga i luga o se vaitafe roketi e lelei foi aua oe mafai ona faia se mataʻina malaga i le Vaitafe o Mekong ma vaega i tafatafa o le sami.

Vina Express missiles - Petro Express ma Greenlines DP mulimuli mai Ho Chi Minh City i Vung Tau. Na latou o ese mai le tasi uafu, o lona tuatusi o le itumalo 4, 5 Nguyen Tat Thanh. I Vung Tau, na o mai i vaʻa eseese o loʻo tu i le pito i luma o le matafaga, ae mai i isi itu o le faga. O le faigamalaga e tusa ma le 1 itula ma le 20 minute.

Tuʻua o roketi mai Ho Chi Minh City i Vung Tau:

  • Vina Express - Petro Express: amata i le 8:00 ma le faaiu i le 16:00 i le taʻi 2 itula, ma i Aso Toʻonaʻi ma aso malolo foi i le 9:00;
  • Greenlines DP - naʻo le 3 malaga: 9:30, 11:30, 15:30.

O le tau o pasese mo tagata matutua o le 200,000 VND i aso o le vaiaso, 250,000 - i aso malolo ma faaiuga o vaiaso. Malaga mo tamaiti i lalo ole 6 tausaga le matua e leai se totogi, mo tamaiti 6-11 tausaga VND 100,000 i aso o vaiaso ma VND 120,000 i faaiuga o vaiaso.

O faʻatau e faʻatau atu i le ofisa pepa i luga o le uafu, faʻapea foʻi i soʻo se ofisa femalagaaʻi poʻo se faletalimalo (e tatau ona e totogia mo le tiketi e tasi 50,000 - 70,000 VND). Oe mafai ona tusi tiketi lugalaina (o le faʻasao e aoga mo 72 itula), ona faʻatau lava lea.

E i ai le tasi faaletonu taua i lenei vaega o le auala: o le faasologa o missiles vaitafe e le ogatusa taimi uma ma le mea moni, talu ai e masani ona na ona faaleaogaina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

E tele pasi i lenei itu, ma kamupani eseese o felauaiga, ma latou o ese mai va o 15-20 minute. E tele nofoaga latou te o ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le Mien Dong Bus Station i Ho Chi Minh City lava ia. Mai le turisi vaega o le taulaga, o se aofaʻiga lava o minibuses o ese mai le maketi a Ben Thanh. Ae leʻo naʻo mea - o le a tele faʻamatalaga auiliili o le a avatua i faletalimalo taʻitasi!

Ole pasese ile va ole VND 90,000 male VND 140,000. O taimi femalagaaʻi e mafai ona fesuiaʻi tele: mai le 1.5 i le 3 itula.

O pasi i Vung Tau e taunuʻu mai i le nofoaga pasi pasi o le Vung Tau, ma ave pasi mai pasi o loʻo ave uma turisi i latou faletalimalo.

Mai le malae vaalele i Ho Chi Minh

O pasese laiti o kamupani eseese o femalagaiga e tuua le Tan Son Nhat Airport i Vung Tau 2-3 taimi i le itula. O pasese e amata mai i le VND 100,000 i le VND 140,000. E 3 itula le umi o le faigamalaga.

O fea tonu i le malae vaʻalele le nofoaga e alu ai i Vung Tau? I le nofoaga tutotonu fale, oe tatau ona sopoia le auala - iina, i McDonald's ma Starbucks, oe o le a vaʻaia ai se paka taʻavale. I luga o lona teritori o loʻo iai le fata e faʻatau ai tiketi mo felauaiga i Vung Tau.

I le taxi

O le tietie taxi i Vung Tau (Vietnam) mai Ho Chi Minh City lava ia pe mai le malaevaalele o le a tau ai le $ 80-100. O le a sili ona talafeagai ile okaina o se taxi muamua - e mafai ona faia lea i luga o le upega tafailagi Rusia-gagana Kiwitaxi.ru. I lenei tulaga, o le a vave ona e feiloaʻi i le malae vaʻalele ma ave i le faletalimalo manaʻomia i Vung Tau.

O tau ile itulau e mo Iuni 2019.

O vaʻaiga uma ma atinaʻe tetele o loʻo talanoaina ile tusitusiga ua faʻailogaina ile Vung Tau map (ile Lusia).

Vung Tau i mata o tagata tafafao maimoa i lenei vitio: foliga mai o le taulaga, faʻafiafiaina, meaʻai ma tau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E mamalu oe (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com