Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Diy algorithm mo le faia o faʻataʻitaʻiga eseese o nofoa laupapa laupapa

Pin
Send
Share
Send

Ata tifaga feagai po o le faigofie plywood o le 1st ma le 2nd vasega e lautele faʻaaogaina i le gaosiga o meaafale seti. E maitauina o lenei tulaga e matauina e le gata i se tulaga tau alamanuia. O lenei mea e sili ona manaʻomia e tufuga tufuga mo o latou muamua poto masani i le faia o meaafale. O le filifiliga sili ona lelei o se oloa i lenei tulaga o le a avea ma nofoa laupapa - o le auala sili lea ona faigofie e aʻoaʻo ai faʻavae o le tisaini, aemaise o le atinaʻeina o ata, tekinolosi fai laupapa. Ma naʻo se taimi mulimuli ane, ma le faʻaputuputuina o le poto masani, o le a mafai ai ona faʻatinoina le sili atu o le toa o tisaini aitia.

Ituaiga ma foliga o faʻataʻitaʻiga

O le malosi uiga o mea e mafai ai ona faia nofoa mai plywood mo tagata matutua ma tamaiti, e atiaʻe ai se malamalama ma mafanafana fausaga mo se taumafanafana fale, umukuka, faletaavale, fagotaga. O poloketi ma ata o ata ia o loʻo manaʻomia tele:

  1. Nofoaga masani, o le a maua se nofoaga i soʻo se fale mautotogi ma le atunuʻu fale. O se numera laʻititi o vaega, laina saʻo saʻo o mea taʻitasi e faʻatagaina oe e faia se nofoa ma se laʻititi maualalo o lima poʻo mea faigaluega eletise.
  2. O se nofoa gaugau faia o laupapa laupapa laupapa e mafai ona avea i taimi uma i le dacha poʻo pe a alu i fafo, aua e le tele se avanoa i totonu o le ogalaau, ma e tusa pe a teuina i le potu teu oloa. Faʻatusatusa i se nofoa, o le ata e sili atu ona faigata, ae e mafai ona faʻaaoga lelei e oʻo lava i se novice master.
  3. O nofoa fesuiaʻi e multifunctional, latou te suia ni mea a le aiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se nofoa mo le fafagaina o se tamaititi ma se nofoa maualuga i se isi laulau. Latou mafai ona mafai ona gaugau pe muafusia.
  4. O se faʻapitoa faʻataʻitaʻi o nofoa mamanu, nofoa faʻanumera laupapa. Latou te iloga i le i ai o vaega ma se laʻititi foliga ma punou, sili atu atoatoa ma taugata metotia o le faʻaumaina ma teuteuga. E fautuaina e naʻo na mea e fai ai na galuega peʻa iai sou poto masani; e sili le tuʻuina i luma o filifiliga faigofie nai lo le galuega muamua.

E leʻo se maeʻa lisi o faʻataʻitaʻiga, ae maise lava ona o le tele o tufuga latou te mananaʻo e fai meaafale na o latou. E taua le maitauina o lenei malie gaioiga ei ai le tele o penefiti:

  • le agavaʻa e faia ai se meaafale tulaga ese, talafeagai mo uma tapulaʻa o le tagata faʻaoga talosaga;
  • sefe tau, talu ai o le tau o mea talafeagai e sili atu le maualalo nai lo le tau o le maeʻa o meaafale;
  • taua taua o le a mautinoa lava ona oo mai ono i le olaga.

O se uluaʻi nofoa pitonuʻu faia e mafai ona avea ma sili lelei meaalofa mo tagata o le aiga poʻo tagata masani.

Fuafua ma fausiaina lapoʻa

A filifilia lenei poʻo lena faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e manatua e oʻo lava i nofoa mananaia ma le masani ai, tatau ona muamua, mafanafana ma saogalemu. O le mea lea, tasi e tatau ona amata i le filifiliga o talafeagai mea, fua o le fausaga. Tulafono masani e mulimuli ai:

  1. Mo le gaosiaina o avega mamafa o elemeni, plywood ma le mafiafia o le 18-24 mm o loʻo faʻaaogaina, mo tua poʻo nofoa 12-16 mm ua lava. Naʻo le tulaga lea, o le faʻavae o le a tatalia le mamafa o se tagata matua; mo tamaiti faʻataʻitaʻiga, o le mafiafia e mafai ona faʻaititia e 1-3 mm.
  2. O le maualuga maualuga o nofoa laupapa laupapa mo tagata matutua e eseese mai le 42 i le 48 cm, mo tamaiti o le tau e paʻu i le 25-35 cm faʻamoemoe i le tausaga. O le autu filifiliga maitau, o vae e tatau ona i itu taumatau ma taunuu i le lagolago.
  3. Afai e te fuafua e faʻaaoga le nofoa i fafo poʻo totonu o potu susu, e sili atu le faʻaoga o le susu e puipuia mai ai le susu.
  4. Ina ia maua se aulelei foliga vaaia o le oloa, e tatau ona faʻaaogaina naʻo le 1 poʻo le 2 vasega mea, o isi o le a matua faigata lava ona olo ma vali ma maualuga le tulaga lelei.
  5. Mo le faʻaaogaina i le fale, o nofoa poʻo tagata mamanu faʻataʻitaʻi e sili atu ona talafeagai, ae mo se faletaavale poʻo se potu e teu ai mea, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i gaugau pe suia oloa.
  6. I le mamanu, o le gaosia fasi meaafale e tatau ona fetaui ma le sitaili o le malologa avanoa. Mo fafo ma se faletaavale, faigofie faigofie faʻataʻitaʻi ma laʻititi teuteu e talafeagai.

A filifilia le mamanu o lumanaʻi meaafale, oe tatau ona matua iloiloina ou tomai i le galueina ma fafie ma le mauaina o mea faigaluega, talu mai faigata i foliga, ma sili atu ona faʻapipiʻi vaega, e le faigofie ona faia e pei ona foliga mai.

Tusi i luga se ata

E fautuaina e amata galuega mai lenei tulaga, talu ai a o taumafai e fai meaafale i le taimi lava e ala i le mata, fetuʻunaʻi o itu i le gaioiga, o le iʻuga e masani ona le ausia faʻamoemoega. Soʻo se eseesega i le tele, sese nofoaga o groove, pu o le a mautinoa le taʻitaʻia o faʻasese pe o le atoatoa le mafai e faʻaputuputu le nofoa. I se tulaga lautele, o le atinaʻeina o se poloketi e faʻaititia i vaega nei:

  1. Tusi se ata e tusa ai ma faʻavasega ma fua.
  2. O se ata o vaega autu mai le faʻavae o le a potopoto ai, i le tulaga o se ata.
  3. Faʻaleleiina o foliga vaaia o latou taʻitasi, siakiina le tele fetusiaʻiga, aemaise lava i le faʻasologa o manatu.
  4. Faʻamatalaga o se ata auiliili luga pepa kalafi. I lenei laasaga, e manaʻomia le mafaufau i le tulaga faʻatulagaina o elemeni e tusa ai ma le fua o le i ai isi laupapa laupapa. Lenei o le a fesoasoani faʻaititia mea faʻaaoga.
  5. Faʻavae luga o le taunuʻuga ata, tipiina tipi ese, ma le fesoasoani o lea contour o tagata taʻitasi eliina atu i le galue mea.

E taua le maitauina o nei galuega uma e mafai ona faia e faʻaaoga ai fua ata polokalame. Ona mafai lea ona e lolomiina ata i le manaʻoga fomu.

E sili atu ona faigofie e foʻia le faʻafitauli faafitauli e ala i le suʻesuʻeina o auiliiliga o ata mo nofoa laupapa i luga o faʻamatalaga autu. O lenei mea o le a matua faʻaititia ai le taimi, aua o le tusiaina o ata i ou oe lava lima, e oʻo lava i luga o se komepiuta, o se mamafa tele galuega.

Oe lava-laʻaina laʻasaga

Ina ia mafai ona faia se nofoa laupapa laupapa i ou lava lima, oe o le a manaʻomia le faia o le nei galuega:

  1. Faʻaliliu le ata poʻo le galue galue i le laupepa mea. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina ata puʻeina o vaega, faʻateleina le tele ile fua manaʻomia.
  2. Otioti mea faigaluega i se lima poʻo se uila eletise, faʻatagaina oe e faʻamaugofie ifo piʻo ma liliu. Mo le tipiina o laina saʻo, e sili ona lelei le faʻaogaina o se lapisi vaʻai e uu i le lima, a o le mea lea o le a sologa lelei le pito.
  3. Faʻamau le pito ma le laufanua atoa i le pepa emery, faʻasolosolo malie le faʻaitiitia o le olo o le abrasive. I le sili faigofie tulaga, latou aveina se poloka masani poʻo se umiaina ma sandpaper, ae o le a liliu faʻavave ma sili atu pe a faʻaaogaina grinders.
  4. Mo le faʻamaeʻaina i lalo o varnish, o ituaiga eseese o lanu faʻamafanafanaina poʻo pisia e masani ona faʻaaogaina. I se isi itu, e mafai ona valiina i le suauʻu poʻo le acrylic enamels.

O le mea moni, o le galuega e le faigata, ae e manaʻomia le sili aʻiaʻi ma le saʻo, na o le taimi lea o le a faʻamolemole le iuga.

Nofoaga faigofie

O le filifiliga pito sili ona faigofie o se faʻatutu laupapa plywood. Ina ia faia, oe o le a manaʻomia se jigsaw, plywood e oʻo atu i le 20 cm mafiafia, tolu sikuea tipiina o le tagata lava ia ma se fao sikulaki, fasipepa ma le fua tele o P100-P400. Laasaga autu o le potopotoga:

  1. Oti ese ipu faavae e 3 o le a avea o ni vae, faapea foi ma se isi nofoa.
  2. Vaʻai fafo o mataʻitusi mo le fesoʻotaʻiga ma se jigsaw, oneone uma pito i le sandpaper.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le tipiina ma sauni vae i le tasi ma le isi faʻaaoga alavai o loʻo i ai, na o le faʻaofi i totonu o le tasi.
  4. Faamau le nofoa e ala i se vaega tuʻu i totonu o le masani lava tipiina o sikulini, o le umi e le tatau ai faʻataga tuʻi laupapa e tuʻi i totonu.

E le sili atu ile 1-2 itula e sauniuni ai elemeni uma ma faʻaputuputu se nofoa pei, e le aofia ai atavali.

Nofoa gaugau

Mo le alu i fafo atu o nuʻu poʻo se taumafanafana fale, oe mafai ona faia se puʻe gaugau nofoa faia i laupapa laupapa laupapa. A gaugau, e toeititi mafolafola, lea e faʻatagaina ai oe ona tuʻu ni vaega o ia oloa i le pusa o se taʻavale masani mo se kamupani tele. O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o vaega autu, e naʻo le tolu o latou mea, e manaʻomia le laʻititi ifo o mea. E mafua ona o le mea moni a o tipi, taʻitasi i latou o totonu o le tasi. O lenei fetuunaiga fetuutuunaiga aloese mai le tele aofaʻi o tipiina otaota.

Mo le gaosiaina, oe o le a manaʻomia se tulaga masani seti o mea faigaluega: o se jigsaw, o se faovilivili, o se vili, ma se sanipepa. O le mafiafia o le laupapa laupapa e 16-20 mm; o meaafale masani e faʻaoga e faʻafesoʻotaʻi ai vaega. O le faʻapotopotoga e faʻatinoina e tusa ma le algorithm lea:

  1. Faʻaliliu le ata i se laupepa laupapa.
  2. Oti ese tagata taʻitasi i se jigsaw.
  3. Olo le pito ma luga o vaega.
  4. Faailoga nofoaga mo sooga.
  5. Vili pu mo tipi e tipi e ia lava - pe a le faia lea, o le a faʻamamaina le laupapa.
  6. Faovilivili i luga o loops ma tapuni i latou i fasi 'ie.

O le sili ona saʻo mamanu o plywood vaega e maua mai le faʻaaogaina o masini milling CNC. Mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona e liliu atu i polofesa, lea o le a faʻaopopo ai le tau o le faʻatinoina o galuega.

Nofoa maualuga

O sea nofoa e faia i le tua ina ia mafanafana le tama e nofo. O se vaega eseʻese o le maualuga faʻataʻitaʻiga mo fafagaina, lea, pe a manaʻomia, mafai foi ona faia tutoʻatasi. Mo le faʻaputuputuina o le oloa, oe o le a manaʻomia laupapa 20 mm mafiafia, o se jigsaw, o se faovilivili ma se vili ma se au mo faʻamaonia (meaafale fusiua). E sili le faʻapipiʻiina o vaega taʻitasi i lenei auala, e mautinoa ai le mautinoa le fesoʻotaʻiga. O le galuega e maua e tusa ma le polokalame lea:

  1. O faʻataʻitaʻiga mo elemeni taʻitasi (tua, laulau, nofoa, itu, sitepu ma soʻosoʻo sui) e tatau ona faʻafesoʻotaʻi atu i se laupapa laupapa.
  2. 'Otiʻoti ni vaega i le jigsaw tonu i le pito o le tau.
  3. Faailoga le sooga i faʻamaoniga, vili pu mo latou.
  4. Olo le pito ma le pito i luga o vaega uma.
  5. Faaputuputu e ala i le mimiloina o meaafale fusia faʻatasi ma le saʻo atoatoa - leai se faʻaopopoga taumafaiga.

O le lelei o sea nofoa o le agavaʻa e suia le maualuga o le nofoa, lea e mafua ai le faʻataʻitaʻiga "mo le tuputupu ae" mo tamaiti o tausaga eseese.

Nofoa fagota laititi

Faʻatasi ai ma ituaiga faʻataʻitaʻiga, o le sili ona taʻutaʻua o le minimalist nofoa fagota plywood. I se faʻaopopoga i le jigsaw, plywood, o se fasi ie anagata (e sili ona tapoleni), leai se mea e manaʻomia. E masani ona le faia e tagata faifaiva se olo atoa. Faʻafefea ona fai se oloa:

  1. Otioti vaega taua e lua e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga.
  2. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi i latou i le faʻaaogaina o alavai o loʻo i ai.
  3. Faʻapipiʻi le ie i pito pito i luga ma se faʻamau poʻo ni ou lava faʻapipiʻi.

O le nofoa ua sauni, ma talu ai o le faʻapitoa foliga o mataafi, o le a gaugau, o lea o le a le faʻaaluina tele avanoa pe a tuʻuina atu i le auvai vaitafe.

Filifiliga teuteuina

O le faʻamaeʻaina e sili ona lelei ona faia pe a maeʻa faʻapipiʻiina vaega taʻitasi, ae e te leʻi potopoto. O le aotelega foliga mai o le oloa o le a faʻamoemoe i le tulaga lelei o gaioiga. Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogia i le tuiina o pito pe a uma ona tipiina ma se jigsaw. O le pito i luga o le oneone o le oneone ma le pa'ū malie i le grit tele o le sandpaper, sili atu i le P400-600.

I lalo o varnish, plywood e masani ona lanu i luga ma impregnations pe pisipisia i le tele o faaputuga. Latou vali masani nofoa maualuga mo tamaiti, ma le malologa e ufiufiina i le feololo pe maualuga maaa varnish tetee atu i abrasion.

O meaafale mo le fale e mafai ona teuteuina i le faʻaaogaina o faʻavae faʻavae e fetaui ma le sitaili o le potu potu, e mafai ona teuteuina faʻataʻitaʻi a tamaiti ma ata o tagata mai au ata e fiafia iai I nisi tulaga, o pito o nofoa malū e faʻaopopoina i le paipa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Discourse Architecture (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com