Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pulau Pinang: mataaga o le lauiloa motu o Malaysia

Pin
Send
Share
Send

Meleisia tosina tagata tafafao maimoa e le gata i lona natura masani, matafaga aso malolo, maulu ma faaseʻe, ae o le mea moni e iai se mea e vaʻaia. Pulau Pinang e tatau ona vaʻai faapitoa i ai tagata fiafia i tafaoga - o mea manaia e maua moni i laʻasaga uma. E tusa i faʻamatalaga eseese, o lenei motu laʻititi e mai le 1 i le 3 afe mataaga. Tele o latou o loʻo tu i le laumua o le setete o Pulau Pinang - Georgetown, lea ua lisiina o se UNESCO World Heritage Site.

Mafaufau poʻo le a le mea e vaʻai ai i Pulau Pinang muamua.

Fale-Fale Mataʻaga Pulau Peranakan (Pinang Peranakan Mansion)

O le Peranakan Mansion o le fale o se aiga mauoa e ana le Saaspora Saina, faasaoina mai le 19 - amataga 20 seneturi. O Peranakans i Meleisia o suli o Saina tagata malaga mai, o latou aganuu tuʻufaʻatasia Saina, Malay ma Europa tu ma aga. O nei amioga uma e mafai ona vaʻaia ma le manino i le teuteuina o le fale o le fale mataaga i le Pulau Peranakan.

O le maota na fausia mo le aiga o le aufaatauoloa Jojtown Chung Keng Kui, o ia o se tagata taua i le Peranakan nuu.

O teuteuga ma meaafale o le fale na toe faʻaleleia ma le faʻaeteete, lea e faʻatagaina ai oe e vaʻai pe faʻafefea e sui o le vasega pito i luga o le Peranakans ola i le liliu o le 19 ma le 20 seneturi.

  • E mafai ona e asia le Fale Mataʻaga i le Fale Peranakan i soo se aso, e aofia ai ma aso malolo.
  • Itula faigaluega: 9:30-17:00.
  • Le tuatusi: 29, Church Street, 10200 Pulau Pinang, Meleisia.
  • Tau tiketi mo tagata matutua RM 20.00. O le ulufale e leai se aoga mo tamaiti i lalo o le 6 tausaga.

ESCAPE paka faʻafiafiaga

Mo tagata fiafia i fafo, asiasi i le ESCAPE, e tu i le itula mai le taulaga o Georgetown, e pito atu i le Entopia Butterfly Farm. Lenei o aoina mataʻina e fiafia uma tamaiti ma tagata matutua.

O se paka vai ma se maea paʻaga, tupuʻaga i le lele mai 'olo o eseese maualuga, ituaiga uma o trampolines, slides, bungee osooso, aau i inflatable mea puʻeata - tagata uma mafai ona filifilia le faʻafiafiaga latou te fiafia i ai. E tusa ai ma ana mautauave: "O le tuputupu aʻe e tuu i le faitalia!", O le ESCAPE faʻafiafiaga paka e maua ai e tagata uma le avanoa e lagona ai pei o se tamaititi. Uma tietie ua fuafuaina e tusa ma le mataupu faavae o le atoatoa saogalemu, o lea 100% saogalemu e mautinoa mo tagata asiasi uma.

O le tau o tiketi e faʻamoemoe i le matua o tagata asiasi, e mafai ona e mauaina i luga o le tulaga o lenei faatosinaga www.escape.my

  • Taimi asiasi Aso Lua - La, 10.00-18.00
  • O fea e maua ai: 828 Jalan Teluk Bahang, Malaysia, Pulau Pinang 11050.

Faatoʻaga butterfly o le Entopia

I tafatafa o le ESCAPE faʻafiafiaga paka o loʻo iai seisi tosinaaga o le motu - Entopia butterfly farm. Lenei o loʻo ia oe le avanoa e le gata e vaʻai ai i butterflies, ae faʻapea foi e "fesoʻotaʻi" ma i latou. A faʻamamaina i se kulimi faʻapitoa, e mafai ona e lagona e pei o se fugalaʻau e faʻatosina mai pepe. E ova atu ma le 120 ituaiga ua aoina ii.

Entopia Farm faʻalauiloaina foi le tele o isi iniseti ma arachnids: akarava, apogaleveleve, lagomeli, tino tele centipedes, e mafai ona maitauina mai se mamao mamao. I se faʻaopopoga i iniseti, o iinei e mafai ona e vaʻai ai manu feʻai ma manu fetolofi: mataʻi isumu, gata, geckos, laumei, vai tarako.

  • Itula faigaluega: aso uma mai le 9: 00-17: 00.
  • 830 Jalan Teluk Bahang, Teluk Bahang, Pulau Pinang Island 11050, Malaysia
  • Tau tiketi: tagata matutua - RM 54, tamaiti - RM 36 (e oʻo atu i le 4 tausaga le matua).

Monastery i luga o le Mauga o Cranes (Kek Lok Si Temple)

O le Kek Lok Si Temple complex o se monastery ola. E leai se mea e tosina i ai le Pulau Pulau Pinang i Malaysia e sili atu lona taʻutaʻua nai lo le Malumalu o Kek Lok Si, aua o le nofoaga pito sili lea ona tele a le Buddhist i le itu atoa o Asia i Sautesasae.

Faʻasalalau i luga o le malifa o le Crane Hill, o le monastery complex e alu aʻe i lona pito i luga, lea o loʻo i ai le gazebo ma se faʻatagata o le Atua o Mercy 36 m maualuga. E mafai ona e aʻea iinei i le funicular, taʻavale pe savali. Se vaaiga matagofie o le siʻosiʻomaga tatala mai luga.

I luga o le teritori o le Kek Lok Si Temple e mafai ona e vaʻaia ai Buddhist malumalu ma pagodas, fausia talu mai le 1885. O i latou uma e toaaga ma saoloto e asiasi. O le tele o faleoloa ma fale faʻamanatu, o nofoaga lelei e malolo ai, aua o le masani lelei i lenei mea e mafai ona umi ni itula.

  • Kek lok si malumalu matala 7.00-21.00, e avanoa fua le faitotoʻa.
  • Le tuatusi: Air Itam, Pulau Pinang Pulau 11500, Meleisia.

Street art i Georgetown

O atavali a Georgetown o atavali o se faʻailoga iloga foi, aua e matua fiafia iai turisi. O le manatu e vali puipui o fale o Georgetown a le tamaʻitaʻi tusi ata a le Baltic na nofo iinei, o ia na muamua faia i le po. O tagata nonofo ma malo o le taulaga na fiafia i le iʻuga o lana galuega, ma na lagolagoina e le malo lenei taumafaiga.

I le laumua o le setete o Pulau Pinang, e tele auala o ata i luga o le auala, o lona nofoaga ua makaina i luga o faafanua. Savalivali i luga o auala masani a Asia e suʻe ai atavali o puipui e mafai ai ona e vaʻai atu i le taulaga mai totonu ma faʻamasani lelei i ai. E sili le filifili o ao puaoa mo lenei.

Auala o Armenia

O se tasi o auala tutotonu o Jojtown, Armenian Street, na maua lona igoa mai le Armenian diaspora o le sa nofo iinei ma fausia lana ia lava lotu. I le taimi nei, e le nonofo iinei tagata Armenia, e leʻi ola le falesa, ma ua avea le auala ma faʻailoga iloga o Pulau Pinang, faʻafetaia le moni o fausaga ma lanu o le taulaga tuai.

O le auala Armenia e faʻatosina mai ai tagata asiasi mai o le taulaga ma ona teuteuga e le masani ai - nofoaga autu, mosaia, molimatagi. Lenei oe mafai ona vaʻaia uma Buddhist malumalu ma faʻailoga faʻaonapo nei. I le 'au tafafao maimoa' auʻaunaga e tele cafe ma eseese kuka, faʻamanatuina faleoloa ma faleoloa.

Fale o Malumalu o Khoo Kongsi

O se tasi o faʻailoga iloga e manatua pea i le laumua o Pulau Pinang o le malumalu o Khoo Kongsi. O lenei maota tapuaiga foliga foliga sili ona manaia i le malamalama o le afiafi. Na fausia e le au Saina muamua na malaga mai le aiga o Khu o se faʻailoga o le tapuaʻi i o latou tuaa. Mo le sili atu ma le seneturi ma le afa, o le fale na faʻaleagaina faʻateleina, ae o le tagata faʻa-Saina ua toe faʻaleleia i taimi uma.

Fale-Malumalu o Khoo Kongsi tosina mai ma lona matagofie matagofie fausaga, mauoa teuteuina, stucco ma maʻa vaneina. O le taimi lava e te alu ai i totonu, e mafai ona e vaʻai i potu o le malumalu, le maota o tagata ma le fale faʻafiafia, lea e faʻatautaia ai faʻafiafiaga faʻa-Saina anamua i le ono masina.

  • Fale-Malumalu Khoo Kongsi taliaina tagata asiasi i aso o le vaiaso 09: 00-17: 00, i le Aso Toʻonaʻi 9: 00-13: 00, Aso Sa - tapunia.
  • Tau tiketi RM 10.00 mo tagata matutua ma RM 1.00 mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga.
  • Le tuatusi: 18 Lebuh Cannon, Georgetown, Pulau Pulau Pinang 10200, Meleisia.

Pulau Pinang Hill Viewpoint

O le maitauga i luga o le Mauga Pulau Pinang o loʻo iai ni manatu i le taulaga ma ona laufanua lata ane. I le tau manino, e mafai ona e vaʻai i le alalaupapa taʻutaʻua e fesoʻotaʻi le motu ma le atunuʻu tele o Malaysia. O loʻo iai foʻi isi mea mataʻina e faʻatosina mai tagata tafafao mai i le Motu Pulau Pinang: Malumalu Mosalemi ma Hindu, o se tamaʻi togalaau faʻatoʻaga, o se fale mataʻaga o lulu. O asiasiga i le maota faʻapitoa vaʻai, mosque ma Hindu malumalu e leai se totogi. E i ai faleʻaiga ma faʻapitoa fuafuaina ata ata.

E mafai ona e oʻo i le tumutumu o le Penang Hill e ala i le malie, o le taimi o le malaga mai le vae o le mauga e 12 minute.

  • Tau tiketi e ala ile faʻapitoa - RM 15.00 tasi auala, maua e tamaiti se paʻu faʻatatau i le tausaga.
  • Malie itula amata – 6.30 – 23.00.

E mafai foʻi ona e alu i le potu vaʻai i taʻavale poʻo le aʻeaʻe i luga o vae mai le Botanical Garden, o le alu aʻe e 2 itula le umi.

Penang National Park (Taman Negara Pulau Pinang)

Penang National Park o se tasi o faʻatosina masani a le motu; e maua ai se avanoa tulaga ese e asiasi ai i le vaomatua vaʻaia moni. O le National Park o loʻo tu i le matusasaʻe sisifo o le Pulau Pinang; pasi auala 101 alu atu mai Georgetown i ai. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 40 minute, ole tau ole ticket e RM4.

I le faitotoʻa i le paka e tatau ona lesitala ma filifili se auala i se tasi o le lua matafaga e te iloa atu ai manuki poʻo pepe laumei sami. O le asiasiga e leai se totogi, e tatau ona e totogia na o vaʻa i le talafatai.

O auala i le National National Park e fai si umi, o lea e sili ai le fuafua o lau malaga i le taeao. O seevae lelei i totonu o le fale ma le faʻaaogaina o mea e faʻamalosia e fautuaina.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻatoʻaga Vaʻa (Penang Botanical Gardens)

O le Penang Botanical Garden o se nofoaga e fiafia iai mo faʻafiafiaga ma taʻaloga mo tagata o le taulaga. Ua tosina tagata tafafao maimoa mai i lenei avanoa i le avanoa e vaai ai i manuki o le ituaiga macaques ma langurs i lo latou nofoaga, faapea foi ma le tele o laau o le equatorial flora, o lo o faatotogaina i papa ma o latou igoa. O iinei e mafai foi ona e mauaina squirrels, tele exotic butterflies, centipedes ma isi le afaina ai sui o le lotoifale fauna.

Ulufale fua i le togalaau faʻatoʻaga, o loʻo iai le faleoloa ma mea inu, faleoloa ma mea faʻamanatu lata ane.

  • E mafai ona e oʻo atu i le Botanical Gardens a Penang mai le ogatotonu i le pasi auala 10, o le tau o le ticket e RM 2.
  • O le togalaau faʻatoʻaga ua matala mo le asiasi i aso uma, 5.00-20.00.
  • Le tuatusi: Jalan Air Terjun, Georgetown, Pulau Pinang Island, Meleisia.
Fale Mataaga i Luga

O le Upside Down Museum e leʻo se fale mataaga, ae o se nofoaga o faʻafiafiaga e faʻatagaina ai oe ona puʻeina ata malie ma ata vitio malie. Tagata asiasi e pasi atu i se faʻasologa o potu o loʻo totonu e faʻasaga i lalo. O i latou e ulufale i totonu o fale o loʻo tutu i luga o le faʻalo, e foliga malie i le ata i luga ma lalo. O tagata faigaluega o lenei fale mataaga e galulue i fale taʻitasi, ma faʻailoa mai le mea sili ona malie e faia e tagata asiasi ma puʻeina latou ata e le tagata lava ia.

O potu malulu i le ea e maua ai le avanoa e malolo ai mai le vevela; o le asiasiga e masani ona le sili atu ma le 40 minute. O le Upside Down Museum e mafai ona faʻaigoaina o le Penang e sili ona fiafia iai. O ata ma ata vitio na faia i totonu e malie tele e maimoa ma faʻaali i uo.

  • Fale Mataaga i Luga galue i aso uma, 9:00-18:30
  • Tau tiketi RM 25, mo tamaiti - RM 15.
  • Le tuatusi: 45 Lebuh Kimberley, Georgetown, Malaysia, Pulau Pinang 10100.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Malumalu o Dharmikarama Burmese

Burmese temple Dharmikarama - Buddhist temple, fausia i Burmese style, o se tasi o ituaiga i Pulau Pinang. O le talafaʻasolopito o lenei tosina na toe foi i tua i le sili atu i le lua seneturi, i le taimi na mauoloa ai tagatanuu na faʻaalia le malumalu o Dharmikarama ma faʻatagata o Buddha. Lenei oe mafai ona vaʻaia le tulaga ese fausaga o le malumalu, frescoes ma vaaiga mai le soifuaga o Buddha, le anoanoaʻi faʻatagata o atua Initia.

I luga o le teritori o le malumalu o loʻo i ai se tamaʻi paka ma se tamai vaituloto o loʻo nonofo ai le tele o iʻa ma laumei. Uma ituaiga o "faʻamaneta" faʻafiafiaga o loʻo faia mo tagata tafafao maimoa: taina o le logo, faʻamamaina o le agaga, mateina le manaʻoga malaga i luga o le kelope, mauaina tupe i totonu o ulo faʻasolosolo i se liʻo ma upu "laki", "fiafia", etc.

  • Itula faigaluega: 05:00 – 18:00
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Le tuatusi: 24 Lorong Burmah, 10250 Pulau Pinang.

Uma tau luga o le itulau e mo Oketopa 2018.

Aua le faitauina uma nofoaga mananaia e faʻatosina mai e le tagata tafafao maimoa mai fafo, o vaʻaiga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga ua na o se vaega laʻititi o mea e mafai ona e vaʻai ai i lenei motu o Malaysia.

O vaʻaiga o le Island Island e pei ona faʻamatalaina i lenei tusitusiga, ua makaina i luga o le faʻafanua i Rusia.

Vitio e uiga i le savali faataamilo i Georgetown, le laumua o le Pulau Pulau Pinang.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PULAU TIKUS: OUR CURRENT HOME. STAYING IN AN OLD CHINESE HOUSE. TRAVEL VLOG MALAYSIA. PENANG VLOG (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com