Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaʻaia onapo o togalaau nofoa, DIY fale gaosi

Pin
Send
Share
Send

O nofoa o togalaau e le naʻo meaafale na fuafuaina mo le malologa. Faatasi ai ma le fesoasoani a ia oloa, oe mafai ona teuteuina le 'upega tafaʻilagi, fausiaina fealofani fatuga e ofi atoatoa i totonu o le vaʻai avanoa. Afai o se nofoa e faia i le lima, ona o le a faʻamalieina atoa manaʻoga o lē e ana. O le sogasoga gaioiga e faigofie, e le umi se taimi. O le mea taua o le filifili le saʻo tisaini, nofoaga, mea.

Oloa foliga

O nofoa o togālaʻau o aso nei o se elemeni fausaga o laufanua vaʻaia. Nei e lelei, aoga, multifunctional oloa. Auauna mo malologa ma malologa pe a maeʻa aso faigata o galuega pe faigaluega luga o le 'upega tafaʻilagi.

O se nofoa ma se tua, tuʻu i se tulimanu filemu filemu i tafatafa o le vaituloto poʻo fugalaʻau moega, o le a avea ma lelei tele nofoaga mo na o oe ma mafaufau loloto. E masani lava, o meaafale e tu i gazebos, luga o veranda, nofoaga o tafaoga a le taumafanafana. E le fautuaina e tuʻu oloa ina ia latou vaʻai i faletaavale ma pa. O le pito sili ona lelei o fugalaau togalaau ma luma togalaau o le a fiafia le mata. O nofoa e talafeagai i malaetaʻalo, i luma o le faitotoʻa poʻo le vai taele. O le isi filifiliga filifiliga e sosoo ma moega, i le togalaau. Sili atu pe a fai o le nofoa i le paolo.

O nofoa mo se fale mafanafana poʻo se togalaau e tatau ona faʻalelei. Tulaga sili ergonomic mamanu, lea e le mafai ai ona e nofo i lalo, ae ia e nofo foi i tua ma le mafanafana. O le saogalemu o oloa e taua tele, e le gata i lea o le agavaʻa foi e tatalia avega maualuga. O le mafuaʻaga lea, pe a fai oe lava gaosiga, e aoga le tuʻuina i le fiafia i mea sili ona lelei ma mea faʻaaoga.

O le nofoa e tatau ona i ai se matagofie foliga ma foliga o le a ogatasi ma le ata o le atoa tuafale eria.

Ata ma fua

Pe a tusia ni ata o nofoa togalaau, e tatau ona mafaufau i le mafai o oloa. O faʻataʻitaʻiga masani ua fuafuaina mo le lua i le fa tagata. Mo tagata amata, o sauniuniga ua maeʻa sauniuni ma itu e aoga tele, ae a manaʻomia, e mafai ona suia faʻamoemoeina i mea e fiafia iai

E mafai ona e faʻaogaina le tapulaʻa faʻavae e fausia ai meaafale lelei. O le umi sili ona lelei o le nofoa o 150 cm, e mafai ona faʻaaoga lelei e toʻatolu tagata. Maualuga mai le eleele - 45 cm, tua - 90 cm, e fautuaina e tuʻu i sina laʻititi, tusa ma le 20 tikeri. O le lautele lautele o 40 cm.

Ina ia faia se ata, oe manaʻomia tuu se ata o le fuafuaina fuafuaga i luga o le pepa. O meaafale uma ma lapoa o loʻo makaina i luga. Afai e te fuafua e faia se oloa ma se backrest ma ou lava lima, o ata e tatau ona atagia mai ai le metotia o le faʻamau i le nofoa. O vae o le tumau pea faʻataʻitaʻiga o loʻo mau lelei i le eleele.

Faʻafefea ona fai oe lava

O le faia o nofoa i ou lava lima o se manaia gaioiga gaioiga e faʻatagaina ai oe e faʻatino ni ituaiga o aitia tisaini. I aso nei, masani laupapa ma tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga, aunoa ma se tua, o loʻo manaʻomia. Tele o tufuga latou teuteuina fasimea ma nofoa e faia i paleta, nofoa tuai, ogalaau, faʻatasi mea e fai ma laulau poʻo moega fugalaʻau.

Faigofie masani mamanu

Ina ia fausia se faleoloa, oe o le a manaʻomia laupapa laupapa 150 x 150 cm, o lona mafiafia o le 30-40 mm, avanoa mo vae ma backrest o loʻo taofia, elemene mo le faia o nofoa. O le 40 x 40 mm utupoto e talafeagai e faʻamalosia ai le fausaga. O faʻamoe e tipiina ai e ia ia lava e faʻaoga e fai ma faʻamau. Mai mea faigaluega e te manaʻomia ai se sikulipi, sikuea, vaʻalele, pepa oneone mo olo.

  1. O vaega uma e tipi ma tipi i le uila eletise.
  2. O le pito i luga o le elemene ua polesi, o pito e togafitia ma se vaalele e avatua se lapotopoto foliga.
  3. O vae e muamua potopoto, o le mamao i le va o luma ma pito i tua elemeni e tatau ona 28 cm. Latou te fesoʻotaʻi ma se pa, o le fusi e faia i itu uma e lua.
  4. O pito i tafatafa o itu e faʻatulagaina e le tasi i le isi ma laupapa fuafua mo nofo.

E taua le iai o avanoa tutusa i le va o mea faigaluega - e le sili atu ile 2 cm. Latou te tautua mo le faʻasolo o le ea ma faʻateʻa le susū. A maeʻa lena, o le nofoa mai laupapa e mafai ona faʻamalosia ma faʻapipiʻiina le tua. Mo le topcoat, impregnation e faʻaogaina, ona varnish.

O uamea ma fafie

Ina ia faia se nofoa togalaau i ou lava lima, oe o le a manaʻomia mea faigaluega mo uelo ma tipiina uʻamea: o se olo, o se masini uelo, faʻapea foi ma mea faʻaaoga mo latou. E tatau ona saunia paipa faʻamaonia paipa ma laupapa mai mea. I le faʻagasologa o galuega, o le a aoga mea nei: o le tulaga o le fale, o se mea faʻapipiʻi, o le faila, o le vaalele, o vali, o palama, o le samala, o faʻamau, o nati.

E faʻaogaina foʻi talaaga o togalaʻau e faʻaaoga ai talaaga uʻamea. Nei mafai ona avea pa, gazebos, faitotoʻao, faʻava, moli, taupega.

Faigofie ae manaia nofoa uʻamea mo taumafanafana fale mafai ona faia tutoatasi, aunoa ma se ata, mulimuli i lea laʻasaga ma lea laʻasaga faatonuga.

  1. 3 sikuea e faʻatupuina mai paipa, e fesoʻotaʻi e taʻiala ma fausia se faʻavaʻa mo le nofoa.
  2. I elemeni taʻitasi, o loʻo faʻavasegaina pu mo le faʻaleleia o laupapa.
  3. O le faʻavaʻa e togafitia ma vali e faʻamoemoeina mo le uʻamea.
  4. E pisia vaega laupapa.
  5. A maeʻa atoa le faʻamagoina o elemene, ona faʻatasia lea.

O nofoa uʻamea e faʻatuatuaina ma faigofie i le ata. O le sili ona talafeagai ma aoga o le a gagau nofoa, lea e manaʻomia ai le poto masani e faia.

Le nofoa i tua

Ina ia faia se togalaau nofoa i ou lava lima, oe o le a manaʻomia se utupoto, 40 mm laupapa, pine. Mai mea faigaluega - o se jigsaw, o se faovilivili, o se router, o se sander. O le faʻataʻitaʻiga o le a laʻititi, na o le 120 cm le umi, talafeagai mo 1-2 tagata.

  1. O laupapa mo le gaosiaina o nofoa e tipi ma faʻagaioia, e faʻataʻamilomiloina pito.
  2. O faʻamau mo vae e tipiina i le umi lava e tasi, o faʻailoga mo faʻamau e faʻataunuʻu muamua.
  3. Vili pu mo pine, faʻamoemoe i lo latou lautele.

Afai o le nofoa e faʻamau i fao, ona mafai lea ona faigofie ona pupuni soʻoga i le mastic fefiloi ma le otaota. A maeʻa ona faʻamago, ona faʻapipiʻi lea o le mea i le sandapula seʻia faʻalelei. O loʻo faapipii i luga se ie vali poʻo se varnish.

O nofoa laupapa o le a le sili atu le toʻafimalie pe a faʻatusatusa i nofoa e mafai ai ona e faʻalagolago i le tua. Ae a faʻapipiʻi latalata i puipui o se fale poʻo se gazebo, o lenei faʻafitauli e mafai ona foʻia.

Faʻatonu nofoa nofoa faia i palallets

O se tasi o filifiliga faigofie o le togalaau nofoa faʻatasi ma le pallet tua. Ae e te leʻi amataina galuega, e manaʻomia ona e sauni mea e faʻaaoga ma mea faigaluega: sikulini tipi e oe lava, ili, faʻamau mo alofilima ma vae, laupapa poʻo laupapa laupapa laupapa, tulimanu, mea faʻapipiʻi, viliina, faovili Fau tioata ma totinilima e manaʻomia mo oe lava puipuiga.

A faia se nofoa i ou lava lima, oe ono manaʻomia varnish po o vali, aluga. I le sauniuniga laasaga, o le paleti ua disassembled, sawn i ni vaega se lua ina ia le vaapiapi itu auauna atu o se lagolago, o le lautele itu auauna o se nofoa. O le laualuga o le oneone e aveʻesea uma gaoa.

  1. O elemene uma ua vavae ese i luga o le faʻavae o le sili ona lelei itu o le nofoa, faʻamau i faʻovilivili.
  2. O afa o le nofoa e fesoʻotaʻi ma faʻamimigi faʻamau faʻatasi ma le lava-tipi faʻovilivili.
  3. O vae e le tatau ona maualuga tele, o le faʻavae e 45 cm.E faʻaaogaina tulimanu uamea e faʻapipiʻi ai.

O se togalaau nofoa ma se tua ufiufi i vali vali umi se taimi. Afai o le pito i luga o varnished, o le oloa e sili ona ogatasi lelei ma fugalaʻau ma lanumeamata.

O nofoa tuai

Mo le fausiaina o se nofoa ma se tua faia i fafie, oe o le a manaʻomia 2-3 nofoa le talafeagai, lautele laupapa (1-2 fasi), faʻamau, fasimea, se ili, ma se vili. O elemene o loʻo faʻamau i le tagata lava ia e tipiina faovilivili, kelu faugafale, faʻamaeʻaina - varnish poʻo le vali. O gaioiga uma e faia e tusa ma faʻatonuga:

  • o ie ufiufi ma alofilima e aveʻese mai nofoa uma, o laupapa ma uamea e faʻamamaina;
  • o nofoa nofoa e aveʻesea, pe a tatau ai, teuteuina i le tutusa vae umi;
  • ua faʻapipiʻi se faʻavaʻa mai pa, faʻamau ma faʻovilivili i lalo o nofoa;
  • laupapa e faʻamau i luga o le faʻavae maeʻa, o se vaega o le faʻatumu e faʻaaogaina ia i latou, ona ufiufi ai lea i le ufiufi;
  • ina ua maeʻa potopoto, uma pu e tapunia ma se putty, o le oloa e sanded ma ufiufi i vali.

I lenei tulaga, e le manaʻomia se ata o le nofoa. O le fausaga e teuteuina i aluga, faʻapipiʻi i le paolo o laʻau poʻo se avanoa matala.

Mai ogalaau poʻo lala loloʻu

Ina ia faia se nofoa mo se taumafanafana nofo ai ma ou lava lima, oe manaʻomia le saunia o se ogalaau, talafeagai lala, se ili, pine, se mea faʻapipiʻi, o se samala. Oe o le a manaʻomia foi puipuiga vaega mo le gaosia o fafie. O le workflow aofia ai laʻasaga nei:

  1. O le ogalaau o loʻo aloina umi. E faia tonu le mea i le ogatotonu pe faʻapea foʻi ma sina faʻapalapala.
  2. O le mafiafia vaega e avea o se nofoa, ao le manifinifi tasi avea o se backrest.
  3. I soʻoga, e faia ai pu mo le faʻatuina o pine.
  4. O le tua ua tuleia luga o le faavae ma samala.

Afai e manaʻomia, o se nofoa faʻalelei e faʻatumuina e se pito i tua e faia i lala faʻalava ma eseese diameter. Ae le i faʻatasia, e faʻamamaina vaega o le paʻu ma faʻamamaina, ona faʻatulagaina lea i fao-tipiina o fao poʻo fao.

Nofoaga ma le laulau

E tatau ona amata galuega i le fausiaina o se laupapa nofoa ma se tua ma se laulau ma ou lava lima ma le filifilia o mea faigaluega ma mea. Oe o le a manaʻomia laupapa ma tapulaʻa 40 x 140 mm, 25 x 80 mm, 40 x 80 mm, o le miter saw, o se viliina, o se eletise jigsaw, o se faovilivili, o se mea faʻapipiʻi, fao 50 ma 80 mm, kelu fausiaina. O gaioiga uma e faia i laʻasaga.

  1. Lua elemene 60 cm le umi e 'oti ese mai laupapa ma lua sili atu - 58 cm.
  2. I avanoa, e tipi eseʻesega mataʻitusi, ma le fesoasoani e faʻafesoʻotaʻi ai vaega ma faʻamau i faʻamoe e tipiina e ia lava.
  3. O faʻaiuga e foliga mai L e faʻapipiʻi i laupapa e lua.
  4. 4 laina tutusa e vavae ese, lea e faʻamau i le itu lagolago.
  5. Mo le pito i tua, e 4 vaega o le 600 mm ua toʻesea, o loʻo faʻamau i lalo o nofoa.
  6. Sheathing o le faʻavaʻa e faia i slats poʻo le patipati.

Pe a fausiaina se oloa, e taua le usitaʻi i le tulimanu fautuaina o tuʻinanau o le pito i tua o le nofoa: 15-40 tikeri. O le maeʻa fausaga e togafitia ma le puipuia impregnation mo fafie.

E leʻo iai ni fofo

Ina ia faia se-faia-oe lava nofoa ma se laupapa tua, ua lava e faʻaaoga ai le i ai nei agavaʻa, tagata tomai faʻapitoa fautuaga, saunia-faia ata. Ae o loʻo iai fofo muamua e faʻatagaina oe e suia se mamanu masani i se mea talafeagai ma le le masani ai teuteuina elemeni.

O nofoa o laʻau o se tasi o filifiliga sili ona matagofie. O oloa foliga foliga ofoofogia, ofi tino i totonu o laufanua laufanua, ma e mafai ona ofi ai le toatele o tagata. I lalo o le paolo o le pale, e mafai ona e lafi mai le vevela o le la, malolo mai le galue i le togalaau. O le fausaga e masani ona faʻapipiʻi faataamilo i se fugalaʻau matagofie poʻo se vaipuna.

O se tamaʻi nofoa ma fugalaʻau ae le o vae foliga manaia. Fugalaʻau totō o le a avea ma sili sili teuteuga mo lau togalaʻau meafale. O le isi faʻataʻitaʻiga tutusa o se oloa ma tamaʻi drawers ua tuʻuina i totonu o pu faʻapitoa. Lafo le eleele i totonu o latou, ona totoina lea o fugalaʻau.

O le nofoa a tamaiti e mafai ona avea ma foliga o se paso. O nofoa faʻatusa e tipi ese i le fomu o fasi mosaic e mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o se fausaga e tasi ma faʻamavae ese i ni nofoa eseese. O oloa e valiina i lanu susulu ma le fiafia.

O se nofoa faigofie faia i laupapa o le a avea matagofie ma sophisticated pe a faʻaopopoina i forging elemene. O vaega uʻamea e faʻaaogaina e fausia ai ni alofilima poʻo ni vae e ogatusa ma le tele o ituaiga o fausaga faʻavae. Faʻataʻitaʻiga ma pusa teu oloa e aoga ma talafeagai. E mafai ona e nanaina meataʻalo a le fale poʻo mea taʻalo a tamaiti.

Fautuaga Aoga

O le faia o se oe lava-nofoa faʻavae mai fafie, ata tusi, faʻapea foi ma mea ma mea faigaluega e tatau ona saunia muamua. Afai o se laupapa laupapa poʻo se laupapa faʻatulagaina fuafuaina, o le pito i luga e vaʻaia ma le faʻaeteete mo sese. Le pasene o tupe leiloa pe a tipi elemene e tatau ona amanaʻia.

O tagata faʻapitoa e amata ona latou tipiina vaega mai laupapa uumi. O tulimanu uma e faʻataʻamilomiloina e faʻaititia ai le aʻafiaga o manuʻa. O le pito i tua o le nofoa e faia i laupapa e le tatau ona faia i se tapoleni mautu, talu ai o le a mago mo se taimi umi lava pe a uma timuga. Vavaeʻese laupapa faʻapipiʻi tutusa i le tasi ma le isi e sili ona lelei.

O le maualuga o le nofoa faʻavae e mai le 40 i le 50 cm. Ina ia sili atu le mautu o le faʻavaʻa, o se faʻamatalaga o le faagaau e faʻaaoga nai lo le fafie. Saunia le 'upega tafaʻilagi ae leʻi faʻapipiʻiina. O le laualuga e tatau ona faalaugatasi ma mafiafia. Cobblestone poʻo maamaa maaa e sili ona lelei.

O nofoa laupapa e ufiufiina i mea valivali. A filifilia, e aoga le mafaufau e le gata i lanu, ae faʻapea foi meatotino. Tetee atu i fafo mea taua o le sili ona taua.

Tagata e fia o i le atunuʻu fale, vaʻaia le togalaʻau, le tatau ona galo e le aoga le faʻapipiʻi o se nofoa i lalo o fualaʻau laʻau. Paʻu paʻu ma pea o le a faʻaleagaina foliga vaaia o le oloa. O elemeni laupapa uma e togafitia i le varnish poʻo le faʻamagoina o le suauʻu e puipuia ai mai le leaga o le tau.

Ae e te leʻi faia se nofoa mai fasi mea, e tatau ona e masani i foliga o ia oloa, mamanu filifiliga, ma aoga fautuaga. Faʻatoaga meaafale mafai ona le gata i le mafanafana, ae faʻapea foi ona aoga, anagata ma matagofie aulelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Handel: Messiah Somary Price, Minton, Young, Diaz (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com