Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga mo le gaosiaina o meaafale facades na o latou lava

Pin
Send
Share
Send

Taua vaega faalagolago i le facade o meaafale: foliga vaaia, aoga ma le tau o le oloa atoa. O le vaega o auiliiliga o le pito i luma luma o meaafale kapeneta, e faʻatatau i le atoa oloa, e laʻititi. Ae e ui lava i lenei, o le gaosia o meaafale facades manaʻomia le tele o taimi ma taumafaiga. O le itu pito i luma lea o le mamanu, o sese uma o le a ilia.

Mea faigaluega manaʻomia

Ina ia tutoʻatasi faia se meaafale faafoliga e le eseese i le lelei mai se fale gaosi oloa, oe manaʻomia le faʻatau o mea manaʻomia meafaigaluega muamua.

  • Laupapa mai le mea o le a vavaeina faʻava - e taua le filifilia elemene ma se lamolemole luga, aunoa ma ni faʻamau ma chips;
  • Pepa o lapisi, palasitika poʻo tioata, e le sili atu i le 6 mm mafiafia - latou te manaʻomia e fausiaina se vaega - o se taua elemeni o teuteu;
  • Pule uamea ma faʻailoga o le 30-40 cm;
  • Penitala;
  • O moli uila ma le seti o fafie laupapa;
  • Roulette;
  • Kelu a le Joiner's;
  • Kelu pulumu;
  • Discs mo vavaeina laupapa, e talafeagai e faʻaaoga ai se tipi.

Faʻalelei mea a o e faigaluega, sauni se pakete vai ma se lapisi.

Tekinolosi gaosi

O le gaosiga gaioiga o meaafale facades e faigata. E mafai ona e fauina oe lava ia mama ma talafeagai faitotoʻa pe a e matua mulimuli i laʻasaga o galuega.

Fuafuaina

O le vaega muamua o le tekinolosi faʻagasologa o fuafua. E faigofie ona fai le fuataga o faitotoʻa i le lumanaʻi: naʻo le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi e siaki ai tapulaʻa o faitotoʻa. Mo faʻamatalaga e sao, e tatau ona e faʻamaninoina auiliiliga:

  • O le tele o le faʻafoliga tatau ona ese mai le maualuga tatala i le 3 mm lalo. Afai e le maitauina le manatu, o faitotoʻa maeʻa o le a le matala ma tapunia saoloto;
  • O fuataga o le lautele o pou ma koluse e leai ni faʻatulagaina faʻapitoa. Peitai, o latou lapoʻa i luga o le tasi fasi meaafale e tatau ona tutusa;
  • O le eseesega i le lautele o le oloa ma le faitotoʻa tatau ona 3 mm. Afai e te manaʻomia le faia o 2 faitotoʻa, ona tatau lea ona e faʻatinoina faʻatatauga nei: vaevae le lautele o le avanoa i le afa ma toʻese 1.5 mm;
  • O le umi o le crossbar ua fuafuaina e tusa ai ma le polokalame lenei: o le aofaʻi o le lautele o le lua fata e toʻesea mai le lautele o le facade ma 2 cm ua faʻaopopo;
  • O itu o panels e fuafuaina faʻapea: lautele - sili atu nai lo le crossbar i le 2 cm, maualuga - lautele faʻateleina e 2, toʻese le maualuga o le faitotoʻa ma faaopoopo 2 cm.

I le feagai ai ma le fuafuaina, oe mafai ona amata filifilia mea.

O a mea e sili ona lelei mo

O le meaafale mea faitino e nafa ma le matagofie ma aoga. O le mea lea, sili atu ona uaʻi atu i faitotoʻa i kapoti ma pulou. O a mea e avea o se faʻavae, o a mea e fai ai le laulau mai, pe faʻafefea ona teuteuina ma isi fesili e fesiligia e matai i muamua vaega o galuega. Filifili tagata uma mo ia le mea e filifili.

O mea sili ona taatele mo le faia o meaafale facades ma ou lava lima:

  • Palasitika;
  • MDF;
  • Alumini;
  • Ipu malamalama;
  • Wood.

Taʻitasi mea faʻatosina mai ma ona lelei ma faʻamalosia ma ona le lelei. E suia le lanu o fafie i lalo o le malosi o le la, ma le tioata e le afaina i ave o le la. O le faitotoʻa tioata mafai ona malepe i luga o aʻafiaga, ma o fafie tumau lona malosi mo se taimi umi. E faigata ona galulue ma ni mea taua i le fale, o lea e naʻo tagata popoto e ave latou e faigaluega.

O le auala pito sili ona faigofie o le faia lea o se meaafale fale i ou lava lima mai laʻau. Pe a faʻaaogaina mea faigaluega kamuta, o le mea e amata ona palu gofie. Laititi mea gaugofie - palasitika, tioata - e faʻaaoga mo facades.

Wood

Alumini

Tioata

Palasitika

MDF

Vaʻai ese elemeni

I luga o le faʻavae (laupapa poʻo le palasitika), o faʻailoga o le nofoaga o faʻalava ma fata o loʻo maitauina. Ona tipi ese lea o faʻamatalaga. O pou e faia faʻalua. A maeʻa lena, e tatau ona tipi ese faʻapitoa ni mataala i luga o faʻavaʻa, ma faʻapipiʻi ai le tasi i le isi. I le iʻuga, o auiliiliga uma e tatau ona faʻaeteete faʻaeteete.

Ina ia mafai ona tumau le saogalemu panels i nofoaga, oe manaʻomia e tipi i totonu o special groaces. Faʻaaogaina o saunia discs, e tatau ona tipi ni pu, o le lautele o lea e tatau ona 5 mm ma le loloto -10 mm. Ae e te leʻi tipiina fagu, e manaʻomia le siakiina o le disc mo le faʻagaioiga o otaota mea ina neʻi leaga ai le lelei o mea faigaluega.

Faatasi ai ma sauni-faia vaega i lima, oe mafai ona amata potopoto. O le gaioiga e aofia ai lua sitepu:

  1. Racks e faʻaofiina i totonu o tipi i luga o le laulau;
  2. Crossbars e faʻamau i luga o le pito i luga ma lalo.

Uma auiliiliga auiliiliga tatau ona ofi atoatoa faʻatasi. Afai e aliae mai i le taimi o potopoto, ona tatau lea ona aveʻesea ma le sanipepa.

Faia o le maka

Iliina mea

Olo olo luga

Tipiina o mataafi

Faia o notches

Tatou fesoʻotaʻi elemene

Matou te faʻamama i le sanipala

Faʻamaeʻaina

Faʻaaliga teuteuina faʻalagolago i manaʻoga ma agavaʻa o le tagata. Tele taimi, i le gaosiga o foliga, tolu filifiliga o loʻo faʻaaogaina.

MeafaitinoFaʻamatalaga
Laʻau mautuLenei filifiliga e manatu masani ma e faʻaaogaina e teuteu ai soʻo se ituaiga o meaafale (mo le umukuka, potumoe, potu malolo). E masani lava e filifilia pe a tatau ona fetaui meaafale i se tasi o sitaili taugata - Emepaea, Baroque, Classicism. Ina ia faʻaititia le tau o le faʻafoliga, e mafai ona e faia le faʻavae o MDF, ma tapunia le pito i luma ma fafie mautu. O nei faitotoʻa o le a foliga lelei i luga o mea masani poʻo aso nei meaafale.
MDF valiO foliga lamolemole ma le susulu e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina o seti umukuka ma pusatu. Glossy panels o le a foliga tutusa lelei lelei i ona po nei pe futuristic mamanu.

Latou le mafai ona faʻavasegaina o taugofie filifiliga, ae latou te le ese i le aoga pe: o le sili ona puʻupuʻu vaʻaia vaʻaia, chips ma maosiosia fausiaina ma laiti aʻafiaga. Afai e te manaʻo ia i ai ni meafale muamua ma susulu, ona sili lea ona fetaui lenei filifiliga.

Faʻavaa pito i luma faia o alumini faʻamaumaugaAlumini e faʻaaogaina o se faʻavaʻa. Ina ia faʻatumu le avanoa, o peleti o MDF, tioata poʻo le palasitika o loʻo faʻapipiʻiina. O le filifiliga e le o se tau taugofie, ae e aoga tele.

O le lelei o ia foliga o se foliga lelei ma le anagata. O le faʻamamaina o itu foliga e faigofie lava: ua lava e solo ai i se ie susu ma le fulufulu mea mai lea taimi i lea taimi. Meafale i sitaili eseese e masani ona teuteuina i lenei auala. Mo minimalism, o le a lava e fai ai le faʻaofiina o tioata poʻo manino palasitika. O le filifiliga tutusa o le a ofi i totonu o le loft style. E faʻaaogaina tioata mo seti umukuka ma faʻafoliga. Mo aso nei, palasitika o susulu lanu e sili atu ona talafeagai.

E i ai isi, laʻititi lauiloa ituaiga o teuteuga faafoliga. E le o latou uma o le a ofi i totonu o totonu masani, o lea ua latou manatu ai e le o ni tulaga masani. O se tuʻufaʻatasiga o mea eseʻese pe a fausiaina se meaafale faafoliga - o le filifiliga o uluaʻi. E aofia ai ma eseesega eseese ma MDF, lea e avea ma faʻavae. Glass ma palasitika e avea o se faʻaopoopoga. E masani lava, o le faʻapaologa aofia ai atoa o mea laupapa, ma o se teuteuina ata e faʻaaoga e fai ma puipuiga ma teuteuga.

Laʻau mautu

MDF

Alumini

Varnishing ma atavali

O mea uma e tatau ona saunia ae le i valiina. E fautuaina e vali i luga o foliga foliga ma se pulumu. Afai e te fuafua e faʻaaoga se apa poʻo se fana fana i le teuteuina o mea mo meaafale, ona e manaʻomia lea e ufiufi mea latalata ane ma se ata i se taimi muamua ina neʻi pisia i latou i vali.

O le faʻamuina o galuega e aofia ai le tele o laʻasaga:

  1. Faamama le laualuga mai efuefu ma tamai otaota;
  2. Degreasing ma se tali o le ava malosi;
  3. Putty. O lenei laasaga e le manaʻomia i taimi uma, ae na o peʻa o iai chips ma faʻaletonu i luga o le faʻafoliga;
  4. Tusi muamua Taitasi mea i ai a latou lava grout filifiliga. E mafai ona faʻaoga i se palasi poʻo le aerosol. Ina ia faʻateleina le mataalia, oe manaʻomia ona apalai ia le itiiti ifo i le lua faʻavae;
  5. Talosaga vali. Ina ia aloese mai le tuʻua o va i luga, faʻaoga 2-3 peleue.

O luga vali o le a foliga sili atu le aoga pe a ufiufi i le susulu. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona faʻavaivaia i le vai e tusa ai ma faʻatonuga ma tuʻuina i se pulumu mama i le faʻafoliga. Mo se faʻata maeʻa ma se umi o le olaga tautua, o le vali faitotoʻa e ufiufi ma le tele o vaega o varnish. Faʻatagaina le vali e faʻamamago muamua faʻapipiʻi.

Acrylic varnish e faʻaaogaina e maua ai pupula foliga. E faʻaaogaina ile lua mataupu: a maeʻa ona vali ae le o le vali. Afai ua fuafuaina e tuʻu le lanu masani o le faʻavae mea mo le faʻafoliga, ona tatau lea ona varnished. E masani ona faʻaaogaina mo luga laupapa. O le varnish faʻaleleia foliga o meaafale, faʻateleina le anagata ma faʻalauteleina le tautua olaga.

Ae le i faʻamamaina, e manaʻomia le faʻapipiʻi o se ie afu muamua i luga ole faʻafoliga. A maeʻa lena, o mea faʻaletonu e ufiufi i le putty. A mago le laualuga, e manaʻomia ona e faʻasuina i se ie faʻaila. Ona toe faʻapipiʻi lea o le faʻavae. O le laʻasaga mulimuli o le faʻaaogaina lea o le varnish ma le pulumu i soʻoga o le faʻafoliga ma le vaega autu. Ina ia maua se faʻata luga, oe manaʻomia varnish ai i ni faaputuga. Le itiiti ifo ma le 5 itula e tatau ona pasi ae leʻi ufiufi uma.

Matou te fufuluina le ufiufi

Faʻaoga se tusi muamua

Faʻamau faʻavaʻa ma putty

Degrease ma le ava malosi

Valivali luga

Fausia ni mea faʻaofi matagofie

I le gaosiga o meaafale fale, e mafai ona e faʻaaogaina ou mafaufauga ma fausia ai se mamanu tulaga ese. E tele filifiliga mo le faia o foliga matagofie ma le le masani ai.

  • Tuufaatasi - maioe mafai ona faia se faʻaofi i totonu o le facade o meaafale mai soʻo se mea. I le tuʻufaʻatasia o mea e lua e le tutusa, e mafai ai ona e fausiaina se laʻei tulaga ese. E taua le malamalama o mea e le masani ai i luga o foliga e tatau ona sili atu ma le teuteu lelei ma teuteuga o le potu. Tele taimi latou te tuʻufaʻatasia ai fafie ma ie, palasitika ma alumini, paʻu ma tioata. E matua le masani ai, ae ofe ma rattan inserts foliga matagofie;
  • Ata o se muamua auala e teuteu ai le foliga o meaafale. E talafeagai pe a fai o le faʻaofi i luga o le faitotoʻa o le tioata poʻo le palasitika. E mafai ona e valiina faʻaaoga eseese auala, ae o vali akerika e masani ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, oe mafai ona tusia se mea e te manaʻo ai. Mo le saʻo, oe mafai ona faʻaaogaina se stencil. A maeʻa maeʻa faʻamago, o le faʻataʻitaʻiga luga mafai ona fufuluina i le vai ma detergents. O le gaosiaina o meaafale meaafale ua avea ma sili lauiloa, o le mea lea, fou metotia o teuteuga ua fausiaina. O le sandblasted faatusa o se tasi o le mulimuli. E faigata ona fausia se mea faʻapenei i le fale, aua o le gaioiga e manaʻomia ai masini faapitoa. O lona iʻuga, o se mama matte mamanu foliga mai luga o le faʻata luga. Afai e leai se manaʻoga ma le agavaʻa e tusi ai, ona mafai lea ona faʻapipiʻi luga o le lauulu iila luga o le ata tifaga. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina mea faʻapipiʻi meafale ua saunia;
  • Faʻamalama-tioata faʻamalama ma mosaics - faia-ia-oe meaafale foliga foliga sili ona matagofie ma taugata, lea tioata e faʻaaogaina e faʻaaoga. Faatasi ai ma mafaufauga ma le onosaʻi, oe mafai ona faia se muamua mamanu. Lenei o le a manaʻomia ni nai lanu tioata laupepa, se kelu fana ma se tipi tipi. I le faʻagasologa, e manaʻomia le tipiina o le ipu malamalama i ni fasi mea ina a faʻapipiʻi i le faʻafoliga e leai ni avanoa i le va oi latou. Ma afai e te taumafai malosi lava, ona mai laʻititi vaega i luga o le faʻafoliga e mafai ona e faia se laʻititi ata pei o se mosaic.

I le faʻaalia o mafaufauga, tumau ma le saʻo, e mafai ona e tutoʻatasi fausia meaafale o le a foliga sili atu ona matagofie nai lo faʻataʻitaʻiga mai mekasini. O le mea taua o le mafaufau lelei i luga o le poloketi ma filifili uma mea manaʻomia mea i le lanu ma le tino.

Faaopoopoga paʻu

Ata

Mose

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ieova E, O Lau Tatalo (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com